Prevod malych ciastok v EUR pravidelne do CR na CZK účet

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod prvocisla 5. 1. 2021 22:41

Dobry vecer, akym spôsobom by som mohol najvyhodnejsie posielat pravidelne male čiastky (cca 1000€ mesacne v 2-4 splatkach) do ČR na CZK ucet zo Slovenska tak aby to netrvalo týždeň ako cez revolut, ktorý využívam teraz?
1. Cital som tu o monete zmenarne v aplikacii. To znie fajn, ale do CR neviem kedy pôjdem, a ako Slovak si na diaľku účet neotvorim.
2. Devizovky mi vyhodny kurz nespravia, a volať kvoli drobným prevodom a dohadovat sa o kurze neviem..
3. Fio obchodny účet ma výhodné kurzy iba nad 10000€
4. Transferwise a paysend majú zlý kurz
5. Niekto tu písal ze sa da konverzia robiť priamo u burzových účtov brokerov?

Vie niekto ešte o niečom?
Ďakujem vopred
prvocisla
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 5. 1. 2021 23:52

Je to tady na fóru pořád dokola - buďto využij www.europlatba.cz (devozovka EasyChange - lze i bez registrace, kurz je lepší v pracovní dny během pracovní doby), nebo RoklenFx (lze obchodovat po registraci od 1000 € online - taky během pracovní doby, marže jsou ale do objemu 10.000 eur horší), nic moc lepšího nevymyslíš*, mimochodem ani TransferWise ve srovnání s oběma výšeuvedenými možnostmi není nějak zvlášť nevýhodný (u Borderless account 0,5 % marže + 8 Kč odeslání platby): https://transferwise.com/gb/pricing/bor ... mount=1000

MMB na prodej eur výhodná příliš není, je pravděpodobné, že dopadne ještě hůře, než některá z výšeuvedených možností... Na druhé straně u těch 1000 eur to nemá nějaký valný smysl řešit, nákladově to vychází docela srovnatelně a rozdíl kurzu kolem 2 haléřů v absolutní hodnotě beztak nezaplatí ani kafe...

* pakliže se s někým nedomluvíš a nebudeš si vyměňovat pravidelně za cca. středový kurz s někým kdo chce zrovna nakupovat (to je taky každou chvíli)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod prvocisla 6. 1. 2021 02:03

Ano to som si všimol ze tu je veľakrát, ale pre nakolko ide o malé čiastky tak sa pýtam ešte raz.
1. MMB som počul že ma iné kurzy v appke a iné v IB , a ze v orac.dni niekedy sa oplatí predávať eura?
2.Europlatba ma dosť blbý kurz co som pozeral, transferwise s poplatkami sa neoplatí, ide o 3-4 platby čiže len 32 Kč dám na poplatky plus 0,5% k tomu.
3. Nájsť niekoho na ten stredový kurz kto potrebuje zmeniť je asi naj riešenie, ale kde nájsť niekoho spoľahlivého?

4. Skorej ma napadlo ci nie je nejaká burza kde by sa dalo meniť za reálne kurzy niečo ako fio ale bez limitu malej sumy?
prvocisla
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 6. 1. 2021 10:06

já se bojím, že dalšího člověka na přímou směnu budeš hledat blbě, já třeba eura kupuji pravidelně, ale třeba na ZEN, kde mám neomezený limit na konverzi v rámci premium účtu na 3 měsíce, tak za 500 euro v tuto chvíli /realtime) zaplatím 13 067,11 Kč (případně revolut, moneta směnárna (bacha, ta má dobrý kurz jen na nákup eur, když ty chceš eura prodat, tak už to tak super není))

co mi může nabídnout uživatel, aby se mi to vyplatilo? Cenu v souhrnu o 15 kč nižší, ale zase řešit komunikaci, načasování a risk podvodu?
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod prvocisla 6. 1. 2021 12:24

tomasvlasak píše:já se bojím, že dalšího člověka na přímou směnu budeš hledat blbě, já třeba eura kupuji pravidelně, ale třeba na ZEN, kde mám neomezený limit na konverzi v rámci premium účtu na 3 měsíce, tak za 500 euro v tuto chvíli /realtime) zaplatím 13 067,11 Kč (případně revolut, moneta směnárna (bacha, ta má dobrý kurz jen na nákup eur, když ty chceš eura prodat, tak už to tak super není))

co mi může nabídnout uživatel, aby se mi to vyplatilo? Cenu v souhrnu o 15 kč nižší, ale zase řešit komunikaci, načasování a risk podvodu?


Co je to ZEN?
prvocisla
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hgfdsa 6. 1. 2021 16:14

tomasvlasak píše:... a risk podvodu?

Podvodu bych se nebál, peníze může zasílat jako první protistrana. Ale obával bych se legalizace výnosů z trestné činnosti z nedbalosti dle § 217 tr. zákoníku.
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Stileth 6. 1. 2021 16:26

Prevody mezi Revolut ucty jsou zdarma a okamzite, tak at si protistrana zalozi ucet take ne?
Stileth
Mírně pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků