ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 22. 2. 2021 23:16

Před chvíli jsem bance zaslal tu výpověď na fondy vložením do IB. Snad jsem všechno dobře vyplnil. Nyní jsem zvědavý jaká bude reakce na to a za jak dlouho mi ty fondy zruší nebo jestli zašlou nějaké potvrzení o zrušení smlouvy. Mají tam uvedené "Zkontrolujeme dokumenty do 48 hodin".
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hgfdsa 22. 2. 2021 23:48

Já v minulosti vypověděl prázdné ING konto i prázdné ING fondy a stejně mi zůstalo IB aktivni a v něm možnost investovat do fondů. Výpovědí fondů asi zajistíte jen odkup investic, jestli tam nějaké máte, jinak nic, fondy vám zůstanou v IB dál aktivní vynulované. Možnost v IB dál investovat do fondů bude spíš vázana na platnost investičního dotazníku, v kterém se stanovoval investiční profil.
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod DrumSession 23. 2. 2021 00:41

No tvl RBéčko :grr: :-[ - poplatek /za neaktivitu/ u KK i za aktivitu, poplatek za každý účet v jiné měně než CZK, sankce, zmršenej směnný kurs a jako bonus díky nedbalosti zařazení do registrů. Nemluvě o tom jak necitlivě redukovali stav zam. + žhavení lebky u kret. Kdo utečá vyhrajééé...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 23. 2. 2021 10:49

Já jsem vypovídal produktovou smlouvu pro ING Podílové fondy s požadavkem prodeje všech Cenných papírů a převedení získaných peněz na mé ING Konto. Mám tam zainvestované 0,00 Kč a tak asi nebude co prodávat a převádět na ING Konto a tak jsem tím snad nic nepokazil. ING Konto jsem nevypovídal a tak není důvod aby mi rušili i IB. Prozatím tu výpověď tam mám jako čekající na potvrzení a ve zkontrolovaných dokumentech prozatím také ještě není. Snad to stihnou do těch 48 hodin tak jak to tam uvádějí.
Jediné co mi dnes nefunguje je to, že se nemohu přihlásit do IB. Zkoušel jsem to 2x a vždy mi to vypíše, že některé přihlašovací údaje jsou nesprávné a potřetí už to raději nechci zkoušet aby mi náhodou nezablokovali do toho IB přístup a pak bych to musel pracně řešit. Ještě včera večer jsem se tam normálně bez problémů přihlásil. Do mobilní aplikace mi ale přihlašování normálně funguje, ale ne přes otisk prstu.
Už aby ta ING skončila, protože stejně už několik let je téměř k ničemu a jsou s ní pouze problémy.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod M2M 23. 2. 2021 15:46

Pánové prosím zkušené o radu.
Mám u ING jen účet, kde mám všechny peníze. Hodně nad 300 tisíc méně než 1mil. :-D
Dále používám spořící a běžný účet od FIO.
1. Jak byste postupovali. Nechali na ING 300 000 nebo méně, ostatní převedli na spořící FIO a dali na ING souhlas?
2.Chápu to tak, že za rok dostanu 3000Kč + 500kč za přechod k RB?
3.Tímto krokem dostanu od RB běžný účet nebo spořící?
4.Chtěl bych účet, ke kterému nepotřebuji kartu ale mám tam peníze a když potřebuji, převedu je na FIO účet a vyberu z FIO.

Děkuji za radu
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 23. 2. 2021 16:19

M2M:
FIO není špatná banka, ale při současném úroku 0,05% na SÚ bych tam úspory nedržel. Úroky na SÚ jsou všude nic moc, ale je dost jiných bank které prozatím ještě nabízejí o dost vyšší úrok na SÚ než FIO. Např. taková Hello bank má úrok na SÚ 1% a to bez nutnosti plnit nějaké podmínky.
Karta je sice dobrá a užitečná věc, ale pokud ji nechceš tak myslím, že asi žádná banka nikoho nenutí aby ji povinně měl.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod mzahradnik 23. 2. 2021 18:02

S 300T přejít od ING k RB za 1% a zbytek da JT .
S 500 T už vezmou.

A na běžný platební styk libovolnou bezplatnou banku dle sympatií.
A nějakou bezplatnou kreditní kartu.
mzahradnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 2. 2021 18:15

Jen doplním ostatní, že v RB ti bude na ty prostředky z ING zřízen účet běžný, ten bezplatný Chytrý účet. Nic jiného dalšího tam nepotřebuješ.
A ještě upřesním příspěvek od @vlazy: ano 1% teď nabízí i Hello bank, ale i ta už nenápadně v posledních zprávách avizovala, že tento úrok celý rok kvůli situaci finančních trhů sotva udrží, tedy může snížit třeba už od léta. Zatímco v RB těch 300 tisíc budeš mít za 1% od zřízení toho Chytrého účtu celý rok (až to tedy ÚOHS schválí, to snad bude do konce března). Je fakt rozdíl mít úrok volný, který může banka s avízem 2 měsíce předem změnit kdykoliv, a úrok fixovaný na rok. Platí to jak u úspor, tak naopak (a o to víc) u úvěrů a hypoték.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Fodi 23. 2. 2021 18:43

Jak to bude, když už RB účet mám (2 roky)?
Fodi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Havers 23. 2. 2021 19:04

Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 23. 2. 2021 20:12

Ono výše úroku není nikde jistá pokud není garantovaná bankou např. ve smlouvě nebo nějakým závazným dokumentem a ne pouze nějakým nezávazným prohlášením někde na stránkách banky. Příkladem může být např Creditas která loni údajně garantovaný úrok jen tak ze dne na den bez nějaké informace předem úrok na SÚ snížila.

Ohledně té mojí výpovědi na fondy kterou jsem včera večer vložil do IB sekce Moje dokumenty mi to připadá, že se s tím možná stalo něco podivného. Včera večer jsem ji tam viděl vloženou a pokud si dobře pamatuji tak tam byla ještě dnes ráno když jsem se na to díval v mobilní aplikaci. Když se nyní na to dívám tak tam už tu výpověď nikde nevidím a ve zkontrolovaných dokumentech tam mám uvedené, že "Nejsou zkontrolovány žádné dokumenty". To mi připadá tak jako by ji někdo z banky odtamtud odstranil bez toho aniž by se tím zabýval nebo to předal dál k vyřízení. Fondy samozřejmě mám ještě stále aktivní. Jsem velmi zvědavý jak to nakonec dopadne.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Lenka_2 23. 2. 2021 20:16

minarjo píše:v RB těch 300 tisíc budeš mít za 1% od zřízení toho Chytrého účtu celý rok (až to tedy ÚOHS schválí, to snad bude do konce března). Je fakt rozdíl mít úrok volný, který může banka s avízem 2 měsíce předem změnit kdykoliv, a úrok fixovaný na rok.

V RB není nic zaručené na rok. Můžou akci ukončit klidně ze dne na den:

Pokud bychom se rozhodli „Výhody pro klienty ING“ změnit nebo ukončit, např. proto, že se změní podmínky na finančním trhu, informujeme Vás přes náš web http://www.rb.cz. Účinnost změny nebo ukončení nastává ke dni zveřejnění informace.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jirka mz 23. 2. 2021 22:00

Teď ještě přemýšlím jak nahradit co nejjednodušeji ING. Úroky jsou stejně všude nic moc. Tak hledám něco kde bych zase mohl peníze na x let uložit. Různý přesouvání mezi S.U. kvůli pár drobným se mě moc nechce.
Ideálně nějaký slušný bezpoplatkový S.U. a kdyby byl s možností nákupu nějakých akcií jako má ING zlobit se nebudu. Existuje něco o čem má smysl uvažovat?
jirka mz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 24. 2. 2021 00:46

pokud je to větší objem, tak J&T
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod M2M 24. 2. 2021 06:09

Ještě dotaz k těm 300T k RB. Není lepší nechat na ING třeba 299 400Kč. Třeba mi k těm 300T naskočí malý úrok (nevím kdy se připočítává) a do RB se mi převede mírně nad 300T a tím bych přišel o to 1%. A potom když mi přidají 500Kč, tak tam budu mít opět přes 300T. Jak to vnímáte?
M2M
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků