ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 26. 2. 2021 06:13

Je dost možné, že kvůli vytíženosti ty výpovědi vložené do IB teď nezpracovávají, jistě mají kvůli INGxitu :D hovorů a e-mail dotazů nad hlavu. Navíc do 20.3. má každý možnost se rozhodnout udělit souhlas do RB, takže tyto souhlasy či naopak výpovědi mohou začít třeba řešit až po tomto datu. A kdo neudělá ani jedno, tomu budou výpověď pak dávat sami v dalších měsících.
Sám jsem včera také sice výpověď na fondy do IB vložil, ale pokud to tak jako u tebe nechají bez zpracování, zůstanu klidný. Prostě do 20.3. udělím ten souhlas pro RB a až se mi z RB ozvou, budu chtít tedy k nim jen úspory ING konta, nikoliv Fondy, když tam už mám teď zůstatek nulový - což oni jistě z dat od ING po udělení souhlasu uvidí sami, takže nebudou mít důvod do smlouvy na fondy u nich nutit (ve stylu "buď převést obojí nebo nic"), jak doufám.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod jakoubek61 26. 2. 2021 11:08

V RB účet nemám a nějak v podmínkách nemohu najít, že se bude úročit i částka převedená z jiných zdrojů. Není to ani v "častých otázkách".

Citace:
Zvýhodněné úročení 1 % p. a. pro zůstatek do 300 000 Kč včetně a 0,2 % p. a. pro zůstatek nad 300 000 Kč a to po dobu 12 měsíců získáte v případě, že si u Raiffeisenbank založíte nový běžný účet a prostřednictvím služby „Převod účtu do Raiffeisenbank (mobilita)“ nebo vlastní platbou převedete na tento účet peněžní prostředky z ING. Pokud prostředky z ING nebudou převedeny do 31. 8. 2021, tak zvýhodněné úročení nastavíme zpět na standardní. Zvýhodněné úročení běžného účtu na 12 měsíců začíná běžet od chvíle sjednání nového běžného účtu v Raiffeisenbank. Zvýhodněnou úrokovou sazbu je možné nastavit pouze na prvním založeném běžném účtu.

PS: Vlastní platbu zde chápu jako ručně zadanou platbu z ING konta.
jakoubek61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 26. 2. 2021 12:43

Tak když se nyní dívám do IB tak už tam na rozdíl od včerejška fondy nevidím mezi mými produkty. Mám tam pouze ING Konto a smlouvu na fondy tam sice vidím, ale nejde stáhnout ani nijak zobrazit. Z toho vyplývá, že asi někdy dnes ráno tu mojí výpověď vyřídili a fondy zrušili a vše bude snad v pořádku. Mohli alespoň zaslat e-mail nebo vložit zprávu do IB s informaci, že tu výpověď vyřídili a fondy zrušili. Šlo mi o to, že po vložení výpovědí do IB jsem ji tam viděl jako čekající na potvrzení a pak odtamtud zmizela a neobjevila se ve zkontrolovaných dokumentech tak jak by se to dalo očekávat a tak jsem se domníval, že ji jen tak jednoduše zrušili bez toho aniž by se tím zabývali.
Chtěl jsem ty fondy které jsem už nevyužíval a nemám o ně zájem zrušit předem než mi je zbytečně převedou do RB. Není známé jestli po tom souhlasu s nabídkou se bude do RB převádět automaticky ING Konto a s ním i fondy a nebo jestli RB dá klientům kteří mají v ING obojí na výběr co z toho kdo chce do RB převést. Ono ten souhlas s nabídkou je souhlasem na převod obojího bez možnosti určení co z toho kdo chce do RB převést. Já raději chci mít jistotu, že mi do RB nepřevedou i to o co nemám zájem a tak jsem ty fondy raději vypověděl.

jakoubek61:
Já to chápu tak, že po založení toho chytrého účtu v RB těm co ještě nejsou klienty RB a využijí nabídku zveřejněnou v ING bude automaticky nastaveny na tom účtu úrok 1% do částky 300 000 Kč a 0,2 nad tuto částku. Není asi nikde uvedené jestli peníze nebo kolik musí být převedené pouze z ING a nebo i odjinud a tak to úročení bude snad platit na všechny peníze bez ohledu na to odkud na ten chytrý účet přijdou.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod elfin 26. 2. 2021 13:45

Jak to bude s ověřením převedeného klienta z Ing -bude RB vyžadovat kopie dokladů zaslat znovu pro nový účet a smlouvu?
elfin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Linda z Rb 26. 2. 2021 13:58

Dobrý den,
ano, máte pravdu, MilaneBrno. Účet pro finance z ING bude mít parametry běžného účtu. Omlouváme se za nepřesnost.
Podrobnější informace o přechodu z ING jsou hezky a konkrétně popsané na našich stránkách https://www.rb.cz/osobni/ucty/ing .

Taky nám můžete napsat na facebooku formou soukromé zprávy.

Přejeme hezký den všem diskutujícím.
Linda z Raiffeisenbank
Linda z Rb
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod minarjo 26. 2. 2021 14:34

@vlazy, výpovědní doba na fondy ti nejspíš ještě běží, proto je sice vidíš, ale neaktivní. Výpovědní doba v řádu jednotek dní fakt není běžná :). A možná ti do IB či emailu napíšou zprávu o zrušení, až tedy bude výpověď dokončena, tedy výpovědní doba uplyne.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 26. 2. 2021 15:28

minarjo:
Já ty fondy v IB už ale nevidím ani neaktivní. Já výpovědní dobu chápu tak, že je to lhůta do kdy nejpozději by ji měli vyřídit, tj. zrušit vypovídaný produkt a nebo z nějakých důvodů výpověď zamítnout a podle toho snad mohou výpověď vyřídit i hned po zkontrolování pokud není důvod ji nějak složitěji prozkoumávat a odkládat to na později. ING už i tak bude končit a tak jim to může být jedno jestli někomu něco zruší už nyní na základě výpovědi klienta nebo až později na základě jejích výpovědí nebo jestli se to převede někam jinam.

Nyní mne ING docela dost dojala. To snad ani nemohou myslet vážně. Dopoledne jsem si z IB stáhnul pdf se smlouvou k mému spořícímu účtu ING Konto a až nyní jsem se na to podíval. Místo smlouvy jsem v tom pdf našel tento text:
Dobrý den,
Váš dokument Vám rádi poskytneme na vyžádání.
V případě potřeby nás prosím kontaktujte na klient@ing.cz
Přejeme vám pěkný den.
Vaše ING Bank
To snad mohli napsat přímo v IB aby klient zbytečně nestahoval něco co mu je úplně k ničemu. :-|
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 26. 2. 2021 16:06

To znamená, že máš starší typ smlouvy, typicky z doby kdy se to sjednávalo na pobočce, ING by to tedy musela vložit ze svého archívu. Já tam mám totéž (sjednání 2011), mamka které jsem sjednal online v 2017 už tam má PDF s tou online sjednanou smlouvou.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 26. 2. 2021 19:50

Vlazymu už dlouho něco nefungovalo... Unikát. :lol:
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec




Odeslat příspěvekod M2M 1. 3. 2021 09:19

Jaký bude úrok od RB pro částku nad 300k?
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jenda_s 1. 3. 2021 10:11

tuším 0,2%
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rafaa 1. 3. 2021 12:10

Na účtu v ING mám jen asi 10Kč, ale samozřejmě bych chtěl po převodu do RB využít 1%/300tis. Účet v RB už mám. Myslíte, že je nutno mít celou částku 300tis na účtu v ING již při udělení souhlasu s předáním údajů?
V ING mám také investice, ale již asi 2 roky tam mám 0Kč. Musím je vypovídat v ING, když je nechci převádět do RB? (převádět chci jen ING konto)
rafaa
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků