Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Panchy 2. 6. 2021 19:47

Jirka S píše:Z Curve jsem zklamaný, zpočátku jsem běžně platil přes Apple pay, šlo to v poho, pak se mi několikrát stalo, že platba byla odmítnuta, tak jsem musel použít další kartu uloženou v Apple pay (která byla přidaná i do Curve, ale tam to s ní nešlo), jen zdržení a ještě přitroublé poznámky obsluhy ve smyslu "asi máte nízký limit, že?", takže s tím končím, nemám v to důvěru, nelze se v žádném případě spolehnout, už jsem to z Apple pay smazal. Fyzická karta mi ještě nepřišla, možná ani nepřijde, nevadí. Stačilo. Myšlenka dobrá, v praxi na ho*no.
Podotýkám, že se jednalo o malé částky, pár stovek, někdy pár tisíc korun.
No, teď ještě koukám, včera jsem chtěl platit 234 Kč, platba byla odmítnuta (jak jinak, že :-D ), tak jsem zaplatil jinou kartou v mobilu, ovšem v appce Curve vidím včerejší platbu 234 Kč jako úspěšnou, byť v příslušné bance se mi to ještě nestrhlo a není to ani v blokaci. Celé mi to přijde jako dosti zmatečné, napsal jsem jim o tom na helpdesk, ale má důvěra je skutečně na bodu mrazu.

naprosto stejný příběh jako u mě, taky jsme chtěl CC zahodit - po pár prvních týdnech si to najednou sedlo a od té doby naprosto bez problémů, nikdy jsme nepřišel na to v čem byl problém
Panchy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 3. 6. 2021 07:30

Podkladová karta je od ČSOB, předtím jsem s ní s Curve přes Apple pay párkrát bezproblémově nějaké drobné zaplatil, limit mám 100 tis., tím to nebude. Poté, co Curve bylo odmítnuto, tak jsem zaplatil přesně s touhle a taky "jabkem". Podkladových karet mám víc (ještě dvě od ČSOB, Moneta, Hello, 2x Revolut, Expobank...).
Možná si to sedne, kdoví, ale představa, že bych měl v kapse jen jednu (Curve) kartu a spoléhal se jen na ni, mě děsí. Možná je špatná ta kombinace s Apple pay a poté, až snad někdy přijde karta fyzická, problém nebude, ale ty obavy, zda to projde a zda zase nebudu muset trapně u placení něco měnit, už mám docela hluboko pod kůží. Třeba, jestli mě zlost přejde, tak tomu dám ještě šanci.
Nicméně - odebral jsem Curve z Apple Wallet, při snaze ji tam dostat zase zpátky mně to už dva dny píše "Karta nebyla přidána, o další informace požádejte vydavatele karty". Skvělý to nástroj k ulehčení života! :-D
Jirka S
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod A1rh- 3. 6. 2021 07:50

ty karty ČSOB ti přes CRV připisují nějaké body do Světa odměn, ideálně pokud je nějaká kreditka? Dík.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 3. 6. 2021 08:13

Jirka S píše:Podkladová karta je od ČSOB, předtím jsem s ní s Curve přes Apple pay párkrát bezproblémově nějaké drobné zaplatil, limit mám 100 tis., tím to nebude. Poté, co Curve bylo odmítnuto, tak jsem zaplatil přesně s touhle a taky "jabkem".


No, nevím, jestli to bude zrovna Curve, dneska se matka třikrát pokoušela něco marně kartami od ČSOB na internetu zaplatit (nějaké slovenské eshopy), ani jedna neprošla přes 3DS. ČSOB asi má zase své dny.

Jirka S píše:ty obavy, zda to projde a zda zase nebudu muset trapně u placení něco měnit, už mám docela hluboko pod kůží.


https://www.curve.com/features/anti-embarrassment-mode/
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jirka S 3. 6. 2021 12:57

Jak jsem psal - s tou ČSOB kartou jsem pak bezproblémově platil vzápětí, bez CRV, tím to nebude.
S tím anti-embarrassment módem je to dobrý nápad, věděl jsem o tom, ale ještě jsem to nenastavil, až teď.
Divné ovšem je, že po smazání CRV z Apple wallet už ji tam nemohu dostat zpět, psal jsem na support, uvidím. Fyzickou kartu nemám, kdoví, jak dlouho to trvá, budou tomu asi 3 týdny, co jsem si CRV založil.
Jirka S
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlkoslav 3. 6. 2021 17:25

Fakt je, že spolehlivost nic moc. Bez větších potíží používám curvu už pár let. Před týdnem z ničeho nic mi v Kauflandu při platbě necelých 500 samoobslužný platební terminál bezkontaktně odmítl kartu. Myslel jsem si - moc transakcí bez potvrzení, asi chce potvrzení pinem. I vrazil jsem kartu do něj a zadal PIN. Odmítl zase. Zaplatil jsem jinou kartou, bez problému. V apce curvy po tom ani stopa (embarasment zapnutý). Po týdnu na stejném místě platba bez problému.
vlkoslav
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 6. 2021 18:07

@Jirko, opravdu máš u té ČSOB karty nastaven limit pro internetové platby na 100 tisíc Kč? Celkem odvaha v dnešní době podvodů s čísly karet všech možných typů. Pokud tím myslíš obecný limit na platby u obchodníka, tak to ti je jaksi u Curve nanic, že, skrz ní jsou všechny platby internetové, tedy je klíčový tento limit. Takže si právě net limit ověř v IB, to je první věc. A zvaž, zda takto vysoký internetový není moc rizikový. Pokud máš správný limit dost vysoký a přesto to nejde, zkus pak až budeš mít fyzickou Curve používat tu, abys mohl případně vyloučit problémy s Apple pay token variantou.

@A1rh-:
Mohu odpovědět za Jirku: ne, ČSOB je ve výjimkách odměn snad nejpřísnější ze všech bank, body do Světa odměn vylučuje ze všeho možného co známe u mnohých jiných, Curve je také mimo odměny. To ostatně najdeš v Pravidlech pro sběr bodů na webu Světa odměn. Přímý odkaz na PDF: https://svetodmen.csob.cz/files/608ea3e ... _final.pdf
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Jirka S 3. 6. 2021 19:07

@minarjo: Teď jsem na to koukal, 100 tis. týdenní limit na platby u obchodníka, 30 tis. týdně pro internetové platby. Zvýšil jsem to na 50, i když těch 30 jsem určitě tento týden neutratil, na dvě stovky v hospodě tam jistojistě mělo být. Mám nějaký VIP účet a je tam myslím i pojištění internetových plateb, jsem celkem v klidu.
Budu muset počkat na kartu fyzickou, do Apple wallet mi přidat nejde. Support mlčí, zatím jen den, to se dá.
Každopádně za mnoho let, co používám platební karty několika bank, si nemohu vzpomenout na nějaký problém s platbou. S Curve během jen jednoho týdne už dvě nepříjemnosti.
Naposledy upravil Jirka S dne 3. 6. 2021 19:18, celkově upraveno 1
Jirka S
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xsw 3. 6. 2021 19:13

Tak to si nastuduj pojistné podmínky a výluky. Já mám všude max. limity, žádné pojištění a jsem také v klidu, protože mám rozum.
xsw
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jirka S 4. 6. 2021 05:43

@xsw: No, maximální limit mám 500 tis., tolik bych si určitě nedával, právě proto, že mám taky rozum. ;-)
Jirka S
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cz01 8. 6. 2021 21:30

hopo.hopo píše:Řešilo se to, nový karty s českým BINem uvádí limity v GBP, ale ve skutečnosti je to stejný číslo ale v CZK... takže 5000 CZK. Support to prý umí vyřešit.

Je k tomuto nějaký update? Došla mi obnovená blue personal karta a nevidím limity. Dle historie fóra, čekám standardní, ale nepsal jsem na support.

Co už jsem psal na support, tak kvůli omezení GBiT na 5000 czk namísto liber. Psal jsem reklamaci přímo z transakce (15000czk) a odepsali, že ručně převedou.

Já bych chtěl, aby to dali do pořádku automaticky. Povedlo se to někomu? Nechci si psát po každé větší transakci.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rosky 9. 6. 2021 09:36

Bohužel, už jsem to taky reklamoval a stále nic, maximálně nabídka pro manuální provedení gbit, což vypadá dost amatérsky.
rosky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod powery 10. 6. 2021 14:41

Dnes pokus o výběr v bankomatu Sberbank. Nabídka DCC i poplatek 150, takže nic.
powery
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jenda_s 11. 6. 2021 11:59

dnes pokus o výbět personal CRV kartou z bankomatu Airbank.

Na to, že air už nějakou dobu nabízí dcc jsem si už zvykl, ale dnešní nabídka buď dcc nebo poplatek 125 kč mě poměrně překvapil. Asi nějaká novinka.

S monetou se ještě nespojili, ale už začínají trénovat podobné finty...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jirka S 15. 6. 2021 07:00

Odebral jsem CRV z Apple Pay z aplikace Wallet, leč zpátky už nejde přidat: Apple si ji pamatuje, při pokusu o přidání mi nabízí její číslo, ovšem pak už jen píše, že kartu se nepodařilo přidat a buď to mám zkusit později, anebo přidat znovu, se stále stejným výsledkem. Stejně tak to probíhá, když chci přidat CRV do Apple Wallet přímo z aplikace Curve.
Nějak jsme si asi nebyli souzeni. :-))
Jirka S
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků