Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mbodlak73 11. 9. 2021 21:09

Začátečník5 píše:Vy co jste přešli z ING-> RB, jste v RB spokojeni anebo se poohlížíte po jiné Bance?

Ne. Už v minulosti mě několikrát naštvali a už jsem od nich jednou odešel.

Mám v plánu poohlédnout se po jiném depozitáři na těch pár PL co tam mám od ING, a až skončí 1% úročení, odejdu od nich zase. Je totiž zjevné, že se příliš nezměnili, a že patří mezi -ční banky.

Jejich reklamní slogan o "inspiraci klienty" je v kontextu jejich přístupu k zákazníkům směšný.

Nikterak však nerozporuji fakt, že zkušenosti jiných lidí zde mohou být jiné.

-- 11. 9. 2021 22:16 --

Creditas i AirBank PDF potvrzení o platbě umí i v mobilní aplikaci, Moneta i UnicreditBank mají odstávku, takže teď nemůžu říct.

RB při své údajné inspiraci klienty to neumí. Jak jsem psal výše, nehodlám u nich zůstat ani o den déle, než to bude pro mě výhodné - což je ostatně normální, u bank nejsme proto, že by to bylo výhodné pro ně, že ano :)
mbodlak73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 11. 9. 2021 23:27

drkarel píše:On celý ten slogan je vtip ... tedy jen marketingový prostředek ... se skutečností zjevně nemá nic společného. :)
Kdysi se kdesi kdosi vyjádřil, že to myslí tak, že jak bývaly ankety o nejabsurdnější poplatek, tak každý, co vyhrál, neměli nebo zrušili. (Ano, zároveň nebo v podobné době zavedli jiné divné poplatky a rozhodně nebyli levní – pointa byla jen to, že se řídí tou anketou.)

Ale už je to dlouho, asi to nenajdu, a slogan přežil daleko déle než ta anketa, takže teď tím asi nemyslí vůbec nic konkétního.

-- 12. 9. 2021 00:29 --

https://www.bankovnipoplatky.cz/prvni-r ... 10446.html
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 9. 2021 05:03

Jj, jsi RB pamětník. :) Dává Ti za pravdu i diskuse. Dnes je to tedy jen prázdný marketingový slogan.

"No já nevěřím vlastním očím, co tady čtu. Tahle banka že zrušila řadu absurdních poplatků? Za každý pohyb na účtu mi účtují 3 až 7 Kč, hlavně za příchozí platby!!! Platba z KB? 7 Kč. Do minulého roku jsem měl alespoň vedení zdarma (při souhrnu příchozích plateb nad 45 tis.), ale i to zrušili a účtují 300/měs. - podle mě jedna z nejnenažranějších bank. Tenhle měsíc to budu muset pořešit, takových peněz se mi jim nechce dávat. Od začátku roku mi schroupali z účtu nejmíň patnáct stovek."

"vy buzeranti!!!!! x let jsem měl účet u Raiffeisen v Německu a nikdy jsem o takovém poplatku neslyšel!!!!!!!!"
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod servpack 12. 9. 2021 05:58

mbodlak73 píše:Mám v plánu poohlédnout se po jiném depozitáři na těch pár PL co tam mám od ING, a až skončí 1% úročení, odejdu od nich zase. Je totiž zjevné, že se příliš nezměnili, a že patří mezi -ční banky.

Tak dlouho určitě čekat nebudeš muset. V té době bude již úrok 1 % dávno překonaný. Možná již do měsíce, až na konci září zvedne ČNB sazbu o stále očekávánějšího 0,5 %.
servpack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 12. 9. 2021 07:37

Ten jednoprocentní úrok není za stávajících podmínek žádné terno a i když se ostatní banky dostanou o málo výše, tak pořád to je o tříprocentním ročním znehodnocení.
Jinak tento týden už mi přišla nabídka od JT banky na roční vklad za 1,2%, tak jsem jim poděkoval, že už je lepší státní dluhopis za trojnásobek, když už někde skladovat.
Nejsem si taky jistý tím navýšením ČNB o půl procenta, znamenal by velký přítok kapitálu a silné posílení koruny, to asi riskovat nebudou zvýší jen trochu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 9. 2021 08:29

Letos už asi 2x zvýšila ČNB úrokové sazby, ale v bankách se to na úrocích prozatím nijak neprojevilo. Když ČNB snižovala úrokové sazby tak banky na to reagovaly snižováním úroků docela rychle, ale opačně se jim do toho příliš nechce. Tento týden jsem v televizi slyšel názor, že není jisté jestli vůbec letos bude ČNB ještě zvyšovat úrokové sazby a dokonce, že se zvažuje i jejích snižování. Nechme se překvapit nebo zklamat jak to nakonec s těmi úrokovými sazbami ČNB udělá a jak na to budou reagovat banky.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod saabik 12. 9. 2021 16:54

Všichni konspirátoři mají být za nízké úročení v bankách rádi. Alespoň se vytváří méně peněz z ničeho :).
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Linda z Rb 13. 9. 2021 14:54

drkarel píše:Jj, jsi RB pamětník. :) Dává Ti za pravdu i diskuse. Dnes je to tedy jen prázdný marketingový slogan.

"No já nevěřím vlastním očím, co tady čtu. Tahle banka že zrušila řadu absurdních poplatků? Za každý pohyb na účtu mi účtují 3 až 7 Kč, hlavně za příchozí platby!!! Platba z KB? 7 Kč. Do minulého roku jsem měl alespoň vedení zdarma (při souhrnu příchozích plateb nad 45 tis.), ale i to zrušili a účtují 300/měs. - podle mě jedna z nejnenažranějších bank. Tenhle měsíc to budu muset pořešit, takových peněz se mi jim nechce dávat. Od začátku roku mi schroupali z účtu nejmíň patnáct stovek."

"vy buzeranti!!!!! x let jsem měl účet u Raiffeisen v Německu a nikdy jsem o takovém poplatku neslyšel!!!!!!!!"


Dobrý den,
nechceme tu tvrdit, že jsme bankou bez poplatků, nicméně poplatky za příchozí platby z KB na aktuálních účtech nemáme. Nyní máme Chytrý účet, na kterém jsou, mimo jiných výhod, příchozí transakce zdarma. Je možné, že máte nějaký starý typ účtu. Možná by stálo za to zavolat svému poradci nebo se stavit na některé naší pobočce a pobavit se o změně.
Hezký den, Linda z Raiffeisenbank
Linda z Rb
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 9. 2021 16:53

Lindo, asi jste si nevšimla, že se jedná o článek (a diskusi ... a pamětníka) z roku 2010. Než na něco reagujete, není od věci se nejprve s tématem seznámit. :)

-- 13. 9. 2021 17:56 --

Ale ocenil bych, kdybyste odpověděla na dotaz ze srpna:

drkarel píše:Lindo, prosím Vás, já s IB a SB řeším (tedy spíš neřeším) následující problém: Dříve měli účty v RB, k nimž jsem všem měl dispoziční právo, 3 další členové rodiny. Tyto účty jsou již déle zrušené a nikdo už v RB nemá žádný produkt. Z nějakého důvodu se mně jako výchozí v IB i v SB zobrazuje osoba manželky - tedy nic. Nikde se mi nepodařilo najít, kde by se toto dalo přenastavit.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod losalamos 14. 9. 2021 07:34

@drkarel Nejsem Linda ale myslím, že taková bankovní mobilita v případě skutečné nouze přenastaví ledasco :)
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rd261 14. 9. 2021 08:16

Objednal jsem se na pobočku, kde chci nechat založit účet pro dítě (student 16let). Aktuálně na to běží tato akce:
https://www.rb.cz/attachments/ostatni/p ... dmenou.pdf
Při objednání přes infolinku mi operátorka říkala, že i já jako stávající klinet získám 300Kč když přivedu dalšího klinta. Nevíte někdo co je to za akci? Našel jsem toto: https://www.rb.cz/attachments/pi/ucty/p ... ruceni.pdf
ale to je až nad 18let a chce to nějaký promo odkaz z bankovnictví.
rd261
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 14. 9. 2021 12:16

vyskakuje to v SB, kliknes na banner a poslou ti e-mail
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 14. 9. 2021 14:22

losalamos píše:@drkarel Nejsem Linda ale myslím, že taková bankovní mobilita v případě skutečné nouze přenastaví ledasco :)


Bankovní mobilita pro mě nic neřeší, mám to jen kvůli KK Mall. Pak to vyřeší zrušení, ale to ještě není na pořadu dne. Zajímá mě to víceméně ze zvědavosti, protože pokud to nejde přenastavit, pak to není v pořádku.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 14. 9. 2021 14:27

To tam asi vyhnije na věčné časy a nikdy jinak, po usilovné několikatýdenní snaze se mi povedlo vyrušit přes telefon (snad už všechny) kontaktní údaje z dob eBanky.
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 14. 9. 2021 14:32

Toho se taky bojím. Nevadí mi, že tam ty další osoby (a nahlížení na jejich zrušené produkty) jsou, ale nechápu, proč u svého přístupu nemám jako titulní osobu sebe (resp. snesl bych jinou aktivní osobu, kdybych si to tak nastavil).
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků