Hypotéka - jaká fixace?

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ROlda78 25. 1. 2023 09:32

satinst píše:Ještě myslím existuje možnost hypotéky s variabilní sazbou.
Zajímalo by mě kolik (které banky) to ještě dnes nabízejí. Dříve to bylo tak do 5 ústavů, teď se obávám, že jich tolik ani nebude. Nějaké srovnání by se šiklo... (a až to tu kolega bude za 3 roky :-D refinancovat, tak by se mu to mohlo hodit).
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr._lukas 25. 1. 2023 19:53

Prasárna je, že bude novela platná i na již uzavřené úvěry..když to bylo naopak, klient měl nové možnosti, tak až na zrefixované nebo nové hypotéky po roce 2016..Dokud jsem ještě vydržel sledovat Nachera na facebooku, tak byl ten nejhlasitější, aby došlo ke změnám k horšímu..to je ten, co si kdysi založil web bankovnipoplatky a tvářil se, že se bije za klienty..
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fc70 25. 1. 2023 23:27

To se nedá moc svítit, současný stav je fakt nesmysl. Kdo chce možnost kdykoli refinancovat, ať si vezme plovoucí sazbu nebo si připlatí za výslovnou opci, ale nedává žádný smysl takovou opci zabudovat jako povinnou součást produktu – to za ni platí i klienti, kteří ji k ničemu nepotřebují.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod saabik 26. 1. 2023 08:34

To je jako chtít po výrobci auta, aby měl povinnost ode mě za pár let odkoupit auto zpět za pro mě výhodnou cenu. Taky by si lidi klepali na čelo. Ale u nás je společnost přesvědčená, že jde o zlé bankstery, tak to právo mít lidi musí. Přitom se jedná o produkt jako kterýkoliv jiný.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků