podmínky pro výběr ze zahraničních bankomatů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wetherek 12. 1. 2023 09:19

Brácha vybíral na Slovensku z EUR karty (česká FIO) z bankomatu Slovenské spořitelny a naúčtovalo mu to poplatek 2,5 Eura i když měl zakázané DCC i "Výběry z bankomatů s poplatkem provozovatele".
Zkusí reklamovat u FIO, ale můj dotaz zní, je na Slovensku nějaký bankomat bez poplatku, když vybírám českou Eurovou kartou?
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 12. 1. 2023 09:31

Skoro všechny kromě SS. VÚB, Tatra, ČSOB, další jména si nepamatuji...
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 12. 1. 2023 09:46

Na Slovensku zpoplatňuje výběry zahraničními kartami VÚB možná taky (nezkoušel jsem cíleně, tak třeba jsou to pouze některé - buď bankomaty anebo karty z konkrétních zemí/měn) - koncem loňského roku jsem plánoval ukončení používání Crypto.com karty, tak jsem si tam doplnil zůstatek zaokrouhlený na celé desetiaura, že při vhodné příležitosti někde vyberu z bankomatu a pak náhodně vyzkoušený VÚB na hlavním nádraží v Bratislavě si řekl o 5 € příplatek (vedle stojící UCB bez příplatku).

Obecně ale (zatím) na Slovensku není problém - i kdyby se to týkalo plošně VÚB, tak společně se Slovenskou spořitelnou (kde je plošně zavedený onen zmíněný příplatek (i když třeba výběry německou N26 se nevztahuje) ve výši 2,5 €) jde o dvě největší sítě - zbytek byl zatím bez problémů (i když ono těch bank provozující vlastní síť zase tolik není - vím akorát pak ještě o ČSOB, Tatra bance (včetně značky "Raiffeisen Bank"), Prima bance, 365.bank (včetně značky "Poštová banka") a UniCredit Bank)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod hlander 1. 3. 2023 21:26

Rakousko, Gmünd, bankomat Bank Austria (UniCredit Bank Austria AG)
Výběr teď v únoru z bankomatu bez poplatku i DCC.
Použity 1x Revolut, 1x Curve
hlander
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beet 22. 5. 2023 08:16

Je obecně v Rakousku nějaká banka, která nevyžaduje poplatek ani DCC? Nebo to záleží oblast od oblasti, či město od města? Jedu do oblasti Korutan. Villach a okoli
beet
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jenda_s 22. 5. 2023 08:35

tuším některé lokální erste umožňovaly výběr bez poplatku. Je to potřeba zkusit...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 22. 5. 2023 08:51

A taky snad bankomaty BAWAG P.S.K.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Delitzsch 22. 5. 2023 10:49

BAWAG P.S.K.
DenizBank
Vakifbank
VKB Bank
BKS Bank
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod DoubleSix 22. 5. 2023 13:08

Ano, Bawag mohu potvrdit, vybíral jsem tam bez poplatku i bez vnucování DCC.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod morgRing 16. 6. 2023 06:54

V sobotu jsem zjistil, že bankomat Pekao v Kudowa-Zdrój už není. Ostatní stroje chtěly poplatek za výběr kolem 20 PLN.
morgRing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bodyczech 16. 6. 2023 11:02

A zkoušel jsi Bank Spóldzielczy nebo Santander, ty ještě nedávno poplatek nechtěly...
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod PetrK80 29. 6. 2023 07:36

Nemá někdo čerstvou zkušenost s Bulharskem a bezkontaktním výběrem BGN v místních bankomatech?
PetrK80
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 7. 2023 17:47

Faerské ostrovy (~Dánsko) - BankNordik - bez poplatku
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vklatil11 5. 7. 2023 22:24

V Polsku stále výběr zdarma u Santander. Ostatní nabízí buď DCC nebo poplatek.
vklatil11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ale 6. 7. 2023 04:40

Dva týdny nazpět byl bez DCC a poplatku výběr v Polsku taky u Pekao.
C220d (S206)
ale
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka