FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod LaNov 12. 5. 2024 20:11

Nemáte někdo Fio spořící účet nebo Fio konto pro SVJ? Při kontrole výpisů jsou zjistil, že nám pořád srážejí 19% daň místo 21 % (§ 36 odst. 5 ZoDP aneb specialita pro SVJ - konsolidační balíček změnil sazbu od 1.1.). To nezměnili u všech SVJ nebo jen u nás? Předpokládám, že my jsem z obliga, problém je na straně banky ...
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 12. 5. 2024 22:16

U nas to same.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod P_H_ 22. 5. 2024 06:15

Přišla zpráva do IB, že pro malý zájem ruší vydávání platebních karet ke spořícímu Fio kontu. Vydané karty budou fungovat do konce platnosti, ale už se neobnoví.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Qtoš 22. 5. 2024 08:16

... uzívám, docela dobrá vychytávka co končí. Samostatný úročemý účet pro platby kartou a oddělený běžný účet pro jiné bankovní operace. Škoda.
Qtoš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Perrund 22. 5. 2024 11:37

Nie. :-( Práve toto som využíval. Našťastie mám ešte 3 roky. Je ešte nejaká iná banka, ktorá má kartu k sporiacemu účtu?
Perrund
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meir13 22. 5. 2024 13:00

Ještě jsem stihl si o ní požádat. Už je vidět v aplikaci na telefonu.
P.S. Už je karta k FIO kontu doma. Platnost do 06/28
meir13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod J8iAVvJcSqzZHQf 22. 5. 2024 18:16

Perrund píše:Nie. :-( Práve toto som využíval. Našťastie mám ešte 3 roky. Je ešte nejaká iná banka, ktorá má kartu k sporiacemu účtu?

UniCredit
J8iAVvJcSqzZHQf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 22. 5. 2024 23:58

Jen jestli to nebylo naopak, ze byla prilis vyuzivana a oni chteji usetrit?

Jak smysl ma omezovat to tak, jak to oni popisuji?
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 23. 5. 2024 00:16

Samozřejmě, že je ideální mít jako záložní kartu ke spořicímu účtu, kde jsou prostředky úročeny, než ji mít k účtu, kde úročeny nejsou.

Z druhý strany to řeší kreditka (u jiné banky).
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod protektor1 29. 5. 2024 08:16

Dobrý den,

máte prosím někdo praktickou zkušenost s termínovaným vkladem s obnovou u Fio? Jiné TV než s automatickou obnovou Fio nenabízí... Jde mi o to, jakým způsobem rušíte tento TV v den obnovy? Podle zmateného operátora Fio je nejlepší zajít na pobočku a tam ho předem ukončit ke dni obnovy, což se mi tedy vůbec nechce. Lze to předem udělat nějak online?
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 29. 5. 2024 10:19

Jde to, ale je to zcela nesmyslne v IB oznaceno jako zruseni. Take jsem nad tim laboroval, jestli to neni predcasna vypoved. Zrusi se tim ale obnova. A jde to i dlouho predem
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod morgRing 29. 5. 2024 17:46

P_H_ píše:Přišla zpráva do IB, že pro malý zájem ruší vydávání platebních karet ke spořícímu Fio kontu. Vydané karty budou fungovat do konce platnosti, ale už se neobnoví.

To je teda hodně špatná zpráva. Využívám k automatickému dobíjení Revolutu a občasné platbě větší částky. Jen trochu drhnul GBIT přes Curve, pokud jsem výjimečně udělal. Psalo to "transakce zamítnuta na žádost klienta" ale nakonec se vratka procpala. Už delší dobu koukám, která banka ještě nabízí kartu k SÚ. Pokud jen Unicredit, tak s těmi jsem se loni rozešel ve zlém. Jiná fakt není? Docela jsem si na to zvykl.
morgRing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 29. 5. 2024 18:52

Věřím tomu, že banka nechce navenek komunikovat důvody, které by mohly být vnímány negativně. Podobný případ je Partners banka a absence IB. A tak místo toho, aby se napsalo "s cílem optimalizovat hospodářský výsledek", což je naprosto normální cíl soukromé firmy, se vybere nějaký zástupný důvod. Pokud má banka dlouhodobě stabilizovaný bankovní systém, tak z aplikačního pohledu je přiřazení karty k účtu jen položka v databázi. Čili jde o obchodní rozhodnutí a já to akceptuju.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 29. 5. 2024 18:55

Alespoň to urychlí mou "odvahu" používat k internetovým platbám "hlavní" kartu. Jak v mBank, tak ve FIO.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod wit.cz 30. 5. 2024 07:10

Tak zrovna platbě Fio kartou se po zkušenostech z minulosti vyhýbám obloukem (pomohl až FA). A i dnes vidím, jak jsou některé bezpečnostní mechanismy banky zoufalé (např. možnost zabránit aktivaci SB pro neomezený počet klientů na stejném telefonu dle IMEI, nedovolatelnost a možnost řešit problém o víkendu s výjimkou blokace karty apod.) Jakmile dojde k nějakému fraudu, což se u sebelíp zabezpečené karty může stát, je to vždy chyba klienta pro hrubé porušení povinností. A samotné VOP byly před pár lety (a dost možná i dnes, už nejsem v obraze) v rozporu se z. o platebním styku. Fio je v tomto ohledu dobrá pouze do prvního problému.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka