Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 10. 6. 2024 06:28

pan Y. píše:Uvažuji o Exkluzivním účtu, ale kvůli cestovnímu pojištění bych ho uvítal dříve než až od nového měsíce, což by nastalo, pokud bych šel cestou změny tarifu účtu Chytrý → Exkluzivní. Číslo účtu zachovávat nepotřebuji, proto mě napadla možnost "okamžitého" zrušení Chytrého účtu (nemám k němu vydánu debetní kartu) a následné založení Exkluzivního účtu. Podle info z klientské linky je ale výpovědní doba BÚ u RB 1 měsíc bez ohledu na existenci karty k účtu. Mělo by ale být možné si k existujícímu BÚ (Chytrý) založit další (Exkluzivní). Má s tím někdo praktickou zkušenost a může tuto informaci potvrdit? Děkuji.

Kvůli cestovnímu pojištění je ale lepší ČSOB Premium, zdaleka vyšší limity plnění.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 10. 6. 2024 07:18

Mít zdarma RB Exkluzivní účet je ale snadnější, než mít zdarma ČSOB Premium konto :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 10. 6. 2024 07:44

asi jo. Kdo ví.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 10. 6. 2024 09:41

Jedna výrazná výhoda (pro někoho) je to, že v cestovním pojištění u RB jsou děti do 26 let, u ČSOB jen do 18 let.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 10. 6. 2024 10:09

U ČSOB děti do 21 let včetně
Ale ano, u RB do 26let
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod ddaveid 10. 6. 2024 12:49

pan Y. píše:Uvažuji o Exkluzivním účtu, ale kvůli cestovnímu pojištění bych ho uvítal dříve než až od nového měsíce, což by nastalo, pokud bych šel cestou změny tarifu účtu Chytrý → Exkluzivní. Číslo účtu zachovávat nepotřebuji, proto mě napadla možnost "okamžitého" zrušení Chytrého účtu (nemám k němu vydánu debetní kartu) a následné založení Exkluzivního účtu. Podle info z klientské linky je ale výpovědní doba BÚ u RB 1 měsíc bez ohledu na existenci karty k účtu. Mělo by ale být možné si k existujícímu BÚ (Chytrý) založit další (Exkluzivní). Má s tím někdo praktickou zkušenost a může tuto informaci potvrdit? Děkuji.

Standardní účet zdarma mi osobně na pobočce převedli na exkluzivní ještě ten den. Požádal jsem o to, bylo mi vyhověno.
ddaveid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 10. 6. 2024 13:29

To se cení.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jouda.III 10. 6. 2024 13:42

ddaveid píše:Standardní účet zdarma mi osobně na pobočce převedli na exkluzivní ještě ten den. Požádal jsem o to, bylo mi vyhověno.

Skutečně? Zkontroloval jste si to v IB?

Změna bude platná od prvního dne následujícího měsíce.
Naposledy upravil Jouda.III dne 10. 6. 2024 13:44, celkově upraveno 1
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pan Y. 10. 6. 2024 13:43

Super, díky všem za reakce.

PULPANM: Ano, o ČSOB Premium také přemýšlím, zatím jsem se pro něj úplně nerozhodl, ale asi na něj dříve či později také dojde. Trochu mě mrzí, že oproti standardní KK nemá prémiová KK žádné vratky.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 10. 6. 2024 14:18

Tak u RB jde spíš o to, co by mělo být považované za "standardní" a co za "prémiovou" KK - z toho, co zůstalo z nabídky kreditek poskytuje 1 % vratku už jen KK Style a tu si lze sjednat ke kterémukoliv typu účtu (jen je vždy zpoplatněná 50 Kč měsíčně a strop je jen 150 Kč, kdysi byla poskytovaná tuším k eKontu Komplet, ale to už asi neplatí).

Jinak už nabízí jen KK Easy bez poplatku za vedení a z těch "prémiových" kreditek je k mání jen:

- RB Premium (tu jako jedinou lze získat bez poplatku za vedení k Exkluzivnímu účtu) - neobsahuje vůbec cestovní pojištění a u LoungeKey obsahuje jen 2 vstupy do letištních salonků za rok bez "vlastního" FastTrack salonku v Praze) a;
- Visa Gold (tato kreditka je za poplatek 199 Kč měsíčně vždy, obsahuje aspoň cestovní pojištění a ze salonků jen vstup do FastTrack Lounge)...

Obě jsou to patrně jedny z nejhorších prémiových kreditek na trhu.

RB nyní nabízí pro nové držitele (= pro klienty, kteří 6 měsíců před vyhlášením neměli bankou vydanou jinou kreditku) kreditek slevu za vedení KK na prvních 6 měsíců, když si nyní sjednají KK Style nebo KK Premium, čili lze získat na půl roku bez poplatku i "vracecí" KK Style (klidně tedy i k Exluzivnímu kontu), anebo RB Premium s 2 vstupy do salonku na LoungeKey (+ vstupy do salonků MC Praha/Vídeň/Bratislava) i bez Exkluzivního konta: https://www.rb.cz/osobni/kreditni-karty ... rdni-karty

Ale to, že "prémiová" kreditka vratky neobsahuje je víceméně standard, u konkurence to jinak není - měla by ale poskytovat nějaké relevantní služby.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod pan Y. 10. 6. 2024 16:48

fremantle: Já jsem ve svém předchozím příspěvku reagoval na zmínku o ČSOB Premium od PULPANM, proto jsem měl na mysli porovnání dvou typů KK od ČSOB ;-)
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 10. 6. 2024 19:05

K Exluzivnimu kontu dostanes ale zdarma jeste 2 debetky MC Gold a Visa Gold.
A obe maji dalsi 4 vstupy, takze spolu s KK MC mas celkem 10 vstupu do LoungeKey + zdarma pro drzitele karty vzdy Praha, VIE, BTS.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ddaveid 10. 6. 2024 21:43

Jouda.III píše:
ddaveid píše:Standardní účet zdarma mi osobně na pobočce převedli na exkluzivní ještě ten den. Požádal jsem o to, bylo mi vyhověno.

Skutečně? Zkontroloval jste si to v IB?

Skutečně. Zkontroloval jsem si to v mobilní aplikaci a ihned objednal gold kartu. Musel jsem si o to ale říct, v opačném případě by změna nastala až od 1. dne následujícího měsíce.
ddaveid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Aldadol 11. 6. 2024 10:32

Já tedy také byl na pobočce, ale tvrdili, že ta změna bude platná od nového měsíce. Ale že kartu už si můžu objednat, ať už se vyrábí...
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 11. 6. 2024 11:45

asi záleží na poradci.. schválně zkusím, jestli by to šlo, ale ono 1/7 je už za chvíli
PULPANM
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka