Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod culti 5. 7. 2024 11:01

Protože máš Exkluziv a druhý Chytrý. Je to tak?
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 11:02

Informace o počtu plateb kartou se zobrazuje přímo u spořicího účtu. Zároveň i se zcela jasnou informací, že se platby kartou mohou zobrazovat se zpožděním. Stačí tedy být trpělivý a pořádně číst, místo dělání zbytečné paniky :-)
Přílohy
RB-pocty plateb kartou.png
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 5. 7. 2024 11:21

Milos píše:K běžnému účtu Equa nejde zřídit Bonusový SÚ, ani nejde přeměnit spořicí účet Equa Max na Bonusový SÚ.

Ahoj Miloši, odkud jsi čerpal tuto informaci? Já mám bonusový SÚ k běžnému účtu Equa. Normálně jsem si to naklikal v aplikaci.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jouda.III 5. 7. 2024 11:28

Milos píše:Informace o počtu plateb kartou se zobrazuje přímo u spořicího účtu...

Díky, zobrazuje se to pouze v apce, v IB ne. Apku téměř nepoužívám
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 11:29

hyper9 píše:
Milos píše:K běžnému účtu Equa nejde zřídit Bonusový SÚ, ani nejde přeměnit spořicí účet Equa Max na Bonusový SÚ.

Ahoj Miloši, odkud jsi čerpal tuto informaci? Já mám bonusový SÚ k běžnému účtu Equa. Normálně jsem si to naklikal v aplikaci.

Já mám k běžnému účtu Equa vedený spořicí účet Max a ten mi nejde přeměnit na Bonusový SÚ. Navíc @saturn77 taky psal, že mu to nejde. Nicméně teď jsem si uvědomil, že jsem k tomu běžnému účtu Equa měl celkem dva SÚ a jeden z nich už jsem na Bonusový SÚ přeměnil dříve. Za uvedenou dezinformaci se tedy omlouvám :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 5. 7. 2024 11:31

Úplně v pohodě, nic se neděje. Já před časem zrušil všechny ex-Equa SÚ, žádný jiný SÚ jsem už neměl, takže zřízení bonusového SÚ bylo teď naprosto bez problémů.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod kajman71 5. 7. 2024 23:19

Myslím že info není správná...mám 2x SÚ (navázané na chytrý+Equa), platil jsem jen kartou k Equa, ale bonus úrok byl připsán na SÚ k chytrému...na SÚ k Equa byl nulový zůstatek, takže tam nic připsáno nebylo...

Mufinmufi píše:Tak mám info přímo z RB, že platby kartou je potřeba řešit KK a to se pak vztahuje na všechny SÚ. Pokud to řešíte DK, tak je potřeba mít DK ke každému BÚ na který je navázaný daný SÚ zvlášť.

Jinými slovy kreditka pokryje z pohledu plnění podmínky pro přiznání vyššího úroku všechny spořáky napříč účty, ale debetka ne.

Pak mi dorazilo info, že mám 2x bonusový SÚ, ale jeden do 1,5 a druhý do 500 tis. (netuším proč zrovna 500 tis.), tak čekám na odpověď jak dosáhnout toho, aby to bylo více.
kajman71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 6. 7. 2024 09:48

Dnes mi prozměnu z RB psali, že pokud chci na druhém SÚ navázaném na BÚ víc jak 500 tis. musím upgradovat na aktivní, nebo exkluzivní konto. Předpokládám, že bych pak ty podmínky musel plnit 2x?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Stileth 6. 7. 2024 09:49

Je nejaky zasadni rozdil mezi tim Equa a Chytrym tarifem? Ma smysl zustavat/drzet ten Equa?
Diky
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 6. 7. 2024 10:43

Jak posílá RB platby s budoucí splatností?
12. platím zálohy z Monety, takže ze spořáků, které umí platit mimo banku, jsem vždy zadal příkaz s datem 12. a až to do Monety přišlo (z Creditas třeba až někdy v 10 hodin), Moneta to provedla.

V RB jsem tedy zadal budoucí příkaz k převodu ze spořáku na běžný a taky z běžného do Monety, oboje s datem 12.7. V kolik hodin můžu čekat, že to bude provedené?
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod pavelxcz 6. 7. 2024 11:10

Podle push notifikací v telefonu odesílá RB trvalé příkazy a příkazy s budoucí splatností okolo 1:00 ráno. Těsně před tím proběhne automatický převod potřebné částky ze spořicího účtu v rámci Inteligentního spoření.
pavelxcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 6. 7. 2024 13:44

Mufinmufi píše:Dnes mi prozměnu z RB psali, že pokud chci na druhém SÚ navázaném na BÚ víc jak 500 tis. musím upgradovat na aktivní, nebo exkluzivní konto. Předpokládám, že bych pak ty podmínky musel plnit 2x?

Pokud podmínky tří plateb kartou plníš kreditkou, tak bys podmínky nemusel plnit dvakrát. A pokud platí to, co napsal @kajman71 (viz. příspěvek před tím tvým), tak bys je nemusel plnit dvakrát, ani když je budeš plnit debetkou.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 6. 7. 2024 16:44

Je to tak
Mám 2x bú a ke keždému sú s 5% aktuálne a plnit stačí dk či kk jen 1x, počet plqteb si ukazuje u obou sú.
Mám ekonto komplet s aktivní účet
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 6. 7. 2024 17:10

panPeněženka píše:Nevíte, s jakým spožděním se v aplikaci u spořáku ukáže, že ty 3 platby jsou splněny? Dnes mám od začátku července již 3 platby kartou zaúčtované, ale u spořáku vidím stále 0 ze 3.

Tak co, už u SÚ vidíš, že máš splněné 3 ze 3 plateb karou? :-) Mě se platba KK provedená 1.7. dnes promítla do zobrazovaného počtu plateb, takže vidím, že mám splněnu 1 ze 3 plateb (viz. obrázek). Platby KK provedené 2.7. a 3.7. se do zobrazovaného počtu plateb ještě nepromítly.
Přílohy
RB-pocty plateb kartou-1ze3.png
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod panPeněženka 6. 7. 2024 17:21

Dnes konečně vidím splněné 3 platby, což odpovídá platbám 1. a 2.7., už tam svítí 5 %, takže super! Vůbec jsem netušil, že to mají takhle "pomalé"... našel jsem si staré příspěvky, kdy to v březnu spustili a lidé psali, jak jim to moc nefunguje. Očividně to nezlepšili. Ale i tak se omlouvám za zbytečnou paniku! :-) Můžu si za to sám, měl jsem rovnou využít mBank. Takhle to budu muset stejně přesunout 1.8.! :-D
panPeněženka
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka