Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 6. 7. 2024 17:32

Milos píše:
Mufinmufi píše:Dnes mi prozměnu z RB psali, že pokud chci na druhém SÚ navázaném na BÚ víc jak 500 tis. musím upgradovat na aktivní, nebo exkluzivní konto. Předpokládám, že bych pak ty podmínky musel plnit 2x?

Pokud podmínky tří plateb kartou plníš kreditkou, tak bys podmínky nemusel plnit dvakrát. A pokud platí to, co napsal @kajman71 (viz. příspěvek před tím tvým), tak bys je nemusel plnit dvakrát, ani když je budeš plnit debetkou.

Myslel jsem podmínky pro bezplatné vedení druhého exkluzivního BU.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 6. 7. 2024 17:51

S největší pravděpodobností ano, podmínky bezplatného vedení bys musel plnit pro každý Exkluzivní účet zvlášť.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 6. 7. 2024 18:24

Tak už mám také 3/3 plateb a u obou účtů… ale já kk RB platím pořád takže těch plateb je 100 nebo víc nebo míň, takže nevím, jestli na splněni bonusového úroku potřebuju 3 nebo 6 plateb když mám sú 2x
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Marian86 6. 7. 2024 18:48

Dobrý den, zvažuji přejít z eKonto Komplet na Exluzivní účet. Chtěl jsem se zeptat na podmínku příchozí platby min 50000,- Kč.

1. Může se jednat o převod z jiného účtu v jiné bance, ale stejné osoby? Z podmínek není jasné, jestli myslí účet téhož Klienta v rámci RB nebo celkově.

2. Případně převod z Revolut, kdy se vlastně pro převod používá nějaký Revolut účet.

Děkuji
Marian86
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 6. 7. 2024 18:57

Převod peněz z vlastního účtu v jiné bance i převod z Revolutu fungují pro splnění podmínky příjmu 50000Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod obbr 6. 7. 2024 21:11

Dobrý večer,

prosím, měl bych taky jeden dotaz k tomu Exkluziv. Jak chápete v ceníku uvedenou větu:
Aktivní využívání účtu se hodnotí za kalendářní měsíc předcházející měsíci, za který je cena účtována.

Když k nově založenému Exkluziv tento měsíc splním podmínky aktivity(do konce července), tak budu na konci července/začátkem srpna platit 299 Kč nebo ne?

Děkuji
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 6. 7. 2024 21:26

V takovém případě nic platit nebudeš. Aktivní využívání hodnotí za měsíc předcházející, např. 31.8. hodnotí aktivitu na účtu v měsíci červenci. Pokud by tedy klient v červenci nesplnil aktivitu, tak mu 31.8. naúčtují poplatek za vedení účtu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod obbr 7. 7. 2024 09:01

Děkuji Miloši za vysvětlení.
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 7. 7. 2024 09:26

Já si založil aktivní účet kde je na rok zdarma zlatá karta a směnárna.
Diskutovali jsme tady, jestli je zdarma i vedení účtu nebo ne, zatím jsem ale 49 Kč neplatil, tak dám vědět, jestli je i vedení účtu zdarma nebo ne.
Protože pak je aktivní účet v podstatě totožný s exkluzivním, akorát nemusíš plnit obrat 50 tis.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 8. 7. 2024 06:01

Mám potvrzeno, že vedení aktivního účtu zdarma není.

Zakládal si tu někdo už další, tj v pořadí druhý exkluzivní účet? Brali jste k němu opět ty dvě zlaté debetní karty?

Vsadím se, že když to dnes založím, tak ještě odpoledne, nebo zítra oznámí RB snížení úroku :D .
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tatatoooo 8. 7. 2024 19:41

V RB jsem od převedení KK od CITY, časem jsem si v akci pořídil eKonto komplet je kterému využívat KK, multimenu teď i spořák..
Teď jsem koukal na jejich Exkluzivní účet a musim říct, že mě zaujal.
Snažím se najít důvod, proč nezrusit eKonto komplet a přejít na Exkluzive..
Největší výhodu vidím samo v gold kartách a kk v ceně.
Momentálně používám jako hlavní kartu KK ČSOB, kde body už nejdou přeměnit do peněz, ale pořád je to pro mě použitelná.
Dále na KK mám navázané celoroční pojištění family za 1345kc, ale když jsem viděl limity a rozsah u RB, kde je to zdarma, tak je to jasná volba.
Otázka je, zda má smysl zachovat ekontokomplet a k tomu založit exkluzivní účet nebo se na e konto vyprdnout a vzít jen exkluzivní účet.
( eKonto bych zachoval jen kvůli případné změně podmínek, ale nevím, jestli by jim stačili plnit podmínky příjmu pouze na Exkluzive nebo bych musel plnit oboje - a to už by mi asi za to nestalo a nechal bych si jen Exkluzivně..)
Díky za radu nebo postřehy, zda je to blbost..
Tatatoooo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod meme1255 8. 7. 2024 19:52

Nemusíte eKonto Komplet rušit, založte si druhý účet jako Chytrý a převeďte na Exkluzivní. :)
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 8. 7. 2024 19:52

Já si nechal ekonto komplet- proč ho rušit když je zdarma doživotně a k tomu přidal aktivní účet- a ten lze online převést na exkluzivní, jak zminil kolega v příspěvku nade mnou
Naposledy upravil PULPANM dne 8. 7. 2024 20:10, celkově upraveno 1
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 8. 7. 2024 20:14

@Tatatoooo: U eKonta Komplet se už nějaký čas nemusí plnit podmínky příjmu, aby byl veden zdarma/se slevou. Stačí provést tři platby kartou:

Aktivní využívání účtu: Pro eKonto KOMPLET a eKonto SMART znamená, že ve sledovaném období budou provedeny a zaúčtovány tři transakce debetní nebo kreditní kartou. Mezi karetní transakce se nezapočítávají výběry z bankomatu. Aktivní využívání účtu se hodnotí za kalendářní měsíc předcházející měsíci, za který je cena účtována.

Doporučuji tedy zachovat eKonto Komplet a vedle toho si založit Exkluzivní účet.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 9. 7. 2024 05:43

eKonto Komplet mi kdysi banka poskytovala bez podmínek (doporučil jsem 2 klienty) a stejně jsem neviděl smysl v tom si jej ponechávat - přešel jsem na Prémiový účet (od letošního května automaticky změněn na Exkluzivní), i když jsem musel plnit podmínky a určitě nelituji - za největší výhodu spíš považuji, že mi dosud zůstala KK De Luxe bez poplatku za vedení.

Já nelpím na produktech, které již nejdou založit, i když třeba kdysi dávno šly považovat za výhodné, ale žádnou výhodu již neposkytují - takhle jsem již "pročistil" třeba Multi konto u UCB nebo Genius Gratis, což jsou produkty, na které so vzpomenou jen pamětníci - nicméně oba mi ležely léta bez jakéhokoliv pohybu a nikdy jsem neobjevil důvod je vzkřísit a vím, že stejně by to dopadlo i s tím eKontem Komplet...
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka