Cyrrus

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod P1x3lo 2. 6. 2022 11:46

Souhlas s @Milos.. :)
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drummond 2. 6. 2022 17:45

Nějaké peníze tam mám, limit pro mě je těch cca pul milionu. Funguje to bez problému, jediné, co je komplikace, ze se to nechová jako standardní účet, kdy si vezmu mobil, pink a peníze jsou pryč. Je třeba volat osobního makléře, zadat pokyn a do cca 3 dnů jsou peníze vyvedeny. Druhou stinnou stránkou je, ze mi pravidelně volají a snaží se mi nabídnout nějaký jejich produkt.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod SECRET_AGENT_BOND 4. 6. 2022 07:36

Ten Cyrrus si za tím pojištěním 100k EUR celkem stojí:

Matěj Zahorný Dobrý den, informace, kterou máme na našich webových stránkách k úročení, zavádějící není. Nejsme banka a jako obchodník s cennými papíry nemáme nikdy peníze uložené u nás, protože nevedeme bankovní účty a nemáme tedy od ČNB přidělen bankovní kód (číslo v bankovním účtu za lomítkem). Ještě nezainvestované finanční prostředky, které klienti pošlou do CYRRUS, jsou vždy uloženy u banky. Jsou vedeny odděleně od majetku CYRRUS. Naproti tomu banka s penězi, které jí klienti svěří na bankovní účty (ať už to budete Vy svým jménem u své banky, nebo CYRRUS, který je tam vloží „za Vás“) manipuluje, a tudíž jsou pojištěny proti krachu banky tak, jak píšete.
V případě úpadku CYRRUS by finanční prostředky klientů ani cenné papíry nebyly zahrnuty do majetkové podstaty a nebyly by součástí insolvenčního řízení (jak jsme již říkali, nehospodaříme s nimi, nikam by se Vám neztratily). A ano, stejně tak máte pravdu, že CYRRUS jako obchodník s cennými papíry spadá pod Garanční fond obchodníků s cennými papíry. Do něj odvádíme povinné platby. V případě, že bychom byli v úpadku, bude z tohoto Garančního fondu pokryta Vaše pohledávka vůči nám. Za pohledávkou si v tomto případě představte třeba, že bychom Vám měli vrátit nějaké poplatky, které by ještě nebyly vyrovnány.
SECRET_AGENT_BOND
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 6. 2022 13:12

Jestli oni vůbec podnikají legálně. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 4. 6. 2022 13:19

MF Global taky měl povinnost vést peníze zákazníků na oddělených účtech. Když to jde dobře, tak to funguje, ale pojištění není na případy, kdy to jde dobře.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod drummond 5. 6. 2022 01:46

Re:Secret Agent Bond

No, je to trochu divné, ze jeste pred cca 2 měsíci měli na webu u pojistné částky formulaci o 90% z ekvivalentu 20 tisíc EUR. Ostatně takto to měli formulováno léta. A teď najednou jinak, aniž by se změnil jak zákon, tak jejich praxe, ze ty peníze leží v CSOB nikoliv v Cyrrusu.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod jjrr 5. 6. 2022 05:16

Změnil se jen právní názor. :D
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod HankaDu 17. 6. 2022 06:01

Podrobně k tomu "pojištění vkladu v bance": https://www.penize.cz/investice/433022- ... -pojistene
HankaDu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrholecR 17. 6. 2022 08:36

Od 1.7.2022 dochází ke změně sazebníku. Mimo jiné se zvyšuje poplatek za připsání úroku na obchodním účtu z 0,2 procentního bodu na 0,4 procentního bodu. Reálná úroková sazba z nabízených 5,4 % bude tedy 5,0 %.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drummond 17. 6. 2022 09:19

Hmmm, to s těmi 0,4% je docela nemilé. Na druhou stranu, oni to úročení mívají podstatně vyšší, než běžné spořící účty, takže i těch 0,4% dolů bude kompetitivní, ale samozřejmě, už ne tolik.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod drummond 7. 9. 2022 22:07

Jde se vám přihlásit? Stále dokola mi to hlásí, že to mám zkusit později... Máte někdo stejné potíže?
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrholecR 7. 9. 2022 22:19

Taky nejde. Ještě že už tam nemám žádný prachy :D
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rad68 20. 7. 2024 09:17

Vyskočila na mě reklama na 8% na nezainvestované prostředky (teda 7,6% po poplatku+daň, kterou by snad měli normálně odvést bez nutnosti podávat DP+vím o tom pojištění jako u CP, i když mají jiný názor).

Nejde mi ale dohledat, jak je to s výběrem prostředků - sice píšou, že kdykoliv k dispozici, zároveň to ale člověk nemůže zadat sám , ale je nutné kvůli tomu volat makléři. Jak psal Drummond, že peníze pak dojdou asi do 3 dnů, což mě vede k otázce, jak to vlastně s těma převodama je z hlediska garantovaných podmínek, které nějak nemůžu dohledat (a tím pádem nevím, jestli tam vložené peníze případně považovat za likvidní, nebo zas tak moc ne).

Může mě třeba makléř nějak výběr komplikovat, když nebudu mít nic zainvestováno (což vzhledem k jejich poplatkům neplánuju)? Nebo taky říci, že to musí někdo schvalovat a když to neschválí třeba kvůli "mimořádné situaci na trhu" v kombinaci se skvrnama na slunci, tak se potáhne třeba měsíc (počítám, že by to schovali pod nějakou formulaci typu "zpravidla hned, ale...").?
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drummond 21. 7. 2024 00:20

Těch 8% už nenabízí, teď jen 7% na nezainvestovane prostředky avšak pouze u produktu Duo, ve kterém musíš investovat min 250k a zbylých min 250k ti uroci 7%.

K tvému dotazu, likvidni to je, zavolas makléři, on dá pokyn. V podmínkách, které jsem líný hledat mají tuším uvedeno 3 pracovní dny.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rad68 4. 9. 2024 15:31

Připsaly se Vám úroky za srpen? Potažmo nevíte, kdy se mají připisovat? (za červenec se mi připsaly k 1. srpnu, akorát už nevím, jestli se to tam objevilo hned nebo se zpožděním, rpotoe jsem tam neměl ještě skoro nic)
Rad68
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka