Lidl spustil Lidl Pay

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 9. 2024 13:23

Bohužel samotná transakce je pomalejší než Google pay, věř mi, znám ze samoobslužných pokladen Kaufland a proto když nepotřebuji zvýšit obrat na Mall kreditce, používám tam raději Google pay platbu :). I když ano, rozdíl je v jednotkách vteřin, ale je tam. Navíc jak sám píšeš, mobil už máš v ruce, pro Google pay platbu přece nemusíš vůbec žádnou aplikaci otevírat (když by v appce Peněženka byla už Moneta karta jako výchozí, není třeba dělat výběr karty). Takže prostě se jen mobil dá k terminálu a hotovo, žádné čtení dalšího QR.
Edit:
Jo AHA, vy v obchodech věrnostní karty načítáte až u pokladny? :) Další zpomalení, já používám pokladny samoobslužné a skenery, kde načtení karty je hned při vstupu do obchodu při vyzvednutí skeneru, pak už appka daného obchodu není třeba (Kaufland to má skoro všude, Lidl pravda zaostává). Stále ale platí, že transakce jako taková je přes net (tedy přes QR kód) o 2-5 vteřin pomalejší než Google pay, aspoň na Kaufland samoobslužné pokladně.
Naposledy upravil minarjo dne 9. 9. 2024 13:27, celkově upraveno 2
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod TnT2 9. 9. 2024 13:23

Milos: Ano, je to možné a připouštějí to i obchodní podmínky pro dárkové karty Albert.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 9. 9. 2024 13:30

V Lidlu kam chodím já skenery právě nemají, v Kauflandu ho používám běžně. V Kauflandu navíc na těch skenerových pokladnách je dost času na ty částečné platby, abych plnil ty podmínky x plateb kartou u RB, Air, UniCredit...

https://www.lupa.cz/aktuality/lidl-a-ka ... -aplikaci/
Naposledy upravil myšpulín dne 9. 9. 2024 13:31, celkově upraveno 1
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 9. 9. 2024 13:31

Milos píše:Když už zde padl jeden OT dotaz na dárkovou kartu Albert, tak já se přidám s druhým dotazem, jestli je možné dárkovou kartu Albert zaplatit jinou dárkovou kartou Albert? Možná totiž nestihnu v rámci roku vyčerpat některé dárkové karty, tak že bych jim tímto způsobem "prodloužil platnost" :nenapadne

Ano, vyzkoušeno.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 9. 2024 13:46

milanBrno píše:drkarel: je zajimave, ze v Lidlu si dokazes darkovku vzit sam (z vesacku u pokladny), ale v Kauflandu ne (kde je take na vesacku u pokladny)... :roll:
Kam chodim ja (nejen Brno), tak je maji i u samoobsluznych pokladen (resp. u jedne z nich)
Zda tam jsou ci nejsou zalezi na vedeni dane prodejny...

Milánku, sám sis odpověděl. Ono to bude totiž různé v různých prodejnách. Věř mi, že jinak bych si ji z věšáčku sundal raději, než hledal obsluhu. Jinak důvod instalace kamer nad pokladny by mě taky zajímal, ale dost pochybuju, že by to bylo kvůli nám tady z fóra.

-- 9. 9. 2024 14:52 --

jerry666 píše:OT: netuší prosím někdo, jestli jde i dárková karta v Albertu koupit na samoobslužné pokladně?

Aspoň tam, kam chodím já (což je několik prodejen po Praze), to nejde, minimálně z toho důvodu, že dárkové karty mají jen na jedné (hlavní) pokladně ve skříňce - u té, co mají chlast.

-- 9. 9. 2024 14:58 --

milanBrno píše:minarjo: NE, neni to jednodussi a neni to hloupost (zbytecnost) jak se tu porad snazis naznacovat
My znali u pokladny nacitame QR kod z aplikace, abychom cerpali slevy (jak Kaufland, tak Lidl)
Tak proc timto nactenim rovnou nezaplatit.
Tedy rychleji nez ostatni...

PS: DK Albert bohuzel nelze na samoobsluznych pokladnach zakoupit, stejne jak nelze pouzit vice karet

A jak to probíhá? Já v Kaufu nakupuji na pistolku takže kartu/aplikaci načítám už u vchodu. Pak u pokladny platba K-pay probíhá až poté, co se odečtou slevy na věrnostní kartu/aplikaci, takže se mi zdá, že bych musel načíst kartu/aplikaci ještě před přechodem k placení a pak ji načítat ještě jednou po volbě placení. Ono to už po volbě způsobu placení K-pay znovu načíst nechce (předpokládám, že už při první načtením musí být aktivována platba K-pay zadáním PIN)? Jinak je platba K-pay naopak rychlejší než platba kartou/G-pay, protože se transakce dlouho neověřuje a poměrně hned vyjížddí paragon.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod LXIDCX 9. 9. 2024 14:04

Kamery nad pokladny tam Albert dává nově na rozpoznávání zboží, které nemá čárový kód.
LXIDCX
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 9. 9. 2024 15:00

Az bude nekdo mit na 100 % overene jaky typ plateb generuje L-pay, dejte zde vedet. Dik.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Zedna1 9. 9. 2024 15:52

OT info (viz. dotazy vyse):
Pred nedavnem jsem se v Albertu ptal, zda uz jejich software na samoobsluznych pokladnach umi rozdelit platbu pokud platim nakup darkovou kartou na niz je mensi kredit (nez hodnota nakupu) a zbytek castky chci zaplatit jinou kartou. Loni jsem na to narazil a neslo to, nyni toto pry jejich samoobsluzne pokladny jiz umi, ale zatim jsem to nezkousel.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 9. 9. 2024 16:17

Ano, na samoobslužných pokladnách v Albertu je možné zaplatit více dárkovýma kartama, ale je to poměrně komplikovaný proces. Musí to ručně zadat obsluha a nejprve je potřeba zaplatit 1x platební kartou (klidně 1 Kč). A pak je potřeba znát zůstatek na DK, kterou chcete dočerpat, aby tam pokladní mohla zadat přesnou částku. Za mě je rozhodně jednodušší si tyhle nevyčerpané DK schovat a pak s něma jít jednou zaplatit na normální pokladnu.

Jinak DK Albert nelze na samoobslužné pokladně koupit (vyzkoušeno).
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milanBrno 9. 9. 2024 16:49

Na samoobsluzne pokladne to sam neudelas a obsluha to neumi, takze obecne plati, ze nelze.
A zadna platba kartou neni potreba. Ten system to umi i bez toho, ale neumi to obsluha. A zustatek DK ti prave zobrazi a pak se musi rucne zadat.
Vim to, protoze jsem narazil na cloveka co to umel (bohuzel jen jednou)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 9. 9. 2024 18:43

Tak jsem dnes vyzkoušel platbu Lidl Pay. Při příchodu k pokladně s obsluhou jsem v appce Lidl kliknul na tlačítko "KARTA LIDL PLUS" (standardní postup pro zobrazení QR kódu zákaznické karty) a zaškrtl volbu "Zaplatit Lidl Pay", na základě čehož jsem byl appkou požádán o otisk prstu. Poté se zobrazila Lidl Pay karta (QR kód), který jsem naskenoval čtečkou na pokladně (standardní postup jako s klasickou zákaznickou kartou). Když pokladní namarkovala nákup, tak se mě jen zeptala, jestli chci opravdu platit pomocí Lidl Pay, řekl jsem ANO a bylo hotovo :-) Placení tímto způsobem je tedy výrazně rychlejší a jednodušší než platební kartou či mobilem :tleskani
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 9. 9. 2024 21:24

Nic výrazně rychlejšího tam nevidím. Místo přiložení karty k terminálu skenování prstu, ale u toho terminálu aspoň vidíte placenou částku. Celá ta jejich appka je opruz, nabízí to nesmyslné slevy na nesmyslné zboží, a to někdy i jen při splnění dalších podmínek. Jsem zvědavej, jak s nima budete řešit, až vám zmizí nějaké peníze z karty přes tu appku.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 9. 9. 2024 21:45

Rychlejší je to v tom, že úplně odpadá operace s platebním terminálem. Otisk prstu v appce naskenuješ těsně před tím, než přijdeš na řadu u pokladny. O zmizení peněz z karty bych se vůbec nebál :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 10. 9. 2024 02:47

Presto je to zbytecnost. Nevidim zadnou vyhodu oproti GooglePay.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 9. 2024 05:04

Já vidím výhodu pouze v tom, že se z transakce stane internetová.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka