Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Zdeňour 20. 11. 2024 11:08

Nevíte někdo prosím kdy se prosím strhne splátka když Datum splátky vychází na neděli.Je mi jasné že v poslední den před víkendem,tj v pátek ale zajímalo by mne co by se stalo kdybych tam neměl dostatek finančních prostředků k času 00:00 a poslal tam peníze v pátek třeba v 8 ráno.Vždy mi vycházela splátka v týdnu takže sem to neřešil ale u strhnuti v bankovnictví mám vždy čas 00:00 tak zda banka má vždy v ten den jen jeden pokus a pokud tam nejsou peníze tak už se strhnutí v jinem časovém intervalu neopakuje v ten den ale zase až další přesně o půlnoci.snad mě někdo chápe:)
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lenka_2 20. 11. 2024 11:21

Mně na telefonní lince nabízela, že mi datum předčasného splacení nastaví na sobotu, takže víkend zřejmě není na překážku.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zdeňour 20. 11. 2024 12:21

Mě zase psali že peníze na předčasné splacení musí být v pracovní den na účtu kde se strhnou..ale neřekli jestli 00:00 ten daný den a nebo v kteroukoliv hodinu v daném dni až prostě budou dostatečné prostředky na účtu. splacení mám 24.11 a někdo tady už kdysi psal že si peníze normálně strhli z účtu o vikendu i když splátka vycházela na sobotu.tak já fakt nevím..
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 11. 2024 13:23

Pro jistotu jsem se na ty vstupy zeptal, takže se nic nemění, 4 vstupy zůstávají
Přílohy
IMG_20241120_1321296.jpg
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod servpack 20. 11. 2024 13:50

U ručně zadané platby můžu zvolit, aby se při nerealizaci okamžité platby neprovedla místo toho standardní platba. Když ale naskenuju QR kód, tak tam tato volba není. Tuší někdo proč? Vždyť je to to stejné, jen se údaje vyplní z QR kódu. Umožňuje toto nějaká banka i u QR plateb? Ani např. u Partners to není.
Naposledy upravil servpack dne 20. 11. 2024 13:55, celkově upraveno 1
servpack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod trinchin 20. 11. 2024 13:51

Vcera jsem zazadal pres IB o predcasne splaceni, dneska dorazil dokument do IB. Nasypu teda na bezny ucet pozadovanou castku (zustatek plus urok z planovane treti splatky, ktera byla planovana na 25.11) a snad si to co nejdrive strhnou a pak uz jen cekat na vraceni 3x urok, do konce roku.

V Olomouci, dne 20.11.2024
Sdělení k žádosti o předčasné splacení úvěru
Vážený kliente,
na základě oznámení Vašeho záměru předčasně uhradit úvěr poskytnutý na základě smlouvy
č. xxxxxxxxxx si Vám níže dovolujeme sdělit bližší informace k jeho provedení.
Dle vyčíslení částky potřebné ke splacení úvěru k datu 24.11.2024 činí její výše 1 125 172,69 Kč. Tato částka se skládá z následujících položek:
Zůstatek jistiny v Kč 1 117 610,20
Úrok v Kč 7 562,49
Poplatek za měsíční správu v Kč 0,00
Poplatek za pojištění úvěru v Kč 0,00
Poplatek za zpracování předčasného splacení v Kč 0,00
Pohledávka po splatnosti v Kč 0,00

Celkem Vás žádáme o úhradu v Kč: 1 125 172,69

Celkovou částku potřebnou k předčasné úhradě úvěru je nezbytné nejpozději do data 24.11.2024
poukázat nebo vložit na účet č. xxxxxxxxxxx/5500 jehož prostřednictvím je úvěr splácen. Jestliže k
uvedenému datu nebude označený účet vykazovat dostačující kladný zůstatek, nedojde k provedení
předčasného splacení a úvěr bude třeba nadále splácet dle dohodnutých smluvních podmínek, anebo
nám oznámit záměr provést částečné mimořádné splacení úvěru.

EDIT:
penize se ani dneska nestrhly. Tak jsem volal na infolinku a slecna mi rekla ze se to strhne az k 24.11.
Tim padem je zbytecne drzet na BU tu castku a lepsi nechat urocit.
Jo a taky mi nabidla, abych si znovu vzal minutovou pujcku za stejnych podminek. Zkusim pristi tyden :)
Naposledy upravil trinchin dne 21. 11. 2024 11:06, celkově upraveno 1
trinchin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdeňour 20. 11. 2024 16:03

Trinchin:taky mám splacení 24/11 ale chtěl bych to co nejdéle nechat na spořáku,proto sem se tady ptal zda si to raifeissen dokáže strhnout kdybych tam ty peníze na běžný účet poslal třeba v pátek dopoledne protoze vzdy mi strhavali v čase 00:00,popřípadě o víkendu kdyby to šlo.. ale nevím no
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Torns 20. 11. 2024 16:12

servpack píše:U ručně zadané platby můžu zvolit, aby se při nerealizaci okamžité platby neprovedla místo toho standardní platba. Když ale naskenuju QR kód, tak tam tato volba není. Tuší někdo proč? Vždyť je to to stejné, jen se údaje vyplní z QR kódu. Umožňuje toto nějaká banka i u QR plateb? Ani např. u Partners to není.

A dá se u té platby předvyplněné z qr kódu vůbec nastavit okamžitá platba? Normálně tam tu volbu mám, i když zadávám platbu přes qr kód, ale někdy je někde nějaký problém a okamžitá platba mi ani nejde zvolit, to tam pak ani není ta volba, místo toho to nabízí expresní platbu.
Torns
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 20. 11. 2024 16:34

Já když použiji QR platbu, tak se mi nastaví jako okamžitá i tam mám přepínač na zakázání standardní platby.

@servpack: Nejedná se náhodou o QR platbu do banky, která neumí okamžité platby? Máš na účtu dostatek peněz? V obou těchto případech nejde nastavit okamžitá platba.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 20. 11. 2024 17:42

Jak se tu před časem řešilo, že RB má v podmínkách napsáno, že rok trvá 365 dnů, tak v nových podmínkách platných od 1.2.2025 si to už opravili: "... každý kalendářní rok trvá 365 (případně 366) dnů."
Sice to není napsáno nejšťastněji, protože takhle by si klidně mohli počítat s 366 dny i v nepřestupný rok, ale aspoň něco.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 20. 11. 2024 18:40

Jo, to jsem vyrozuměl z telefonátu s reklamačním. Že to opět takto zmastí, jsem úplně nečekal, ale to je holt RB. Každopáně si myslím, že to jde špatně ohýbat, protože otažmo je jasné, co je myšleno tím "případně", jen tam mohli rovnou napsat "v případě přestupného roku".
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod servpack 20. 11. 2024 18:52

Milos píše:Já když použiji QR platbu, tak se mi nastaví jako okamžitá i tam mám přepínač na zakázání standardní platby.

@servpack: Nejedná se náhodou o QR platbu do banky, která neumí okamžité platby? Máš na účtu dostatek peněz? V obou těchto případech nejde nastavit okamžitá platba.

Dík moc, bylo to nedostatkem peněz. Potřeboval jsem zaplatit a předat si zakoupenou věc, tak jsem předem koukal, v jaké bance můžu odmítnout provést platbu, pokud by neproběhla okamžitě. A na většině běžných účtů mám 0.
servpack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 21. 11. 2024 06:26

Mate nekdo zkusenost si vzit druhou minutovou pujcku?
Bude tam opet vratka uroku?
Prvni mam jiz splacenou (na vratku cekam do 31.12.).

EDIT: tak zadost vubec neprosla.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wetherek 21. 11. 2024 09:15

Kolega dostal po splacení i druhou minutovou půjčku, za stejných podmínek.
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod honzafr 21. 11. 2024 10:34

Článek o změnách podmínek/ceníku u RB na penize.cz: https://www.penize.cz/osobni-ucty/45909 ... li-jsme-je
honzafr
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka