Albert - slevy v aplikaci

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 1. 2025 14:41

Hruska je predrazena jeste vic nez Albert, vetsinou velka jen na malych mestech a vesnicich. Ve srovnani s Kauflandem nebo Penny Marketem je Albert proste predrazeny i co se tyce zbozi ve sleve.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 12. 1. 2025 14:55

Kdy naposledy jsi byl nakupovat v Albertu, že stále dokola tvrdíš, že má ve slevě dražší věci než ostatní obchody?
Penny je celkově levný obchod, ale na druhou stranu jeho prodejny jsou hrozné (alespoň tedy ty, do kterých občas zajdu).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 12. 1. 2025 14:58

Podle me v Albertu nebyl a nebo si nevsiml cenovek. Zatimco loni Albert plus minus zustal na svem, treba Kaufland fest zdrazil. Plus redukce pro nas podstatnych slev.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 12. 1. 2025 15:34

Bnone píše:Jak Albert pozná jestli jsem nebo nejsem nadprůměrně vydělávající aby mi nedával slevu?
Tak, že slevy udělá nepravidelné a komplikované, a počká, komu to za to stojí se s tím drbat. Zákazníci se roztřídí do těch, co nakupují jen ve slevách, a těch, co se na to vykašlou a nakupují i jindy, sami.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Dr.D 12. 1. 2025 15:34

Není možný, že každý mluvíte o jiném Albertu? Jsou dva druhy, supermarket a hypermarket, každý má nastavený ceny jinak...
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 12. 1. 2025 15:44

Jako že supermarket a hypermarket mají jiné ceny (letákové ceny)? Neliší se supermarket a hypermarket mezi sebou jen ve velikosti prodejny a v rozsahu nabízeného sortimentu?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 12. 1. 2025 15:47

Ano, Albert supermarket a Albert hypermarket mají každý svůj leták.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 12. 1. 2025 15:57

To vím, ale liší se v těch letácích ceny nebo jen obsah (produkty)? Podle mě, to co je v letáku pro supermarket, je za stejnou cenu i v letáku pro hypermarket, ve kterém jsou navíc další produkty, které nejsou v letáku pro supermarket, jelikož se v supermarketu vůbec neprodávají.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 1. 2025 15:59

Spis se to strida, co je ve sleve v hyper, je pristi tyden ve stejne sleve v super. :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 1. 2025 16:00

Souhlas s Milosem, že Penny jsou často hrozné, ale co já chodím, tam je aspoň uklizeno. Je hloupé, že jsou to menší prodejny, ale já chodím na 7:00, takže je to v pohodě. Tam asinakupujeme teď nejvíc. Nejhorší byla vždycky Norma někde namenším městě.
Pak souhlas s octaviaimpi, že Kaufland dost zdražil (podobně Lidl) a omezil akce. V Lidlu jsem po Novém roce vůbec nebyl (kvůli jedné (pár) položce to nemá smysl, jen kvůli ztrátě času), v Kauflandu toho kupuji podstatně méně už tak půl roku, ale chodíme tam i kvůli nepotravinářskému zboží.
Ceny neakčního zboží v Albertu nesleduji, leták je odlišný pro super a hyper (ale stejně to má Tesco, jen se tam zboží více kryje), ale nepřišlo mi, že by ceny byly jiné.
osobne má pár hesel, která tu opakuje furt dokola - akcie ČEZ, ve Spořce jsou blbci, Albert je předražený ...
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 12. 1. 2025 16:04

Z mého pozorování má Albert v letácích vždy nějakou část slev společnou pro SM i HM a část slev se vždy po týdnu střídá mezi SM a HM. Minimálně u těch pár položek, které kupuju pravidelně, tak je to jeden týden ve slevě v SM a další týden v HM.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dr.D 12. 1. 2025 16:10

Pokud je něco v letáku HM a v letáku SM to není, tak jsou pak ceny stejného výrobku rozdílné a někdy i o hodně. A mám ověřeno, že se to děje.
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 1. 2025 16:21

Tak to je jasný, že zboží v akci v SM/HM je levnější než totéž zboží, které v tom druhém v akci není. Ale akční ceny téhož zboží bývají taky v SM i HM shodné.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 12. 1. 2025 17:51

Jen poznamka k tomu vyroku, ze Albert je drazsi nez Kaufland,Lidl,Penny:

Toto opravdu (vseobecne) platilo pred nekolika lety (zhruba 5-15 let zpet), ale nyni uz se ty rozdily temer zcela vymazaly, pokud to budeme brat z sirsiho uhlu pohledu, ne jen vybranych par polozek, ktere i nyni jsou napr. v Penny levnejsi (temer) vzdy.

Takze "osobne" ma v hlave zafixovany tento stary stav a nemini prijmout zmenenou realitu dneska :-)
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod retron 12. 1. 2025 19:20

Poslední dobou mi přijde že Lidl už Albert dorovnal a někdy už je dokonce i dražší. Penny je sice levný ale taky je tam ovno. Každopádně když to člověk srovná např. s Aldi v první větší ***** za hranicema, tak je to tragédie jak výběrem tak kvalitou a čím dál víc i cenou.
retron
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka