Kreditní karta Citibank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Z 24. 2. 2008 17:41

To mobilman: Tak další platba přes bránu ČS neprošla... Zavolal jsem na CitiPhone. Operátor mi sdělil že žádný pokus o autorizaci nebyl uskutečněn... Výsledek rozhovoru mohu shrnout asi takto: Citi tvrdí že problém není u nich, operátor mi sdělil že on sám problémy s placením na netu nemá a vše je v pořádku... Na mé upozornění, že v případě odmítnutí platby se mám obracet na vydavatelskou banku (tedy Citi), mi suše oznámil že "to není tento případ".
Mr.Z
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mobilman 25. 2. 2008 12:31

tak to je mi moc lito, nicmene pokud tam opravdu nic nevideli tak je logicke ze ti nemaji jak pomoci. muzes upresnit treba v jakem obchode jsi to zkousel platit?
myslim ze by ti dokazal nejak pomoci treba sam prodejce pokud bys jim zavolal nebo napsal o tvych probleme s placenim v jejich obchode a jiste pak sami ve spolupraci se Sporitelnou jsou schopni zjistit kde je problem.
mobilman
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Z 25. 2. 2008 15:20

Konkrétně mám problém s alza.cz, Českou pojišťovnou a lekarna.cz... Chápu že problém není v Citibank, nicméně doporučení MasterCardu v případě odmítnutí platby je obrátit se na vydavatelskou banku, která by problém měla vyřešit či předat k řešení. Citibank celou věc svaluje na technické problémy na straně ČS, nicméně při použití karty jiné banky platba projde bez problémů. Ale jak již naspal Patrik Chrz k úrovni call centra - jak máte nějaký problém - máte problém :-(
Mr.Z
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mobilman 26. 2. 2008 08:41

zkuste si tedy pozadat o kartu typu Gold, ta uz by mela byt embosovana :)
mobilman
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 2. 2008 10:19

Jenže tak GOLDka jaksi postrádá smysl pořízení karty od CITY (zdarma).
Embossovanou kartu seženu výrazně výhodněji než za 2500 Kč!
A když to budu chtít jen k tomuto účelu, tak postačí kreditka od České spořitelny za 120 Kč.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Z 26. 2. 2008 19:37

Jak již napsal Patrik Chrz: Embosovanou kartu seženu levněji. V daný okamžik jsem zkrátka potřeboval zaplatit kartou Citi a platba byla platební bránou ČS odfiltrována (hlášení na straně obchodníka je: "filtered")... Na celé věci mě rozčiluje pouze to, že pro Citi neznamená zákazníkův problém vůbec nic...
Kreditka Citibank je dobrá pokud s bankou nepotřebujete komunikovat - výpis mi pravidelně chodí třetí pracovní den po konci zúčtovacího období, poplatky téměř žádné, připisování bonusů k O2 funguje bez problémů... Akorát ten CitiPhone stojí za to :-)
Mr.Z
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dalich 9. 3. 2008 08:43

Mám od Citibank elektronickou kartu O2 Citi (tj. neembosovanou) a lze s ní platit na internetu naproto bez problémů. Dokonce mám zajímavost: mám k hlavní O2 Citi kartě i dodatkovou kartu. přestože to oficiálně není možné. A jak to, že ji mám, nechápe ani samotná Citibank, která mi ji vydala :mrgreen:
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mr.Z 9. 3. 2008 14:02

to dalich: To se tak někdo má :-) Mimochodem které internetové obchody jste zkoušel? Používá některý z nich bránu ČS?
Mr.Z
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 3. 2008 16:17

dalich: no jo no, VIP je holt VIP :-)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 11. 3. 2008 14:20

jichaj píše:Také nevím, podle čeho určují měsíční výši limitu a jaké jsou podmínky pro přidělení, přítelkyni nastavili 15 000/měsíc.
i/quote]


Podle mne je to trojnásobek platu, který uvedeš do žádosti. Nebo alespoň byl v době kdy začínali a tehdy podle mne "brali kohokoli".
Magistr Kelly
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dalich 25. 4. 2008 03:06

Mr.Z píše:Mimochodem které internetové obchody jste zkoušel? Používá některý z nich bránu ČS?

Tak v poslední době registruji také potíže s placením O2 Citi kartou na netu. A párkrát mi to fakt nešlo, tuším, že právě u brány spořky.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mr.Z 25. 4. 2008 12:43

Pro ten případ jsem si pořídil ještě kartu mBank... S O2 Citi jsem to zkoušel naposledy včera a brána spořky byla neoblomná...
Mr.Z
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dalich 25. 4. 2008 13:09

Z toho si nic nedělej, karta HSBC je ještě "lepší", ta nejede skoro nikde... :-)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zadirr 11. 8. 2008 22:21

Náhodou jsem se dozvěděl, že můžu narazit na místa, kde mi nevezmou moji debetní kartu, a tak přemýšlím o záložním řešení a první co mě napadlo je kreditní karta Citibank.

Je Citi kreditní karta opravdu tak zdarma, jak jsem se dočetl na jejich webu? Píšou že je vydání zdarma, vedení zdarma, měsíční výpisy zdarma... je tam nějaký zakopaný pes? Například, v rámci Výhodného programu u ČS byly měsíční výpisy "zdarma", ale platilo se za poštovné nějak 12Kč. Anebo, kdysi mě přemluvila paní z KB na kreditní kartu úplně zdarma, ale pak se ukázalo, že za vedení úvěrového účtu se strhávají nějaké desetikoruny měsíčně. Má Citibank nějakou takovou habaďůru?

Jak je to s autentizačním kalkulátorem ("Bezpečnostní klíč") za 450Kč? Bez něj se nejde přihlásit do internetbankingu, ale musím mít povinně internetbanking? Musí se pravidelně obnovovat?

Jednalo by se u mě u tento scénář:

1) Kartu mám schovanou doma, vezmu si ji s sebou když někam jedu, v případě že tam neberou moji debetní kartu, zaplatím kreditní kartou, po měsíci převedu útratu z mBank na kartový účet, bez internetbankingu se určitě obejdu.

Až budu zkušený uživatel, možná bych progresivně postoupil ke scénáři:

2) Platím všechno kreditní kartou a moje peníze mezitím spinkají na eMaxu za 3,5% a útratu z kreditní karty zaplatím vždycky až před koncem bezúročného období. I tady si dovedu představit, že bych se obešel bez internetbankingu.

Může mi někdo potvrdit, že v jednotlivých scénářích opravdu nezaplatím Citibance ani halíř?
zadirr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 12. 8. 2008 00:18

Myslím, že ty scénáře jsou bez problémů, já jí používám spíš podle scénáře 2. Akorát je potřeba se obejít bez internetový kontroly, výběrů z bankomatu a včas to splatit. Za víc než rok jsem nezaplatil navíc ani halíř.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků