Má smysl podnikat v Amway?

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pestounka 4. 6. 2008 10:11

Neni co resit,porad pisete to stejne na mou adresu-vase vymysly.Neresim nic z toho,co o me pisete.Ja to brala jako vyrizene tema.Ale Vy porad dokola tu samou pisnicku-kdo neni s nami,je proti nam.Jenze ja nejsem proti Vam a testuji vyrobky u nas doma.Nevidim duvod proc bych mela nekoho otravovat s dotazy,proc mi ten prasek do mycky neumeje nadobi tak dobre ,jako prasek od MIELE,kdyz je tam jasne navod k pouziti.
Thermohrnek s termoskou jsem si nespletla,ale doufala jsem v neco navic oproti ostatnim vyrobkum na trhu.To se totiz stava s detmi docela casto,ze se neco preklopi.Mate pravdu,asi ho vratim.Ne kvuli tomu,ze dokonale netesni,to opravdu nema v popisu prace,ale proto,ze je VYROBEN V CINE.To proste za tu cenu nedokazu nabizet a nemam ,jak bych to okecala.Tohle neumim.
pestounka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SP 4. 6. 2008 10:40

Mila pani pestounko, zadne me vymysly jsem zde neprezentoval. Pouze jsem shrnul, cim jste nas dosud "oblazila" ve svych prispevcich.
Pokud se tyka Vaseho termohrnku, klidne jej vratte. Vezte ale, ze i v Cine lze vyrobit kvalitni zbozi - firma Amway, aby mohla na nekterych asijskych trzich podnikat, musela splnit podminku, ze bude v techto zemich vyrabet. Z tohoto duvodu se nektere zbozi vyrabi v Cine, ovsem pozor - v tovarnach, ktere maji certifikaci. Tak napr. Amway (China) Co. Ltd. ma certifikaci ISO 9001:2000 (quality management) a ISO 14001:1996 (environment management).
Takze Vas priste poprosim, odpustte si ten posmevacny ton, kterym se nam snazite naznacit, ze kdyz je neco z Ciny, nutne to musi byt nekvalitni. Taktez, pokud jak pisete: "Neni co resit" a "Ja to brala jako vyrizene tema.", poprosim Vas, abyste si mou osobu jiz nadale nebrala do svych ust.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 4. 6. 2008 10:48

No a abych nezustal nic dluzen tomu, co jsem slibil, zde je dalsi aktualita:

Taiwansti 60 FAA Double Crown Ambassadors Holly Chen & Barry Chi se loni kvalifikovali na uroven Trojiteho Diamanta ve Spojenych statech (popravde, abych byl uplne presny, behem roku 2007 zvladli ty urovne 2 - Dvojiteho i Trojiteho Diamanta). To jsem sem uz psal. Co je ale jeste zajimavejsi - casopis Achieve (americka obdoba Amagramu) prinesl jejich oceneni, ve kterem se pise, ze maji ve sve organizaci vice nez 2000 Diamantu.

Tak tomu se rika Business s velkym "B"! :shock: :shock: :shock:
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod crazzi 4. 6. 2008 12:52

to SP:
Dobrý den,
kdysi dávno jsem s výrobky firmy Amway přišla do styku, a mám s nimi výborné zkušenosti. Dnes se nikdo v mém okolí tomuto podnikání nevěnuje, měla bych zájem občas si nějaký z výrobků koupit bez nutnosti registrace. Myslíte že byste mi mohl pomoci? Upřesním, že jsem z Liberce.
Děkuji, a pěkný den.
crazzi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SP 4. 6. 2008 13:02

crazzi: Dobry den, odpoved mate v soukromych zpravach.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod pestounka 4. 6. 2008 20:44

Prominte,pane SP,ale to je Vase soukroma diskuze?Ja Vam taky nerikam,abyste neodpovidal na me prispevky,ktere Vam nejsou urcene.Tak proc Vy osocujete me,kdyz dam nekomu pro pochopeni odkaz na Vase slova par stranek zpatky?Co je na tom spatneho?Ohledne konkurence v AMWAY jste to vysvetlil srozumitelne.
Do ted pro me Cina opravdu nebyla zarukou kvality a v AMWAY se teprve rozkoukavam.Zajimavy prispevek.Diky.
pestounka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SP 4. 6. 2008 21:07

Zajimava reportaz o primem (osobnim) prodeji probehla pred necelymi dvema mesici na CT24.
odkaz na reportaz
odkaz na video
Cituji: "Osobní prodej nabízí rovné podnikatelské příležitosti širokému spektru obyvatel bez rozdílu věku, sociálního postavení a různé míry praxe."

pestounka: Zadna zeme sama o sobe nemuze byt garantem kvality. Tim mohou byt pouze ti, kteri dany vyrobek vyrabi. A je jedno, zda ho vyrobi v USA, v Cine, na Aljasce nebo na Severnim polu.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod aricon 5. 6. 2008 17:26

Takže to zboží prodám a mam peníze, a ti peníze se nemusí danit?
aricon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aricon 5. 6. 2008 17:27

SP píše:Ano, jde. Z ulozene castky se automaticky odecita sleva az do vyse 50% hodnoty objednavky. Pokud napr. mate na ulozene castce 800Kc a objednate zbozi za 1000Kc, dostanete na nej slevu 500Kc (50% z 1000Kc), ktere se odectou z ulozene castky, takze za objednavku zaplatite pouze 500Kc a na ulozene castce zbyde 300Kc. Takto muzete postupne vycerpat celou ulozenou castku.
Pokud budete mit na ulozene castce napr. 800Kc a objednate zbozi za 1600Kc nebo vice, odecte se Vam od hodnoty objednavky celych 800Kc a ulozena castka se vynuluje.
Snad jsem to nevysvetlil moc slozite.
aricon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SP 5. 6. 2008 17:43

aricon píše:Takže to zboží prodám a mam peníze, a ti peníze se nemusí danit?


Pokud jste M+, nemate opravneni prodavat zbozi dale (jelikoz nemate ZL, tak by se jednalo o nedovolene podnikani). Muzete si ho nakupovat pouze pro osobni spotrebu. V tom pripade je ulozena castka pouzivana jako Vase sleva, jak jsem jiz vysvetloval drive.
Jako Vlastnik podnikani Amway (s ZL) nic z toho nemusite resit, provize Vam chodi na Vas ucet a Vy je pak danite.
M+ slouzi jako takove "prechodove stadium", kdy si mate moznost bez rizika vyzkouset, zda Vam toto podnikani pujde.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Matik 6. 6. 2008 08:56

SP: Věta ve Vašem posledním příspěvku:"Pokud jste M+, nemate opravneni prodavat zbozi dale (jelikoz nemate ZL, tak by se jednalo o nedovolene podnikani)" je podle oficiálních materiálů Amway pravdivá, stojí ale za hlubší rozbor, pojďme se na to podívat trochu podrobněji.

Už je to dávno, co jsme tu řešili, že náklady na provoz v Amway je třeba hradit z maloobchodního prodeje privilegovaným zákazníkům s označením M, kteří nakupují exklusivní výrobky s cca o 30 % vyšší cenou, než je nakupují VPA (dříve NVP) a M+. Snad jste tu dokonce napsal větu:"Distributoři, kteří nejsou schopni si vydělat na svůj provoz maloobchodním prodejem, by měli zvážit, zda by pro ně nebylo lepší skončit". No jo, ale jak si má hradit náklady na provoz takový aktivní M+, který aktivně kontaktuje, sponzoruje, chodí na semináře atp, když nemá právo prodávat zboží zákazníkům s označením M? Takže si má zařídit ŽL hned od počátku? Kdysi jste tu odpovídal na otázku, co má dělat nově zaregistrovaný distributor se startovní soupravou. Nabízel jste hned tři možnosti - spotřebovat, prodat s cenou o 30 % vyšší nebo vrátit. Jenže M+ ji teda prodat nemůže. Distributorů s označením M+ bude přibližně v ČR tak asi 16 000. Myslíte, že ani jeden z nich nikdy neprodal amway zboží zákazníkovi M s o 30 % vyšší cenou? A i kdyby, co by mu za to hrozilo, popř. kdo, jak a jestli vůběc někdo a nějak toto kontroluje?
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 6. 6. 2008 09:37

Osobne nevidim problem v tom, aby si clovek zaridil ZL co nejdrive. Ja jsem si ho zarizoval v dobe, kdy jsem mel (skoro se to stydim napsat :-[ ) 78 B.h. skupinove. A dostat se na tuto uroven, to me moc nakladu nestalo. Vse zalezi na pristupu. Bud to budu brat jako sve podnikani a nebo se budu klepat strachy (z nuloveho rizika) a zalozeni ZL budu neustale odkladat. Bud budu verit tomu, ze uspeji a pak zarizeni ZL neni problem, nebo tomu verit nebudu, nebudu tim padem chtit udelat zadny zavazek - a vetsinou to pak lidi ze me vyciti a budou mit podobny pristup.
M+ muze poznat, zda muze v tomto businessu uspet jiz behem 1. mesice - a nemusi ho to stat temer nic na nakladech. Telefon se da v nejhorsim nahradit osobnim kontaktovanim. Samozrejme, ze pokud M+ bude mit schuzku s jednim clovekem mesicne, pak se mu budovani businessu "natahne". Jak rikam, jde o pristup.

Krome toho, kdyz jsem vstupoval ja, byla v zakonech urcita hranice prijmu (tehdy to myslim bylo 10000Kc rocne, nyni tusim je to 20000Kc), na ktere clovek nepotreboval ZL a tyto prijmy byly osvobozeny od dane z prijmu. Pravda je, ze tyto vyjimky jsem ve svem vysvetleni nezohlednil, spise jsem se snazil dat obecne informace.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 6. 6. 2008 10:13

Matik: zjednodusene receno - bez zalobce neni soudce. Tezko nekomu prokazete (navic na to nejsou ani lidi ani cas), ze nekdo prodal sousedovi praci prasek o 30% draz nez ho koupil.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 6. 6. 2008 10:43

Osobne pochybuji, ze by byl nejaky M+, ktery by systematicky prodaval tolik zbozi, aby jeho prijmy prekrocily 20000Kc. Jakmile totiz clovek zacne mit maloobchodni zakazniky, je velka sance, ze po nem nekdo bude chtit paragon. A v tu chvili, abyste ho vystavil, uz ZL musite mit.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 6. 6. 2008 13:12

Paragon není potřeba ... stačí když je jakási zjednodušená forma kupní smlouvy a v ní doklad o zaplacení ... na to nemusíte mít živnostenský list ... když prodáváte sousedovi sekačku tak taky nemáte živnostenský list ...

Problem je v tom, že by vás někdo mohl nachytat na neoprávněném podnikání ... a to se neřídí výší příjmů, ale onou "soustavností" ... :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků