ZFP Akademie

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ondrasz 7. 7. 2008 21:04

Nevím, jak je to u ZFP, ale třeba to vrácení těch provizí se dá zcela jednoduše ošéfovat tak, že klient prostě životku nesmí v prvních dvou letech ukončit jinak zaplatí dotyčné makléřské firmě minimál.20tisícovou pokutu. Jak snadné, že? ;-)
Jináč, když jsi zmínila ty dubaiské fondy :D 8-D , sorry ale dospělý svépravný člověk, který uvěří , že z vložených peněz získá 100% navíc, je u mě...ehm jak to říct slušně, prostě nevídaný tupoun(když budu slušný :lol: ), který si nic jiného, než to aby ho někdo natáh nezaslouží ;-] :D
Ondrasz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michal kovar 8. 7. 2008 10:59

Janul: Pročítal jsem si tvé příspěvky a je mi z toho zřejmé, že nejen, že se nevyznáš ve financích ale dokonce zde i záměrně lžeš. Chápu tvé chování nadšené začátečnice s vymytým mozečkem hájící zájmy ZFPA, která ti umožní stát se do pár měsíců "milionářkou".

Psala jsi, že v ZFP máte levnější produkty než jsou běžně k dostání a uvedla jsi jako příklad ING. Když se podíváš na porovnání tarifů T150 a B150 či B350 tak vychází jednoznačně levněji pobočkový tarif T150. Mimochodem dlouho avizovaný a vychvalovaný Investor B350 se liší od svého stejně nepovedeného bratra B150 jen v tom, že se neplatí za operace s mimořádnými vklady a nově se zavedl poplatek za částečný odkup.

Produkty nabízené ZFPA jsou v drtivé většině dražší než je běžná cena na trhu a pro klienta naprosto nevýhodné. Jen tak mezi námi: Kolik sis dala cílovou částku u toho st. spoření co máš nechané na úvěr?
michal kovar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 8. 7. 2008 11:17

michal kovar: no urcite v radu milionu, aby prece mela tucne provize sama ze sebe :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oco1 8. 7. 2008 11:57

no já si dal na 2mega a dostal jsem zhruba 8tis, možná 8.5tis... už přesně nevím 8-D
ZFP :love: :D
S7 edge
oco1
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michal kovar 8. 7. 2008 12:01

Tak tam je zastropovaný poplatek za zřízení účtu a tím je zastropovaná i maximální výše provize. Nicméně mít uzavřenou smlouvu na 2 mega je pěkná ptákovina :-D
michal kovar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oco1 8. 7. 2008 12:03

no to už vím taky :-]
byl jsem hloupý a nechal jsem se zmanipulovat, přiznávám 8-D ale od té doby už nic, už si od nich nenechám absolutně do ničeho kecat, taky to pochopili a už mě neotravují tak extra jako kdysi 8-D
S7 edge
oco1
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Janul 8. 7. 2008 22:38

Michal Kovář :oops:
Máš pravdu, nemůžu tvrdit o sobě, že jsem finanční expert, ale rozhodně vím že T150 vychází lépe než B150 podle modelu, ale jak je to ve skutečnosti to opravdu si nedovolím tvrdit, ale lépe jako B350 to bych se hádala, stačí se podívat na poplatky, že? Liší se to pomalu ve všem. Tak kdo tady lže jsi možná tak ty 8-P Nejsou to jenom nižší poplatky, ale i úrazovka vychází lépe. Pak jsi zmiňoval pobočkový tarif T 150 nazvala bych to trošku jinak, protože si pak člověk může myslet, že si T150 může sjednat jenom na pobočce :nenapadne

Produkty nabízené ZFP jsou v drtivé většině dražší než je běžná cena na trhu a pro klienta naprosto nevýhodné :shock:
Jo to jsem si taky myslela. Aegon připravil exkluzivní programy pro ZFP a to celkem 5 programu, věřte nebo ne je to špičkou na českým trhu. Nabízí doposud nenabízené a když mi ukazoval sponzor jeho výhody a nízké poplatky, tak jsem se nestačila divit, ještě o tom hodně uslyšíte, je mi jasné že konkurence se bude chtít přizpůsobit. ING chystá program pro malé. ČSOB připravila pro ZFP investiční životní program. To není všechno ……

Pokud vím a jestli si to i dobře pamatuji, St.Sp. je od nového roku jinak provizně hodnoceno kdy st.sp. na 1 100 000Kč dostane zprostředkovatel provize a vše nad 1 100 000Kč. nedostane vůbec nic. Klient platí poplatek 0.85-1% z cílové částky do 1100 000Kč a nad 1 100 000Kč neplatí nic. Myslím že je to šetřené proti černým ovečkám kteří by chtěly uzavírat st.sp. třeba na 5000 000Kč a přitom by nevěděli na co to klient jednou bude potřebovat. Bohužel nevím jak je to přesně, ale nějak podobně to opravdu je + - 100 000kč .
St.Sp. je super i klidně na 3000 000Kč to není žádný problém, pokud ovšem člověk může a chce využít řádný úvěr kdy mu stavební spořitelna tuhle možnost může dát po dvou letech za splněných podmínek. Pak člověk přeplatí opravdu málo i přesto že úroky se platí z cílové částky.
Janul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LifeFinance 8. 7. 2008 23:07

Ono je celkem jedno, jestli sjednáte ING T-150 nebo B-350, víte proč? Z dlouhodobého hlediska je nejdůležitější poplatek management fee za správu fondů, konkrétně u ING je celkově na úrovni 3,3 %. Proto poplatky za vedení účtu nebo spread nejsou podstatné.

Celkem mě mrzí, že ZFPáci mluví o IŽP jako investici, přitom hlavní účel IŽP je zajištění rizik a daňová optimalizace. Mimochodem rizikové pojistné u ING v rámci zajištění a připojištění není vůbec růžové v porovnání s ostatními produkty na trhu.
LifeFinance
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Janul 9. 7. 2008 09:43

Nejdůležitější je management fee za správu fondů. Však to je těch 1.7% na správní náklady fondu, ne? Snížilo se to od B150. Dokonce Aegon má za správu investic 0Kč.

Zajištění rizik? Tak k tomu bych doporučila od Aegonu program život. Rizikové pojistné u ING v rámci zajištění a připojištění není vůbec růžové, myslím že máte namysli T150. Díval jste se na B350 ??? Je, ale pravda že Aegon je pro zajištění výhodnější. ZFP investiční životní programy bere jako program daňových úlev a zároveň na efektivní spoření. Když tam dáme pojistnou částku na 1mil. Pak člověka pojistím na všechny možné rizika, tak kolik si myslíte že tam dejme tomu za 15let člověk naspoří? Jiné to je u Aegonu kdy jsou rizika velmi levná a tak ani náš kapitál nebude tak zatížen. Když si sjednáte Aegon IŽP a dáte na běžný 1000Kč kvůli max. daňovým úlevám které každým rokem budete strkat na mimořádné pojistné +provize a to jak rázové tak následné +další vlastní vklad 1000Kč. tak můžeme o tom mluvit jako o hodně zajímavém zisku, protože se nám umořuje jen 24 000Kč z běžného účtu po určitou dobu, než se tyhle peníze umoří, člověk na tom vydělá mnohokrát více. Z mimořádného pojistného se nám neumořuje vůbec nic, protože tam nejsou žádné PJ ani žádné jiné poplatky a penízky se nám zhodnocují od začátku založení tohoto programu jen u některých je vstupní poplatek 2.5% což je směšné . Já v tom nevidím žádný problém a k tomu správu fondu zdarma. Hodně lidí si třeba potrpí na investiční asistenci.
Janul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LifeFinance 9. 7. 2008 19:09

1,7% na straně pojišťovny + 1,6% na straně investiční společnosti, což v sazebníku uvedeno není, proč by taky mělo. Zkuste se podívat, proč konzervativní strategie vydělává tak málo, právě díky poplatkům.

ING je drahá na rizika - smrt, trvalky atd. o proti jiným produktům, třeba Flexi nebo AXA. Taky pokud chci p.č. na smrt 1 mil. kolik musím minimálně platit?

U Aegonu je velmi levná riziková část, to máte pravdu, ale záleží jaký typ produktu od nich máte k dispozici.
LifeFinance
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Janul 9. 7. 2008 21:12

Kde jste našel 1.6% ? Já jsem si myslela, že záleží kterou strategii zvolíte.

Pokud máte pravdu,tak bych doporučila IŽP od AEGONU. Tam totiž žádné poplatky za správu nejsou, ani ze strany Aegonu tak ani u Consequ.
Věřte že Aegon pro společnost ZFP připravila exkluzivní programy. Aegon si cení spolupráce ZFP a taky to i dokazuje.
Jinak jsou to KŽP-IŽP-RŽP
Aegon život invest, Aegon důchod invest, Aegon garant, atd.
Janul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Janul 9. 7. 2008 21:43

ING je drahá na rizika - smrt, trvalky atd. o proti jiným produktům, třeba Flexi nebo AXA. Taky pokud chci p.č. na smrt 1 mil. kolik musím minimálně platit?

Kolik musíte minimálně platit u Flexi????
Janul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal kovar 9. 7. 2008 22:49

Janul: Především bych vás v první řadě upozornil, že program není produkt. To je úplně první kapitola, kterou by měl každý poradce znát. Program může být na důchod, může být program na bydlení, může být program na děti či program na udržení stálého příjmu, ale všechny tyto programy sestávají z různých finančních produktů. Pokud si opradu myslíte v ZFPA, že program na důchod je penzijní připojištění a program pro udržení příjmu jen ŽP, tak stále musím litovat vaše klienty. Program není produkt a hotovo!

Něco málo o mé osobě. Pracuji jako finanční analytik u přední pojišťovny. Dříve jsem pracoval v bance a potom také jako oblastní vedoucí v makléřské společnosti. Nyní působím také jako školitel jednotlivých makléřských společností.

Z toho jak znám tyto společnosti, tak věřte my ZFPA vychází jako ta nejhorší z možných. Určitě má tato společnost dobré obchodníky, ale prodává nekvalitní produkty. Kdybyste opravdu rozumněla financím, tak víte, že B150 a B350 jsou takřka totožné a naprosto nekonkurenceschopné. Ona i vcelku kvalitní (oproti tarifu "B") je T150 ale i ta je i přes zisk Zlaté koruny velmi nekvalitní. Srovnejte si ji třeba s pobočkovou Flexi, AXA nebo Pespektiva 4BN. A prosím opravdu se podívejme na ty pobočkové tarify. Protože když se třeba 4BN nebo Flexi sjedná přes makléře, tak je koncový výsledek zcela jiný.

A mimochodem, mít sjednanou smlouvu o stavebním spoření na 2mil. zavazuje klienta smluvně spořít minimálně 0,3 - 0,5% z cílové částky, pokud tuto podmínku klient poruší, potom mu může být odmítnut úvěr za stanovených podmínek a může se navýšit úrok, dle aktuálních sazeb. Tudíž je hloupost si něco založit a čekat, že někdy třeba budu potřebovat úvěr. Neplníte-li podmínky, tak vám tento úvěr stavební spořitelna nepřidělí.
michal kovar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod michal kovar 9. 7. 2008 22:54

Jen tak mezi námi. Já o sobě, že jsem finanční expert tvrdit můžu a klidně i budu. Přece jen, za 12 let ve finanční sféře a když za mnou stojí viditelné výsledky, tak si to mohu dovolit.
michal kovar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod michal kovar 9. 7. 2008 23:00

U Flexi je momentálně tuším minimální platba 200,- Kč přičemž může jít až 175,- Kč na spoření a zbytek je pojistná složka. Pokud se týká obsahu pojištění, tak je to jediná pojistka kde za 170,- Kč měsíčně pojistíte sportovce (4 riziková) až na 2mil. trvalky a 600,- Kč denní odškodné za úraz či pobyt v nemocnici z jakýchkoliv příčin (třeba i slepé střevo).
michal kovar
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků