Má smysl podnikat v Amway?

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod SP 11. 7. 2008 09:10

A protoze je to, co jste napsal tak nebetycna pitomost, pojdme si to rozebrat:

marvertin píše:Já jsem se prodeji snažil vyhýbat (k nelibosti sponzorky) a věnoval jsem se budování organizace, to je jediná cesta.


Sponzorka radila dobre. Budovani organizace NENI jedina cesta. Ta organizace musi delat obrat, jinak nic nedostanete. Vy jste byl ten, kdo si to delal po svem - spatne.

marvertin píše:Podle standarně předváněného plánu se prodejem vydělá 4000Kč, ale jako modelový 21% bych měl 66000Kč, to číslo si pamatuji. Tak si samozřejmě těch 6% příjmků odpustím, když mně odpadne 90% práce, ne?


Kdyz si penize za MO obrat odpustite, tak Vam odpadne ne 90% prace, ale 100%! Pokud totiz nedelate MO rabat, tak to rovnou muzete zabalit. Jakakoli dalsi snaha je naprosto zbytecna. Tecka.

marvertin píše:A odpustím si to i na začátku podnikání, ty 4000Kč mě nevytrhnou a budu tak mít víc času věnovat se rozvoji podnikání.


Par lidi si tu stezovalo, z ceho maji kryt naklady na telefon. Pokud se nemylim, byl jste mezi nimi i Vy (uz si presne nepamatuji a hledat to opravdu nebudu). PRAVE V ZACATCICH je maloobchodni rabat jedna z nejdulezitejsich odmen. Umoznuje pokryt veskere naklady, ktere mate s budovanim tohoto businessu. Je pravda, ze naklady na budovani nejsou nijak velke a mozna proto to nektere distributory svadi k tomu, aby se maloobchodniho rabatu vzdali v nadeji, ze se pozdeji "zahoji" na bonusech. To je ale ten nejhorsi pristup, ktery clovek k vlastnimu podnikani muze mit. Prave v zacatcich se ucite byt distributorem (pokud vubec vite, co to slovo znamena), tam vydelavate prvni penize, tam ziskavate duveru ve vyrobky. Pokud tento bod pominete, nikdy nemuzete vybudovat velky obchod!

Placal jste tady neco o tom, ze rozumite moc dobre principum, na kterych je Amway vybudovana a zatim jen ukazujete, ze jste naprosty ignorant. Ale aspon ted kazdy vidi, ze to nebylo stesti, co Vas opustilo, ale byla to Vase ignorance, ktera Vas dovedla v tomto businessu tam, kde jste - totiz k ukonceni cinnosti!

Mohu Vam rict, ze mit sponzora jako jste Vy, udelal bych vse pro to, abyste ze me nemel ani korunu. Vite, jak se rika lidem, kteri neco jineho hlasaji a neco jineho delaji? Nekdo jim rika pokrytci, ja bych je nazval marvertin.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 11. 7. 2008 09:11

bezbarvaponozka píše:SP to snad ne?až tak drasticky bych to taky neviděla :-))...


Prusvih je v tom, ze vetsina lidi, kteri nakupuji v supermarketech, uz si ani nepamatuje, jak maji chutnat poctive rohliky, sunka nebo zakusky. Pred 2 tydny jsem byl mimo Prahu a mel jsem moznost ochutnat poctive rohliky. Mnam. Vrele doporucuji. Verila byste, ze poctive upeceny chleba se da jist i samotny a chutna? Vite, ze k dobre udelane sunce nemusite pit vodu, abyste splachla to mnozstvi soli, ktere v ni je? A jeste si neodpustim me oblibene vetrniky, protoze to, co z nich supermarkety udelaly, je doslova HNUS, ktery se neda jist! Pokud jste nekdy jedla poctive udelany karamelovy vetrnik, tak mi date za pravdu. Mimochodem, uz to se mnou doslo tak daleko, ze jsem kontaktoval kamarada ze zakladni skoly, ktery dela cukrare, abych od nej zjistil recept na poctive udelanou napln do vetrniku. Kdyz jsem se ho zeptal, jestli se da nekde takovy vetrnik sehnat, tak mi sdelil, ze dneska se vse podrizuje tlaku supermarketu, ktere tlaci vyrobce k co nejnizsim cenam, takze vyrobcum nezbyva nez drazsi (a chutnejsi) suroviny nahrazovat levnejsimi. Fuj.

Jak to, ze jsou pred supermarkety zaparkovane stovky aut? Mozna proto, ze jsou zakaznici neinformovani nebo uz rezignovali. Mozna proto, ze maji vyplachnute mozky neustalym prisunem letaku s vsemoznymi akcemi. Mozna proto, ze honba za nejlevnejsim zbozim se v CR stala skoro modou. Ale jak jsem psal, je super, ze se situace obraci. Jisteze lide neprestanou do supermarketu chodit, ale uz i supermarkety zjistuji, ze jsou i lide, kteri jsou ochotni si za kvalitu priplatit. Takze podle meho to spise speje k tomu, ze drive ci pozdeji bude v nabidce supermarketu zbozi opet oboji - levne zbozi pro socky, kterym je jedno, co ji, a kvalitnejsi pro lidi, kteri pozaduji vice nez jen kalorie bez vune a chuti.

Vrele doporucuji k precteni treba nasledujici clanky, abyste vedela, cim super ci hypermarkety zasobuji nase zaludky:

http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?r=te ... 4_test_jlo
http://ekonomika.idnes.cz/po-jakych-pot ... 8_test_jlo
http://ekonomika.idnes.cz/nejlepsi-chle ... 7_test_plz

Zde je par citaci:

"Říká se, že viníkem neutěšeného stavu potravin na našem trhu jsou obchodní řetězce. Tím, že diktují výrobcům, co, jak a za kolik mají vyrábět. A ti poslouchají jako hodinky, nic jiného jim ostatně nezbývá. Aby vyhověli diktátu "delší trvanlivost, nižší cena a rychlejší výroba", museli do šuplíku založit staré poctivé receptury svých předchůdců a poohlédnout se po jiných receptech. Po těch, které umí párek vyrobit i bez masa, z kila kýty udělat dvě kila šunky a jahodovou marmeládu umíchat z jablek."

"Výrobci budou dělat vždy jen to, co jim dovolí legislativa, a ještě spíš, co jim nezakáže. Když jim předpisy dovolí dávat do párků rozemleté kůže a kosti, budou to dělat, když jim nikdo nezakáže bílou mouku obarvit na tmavo, budou to dělat. Aby získali přesně ty levné produkty, které chtějí hypermarkety."

Mozna se ted ptate, jak to vse souvisi s Amway. Uz jsem psal, ze cilem Amway neni mit nejlevnejsi zbozi - tuto "vysadu" mileradi prenechame nasim spoluobcanum z dalneho vychodu. Levne zbozi nikdy nemelo verneho zakaznika a nikdy mit nebude. Jakmile totiz prijde nekdo jiny s podobnou cenou, zakaznik okamzite vyzkousi tento jiny produkt, snad v nadeji, ze za stejne penize dostane neco lepsiho. A kdyz se spali dostkrat, pochopi, co je mineno tim prislovim "nejsme tak bohati, abychom si mohli kupovat levne veci".
Kdybychom prodavali levne nekvalitni zbozi, skoncilo by to tak, ze bychom museli kazdy mesic hledat nove a nove zakazniky. Nikdy bych pak nemohl do teto diskuze napsat, ze mam nektere sve zakazniky jiz 12 let a 12 let si ode me kupuji zbozi.
Amway ma kvalitni zbozi, jehoz maloobchodni cena je konkurenceschopna - samozrejme ve srovnani s jinymi kvalitnimi vyrobky; to jen aby nekdo (marvertin) zase nemudroval, ze sehnal 1 tunu prasku na prani znacky Wong za 100Kc a ze to byl vyhodnejsi nakup. :D ;-]
A vyhodou pro distributory je, ze jejich cena je nizsi.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod marvertin 11. 7. 2008 16:40

SP píše:Doufam, ze Vasim zpusobem premysleni se nenakazi farmaceuticke firmy, abychom na trhu za chvili misto kvalitnich (a treba i drazsich) leku nemeli jen levne sunty se spoustou vedlejsich ucinku.
Jak rika zakladatel spolecnosti Amway: "But I don't want cheap medicine. I want the best medicine! That's what I want!" (kazeta "Evening with Rich DeVos", r. 1984) A vetsina normalnich lidi s tim asi bude souhlasit.

Je to ještě horší, máme dráhé výrobky beze stopy účinných látek. Znal jsem jednoho Amwayáka, byl úplně v jiné organizaci, ale to je vedlejší. Jednou přišel a nabízel výrobek pod jménem Intra, zaručný "lék" za všechno, byl za nehoráznou cenu. Ukecal nás ke koupi i ke spolupráci (jen papírové, nic jsme neprodali). Ptám se, "ty už neněláš Amway?" On: "Ale delám, ale ten Nutrilite za moc nestojí, toto je lepší.". - Po roce přišel tentýž člověk znovu, zase se zaručeným "lékem" na všechno, jmenoval se Alvelo. Ptám se: "Ty už neprodáváš Intru?". On: "No víš, ona ta Intra sice neškodí, ale asi nějak moc nemomáhá", ale to Alvelo, to je opravdu bomba.

Tak kde jsme?!!
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soptik21 11. 7. 2008 17:23

Pokud prijimate rady od takovych "odborniku", tak jste uplne presne tam kde je vase misto :-D
"Nehledej příležítost, hledej trend."-najdi trend a příležitost přijde!
******
"Nedívejte se čím musíte projít, ale kam jdete." - B.Y.
******
"Vítězové nikdy nekončej a ty co končej, tak nevítězej." - D.Y.
soptik21
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 11. 7. 2008 17:55

marvertin:
Nekvalitni vyrobky mohou byt jak levne, tak drahe (kdyz firma chce rychle zbohatnout a zmizet z trhu - vzdycky se najde par blbcu, kteri si to chvili budou kupovat). Kvalitni vyrobky stezi budou levne. Chovani toho cloveka, o kterem pisete, nebudu ani komentovat. Takto se podle meho chova clovek, ktery to nema v hlave v poradku. Jen jsem rad, ze uz Amway nedela - pro takove tu misto nemame a osobne s takovymi lidmi nechci byt ani spojovan.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod bezbarvaponozka 11. 7. 2008 21:34

sehnal 1 tunu prasku na prani znacky Wong za 100Kc



Tak to se povedlo tohle :shock: :shock: :lol: :mrgreen: :-D :D 8-P

a s temi párky ano máte pravdu strkaji do toho kde co a parek je jako to ani neni párek ale jen náhažka a davaji do toho kůži a no prostě zužitkovávají vše i ten odpad aby byl minimální kdo ví co doma papám když si kupuji v penny marketu kuřecí párky??? :shock: :?:
bezbarvaponozka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marvertin 12. 7. 2008 08:50

SP píše:Mozna se ted ptate, jak to vse souvisi s Amway. Uz jsem psal, ze cilem Amway neni mit nejlevnejsi zbozi - tuto "vysadu" mileradi prenechame nasim spoluobcanum z dalneho vychodu.

Ta prosím prezentujte při prodeji vysokou kvalitu a ne nízkou cenu a nečertěte se, když někdo napíše, že výrobek XY je drahý.

Domníváte se, že když si půjdete koupit Mercedes, že do Vás budou hustit pohádky o tom, jak díky nepatrně nižší spotřebě benzínu ušetříte? ;-] Nebudou! Pokud se totiž prodává kvalita, tak nelze mluvit o nízké ceně. A pkud někdo dělá oboje, tak je to dost divné.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvertin 12. 7. 2008 08:57

Možná si myslíte, že ty nekvalitní šunty kupujeme. Ne snažíme se kupovat výrobky kvalitní i když jsou dražší. Co ale dokáže pořádně namíchnout, když koupíme výrobek z vyšší cenové hladiny a on je horší než ten nejlevnější a nejsprostší šunt. A to nejčastěji, když narazíme na nějakého "distributora" v přímém prodeji.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 12. 7. 2008 09:52

marvertin píše:Ta prosím prezentujte při prodeji vysokou kvalitu a ne nízkou cenu a nečertěte se, když někdo napíše, že výrobek XY je drahý.
SP píše:Me nemusite poucovat o tom, jak mam pretentovat vyrobky. Najdete v CELE diskuzi JEDINY muj prispevek o JAKEMKOLI vyrobku, ve kterem nemluvim pravdu. A pak se muzeme bavit dal.

marvertin píše:Domníváte se, že když si půjdete koupit Mercedes, že do Vás budou hustit pohádky o tom, jak díky nepatrně nižší spotřebě benzínu ušetříte? ;-] Nebudou! Pokud se totiž prodává kvalita, tak nelze mluvit o nízké ceně. A pkud někdo dělá oboje, tak je to dost divné.

Kdyz si pujdu koupit Mercedes, pak si kupuji pohodli, bezpeci a take spolehlivost. Stejne jako si v pripade vyrobku Amway kupuji vysokou kvalitu, vyssi ucinek ci vyhody, ktere konkurencni vyrobky nemaji.
Jenze je tu jeden podstatny rozdil. Na Mercedes nema hned tak nekdo, novy prasek na prani si muze dovolit prakticky kazdy. I kdyz pocatecni vydaj presahne to, za co by konkurencni vyrobek poridil v drogerii, neni to zase tolik, aby ho to privedlo do nejake financni tisne.
Vyssi pocatecni cena u vyrobku pece o domacnost je dana tim, ze se ve vetsine pripadu jedna o koncentraty a uvazujicimu cloveku na tom nemuze pripadat nic divneho (litr koncentratu vzdy musi stat vice nez litr naredeneho vyrobku). U kosmetiky jsou to treba klinicke zkousky, ktere dokladuji, ze si kupujete vyrobek, ktery opravdu ucinkuje, narozdil od nekterych "kosmetickych" firem, ktere si sve vyrobky uplacaji nekde na kolene. U potravinovych doplnku si kupujete opet vysokou kvalitu - suroviny pro vyrobky jsou pestovany na farmach, ktere vlastni Nutrilite, vyrobky jsou opet podlozeny klinickymi studiemi a firma ma zavedeny system kontroly a jisteni jakosti, takze se Vam nestane to, co se stava u nekterych jinych znacek - ze v tabletce je 25x mene ucinne latky, nez co vyrobce pise na obalu.

Uz jsem tady na prikladu potravinovych doplnku na bazi chondroitin sulfatu ukazal, ze "levny" pripravek, muze ve finale vyjit mnohem draz nez kvalitni a drazsi pripravek. A Vy, namisto toho, abyste tento muj prispevek komentoval, opet jste na chvili "zalezl do diry" a nyni opet prekrucujete to, co jsem psal ja - tvrzeni, ze pokud se prodava kvalita, pak nelze mluvit o nizke cene, jsem tu pouzil jako prvni ja, ovsem s dostatecnym poctem prikladu, na kterych jsem ukazal, ze levnejsi nakup nemusi byt vzdy vyhodnejsi. Vy jste si z toho vybral jen to, co se Vam hodi a zbytek jste ctenarum opet zamlcel.
Jisteze, cena, za kterou koupite nekvalitni vyrobek, bude pravdepodobne nizsi, nez kdyz si koupite vyrobek kvalitni. Jenze inteligentniho cloveka vice zajimaji naklady na pouzivani. A pokud do sebe musim nacpat 32 tablet konkurencniho pripravku denne, abych do sebe dostal ucinnou davku aktivni latky, nebo 4 tablety kvalitniho pripravku, tak si kazdy, kdo se ucil nasobilku, dokaze spocitat, jak levny ten drahy preparat ve skutecnosti je.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 12. 7. 2008 10:04

marvertin píše:Možná si myslíte, že ty nekvalitní šunty kupujeme. Ne snažíme se kupovat výrobky kvalitní i když jsou dražší. Co ale dokáže pořádně namíchnout, když koupíme výrobek z vyšší cenové hladiny a on je horší než ten nejlevnější a nejsprostší šunt. A to nejčastěji, když narazíme na nějakého "distributora" v přímém prodeji.

A co zase dokaze namichnout me, je, kdyz se nekdo svuj neuspech snazi hodit na nekoho jineho. Jinak, k Vasi posledni vete snad jen jedine - toto je diskuze konkretne o firme Amway. Rikate, ze nejcasteji se setkate se sunty z vyssi cenove hladiny v primem prodeji.
Vy vite moc dobre, proc jste neuvedl jmeno firmy Amway - ta totiz sunty nevyrabi. Takze jste to napsal obecne.
Ovsem to, ze nektere jine firmy v tomto oboru vyrabeji predrazene sunty opet neni relevantni. Stejne jako vedle vyrobcu kvalitni elektroniky najdete na trhu i vyrobce suntu, i mezi firmami primeho prodeje jsou firmy vyrabejici kvalitni zbozi i firmy, ktere vyrabeji zbozi nekvalitni. Na tom preci neni nic divneho. Jenze z toho, jak jste to napsal Vy, to muze vypadat tak, ze jste mel na mysli konkretne firmu Amway. A to je ale opravdu rana pod pas.

TAKZE ABY BYLO JASNO: OPAKOVANE VAS VYZYVAM K DISKUZI O KVALITE NASICH VYROBKU - A TESIM SE NA VYSLEDEK! :D POKUD TOHO NEJSTE SCHOPEN, PAK SI LASKAVE ODPUSTTE TY POZNAMKY O TOM, ZE NEJCASTEJI NARAZITE NA PREDRAZENY SUNT V PRIMEM PRODEJI.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 12. 7. 2008 15:36

SP: No, já kdysi zavadil jak o Amway, tak Freeway apod. Už je to tak 15 let :-) Ale vybavuji si český počin v tomto bysnysu, který se jmenoval Srdce21 (?). Bejvalka byla chemička a po asi 2 měsících používání výrobků řekla, že je sice fajn ta ekologie, ale do škopku se špinavým nádobím potřebuje něco pořádného a že všechny ty superekologické přípravky nejsou nic jiného, než kyselina citrónová a kyselina mravenčí. Jsou fajn, jsou ekologické, ale vcelku nic moc a nemohou se rovnat chemickým dryákům a tak skončil náš výlet do ekologických přípravků prodávaných MLM. Co si vybavuji, tak sousedka ještě pár let po té tyto přípravky prodávala svému okolí.

PS: Tím nic neříkám o AmWay apod. Berte to jen jako malou vsuvku, než se tu poštěkáte a roztrháte si občanky. Každý má právo volby, rozhodnout se, za co utratí své peníze, jak peníze získá apod. Nesnažte se druhým vnutit svůj pohled na svět.
Ruprecht001
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 12. 7. 2008 16:32

Ruprecht001 píše:SP: No, já kdysi zavadil jak o Amway, tak Freeway apod. Už je to tak 15 let :-) Ale vybavuji si český počin v tomto bysnysu, který se jmenoval Srdce21 (?). Bejvalka byla chemička a po asi 2 měsících používání výrobků řekla, že je sice fajn ta ekologie, ale do škopku se špinavým nádobím potřebuje něco pořádného a že všechny ty superekologické přípravky nejsou nic jiného, než kyselina citrónová a kyselina mravenčí. Jsou fajn, jsou ekologické, ale vcelku nic moc a nemohou se rovnat chemickým dryákům a tak skončil náš výlet do ekologických přípravků prodávaných MLM. Co si vybavuji, tak sousedka ještě pár let po té tyto přípravky prodávala svému okolí.

PS: Tím nic neříkám o AmWay apod. Berte to jen jako malou vsuvku, než se tu poštěkáte a roztrháte si občanky. Každý má právo volby, rozhodnout se, za co utratí své peníze, jak peníze získá apod. Nesnažte se druhým vnutit svůj pohled na svět.


Ted jste mi pripomnel slova zakladatele firmy Amway: "... And it was a company called the United Way as opposed to Amway. Well, these certainly are original people who came out with a name like that. And one of them called their product O.L.C. Isn't that creative thinking for you? And I think it's a real test whether you want to get in with a leader or whether you want to join with a company that's a follower. :D (kazeta Four Winds, r. 1969)
Ano, existuje a existovala spousta firem, ktere parazituji a parazitovaly na uspechu firmy Amway. A vetsina z nich uz dnes na trhu neni.

Firmu Srdce21 neznam a tudiz Vam nemohu ke kvalite jejich vyrobku nic rici. Pokud s nimi Vase "bejvalka" nebyla spokojena, je to jeji zkusenost. S vyrobky firmy Amway to ale nema nic spolecneho. Nechci se Vasi bejvalky dotknout, ale vyrobit cistici nebo praci prostredek vyzaduje o neco vice prisad nez kyselinu citronovou, ktera tam slouzi na udrzeni pH. Taktez by me zajimalo, kde prisla na tu kyselinu mravenci - nevim o jedinem vyrobku, ktery by ji obsahoval.
Naopak vim, ze vetsina ekologickych cisticich prostredku obsahuje jako povrchove aktivni latky linearni alkoholexthoxylaty nebo diethanolamidy mastnych kyselin obsazenych v kokosovem oleji. Na ty Vase bejvalka zrejme zapomnela, prestoze tvori hlavni aktivni slozky cisticich prostredku.
Pravdou je, ze i my jsme meli v rocniku "chemika", ktery sice opoustel skolu s nami a s diplomem, ale narozdil od ostatnich zustal chemii nedotcen. (Od te doby take zastavam nazor, ze vysokou skolu zvladne kazdy :D ) Takze Vase bejvalka se muze utesovat tim, ze neni sama. ;-]

Jak rikam, za vyrobky firmy Srdce21 mluvit nemohu, ale pokud se budeme drzet tematu (Amway), tak vyrobky Amway jsou vysoce ucinne a pritom setrne k zivotnimu prostredi.

O nejake "vnucovani" nazoru bych se nebal. Myslim, ze kazdy ctenar ma svuj vlastni mozek a vnucovat si nic nenecha. At si ctenari sami zhodnoti, ci prispevky jsou podlozene fakty a ci prispevky jsou jen blaboly, ktere nestoji za to cist. Ja se teto konfrontace nebojim. ;-]
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod bezbarvaponozka 14. 7. 2008 20:59

Sp co vy a vase uroven bude nějaka dovolena?nebo už byla?
bezbarvaponozka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SP 14. 7. 2008 21:20

Myslim, ze moje osoba je v porovnani s velikosti tohoto businessu bezvyznamna. Ale jinak, na Sardinii se uz ohromne tesim. A hlavne na tu partu lidi ze sve organizace, se kterou tam pojedeme. :D
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 15. 7. 2008 10:25

Dve docela zajimave zpravy ze sveta:

Amway Thailand forecasting B20bn in five years

Amway India targets Rs 3,000 by 2013

Abyste si mohli udelat lepsi predstavu o tom, jaky narust je planovany, zde je historie obratu v techto zemich.

P.S.: Uz jste nekdy slyseli, ze se business vyviji ve vlnach? ;-]

A stejne tak jako tady, i v Indii a v Thajsku budou 2 skupiny lidi - ti, kteri zacnou pracovat a nasledne na tom narustu vydelaji, a pak ti, kteri ted tvrdi, ze dnes uz je pozde, ze trh je zasyceny atd. A prave tato druha skupina bude za 5 let tvrdit, ze ti prvni meli stesti. :D

Obrázek
Obrázek
SP
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků