Má smysl podnikat v Amway?

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Matik 15. 7. 2008 10:38

SP: A údaje z České republiky byste neměl?
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 15. 7. 2008 11:12

Udaje z Ceske republiky rikaji, ze v roce 1994, kdy Amway vstoupila na cesky trh, byl prudky start, ktery byl do znacne miry dan tim, ze nektere organizace si tu pripravovaly pudu jiz od r. 1992, nektere i drive. Od r. 1994 do r. 1997 byl narust, nacez v nasledujicich letech nasledoval pokles, ktery se zastavil nekdy kolem r. 1999. Od r. 2000 do r. 2002 byly obraty lehce pres 200 milionu Kc, a od r. 2003 uz zase rostou - v roce 2003 to bylo 219 milionu Kc, obrat za rok 2005 byl 309 milionu Kc, v roce 2006 327.5 mil. Kc (udaje prevzaty z amway.cz), za rok 2007 byl hlasen narust 32%, tj. nyni by mel obrat cinit asi 430 mil. Kc. A to je teprve zacatek druhe vlny. :-) Roman Hassmann udelal minuly rok Diamanta, letos se na ceskem trhu kvalifikovali dalsi Diamanti. A dalsi jsou na ceste... :-) Plus dalsi Smaragdi a dalsi odznaky.

Jenze vtip je prave v tom, ze nekteri se kouknou na cisla a reknou si, ze cisla jsou to, co je omezuje. Nekteri lide proste maji pocit, ze se museji "napasovat" do nejakeho prumeru. A nekteri si uvedomi, ze my jsme ti, kteri ta cisla tvori - a to jsou ti, nad kterymi se jeden nejmenovany diskutujici rozciluje, ze meli stesti. Proste a jednoduse - prumerna hodnota, obrat atd. se ridi tim, ceho lide dosahnou (prumer je dusledek, nikoli pricina). Ovsem naopak uz to neplati - Vase vysledky se neridi tim, jaky je prumer.
Jinymi slovy, pokud Vy se rozhodnete a odvedete praci, ktera je potreba, ode dneska za 5 let muzete mit obrat treba 3x vetsi nez ma dnes cela Amway CR (a ve svete je mnoho prikladu lidi, kteri neco podobneho uz dokazali). A jedine, co se pak stane, je, ze se zmeni prumer, obrat, atd. A pokud to dokazete, odmena Vas nemine.

Kdyby byl marvertin v Thajsku, tak by si v letech 1998-2001 rekl, ze trh je nasyceny, obraty nerostou a ze je uz pozde zacit. Kdyby byl v Indii, rekl by si to same nekdy v obdobi 2001-2005. V Ceske republice si to same mohl rici v letech 1998-2002. Jenze vyvoj v nasledujicich letech jasne ukazuje, ze takove uvazovani bylo chybne! :D
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 15. 7. 2008 12:18

Jeste jedna citace z minuleho vydani casopisu Profit (7.7.2008):

"Osobnímu prodeji se v Česku věnuje přes dvě stě tisíc lidí. Pro většinu z nich se jedná o přivýdělek. Pro některé o odrazový můstek k dalšímu podnikání. Všichni ale musejí čelit nedůvěře veřejnosti. Podnikatel Roman Hassmann vlastní realitní kancelář, k tomu personální a počítačovou firmu. Je jednatelem vzdělávací společnosti a tichým společníkem několika dalších firem. Podle svých slov za to vděčí mimo jiné přímému prodeji, kterému se věnuje od roku 1993. Hned po prvním roce, co pracoval pro kosmetickou firmu Amway, vydělával na osobním prodeji kolem stovky tisíc korun měsíčně. “Mnoho lidí se domnívá, že přímému prodeji se věnují pouze ubožáci, kteří na nic jiného nemají. Jedná se ale o byznys, při kterém se naučíte pracovat s lidmi a máte šanci si vydělat pěkné peníze, což můžete posléze využít v jiném podnikání,” konstatuje Hassmann. Přímý prodej je dnes pro něj, stejně jako pro velké množství jeho kolegů, jen “vedlejšákem.” Společně s manželkou, která se osobnímu prodeji věnuje od roku 1994, kdy byla na mateřské, pravidelně zásobují kosmetikou značky Amway zhruba třicet stálých zákazníků. To samo o sobě by jistě žádné závratné výdělky nepřineslo - rabat při prodeji činí třicet procent z ceny výrobku. Systém “multilevelů”, jako je právě Amway, ale také třeba firmy Oriflame, Avon nebo Mary Kay, nabízí možnost profitovat (zhruba třemi až jednadvaceti procenty) na obchodech dalších prodejců, které zaučíte. Roční příjem manželů Hassmanových z firmy Amway činí v současné době zhruba 5 milionů korun."

P.S.: Vsimnete si, ze i Roman Hassmann jako Diamant zasobuje zbozim asi tricet stalych zakazniku. Marvertin, jako clovek, ktery se dostal na 6% a pak spadl, nas poucoval o tom, jak je maloobchodni prodej zbytecny a ze k nelibosti sve sponzorky se snazil maloobchodnimu prodeji vyhybat. Sami si muzete udelat nazor na to, kdo mel pravdu, a zda to opravdu bylo stesti, co marvertina opustilo, nebo to proste a jen byl dusledek jeho chybnych kroku, ktere udelal.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod flees 17. 7. 2008 15:04

je u amway moznost prodavat vyrobky pres internet ve vlastnim shopu? nebo hrozi nejake postihy? nebo je potreba vytvaret svuj team a potom je moznost prodavat vyrobky?
flees
Návštěvník

Odeslat příspěvekod soptik21 18. 7. 2008 16:59

Tak jak pravdepodobne myslite (tedy jako bezny e-shop se zobrazenym produktem cenou apod.) to mozne neni... Preci jen se jedna o "Osobni prodej"...Urcita moznost tu ale je, napr. mit stranky "zaheslovane" a splnit některe dalsi podminky pro provoz vlastniho "e-shopu" (Podminky jsou v licenci a firma je i jiste rada na pozadani zasle) :-)
"Nehledej příležítost, hledej trend."-najdi trend a příležitost přijde!
******
"Nedívejte se čím musíte projít, ale kam jdete." - B.Y.
******
"Vítězové nikdy nekončej a ty co končej, tak nevítězej." - D.Y.
soptik21
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 21. 7. 2008 09:14

Takze ti prodejci na http://www.zdravotnipotreby.cz/amway/ jsou "ilegalove", kdyz nabizeji vyrobky Amway v online shopu?

Proc neni mozne prodavat vyrobky Amway v normalnim e-shopech?
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 21. 7. 2008 10:52

Ano, jsou. Internetové stránky VPA, na nichž je umožněn prodej výrobků nebo kde se poskytují informace o podnikatelských příležitostech v rámci Amway, musí být chráněny vstupním heslem.

Prodejni system firmy Amway se nazyva osobni prodej. Pri osobnim prodeji se vyuziva osobniho pristupu k zakaznikum. Za tento servis je pak distributor odmenovan. Servis distributora zahrnuje pro zakaznika moznost zbozi predvest, vyzkouset si ho, vyslechnout si zkusenosti nekoho, koho dobre zna a komu muze duverovat. Krome toho, vetsina napr. drogistickych vyrobku Amway je silne koncentrovana a to samozrejme vyzaduje vysvetleni ceny. Sam jiste dobre vite, ze i kdybyste to vse napsal na stranky, jen malokdo to bude cele cist. Jedine, co jim pak zustane v hlave, je vysoka cena za male baleni. Ale to, ze se jednalo o koncentrat a ze vyrobek ma i dalsi vyhody, na to jaksi vetsina lidi "pozapomene".
I diky temto internetovym shopum pak vznikaji famy o tom, ze zbozi je "predrazene".

Tyto e-shopy jsou zpravidla zakladany lidmi, kteri nepochopili marketingovy plan a mysli si, ze staci mit hezke stranky a lide se jim sami budou hlasit a objednavat. To je ale omyl - zbozi je totiz natolik specificke, ze primo vyzaduje osobni ucast distributora (viz vyse). Maximalne si tam objednaji nekteri lide, kteri uz zbozi znaji a ztratili sveho distributora. V pripade, ze se takovy e-shop objevi, jeho autor zanedlouho zjisti, ze tato cesta k uspechu v tomto obchode nevede. Vetsinou pak e-shop po nekolika mesicich zmizi.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod 4honza 21. 7. 2008 12:19

Takze pokud si na prvni stranku da shop informace s vygenerovanym uzivatelskym jmenem a heslem (unikatni pro kazdeho navstevnika), tak uz to bude v poradku - tj. vstup bude zabezpeceny a muze nabizet Amway vyrobky?

Chapu, ze clovek, ktery doma ceka, ze si lidi budou sami kupovat Amway vyrobky, kdyz je vystavi na webu,
ze asi moc vydelecny nebude, ale existuji prece i jine metody. Napriklad jako NVP zamestnam cloveka, ktery po prihlaseni na stranky "poklabosi" o vasich potrebach mycich prostredku a vitaminu a nejake vam nabidne, nemusi to byt textove rozhrani, ale v dnesni dobe je to mozne prenest pres internet obrazem i zvukem (zakaznik asi nebude mit potrebne vybaveni, tak bude moci alespon psat). Muze vse "osobne" vysvetlit. Pokud zakaznik bude zadat predvedeni (coz asi u vitaminu moc nehrozi), tak zamestnam cestaka, ktery bude zakazniky objizdet a zbozi predvadet i na miste (samozrejme se to bude planovat).

Takovy obchodni model muze byt levnejsi a mohu tim napriklad pritahnout zakazniky i jinym distributorum Amway, protoze budu mit casem vetsi obrat a budu mit nektere obratkovejsi veci nakoupene v rozumnem mnozstvi, vernym zakaznikum budu nabizet slevy nebo jine vyhody (treba ve spolupraci s nekym jinym - slevy na nejake sluzby v okoli) nebo nejake darky. Vzdyt jsem prece nezavisly vlastnik podnikani a mohu podnikat nezavisle, pokud tedy neposkozuji firmu Amway.

V predchozim prispevku jsem nasel pouze duvody proc je to timto zpusobem nevydelecne (kdo hleda zpusob, proc neco nejde, vzdycky nejaky najde), ale zadny duvod, proc by to melo byt zakazano. Vzdyt v modelu uvedenem vyse jsem schopen pri slusnem obratu vydelat a proc by mi to mela Amway zakazovat, kdyz ji take vydelam penize?
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Matik 21. 7. 2008 12:37

Přestože na oficiálních stránkách Amway je stále uveden název NVP (nezávislý vlastník podnikání), dnes je již tento statut přejmenován na VPA (vlastník podnikání Amway).
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 21. 7. 2008 14:16

4honza píše:Takze pokud si na prvni stranku da shop informace s vygenerovanym uzivatelskym jmenem a heslem (unikatni pro kazdeho navstevnika), tak uz to bude v poradku - tj. vstup bude zabezpeceny a muze nabizet Amway vyrobky?
...


V principu s Vami souhlasim, bohuzel ale ve Vasich navrzich je jedno velke kdyby. V podstate navrhujete jakesi "preneseni" osobniho styku se zakaznikem do "virtualniho" sveta. Ovsem kazdy obchodnik Vam rekne, ze osobni styk se zakaznikem se neda nahradit nicim.
Neni pravda, ze jsem psal pouze duvody, proc je to timto zpusobem nevydelecne. Napr. uvedeni ceny vyrobku a velikosti baleni bez toho, ze se zakaznikovi vysvetli, ze se jedna o koncentrat, muze zpusobit, ze si zakaznici zacnou myslet, ze zbozi je drahe. Namitnete, ze se to tam da napsat, jenze otazkou zustava kolik lidi si to opravdu precte a kolik lidi se jen podiva na velikost baleni a na cenu. To je jeden z duvodu, proc pro takoveto zbozi je lepsi forma osobniho prodeje. Nebo dalsi priklad - maloobchodni ceny jsou pouze doporucene, kazdy distributor si muze stanovit cenu svou. Muzete mit pripady, kdy distributor zbozi bude mit predrazene - osobne jsem zazil cloveka, ktery nakupoval Oven Cleaner za 800Kc, pricemz doporucena MO cena je 210Kc. Jiny clovek nakupoval multivitaminovy/multimineralni pripravek Daily za 3000Kc (dop. MO cena je 1120Kc). Pokud tak distributor cini, je to jen a jen jeho vec a pokud na to zakaznik prijde, jediny, kdo na to doplati, je ten konkretni distributor. Pokud ale takovy distributor vystavi svou cenu VEREJNE (napr. na internetu bez zaheslovani), pak poskozuje svym chovanim ostatni distributory. Jiste, muzete namitnout, ze tomu tak neni, ze ten distributor poskozuje jen sam sebe. Ale driv nez tak ucinite, prectete si tuto diskuzi a sledujte, jak nekteri lidi zobecnuji stylem: jeden distributor = Amway = vsichni ostatni distributori.
Opacny pripad - kdyz distributor nabidne zbozi za nakupni cenu (tj. s nulovym rabatem), coz je nejcastejsi chyba zacatecniku, tak ja sice vim, ze mu to takto dlouho nevydrzi a pravdepodobne s tim obchodem zanedlouho "prasti", protoze takhle se podnikat neda. Jenze kdyz na ty stranky prijde muj zakaznik, tak si muze rict, ze ja mam zbozi predrazene. Co na tom, ze za 2 mesice uz na tech strankach nenakoupi, protoze distributor uz neni distributorem (a breci na diskuzich, ze delal vsechno spravne a nemel stesti... ;-]) Poskodil povest ostatnich distributoru, kteri se drzi doporucene maloobchodni ceny. To samozrejme nevylucuje moznost delat ruzne vernostni akce, programy apod., ale to je uz jina kapitola.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod zizi 1 29. 7. 2008 22:08

S manželem jsme zaregistrovaní asi 5 měsíců. Manžel se věnuje svému podnikání a já Amwayi na mateřské dovolené. Ale rozhodla jsem se až po čtení této tříleté diskuse, hlavně odpovědí SP. Příjde mi totiž, že člověk s takovými názory a postojem by se do žádné blbosti nepustil. Dotazy a připomínky tzv. negáčů mi přišly jako hozená rukavice. Dík SP :tleskani ;-]
zizi 1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SP 30. 7. 2008 23:19

zizi 1 píše:S manželem jsme zaregistrovaní asi 5 měsíců. Manžel se věnuje svému podnikání a já Amwayi na mateřské dovolené. Ale rozhodla jsem se až po čtení této tříleté diskuse, hlavně odpovědí SP. Příjde mi totiž, že člověk s takovými názory a postojem by se do žádné blbosti nepustil. Dotazy a připomínky tzv. negáčů mi přišly jako hozená rukavice. Dík SP :tleskani ;-]

Tak to tedy děkuji za uznání. Potěšila jste mě. Pravda je, že můj první člověk, který se zaregistroval, se registroval se slovy: "no když už jsi do toho šel Ty, tak na tom asi něco bude" :-) On si totiž ten můj kamarád pamatoval, jak jsem se Amwayákům předtím vysmíval. V podstatě si můžete vzít všechny kritiky v této diskuzi, vynásobit je 1000 a vyjdu Vám já před nějakými 12 lety. Jednomu člověku jsem "odstřelil" 2 lidi a nespočet dalších jsem odradil, aby do toho náhodou nevstoupili. A to všechno jen proto, že jsem si myslel, že je to pyramidová hra. Paradoxní na tom je, že aniž bych věděl, jak Amway funguje, byl jsem natolik přesvědčivý při "argumentaci", že to dokázalo zviklat i lidi, kteří již byli zaregistrovaní... No, měla byste vidět ty jejich vyvalené oči, když o několik let později zjistili, že jsem se zaregistroval. :shock:
A přitom stačilo, aby mi ten první, druhý nebo třetí člověk, co mi to vysvětloval, vysvětlil rozdíly mezi pyramidovou hrou a multilevel marketingem. Povedlo se to až tomu čtvrtému. Ale já si nestěžuji - svou sponzorskou linii bych neměnil ani za nic.

Utěšuje mě, že nejsem sám: malajský Crown Ambassador Khoo Chong Kok byl původně tak negativní, že přesvědčil více než 20 svých známých, aby se na tento business vykašlali. Mezi těmito lidmi byl i člověk na 12%!!! Opravdu bych chtěl vidět ty obličeje, když tito lidé zjistili, že nejenže se Khoo Chong Kok zaregistroval, ale že dosáhl i jedné z nejvyšších kvalifikací. :shock:

V článku o japonském 50 FAA Double Crown Ambassadorovi Kaoru Nakajimovi zveřejněnému v "The Wall Street Journal" se píše:
In fact, Mr. Nakajima says he actively targets nonbelievers who attend rallies at the invitation of Amway distributors. "Once convinced," he says, "an anti-Amway person is more likely to become a loyal Amway believer."

A mně nezbývá, než mu dát za pravdu.

Takže Vám přeji hodně úspěchů ve Vašem podnikání a hodně zdraví a radosti s Vaší ratolestí. :-D
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 1. 8. 2008 01:04

Teda to byl mesic! Myslim, ze az nekteri "negaci" uvidi Amagram s ocenenimi za cervenec, vypadnou jim oci z dulku. Na to, ze podle nekterych "negacu" je pry pozde s timto podnikanim zacit, uvidite celou plejadu "skokanu" (z 0% na 6%, ze 3% na 9%, z 9% na 15%, z 12% na 18%). Plus novi Silveri, a spousta dalsich odznaku.
Krome toho uvidite nove Platinove, kteri se zaroven kvalifikovali jako novi Rubinovi VPA. :shock: Mala napoveda: sledujte distributorsky par s inicialami AL & DF. ;-] Tito lide vstupovali do businessu v listopadu 2002 - tedy v dobe, kdy uz podle odpurcu bylo davno pozde zacit, kdy uz byl trh zasyceny, atd. atd... :D Kdyz jsme v roce 2002 rikali, ze trh zasyceny neni, nekteri nam neverili (ti budou tvrdit, ze AL & DF meli "stesti").
Kdyz jsme to rikali i v roce 2003, nekteri negaci si neustale mleli svou. Jen tak mimochodem, jeden ze skokanu, pan VK, ktery minuly mesic skocil z 12 na 18%, vstupoval v roce 2003. :shock:
No a jeste jedna dobra zprava - ani v roce 2007 nebylo pozde: dalsi skokan jmenem JB, ktery skocil z 9% na 15% je v businessu od zari 2007. :shock:
No a aby toho nebylo malo, pokud me tajne informacni zdroje neklamou, na ceskem trhu jsou dalsi novi Diamanti... :shock: :shock: :shock:

Vim, ze se to nekterym lidem nebude libit (proto to sem take pisu :-) ;-] ), ale tvrdim, ze ani dnes, ani nikdy jindy, neni a nebude pozde na to, aby clovek zacal s timto businessem. Naopak, myslim si, ze prave dnes je ta nejlepsi doba na to s nim zacit. A ctenari si mohou vybrat - budto mi budou verit a mohou na tom vydelat nebo budou tvrdit, ze dnes uz je pozde, a ode dneska za rok si tu budou cist dalsi priklady lidi, kteri vstupuji dnes a kteri v nasledujicim roce dosahnou uspechu. Mne osobne prijde jako prijemnejsi varianta A, ale konecne rozhodnuti je na kazdem z nas. :-)
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod pestounka 1. 8. 2008 07:22

Tak jsem byla na dovolene v Rakouskem Badaussee a protoze stale testuji vyrobky Amway,vzala jsem tam kamaradce flasku panenskeho olivoveho oleje od teto firmy,protoze se kvalitou oleju zabyva jiz 2 roky.Vysledek-olej nastesti neni zlukly,jako spousta bezne prodavanych oleju,ale ma neprijemnou hořkou chut.Protoze jsem byla zklamana,vzala me na trh.Tam jsme nasli odbornici na olivovy olej.Zije vetsinu roku v Recku a prodava uzasny olej,ktery se da jist jen tak s chlebem a olivami.Kdyz jsem te dame dala take ochutnat,myslela jsem,ze jsem ji otravila!!!!!Kdyz se vydavila,napila ,zajedla a uklidnila,rekla,ze je dobry na hrbitov na sviceni.Dozvedela jsem se take,proc je olej hořky a jiny ne a jak neni radno verit,ale vedet.Byla to skvela skola,ale me ubyl dalsi vyrobek k prodeji.Sunty neprodavam,ani kdyz jsou od Amway.Doufam,ze budou brzy nejake novinky,protoze se mi to vsechno jaksi zmrskava pouze na domacnost.JAK CHUTNA VAM???
pestounka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SP 1. 8. 2008 08:33

Pani pestounko, neprekvapujete me, opet snuska blabolu, ktere maji jediny cil - provokovat.

Takze jen male vysvetleni pro ostatni:
Amway Carapelli je extra panensky olivovy olej lisovany za studena. Jako takovy obsahuje latku oleuropein radici se mezi polyfenoly, ktera ma svou charakteristickou nahorklou prichut. Podobne jako resveratrol (silny antioxidant), ktery se pro zmenu nachazi ve vine, je take hořký.
Nemeli bychom zapominat, ze prave temto latkam (polyfenolum) je pripisovan pozitivni ucinek na zdravi, a ze i diky nim je extra panensky olivovy olej zdravejsi nez upravovany olivovy olej, ze ktereho se oleuropein odstranuje louhovanim.

Domnival jsem se, ze kdyz jste takova "bio-pestounka", ze prave Vy ocenite zdravou vyzivu. Ale jak je videt, Vy pouzivate termin "bio" jen tehdy, kdyz se Vam to hodi takrikajic do kramu. Opet jste predvedla, ze vice date na reci typu "jedna pani povidala" nez na to, abyste si zjistovala seriozni informace.
Jinak, firma Carapelli se radi k italske spicce, pokud se tyka kvality olivovych oleju. Nas extra panensky olivovy olej ma deklarovany obsah volnych kyselin, ktery cini pod 0.3%, pricemz norma pro zarazeni mezi extra panenske olivove oleje cini 0,8%.

Predpokladam, ze kdyz Vam Amway olej nechutna, ze vyuzijete zaruku spokojenosti, vratite ho a pote sem napisete, ze Vam firma Amway vratila vsechny penize. A az budete nekdy pit v restauraci Tonic, ktery obsahuje take nahorklou latku (chinin), nezapomente ho vratit a take zadejte sve penize zpet. Jsem zvedav, jak se na Vas v te restauraci budou tvarit. Pripadne muzete vratit nejake kvalitni vino s tim, ze ten resveratrol v nem je skutecne nesnesitelny... ;-]

Ale abych odpovedel na Vasi otazku: mne nas olivovy olej chutna, obzvlaste pouziji-li ho do salatu s Amway balzamikovym octem. Vy si do nej treba pridejte cukr, treba Vam pak bude chutnat vic. Ovsem nesmite zapomenout na to, ze prislusna řepa by mela byt vypestovana na biozahradce - to abyste nekazila kvalitu naseho olivoveho oleje. :D

P.S.: Kdyz jsem Vas nedavno obvinil z toho, ze se chcete prizivovat na znalostech jinych lidi, tak jste se dusovala, ze nase zbozi nechcete prodavat, ze jste se neregistrovala kvuli vydelku, ale abyste mela pristup ke zbozi, a věšela jste tu vsem na nos, ze ja jsem ten zly, kdo Vasim detem upira pravo na zdravy zivot.
A ejhle, neuplynula nijak dlouha doba a najednou pláčete nad tim, ze se Vam sortiment k prodeji zmrskava (predpokladam, ze jste chtela napsat smrskava, protoze sortiment sam sebe asi bičovat cili mrskat nebude), protoze, jak pisete, sunty neprodavate. Takze koukam, ze jsem mel pravdu... :-)
Naposledy upravil SP dne 1. 8. 2008 22:26, celkově upraveno 1
SP
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků