Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 13. 8. 2008 18:40

Přiznám se, že spořku teda 2x nemusím. Osobně ji považuji za ústav, kde jsou ke klientům krajně neochotní a politika banky je zamezit klientům přístup do budov a pokud možno je ještě za to zkásnout, nemluvě o nabídkách "superlevných a super výhodných" produktů, které jsou dražší, než všechny dosud "běžně" nabízené a používané. Zkrátka je to podle mne banka pro chudé masy hejlů a kavek, které je třeba oškubat a jí se to daří.

Ale poslední týden, musím dát této bance dvě malá a zcela bezvýznamná + :-)

1) kamarád mi posílal o víkendu peníze do mBanky a ejhle už v pondělí ráno mi byly připsané na účet. Přiznám se, že jsem je dív jak v úterý večer ani nečekal.

2) Byl jsem si nechat vyplatit dividendy za ČEZ. To, že jsem tam čtvrthodiny ztvrdnul v neexistující frontě v poloprázdné bance, to mne nijak nepřekvapilo, s tím jsem tak nějak počítal, ale že mi dividendy vyplatili během 2 minut, to mě překvapilo. Sice mne pokladní musela přehrát na kolegyni, co si právě někam odskočila, ale ona kolegyně kupodivu věděla co to jsou akcie a co to jsou dividendy a že ČEZ má již výplatní termín a ani po mě nechtěla hromadu zbytečných potvrzení a výpisů a spokojila se s OP.

Zkrátka i divy se dějí ;-)
Ruprecht001
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 13. 8. 2008 23:39

No řekněme, že jedno plus je sdílené:

1. ČS opravdu zrychlila a odesílá platby do ČNB častěji než dřív a připisuje je o den dřív ... ale z velké části má na tom "vinu" i mBank, která rychle připisuje platby ... kdyby ti to šlo třeba do KB tak to máš až v úterý a je jedno, že ČS to šoupla do ČNB časně ráno v pondělí :lol:

No a ten druhý bod:

2. ono to tak nefunguje všude?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 14. 8. 2008 17:11

Dovolím si přispět do diskuze dvěma poznámkami:

1. Je až fascinující jak někteří, hnáni neurčitým pocitem dokončeného učiliště nebo snad i uzavřeným třetím semestrem na VŠE, zcela jednoznačně vědí, že 90% obyvatel jsou nemyslící ovce, protože mají účet u České Spořitelny. Ba co dím, jsou to žebráci, kromobyčejně zavrženíhodní. Ano – účet u Mbank (či kde..) to je to pravé, to dává člověku úroveň…to hned každý ví, že nepatří mezi ty nebohé primitivy u ČS, a.s. Je mi Vás líto (lžu, jste mi úplně jedno)

2. Česká Spořitelna je dle mého skromného soudu velmi vstřícná – stačí zavolat, dohodnout termín a vyřídí vše. Jejich služby jsou možná drahé, ale účelné. Opravdu myslím, že není podstatné jestli vedení účtu stojí 69 Kč nebo 109 Kč, podstatné je, že ten podnik funguje, že. Nevím jestli u MBank obsluhují docenti ekonomie a profesoři psychologie, každopádně Erste bleibt Erste. No nic.

P.S. V genitivním tvaru prefixu s/z se velmi často chybuje, ale opravdu je tam Z :)
Čili i Bank odepisuje Z účtu nikoliv S účtu. Já jen, že někteří diskutující S tím mají problém (ono vysloveno to zní opravdu podobně…ale takové faux pais si klienti tak významné institute nemohou dovolit…to jen my ovce..)
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 8. 2008 18:44

memorix: pokud někdo zůstává u ČS proto, že
a) považuje cenu jejích služeb za adekvátní (jedno zda "právem" či "neprávem)
b) nějakých 100 až 300 Kč pro něj není částka, kterou by "řešil", prostě je mu to buřt

tak je to OK. Pokud ale tvrdí, že "nemá jinou možnost" a vyjadřuje se ve smyslu, že "stát by měl banky regulovat, protože jsou drahé", tak to opravdu nemyslící ovce je.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 14. 8. 2008 18:51

memorix: Bohužel, s první polovinou prvního bodu souhlasím. Většina národa jsou tupé ovce nemající základy osobních financí (už aby se to začalo učit v Občanské nauce) a kupodivu velká část této masy je klienty ČS.

Jinak když už používáš cizí termity, měl bys je používat správně (viz. faux pas), i když chápu, že takový suterén jako ty má jistě víc jak 3 semestry VŠE a na autě heligóny.

Účet u mBank mám, ale nějak extra nadšený z něj nejsem. Rozhodně ne tak, jak si ty zřejmě představuješ. Účet má, skoro bych řekl, příšerné rozhraní IB, ale zase je to zadarmo a umí to vše, co člověk od účtu v nějakém minimu požaduje. Navíc mMax se zajímavě úročí a de facto to byl právě tento produkt, která "donutil" ostatní banky změnit praktiku nulového úročení.

PatrikChrz: Já bych neřekl, že jim to je buřt, ale zkrátka oni si nedovedou představit, že by tomu mohlo být jinak.
Ruprecht001
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 14. 8. 2008 18:59

Něco na tom je. Jen k tomu "pokud nekdo zustava u CS, a.s."..myslim, ze to je asi +-4000 000-5000 000 klientů?? Mám proste tu instituci zvlaštním způsobem rád. Starají se velmi dobře. Nicméně uznávám, že pro ty kdož stojí fronty (především se jedná o nespokojené klienty MBank, kteří na přepážkách prosí o Osobní účet..), to může být i nepříjemné. Mně se toto neděje a aspolupráce s rakušany je viceméně bezproblémová:)
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 14. 8. 2008 19:03

Jiz Goebbels v jednom soukromem rozhovoru priznal "Mýlil jsem se, když jsem považoval většinu lidí za idioty. Idioti nejsou většina, ale takřka všichni..."

S timto jeho tvrzenim se naprosto ztotoznuji (pozor, nikdo nebrat osobne, plati obecne!).

Na lidi dobrovolne vyuzivajici sluzeb CS mam jiz pomerne vyhraneny nazor - stejne tak na "pacienty" VZP.
Naposledy upravil S474N dne 14. 8. 2008 19:04, celkově upraveno 1
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 14. 8. 2008 19:04

Takový skandál. Máte plnou pravdu-v mém příspěvku je mnoho překlepů a ani diakritika není dokonalá - to to rozčílení z neúcty k České spořitelně. Všichni se stále učíme (i tu franštinu, že). Nevím co jsou heligony, či -ni. Ale na vysvětlení přímo netrvám. Poradím se ve Spořitelně.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 14. 8. 2008 19:09

memorix: takovy nekriticky nahled na CS muze mit snad jenom loajalni zamestnanec nebo ze by primo zamestnavatel? :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Noxik 14. 8. 2008 19:13

Panove, panove, panove:

1. Ona sporitelna je mozna draha, ale ma treba nejvic bankomatu, pobocky na kazdem rohu a co se moji osobni zkusenosti tyce, vice nez solidni jednani pri reseni problemu. Staci kapnout na kvalitni osobni bankerku. Jak popisuje memorix: staci zavolat, domluvit termin a prijit vyresit.

2. Je nespornym faktem, ze alespon zaklady financniho vzdelani chybi vetsine obyvatel CR. Na duhou stranu, kdyz si predstavim, ze by tato vetsina ho nabyla jen tak prez noc, asi bychom meli rano defenestraci. System je na neznalosti zalozen.


3. Osobne mam ucty u CS i u mBank. V prvnim mam lepsi praci s hotovosti, investovani, atd. v druhem bezne platby a sporici ucet. Pro me potreby idealni kombinace.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 14. 8. 2008 19:14

Nekritický náhled....nemám snad právo říci, že jsem ochoten platit za služby České Spořitelny, ba co víc, že se mi zdají dobré a efektivní? Znám mnoho lidí, kteří jsou klienty České Spořitelny a nejsou TUPÍ ani IDIOTI, ale uspěšní a inteligentní. a s kontokorentními rámci co celé základní jmění toho s.r.ooočka Mbanka:)
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 14. 8. 2008 19:25

Noxik: souhlasim, ze CS neni draha, CS je totiz predrazena. Za vyslovene cokoliv si uctuje doslova nekrestanske penize (prave diky tomu, ze ma tolik ovci, ktere nic neresi a jsou radi tam, kde jsou radi - bohuzel ve vetsine pripadu z vlastni nevedomosti). Ano, denne vidam klienty CS, jak si stoji frontu u "sveho" bankomatu CS, kdyz o par metru vedle jsou dalsi dva "cizi" bankomaty (a vetsinou naprosto prazdne). Jestli tomuhle rika nekdo komfort, tak uz opravdu nevim....

memorix: pouzivani slov "dobre a efektivni" v kombinaci s CS jde asi tak k sobe, jako automaty na prezervativy ve Vatikane. Samozrejme muzou byt lide uspesni a inteligentni, ovsem ne jiz "financne gramotni" - opravdu neznam ani jednu sluzbu, kterou by CS vynikala vuci jakekoliv konkurenci. Obavam se, ze tve nekriticke hodnoceni prameni pouze z neznalosti okolniho trhu ci rozsahu sluzeb u konkurence.

BTW chtel bych te opravit, zadna mBanka neexistuje, zrejme si to pletes s byvalou eBankou (nazev byl eBanka). Mozna myslis banku skupiny Commerzbank s nazvem mBank. V obou dvou pripadech se ovsem nejednalo o "s.r.ooocko", takze nevim na co narazis.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 14. 8. 2008 19:40

Česká Spořitelna vyniká prakticky ve všem. Je pravdou, že kdysi jsem začinal u IPB, než tedy byla za záhadných okolností tajemnými silami položena na své chabé finanční lopatky...má celková finanční gramotnost se limitně blíží nule. Nestudoval jsem konkurenci, neb toho netřeba. Proč? Usetřit 80Kč za měsíční transakce? To je terno. Dává snad konkurence poloviční úrokové sazby z úvěrů? Nebo trojnásobné na bězném účtu? Erste pro mne spravuje vše a jsem s nimi spokojen. Inu jsou nám blíž:)
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noxik 14. 8. 2008 20:01

S474N: Politiku CS jsi vystihl presne. Ale treba nedavno jsme potreboval vetsi hotovost. S mBank vyberu maximalne tusim 50 000 na jedne vyber a navic nevim co mi bankomat vyda. V CS jsem si domluvil cenou castku najednou a v 5 000 bankovkach, aby se to dobre pocitalo a nemelo to velky objem.

Internetbanking CS povazuji take za pomerne povedeny, ikdyz s eBank jsem nikdy nepracoval.

Fronty u bankomatu nestojim, vybiram v dobe kdy je tam naprosto volno. Navic mam prece jeste kartu mBank, s kterou muzu vybirat kdekoliv.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 14. 8. 2008 20:02

memorix: nejak zacinam dostavaj dojem, ze je to z tve strany velmi promysleny flame typu Radek Hulan - aneb, proti vsem.

Pokud platis 80 Kc mesicne za transakce, tak opravdu nechapu, co mas za produkt z CS, respektive poradne asi sluzby moc nevyuzivas, ze?

V kazdem pripade jsem se ve svem zivote setkal s tim, ze kdo uplne zbytecne rozhazuje, tak je vetsinou chudak, co si hraje na bohace - aby bylo "okate" videt, ze "on na to ma". Coz je ovsem pricina, dusledek je takovy, ze diky tomuto stylu rozhazovani ty penize nema a tudiz se penize kutaleji spis smerem od nej. Ja toto nazyvam syndromem "prodavacky z Lidlu" - schvalne se kouknete na ruzne prodavacky za kasou, kolik maji na rukou zlatych prstenu a zlatych retizku i presto, ze vydelavaji sotva 10 cisteho.

Priznavas, ze si nestudoval konkurenci a na druhou stranu s ni porovnavas, zajimavy pristup k veci.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků