Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 14. 8. 2008 20:05

Noxik: bohuzel nevim, co pro tebe znamena vetsi hotovost, ale naprosto bezne vybiram z bankomatu castky prevysujici 200 tisic Kc. Samozrejme, musim to vzdycky delat na vicekrat, ale rozhodne neni problem o pulnoci kdekoliv cokoliv zaplatit (bankomaty si obvykle drzi minimalne 1/4 milionu, takze neni problem prijit a do par minut odejit).

Pokud je mi znamo, tak zrovna mBank nema s limity na karte zadny problem, protoze si je clovek muze nastavit sam. Jinak ten maximalni vyber 50 tisic sis mozna spletl s maximalnim vyberem 40ti bankovek. Ovsem toto omezeni je omezeni bankomatu jako takoveho - aby bankovky mohly projit sterbinou - tzn. v idealni pripade clovek vybere 40x 5000 Kc, spise vsak (dle mych zkusenosti) 40x 2000 Kc. O IB CS se radeji nezminuji, mel jsem ho moznost shlednout u me drahe polovicky (cca pred pul rokem), nez i ona pochopila a toho IB, ktery mel "udrzbu systemu" vic nez casto se zbavila.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 14. 8. 2008 20:12

Ja nejsem chudák. Ja jsem žebrák! Pravda-neobratně jsem se vyjádřil, že Česká Spořitelna (dále jen CS) je lepší ve všem. To bylo trochu silné - na takové tvrzení bych musel mít podklady a ty nemám. Srovnávám jen se službami mrtvé IPB (to je ale zase mnoho let)...a ted jsem měl možnost srovnávat u financování bydlení. Vážně to CS zvládala lépe. Speciálně jsem se koukal co chce CS měsíčně za vedení všeho a je to cca 150 Kč. Nezdá se mi to přiliš. A to bych řekl jsem poměrně spořivý. A nepovyšujte se VY-finančně gramotní nad námi - sekáči trávy a dojiči krav. Nemůžeme za svou simplicitu.:)
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 14. 8. 2008 20:22

80 Kč na poplatcích jsem měl jako student ... když jsem moc "nečaroval" :-D

Jinak jak jsem již psal ... používám takové služby, které zvládne mBank ... takže jediný rozdíl mezi mBank a ČS je měsíční sleva 228 Kč ... tj. ročně 2 736 Kč ... a až budu mít plat takový, že se nebudu muset ohlížet na nějakou tu tisícovku tak si pořídím účet u HSBC za 750 a upřímně řečeno tam jsou služby ještě trochu lepší než u ČS (a celosvětově).

Jo jinak kdybyste někdo zapomněl ... tak i bankovní trh se mění ... šak kdo by si dneska koupil žigulíka :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 14. 8. 2008 20:22

memorix: ale ale ale, tak z 80 uz jsme na 150 Kc. To je jiz rocne skoro 2 tisice korun. No pokud jsi tak bohaty, ze muzes vyhazovat rocne 2 tisice oknem, tak proc ne. Pokud srovnavas CS s x let mrtvou IPB, tak jsi zrejme hodne malo narocny klient.

EDIT: jenom pro zajimavost, muzes sem napsat veskere ukony, ktere mesicne cinis a jejich zpoplatneni?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod libol 14. 8. 2008 20:46

Ŕekl bych, že na námitku uživatele memorix, odpověděl přesně PatrikChrz 14. 8. 2008 19:44. Ten to potom radši přešel a začal flamovat jinak.

Já jsem se objevil teď a pročetl celé dvě stránky na jeden zátah a nezlobte se na mne - pokud není memorix zaměstnancem ČS a pokud není úplně chabé mysli (pravděpodobně ne - umí použít ironii, na druhou stranu nedokáže ironickou větu vyhodnotit) PAK mu nejde o nic jiného než flame - přestože, se mravy na internetu dost uvolnily, nemělo by se to přehánět - to už tu můžeme dávat odkazy na lechtivé obrázky, nebo produkty internetových drogérií.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod memorix 14. 8. 2008 21:00

Ale ano ano..věřim, že existují účty, které jsou zřejmě levnější...ale jak říkam, není to pět set měśičně. Čili se to dá. Ušetřím zase na tom, že internet mám od Telefonica O2 (teď už jsem definitivně černá ovce) a na pojištění u VZP.
Nesedím ve správní radě ČS, neprodávám po domech jejich penzijní připojištění. Mne ta banka prostě jenom VYHOVUJE a odmítám být srovnáván s drogerií. Můj prapůvodní příspěvek se ohrazoval proti nařčení, že klienti CS en bloc (přítomný franštinář mne opraví), jsou nemyslící ovce. To, že někdo má účet u CS neznamená, že není vážený lingvista, molekulární genetik nebo divadelní historik. Pak je jeho finanční gramotnost irelevantní. Tedy ne pro něj, ale pro okolí. to bych si vyprosil nazývat profesora chirurgie ovcí. A teď mne omluvte, jdu hrát hru Servis24. Jsme Vám blíž.


Poznámka: Flame jako plamen? Nejsem inkvizice.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 14. 8. 2008 21:09

memorix: nejde pouze o levnejsi, ale i o sirsi paletu sluzeb a dalsi veci, ktere nemusi byt mereny vyhradne penezi. Sam si taky drzim ucet u jedne z bank a jsem schopen si za nej i nalezite zaplatit. Naproti tomu ovsem dostavam sluzby, ktere u bank typu mBank/FIO nejsou bezne, nebo vubec. Bohuzel zadne takoveto sluzby ve kvalite porovnatelne s cenou u CS proste neexistuji, respektive pokud jsou, tak za nesmyslne castky neodpovidajici rozsahu nabidky sluzeb.

BTW tva poznamka o hrani Servisu24 je opravdu trefna - jednou funguje, podruhe ne, je to jako loterie :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 14. 8. 2008 22:10

Ja v zasadě souhlasím, že někdo kdo služby účtu využivá v celém spektru je někde najde levněji. Jen si nedovedu představit jak někdo 90ti letý babičce vysvětluje služby MBanky s tím, že to netové bankovnictví je tam opravdu stabilnější. Navíc my co si potrpíme na věrnost jsme u CS z tradičních důvodů. A třeba i tradice a stabilita pro někoho něco znamená, zvláště pro konzervativce. Dost ale uz o Spořitelně.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod michal-18 14. 8. 2008 22:23

Já jsem toho názoru, že za služby se musí platit. Také si rád připlatím. On by každej dneska chtěl bankovnictví zadarmo, ale vymyslet banku není jen tak a stojí pár peněz. Vzhledem ke vzrůstající životní úrovni by se měly i poplatky bankám řádně zvyšovat, aby z toho taky něco měli i jejich majitelé. Určitě byste neumřeli, kdyby se zítra poplatky zdoujnásobily. Co je dneska pár stovek měsíčně oproti dnešním vysokým výplatám?
Co se v mládí naučíš, to ve stáří zapomeneš.
michal-18
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 14. 8. 2008 22:50

memorix: nejsi nahodou nejaky mbankfil? Ja jenom, ze v tematu CS porad dokola vytahujes mBank a porovnavas ji s CS. Jinak mas pravdu, kdyz se clovek podiva na otviraci doby vetsiny pobocek, tak se hodi tak maximalne pro duchodce - normalni pracujici clovek se tam nema ani kdy casove dostat a cokoliv vyresit.

michal-18: a ted uz zpatky do hajan, uz je davno po vecernicku.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 14. 8. 2008 23:22

michal-18: tobě ještě nikdo neřekl, že banka s tvých peněz, které jim milostivě zapůjčíš má poměrně velké zisky? Tak proč jim ještě platit za to, že jsem jim milostivě půjčil peníze? A pokud se podívám do západní evropy tak zjistím, že to bez těch bankovních poplatků jde :-)

memorix: moje devadesátiletá babička má účet v Poštovní spořitelně a vůbec nic nenamítám ... ale osoba, která se v bludišti internetu dostala až k ekonomickému foru je snad trochu něco jiného, nemyslíš? Ono když se podívám na svého souseda, který maká u pásu, tak počítač, internet a internetové bankovnictví taky zvádává ...

Jo a když mluvíme o stabilitě ... tobě asi uteklo, že stát velmi významně České Spořitelně v minulosti pomohl, aby se nepoložila ... že? viz např. tento článek :lol: To je vizitka opravdu stabilní banky :-)

A proč já si sakra namáhám prsty, když to tady stejně uklidím :lol: :nenapadne
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 15. 8. 2008 05:09

memorix píše:Takový skandál. Máte plnou pravdu-v mém příspěvku je mnoho překlepů a ani diakritika není dokonalá - to to rozčílení z neúcty k České spořitelně. Všichni se stále učíme (i tu franštinu, že). Nevím co jsou heligony, či -ni. Ale na vysvětlení přímo netrvám. Poradím se ve Spořitelně.


heligon = dechový hudební nástroj, nezaměňovat s halogeny = lidově čelní světla s jasným světlem podle svého času díky používaným halogenovým žárovkám (nebo to byly výbojky?)

Doufám, že takové vysvětlení postačí ;-)
Ruprecht001
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 15. 8. 2008 05:18

memorix píše:Proč? Usetřit 80Kč za měsíční transakce? To je terno.


Já bych si dovolil říct, že jde o princip. Z principu se nerad nechávám někde odrbat :-( Byť by to bylo o korunu. Korunou to začne, tisícovku to pak stojí... :-)

Podle mne je tu několik predikátů, na kterých se jistě na té, či oné straně shodneme.

1. ČS má hodně klientů (nerozporujme zatím jejich vlastnosti).
2. U bankomatů ČS jsou často fronty, byť jich je v ČR nejvíce. Bankomaty jiných bank tímto tak "netrpí".
3. Klienti ČS platí za každý "prd", který konkurence nabízí i zadarmo a to zcela zadarmo, tj. ne zkrytě zaplacený v nějakém paušálu.

Proč jsou ty fronty?

1. Klienti mají hluboko do kapes a proto jakmile naskočí výplata, nebo jiný příjem, šup pro něj. (Inteligentní člověk si najde takovou práci, která mu zajistí dostatečný příjem, případně podniká takové kroky v životě, aby ten příjem měl a neustále nemusel u půlitru nadávat na bídu, drahotu a TY nahoře).
2. Vybírají malé částky. (To je s podivem, neboť za kdejaký úkon tvrdě platí).
3. Neplatí bezhotovostně (ať již přes IB, nebo kartou).

Takže ještě jednou.... jak je to s intelektem klientů ČS?
Ruprecht001
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 15. 8. 2008 05:22

S474N píše:Noxik: bohuzel nevim, co pro tebe znamena vetsi hotovost, ale naprosto bezne vybiram z bankomatu castky prevysujici 200 tisic Kc.


Nemachruj :-) Bankomat vydává max. 20 bankovek jedné hodnoty (alespoň před x lety to bylo, zjistil jsem to vcelku náhodou, když jsem potřeboval vybrat trochu víc peněz a rozčiloval se nad hláškou bankomatu. Navíc výdej nad 100K vždy podléhal osobní autorizaci, tj. podobně jako NESMÍŠ hradit částky nad 100K hotově, tak ti to v bance bez OP nevydají. Teď to bude ještě horší, protože podle zákona EU na praní špinavých peněz je ten limit 1000EUR.
Ruprecht001
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 15. 8. 2008 05:25

Rop píše:michal-18: tobě ještě nikdo neřekl, že banka s tvých peněz, které jim milostivě zapůjčíš má poměrně velké zisky? Tak proč jim ještě platit za to, že jsem jim milostivě půjčil peníze? A pokud se podívám do západní evropy tak zjistím, že to bez těch bankovních poplatků jde :-)


Stačí se podívat třeba právě na mBank: tobě 3,5% za tvé prašule, zpátky tobě 17% p.a za půjčku :-D Tomu říkám kšeft!
Ruprecht001
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků