Má smysl podnikat v Amway?

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod SP 11. 9. 2008 14:13

Jen takova mala vsuvka. Nejenze jsou v CR novi Diamanti a Reditelsti diamanti. Ale zaslechl jsem (zatim neoverenou) informaci, ze by tu meli byt jeste druzi Reditelsti a zaroven Zakladatelsti reditelsti diamanti. Sam jsem zvedav na to, jestli je to pravda. Ale me zdroje se obvykle nemyli... ;-] :D :shock:
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 11. 9. 2008 14:41

Ale co me opravdu dostalo je japonsky Amagram ze srpna 2005. Je tam clovek, ktery byl v jednom Amagramu ocenen zaroven za Platinum, Rubina, Safira, Smaragda, Diamanta a Reditelskeho Diamanta. :shock: :shock: :shock: Koukam na nej a verte nebo ne - ten clovek vypada uplne normalne. A aby toho nebylo malo, o dva mesice pozdeji byl ocenen za uroven Dvojiteho diamanta. :shock: :shock: :shock:
Nejvetsi sranda je, ze v roce 2005 uz to bylo 26 let od doby, kdy byl v Japonsku otevreny trh. Podle odpurcu by uz spravne nemelo byt koho sponzorovat, ne? :D :D :D ;-] Takze tento mily pan nam ukazuje, ze nikdy neni pozde zacit s timto skvelym podnikanim.

Kdyby byl zajem, tak zde jsou k dispozici oceneni tohoto cloveka:

Japonsky Amagram (srpen 2005) - sekce Oceneni
Oceneni za Dvojiteho diamanta (rijen 2005)

Z toho prvniho Amagramu jsem schvalne ponechal celou sekci Oceneni, abyste se mohli podivat i na tu smrst dalsich odznaku. Oceneni je od Silvera az po Reditelskeho diamanta. :-)
Az Vam zase nekdo bude tvrdit, ze na Amway je uz pozde, vzpomente si, co dokazi lide po 26 letech od otevreni trhu... :D :D :D Nikdy nebylo, neni a nebude pozde!

Jojo, uz je to tak, nekdo dela a ma uspechy. A nekdo porad jen vymysli duvody, proc neco nema smysl delat (ze je pozde a jine podobne nesmysly). A temto lidem pak nezbyva nez zavidet tem uspesnym, takze pak jen nadavaji, ze oni nemeli stesti, zatimco ostatni ano. Nejlepsi na tom je, ze clovek si muze sam vybrat, do jake skupiny lidi bude patrit. Ja uz jsem si vybral. A Vy?

P.S.: Dokazali byste spocitat, kolik minimalne ten clovek dostal na bonusu? Reditelsky diamant s rubinovym "bokem"... :tleskani :tleskani :tleskani To neni vubec spatne na to, ze to byl jeho prvni "Platinovy" prijem. A jak dlouho mohl byt tou dobou aktivni v businessu? Pocitam, ze dele nez 1 rok to asi nebyl. :hm
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod NiceOne 12. 9. 2008 07:38

> Ja uz jsem si vybral. A Vy?

Ja taky. Od techto radobypodnikavcu si nikdy nic nekoupim, natoz abych to delal. Pripada mi to jak nejaka sekta, jak to tu ctu, trochu se mi z toho dela spatne. 8-S
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 12. 9. 2008 08:13

SP: docela se i vsadim, ze vetsina tech "uspesnych" v Amway by byla uspesnych i jinde. A naopak, ty neuspesni zase neuspesni. Neni o jenom o tom, ze jsou "Amway", je to predevsim o nich, jako o lidech.

NiceOne: nikdy nerikej nikdy :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 12. 9. 2008 09:30

NiceOne: Mozna by stalo za to, kdybyste si nejdrive zjistil, co to vlastne slovo sekta znamena a jake jsou jeji hlavni znaky. Pak byste take dosel k zaveru, ze je to neco uplne jineho. ;-]

Jestli se Vam dela spatne z toho, ze lide venujici se tomuto podnikani zde dokazi tento business obhajit prezentovanim nevyvratitelnych faktu a odpurci se nezmohou na nic jineho nez na sve nazory, ktere vznikly tim, ze k nim tichou postou doputovala historka, jak prapraprababicka mela praprapratetu, ktera mela prapraprapradedu, ktery v roce 2000 pred nasim letopoctem vstoupil do Amway a prodelal na tom kalhoty, pak se obavam, ze chyba nebude v nas, ale jen a pouze ve Vasich predsudcich. :D

Mne osobne pripadne jako daleko nepochopitelnejsi, kdyz se nekdo, kdo o tom nic nevi, snazi od tohoto podnikani odradit ostatni, nez kdyz tu nekdo obhajuje podnikani, ktere mu vydelava penize. Kdyz si poradne prectete diskuzi, tak zjistite, ze se nekteri odpurci prezentuji jako jacisi "spasitele", kteri se snazi zachranit ostatni, mene "poucene", od toho "zla" byt nezavisly a mit sve vlastni podnikani. Takze kdyz uz byste chtel nekoho nazvat sektou ci fanatiky, pak by to meli byt spise odpurci... :D

My distributori pro svou obhajobu mame racionalni vysvetleni a nijak se jim netajime - toto podnikani nam vydelava penize. Ale odpurci? Pravda, jejich duvod, proc sem prispivaji, je vetsinou jednoduchy - snazi se sami sobe zduvodnit, ze udelali dobre, kdyz s timto podnikanim prestali.

Nikdo Vam nase zbozi nenuti, kupujte si co chcete a delejte si take co chcete. Vas nezajem ale nezastavi cilevedome a schopne lidi, aby v tomto podnikani dosahli uspechu i bez Vas.

P.S.: Muzete mi rici, proc nas nazyvate radobypodnikavci? Mate snad pro toto narceni nejake podklady, ktere by ukazaly, ze se nejedna o plnohodnotne podnikani? Dekuji predem za odpoved.
Naposledy upravil SP dne 12. 9. 2008 09:40, celkově upraveno 4
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 12. 9. 2008 09:34

S474N: Zcasti s tim, co jste napsal, souhlasim. Vetsina tech uspesnych by byla uspesnych i jinde. Ovsem existuje take spousta lidi, kteri by byli jinde neuspesni a zde mohou vyniknout diky podpore, ktere se jim dostava od sponzorske linie a diky podpurnemu systemu.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 12. 9. 2008 10:41

SP: ovsem na sponzora "Blba" muzes natrefit i v Amway, tak jako jinde. Jak rikam, dle meho nazoru je to vsechno o lidech.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod NiceOne 12. 9. 2008 14:27

SP píše:P.S.: Muzete mi rici, proc nas nazyvate radobypodnikavci? Mate snad pro toto narceni nejake podklady, ktere by ukazaly, ze se nejedna o plnohodnotne podnikani? Dekuji predem za odpoved.


Protoze prace techto lidi je naprosto zbytecna. Objednat s katalogu si dokaze kazdy trouba, zbozi priveze posta. K tomu neni potreba x 1000 lidi, kteri vnucuji lidem predrazene zbozi (predrazene jen proto ze se na nem musi napakovat xx dalsich lidi). Proste postradam smysl takoveho podnikani. ...jasne vydelat penize, jenze to me jako kupujiciho nezajima, me zajima, zda mi takovy nakup prinese neco vic. Nakup v e-shopu mi prinese velky vyber zbozi na jednom miste, nizke ceny. Nakup v kamenne prodejne zase moznost si spoustu veci osahat. Co mi prinesete vy? Nic. Predrazeny omezeny sortiment a vlezle prodejce.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 12. 9. 2008 15:17

NiceOne: dovolim si s tebou nesouhlasit. Pokud vim, tak i Amway ma (nebo alespon mel) webshop (Vebso). A za co platis? Za tu moznost, ze se o tom proste dozvis atd.

Obecne MLM je podle me jedna z nejcitsich forem prodeje. Kazdy si vydela tolik penez, kolik je sikovny. Rozhodne to nejsou penize zadarmo, ale vydrene. A to, ze te nekdo, jak ty rikas "nahani" - to je pouze a jenom o lidech. Na blbce natrefis proste vsude, pripadne na lidi, co jednaji jak s vymytym mozkem.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 12. 9. 2008 15:31

NiceOne:
Tak zaprve: uvedte priklad jedineho predrazeneho vyrobku spolecnosti Amway a uvedte cenove srovnani se stejne kvalitnim konkurencnim vyrobkem. Pak se muzeme teprve bavit o "predrazenosti". Zatim tu nikdo z odpurcu za 3 roky existence teto diskuze nedokazal uvest jediny predrazeny vyrobek. To jen tak na okraj.

Zadruhe: objednat z katalogu si sice dokaze kazdy trouba, v tom mate pravdu, ale vetsina troubu se take radeji necha zlakat velkymi cedulemi s napisem "Sleva az 99%", takze pak uplne opomijeji dalsi vyhody, ktere jim nakup pres katalog mohl prinest. Uloha distributora pak spociva v tom, ze je schopen vysvetlit zakaznikovi vsechny vyhody, ktere takova koupe nabizi.

Zadalsi, predpokladam, ze kdyz nenakupujete nase zbozi, nakupujete ho v nejakem jinem obchode. Tim padem platite daleko vetsi pocet tech - jak Vy je nazyvate - radobypodnikavcu, protoze predpokladam, ze vetsina vyrobcu na Vase teorie, ze Vam budou domu posilat zbozi postou, zvysoka kasle. A mimochodem, i tu postu musi nekdo zaplatit. Zadarmo vam to vozit nebude.

A nyni Vam prozradim smysl takoveho podnikani. Je uplne stejny jako smysl toho, proc existuji kamenne prodejny. Jen s tim rozdilem, ze zakaznik vyuziva vyssiho pohodli pri nakupu. Misto toho, aby on jezdil do obchodu, "obchod" prijede za nim. Distributor, Vami nazyvany radobypodnikavec, supluje v primem prodeji roli kamennych prodejen a dalsich meziclanku, kterymi zbozi obvykle prochazi na ceste od vyrobce k zakaznikovi. Pokud zpochybnujete a zlehcujete ulohu distributora v primem prodeji, je to jako byste zpochybnoval ulohu vsech obchodniku.

Pravda, internet nabizi vyrobcum v dnesni dobe moznost komunikovat primo se zakaznikem. Ovsem nic neni tak cernobile, jak se na prvni pohled muze zdat. Vyrobce, ktery je zvykly navezt do velkoskladu 10000 palet zbozi a o nic dal se nestarat, pravdepodobne nebude nadseny, kdyz bude muset komunikovat s milionem zakazniku a suplovat ulohu velkoskladu a maloobchodu. Dukazem budiz maly pocet vyrobcu, kteri tuto moznost vyuzivaji jako hlavni zdroj obratu. Snad nejblize k tomuto stylu obchodovani maji prave firmy zabyvajici se primym prodejem, ale ty s timto zpusobem obchodovani maji zkusenosti (v katalogove forme) treba jiz nekolik desitek let. A jen tak mimochodem, registrovani lide timto zpusobem jiz u Amway nakupuji. Paradoxem je, ze prave tuto firmu Vy napadate. :roll:

Ptate se, co Vam prinese nakup pres distributora? Predne, overenou kvalitu na zaklade osobni zkusenosti a pomoc s vyberem vhodneho vyrobku. Moznost zapujcit si vyrobek, vyzkouset si ho. Moznost nechat si vyrobek predvest, nebo jak Vy rikate, osahat. Dovoz vyrobku az do domu. Vysvetleni vsech vyhod, ktere nami nabizene zbozi ma. A v neposledni rade: moznost vratit zbozi, pokud s nim nejste spokojen s tim, ze Vam bude vracena plna kupni cena.

A vzhledem k tomu, ze se ve svem prispevku opakujete, budu se opakovat i ja: predrazeny sortiment? Uvedte, ktere vyrobky jsou konkretne predrazene a aby ctenari videli, ze to nejsou jen plane zvasty, uvedte, za kolik jednu davku konkurencniho prostredku poridite jinde. A prosil bych pekne s postupem vypoctu, at vsichni vidime, jak jste k vysledku dospel. Dekuji.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod NiceOne 12. 9. 2008 17:23

SP píše:NiceOne:
Tak zaprve: uvedte priklad jedineho predrazeneho vyrobku spolecnosti Amway a uvedte cenove srovnani se stejne kvalitnim konkurencnim vyrobkem. Pak se muzeme teprve bavit o "predrazenosti". Zatim tu nikdo z odpurcu za 3 roky existence teto diskuze nedokazal uvest jediny predrazeny vyrobek. To jen tak na okraj.


Jelikoz nerozumim vsemu tak si vezmeme treba autokosmetiku. Vyrobky Druchema mam overene, a funguji bezvadne.

Cistic skel. 500ml - 61 Kc.
Autosampon s voskem 300ml - 62 Kc.
Autopolisch 500ml - 199,- Kc.¨

Tak a ted nam povez, za kolik nabizi Amway alternativy. Vim ze je ma, proto jsem tyto vyrobky vybral. Ceny necham na tobe.

http://www.amway.cz/catalog?category=1105
http://www.druchema.cz/cz/katalog/autok ... tml?page=1

...o naprosto chude nabidce Amway nema cenu ani mluvit. Oni totiz nepotrebuji velky sortiment. Prodej vyrobku je jen zasterka.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 12. 9. 2008 19:05

Je vskutku usmevne, jak se snazite vyhnout odpovedi. Uvest velikost baleni a cenu, tomu rikate cenove srovnani? Co treba zohlednit dalsi ucinky napr. pro vyrobek Permaclear, ucinnost a koncentraci pro Car Wash, trvanlivost u Silicone Glaze atd. atd.

Vyzval jsem Vas, abyste uvedl cenove srovnani a predpokladam, ze kdyz jste tu vykrikoval neco o predrazenosti vyrobku, budete schopen dolozit vypocty, ktere by prokazaly, ze jedna davka naseho prostredku je drazsi nez obdobny konkurencni vyrobek, ktery plni naprosto stejne funkce. To jste ovsem Vy neudelal. Proste jste sem placnul ceny a dost.

Abyste vedel, co mam na mysli, uvedu priklad:

Dejme tomu, ze lestenka A vydrzi 1 mesic a stoji 200Kc a lestenka B vydrzi za stejnych podminek 5 mesicu a stoji 400Kc. Kterou si vyberete? Jiny priklad: dejme tomu, ze autosampon A vydrzi na 30 myti a stoji 100Kc, zatimco sampon B vydrzi na 200 myti a stoji 300Kc. Ktery si vyberete?

Mam pokracovat?

Na tomto miste bych rad upozornil, ze nehodlam uposlechnout Vasi vyzvy a zverejnovat zde ceny (ktere si kazdy muze zjistit), protoze bez vysvetleni vlastnosti, prednosti a koncentrace nasich vyrobku by to byla ztrata casu. Navic je to presne to, o co jsem zadal ja Vas a Vy se ted snazite vykroutit. Ale tak snadno Vam to narceni z predrazenych vyrobku neprojde. Takze ted je rada na Vas, abyste ukazal, ze jen neplacate. Vy jste tvrdil, ze vyrobky jsou predrazene, takze Vas znovu zadam, abyste nam to demonstroval na konkretnim priklade. A hezky pekne s vypocty ceny za davku a se zohledenim uzitnych funkci toho vyrobku, ktery si vyberete.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 12. 9. 2008 19:10

Jeste bych Vam rad pripomnel, ze jste nereagoval na zbytek meho prispevku. Beru to tedy tak, ze mi davate za pravdu a ze nemate argumenty. V opacnem pripade ocekavam, ze nam zde vysvetlite, proc kamenne obchody nepovazujete za zbytecne, a distributory, kteri svou aktivitou nahrazuji prave kamenne obchody, za zbytecne povazujete. Ja v tom totiz vidim rozpor. ;-]
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod bezbarvaponozka 12. 9. 2008 19:15

teeda sp máš na to ještě trpelivost? :-D porad do kola to sami.no a jinak výrobky amway jsou jen zásterka tak nám prozrad co si presne o tom vsem myslis docela by mně to zajimalo.je to pyramida?letadlo? výbíraji se vztupni poplatky?za nic? :shock: :D :D :D rozepis se.. dík
bezbarvaponozka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SP 12. 9. 2008 19:21

NiceOne píše:...o naprosto chude nabidce Amway nema cenu ani mluvit. Oni totiz nepotrebuji velky sortiment. Prodej vyrobku je jen zasterka.


Jeste se vyjadrim k tomu blabolu vyse. Zaprve, nekolik set vlastnich vyrobku, ktere si firma sama vyviji ve svych vyzkumnych a vyvojovych laboratorich. Chuda nabidka? Jak pro koho. Vzhledem k obratum, ktere firma Amway ma (celosvetove 7.1 miliardy USD), chudaci ostatni firmy, ktere maji mensi obrat. Ty podle Vas zrejme maji nabidku na hranici chudoby nebo dokonce maji nabidku primo bidnou.

Zasterka? A pro co jako? Nez se zde zesmesnite tim, ze Amway je podle Vas pyramidova hra, tak Vas zastavim a uvedu odkazy na 2 clanky z tisku, ktere Vam vysvetli rozdil mezi pyramidovymi hrami a tzv. multilevel marketingem, ktery je jednou z forem obchodovani a jak pise casopis Ekonom: "nasel si sve misto ve strukture obchodu na vsech kontinentech"

Obrázek
Obrázek
SP
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků