Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ondrasz 18. 9. 2008 09:42

Koumeles jo tak s čekáním ve spořce mám taky ty "nejlepší" zkušenosti. Posledně což byla naštěstí i má definitivně poslední návštěva téhle polokomunistické fabriky na peníze jsem tam ztvrdl asi 47minut. >:-( :-/ Hlavně, že se ČS chvástá, že průměrná doba čekání je 7 minut. :roll:
Ondrasz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 18. 9. 2008 12:23

Lemmings: To byla parafraze na vyse diskutujiciho. Jsem presvedcen, ze mBank je nespravna volba (tedy pro mne). Osobne jsem klient Ceske Sporitelny z nejvernejsich. A souhlasim, ze cela skupina Commerzbank bude zahy kapitalove nerpimerena (i kdyz tedy prece jenom evropsky bankovni sektor vykazuje jine charakteristiky, nez ten americky). Ale treba se pak o mBank postara Erste..to by byl elativ ironie :D

Koumeles: Adjektivum polokomunisticka - to je vyraz pro bankovni instituce, ktere existovaly jiz za realneho socialismu (vedeckeho komunismu nebylo dosus dosazeno v zadne zemi na svete) a v soucasnosti zadaji poplatky za operace s bankovnim uctem? Nebo to polokomunisticky znamena dlouhe cekaci doby? To cekani bylo urcite primo v pobocce? Nebo otevirali v 9 a ty jsi pred dvere dorazil v 8.13? Na listecku, ktery si vezmes u vchodu je pocet klientu pred tebou, cili lze i odhadnout +- dobu cekani. Ale koneckoncu ted uz je to jedno - jiz nejsi klientem Erste. Mnoho stesri u mBank, tam se neceka - neni kde.
M.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 18. 9. 2008 13:05

Postřehl jsi, že CommerzBank koupila Dresdener Bank?
Ruprecht001
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Koumeles 18. 9. 2008 14:26

...Ve 4 jsem prisel na pobocku stoupl jsem si do froty, kde jsem byl treti, jedna fronta dve okynka, zadny listecky, v 5nas zamkli a pak nas postupne pousteli ven...Vedecky komunismus je hloupost a utopie.....nemyslim, si, ze by banky bez poplatku krachly drive, nez s poplatky. Podivej se do EU, tam jsou banky bez poplatku bezne a nikdo s tim nedela vedu, je to proste normlani.
Koumeles
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SocPredator 18. 9. 2008 16:57

Koumeles: Myslím, že to nemá cenu. Normální je 7 Kč za příchozí platbu. Není o čem mluvit :-D
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod ivok24 18. 9. 2008 17:29

Tak transakce se povedla, uvidime zitra, jak se povede to ruseni uctu :D

Ovsem musim rict, ze neni online jako online... V Servis24 to vypadalo tak, ze jsem zadal platbu, pak trvalo asi dve minuty, nez se odecetla z jednoho uctu, dalsi dve minuty byly moje penize "nikde" a pak se konecne objevily na tom druhem uctu... ale dejme tomu, ze to funguje :tleskani
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod memorix 18. 9. 2008 17:32

CS za prichozi platbu zada 5Kc - tedy jestli nedoslo k nejake zmene.
A mohl bych ty zahranicni banky videt? Tedy znat jmena bank, ktere vedou ucet ZCELA zdarma A POSKYTUJI prito priblizne STEJNE sluzby jako CS. Neustale se tady debatuje 5 Kc za prichozi platbu, ale to je to nejmene podstane. Proboha chodi snad beznemu zamestnanci 20 plateb mesicne? Tezko. Fajn, kdo vybira z bankomatu jednou mesicne a posle ty ctyri platby pres net, zrejme mBank je asi jeho volba. Ale kdo zada neomezeny pocet vyberu, nekolik karet k uctu atd atd. tezko to dostane jinde, nez u klasickeho financniho domu. Poplatky jsou uz proste osudem. M.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SocPredator 18. 9. 2008 17:48

Podle mě poplatky jsou výmysl, který se podařilo dobře prodat. Začínalo to v nekonkurenčním prostředí, takže kdo chtěl účet, musel platit, ale dneska je to dinosaurus. Leštěný prd, který ani Péťa Čech s dementním výrazem v reklamě nezachrání. Bohužel Péťa není z nejlevnějších, tak mu pěkně přispívejte :-)

Od nás, kterým jde o princip, a skutečně ne o těch pár korun (pro banku je to ale balík), to ovšem očekávat nemůžete. My platit za příchozí platbu nebudeme, protože banka s tím nemá žádné náklady, nevím, proč by se měla chovat jako vyčuránek, který si snad myslí, že do toho nevidíme jako v roce 1995.
Pro ty, co opravdu nevidí, je tu pak "přehledný sazebník" speciálně upravený tak, aby si fandové mysleli, že příchozí položka je za bůra, a někdy za 7... co asi lépe zní? viz první příspěvek - opravdu se nic nezměnilo a to ČS nejvíce vyhovuje :-D
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ondrasz 18. 9. 2008 18:00

Socpredator a ty si myslíš, že bankovní účet je snad od toho aby Ti tam chodily prachy? :lol:Ty bys snad ještě chtěl po bance, aby zadarmo vydělávala na Tvých penězích, které ji pošleš (víš jaká to je pruda se starat o něčí chechtáky :-D )... nebuď naivní ;-)
ps: Podle jejich logiky, máš být štastný, že příchozí je jen za 7 a ne za 30 nebo 50korun :grr: :D
Ondrasz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 18. 9. 2008 18:15

Starat se o chechtaky...no budiz. Obavam se, ze bankovnictvi je slozitejsi nez trivialni predstava, ze banka vybere penize a opet je pujci a urok je jejim ziskem. Poskytuje komplexnejsi sluzby se kterymi jsou spojeny naklady, no nic.
Ano jsou u nas instituce, ktere zadaji mene poplatku, podle toho take vypadaji ty sluzby - jsou skromne, neuplne, ale jak rikam mnohym to postacuje (hlavne tem s tou predstavou o bankovnictvi vyse uvedenou:D ).

Socpred: Taky nerozumim proc CS draze palti pana Cecha a reklamu vubec, kdyz jeji klienti jsou neschopne nuly, ktere budou platit porad a konkurence vlastne neexistuje. A druhy dotaz: kdyz banka s prijetim platby nema zadne naklady....kde se da zdarma otevrit clearingove centrum? Asi si taky zalozim banku. Wake up.
M.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 9. 2008 19:06

memorix: clearingovému centru ČNB se platí jen za platby odchozí (kolem 15 haléřů za platbu, záleží na objemu plateb a denní době, kdy je platba do ČNB odeslána), příchozí jsou opravdu zdarma.

Já se přiznám, že patřím k těm, kdo neradi platí za něco, za co nemusí a ušetřených cca 2000 Kč raději utratím za něco jiného než bankovní poplatky. I kdybych si měl za to dojít na pěknou věčeři tak mi to přijde jako rozumněji utracené peníze.

Ano, ČS má tu výhodu, že člověk může mít "vše pod jednou střechou" a nechá si za to dobře zaplatit. Jako hlavní účet používám kombinaci FIO a mBank (chvíli víc tu, chvíli onu). Zahraniční platby dělám přes devizové společnosti (včera jsem např. posílal 2 platby do SRN, kurz 24,10 a poplatek 100 Kč), takže mi ani nevadí, že mBank zahraniční platby neumí. Žádné další služby mi nechybí.

Jediné co mi chybí jsou slušné kurzy cizích měn při platbě kartou, mBank je úplně na pytel a FIO "díky" kurzům ČSOB není o moc lepší. Tak zatím uvažuji o Cetelem a doufám, že až se FIO stane bankou, že s těmi kartami trochu "zamíchá", to je to, co na trhu chybí.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SocPredator 18. 9. 2008 19:12

memorix: No comment, jsi dokonale ovíněný rétorikou ČS, že na to nemám už sílu
Naposledy upravil SocPredator dne 18. 9. 2008 19:17, celkově upraveno 1
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Koumeles 18. 9. 2008 19:13

Treba jsem takovej ucet mel v Anglii, pred par lety, jako student..... jsem na to koukal jako, vyjeveny. :shock: Kdyz jsem se ptal kolegu, z ceho ty banky zijou, tak me nechapali, rikali, snad z tech penez co jim tam chodi, ne? :-) ...........nechapu, ze se me jeste dneska nekdo snazi presvedcit, ze platit za prichozi platbu je normalni, v dobe pocitacu, programu....chapal bych to, kdyby ty penize nekdo musel preposlat nekam, tam by to nekdo nekde vlozil, a ne, ze se system nekde pripise cifru...
Koumeles
Návštěvník

Odeslat příspěvekod memorix 18. 9. 2008 19:22

Patriku, jsem presvedcen, ze ze vsech tech milionu klientu CS vyuziva platby do/ze zahranici zlomek. Ja jsem tam vlastne neplatil nikdy nic, krome rezervaci hotelu.
Trvam na tom ze prijeti platby ma nenulove naklady. Nekdo to zpracovat musi. Ale to je celkem jedno. CS funguje. Bez problemu. A navic - vsichni tady co ve velikem stylu odchazeji od CS - poplatky vcas a vporadku platili - a leta. To ze jim uz nyni sluzby CS (ale i jinych bank) prestaly vyhovovat je mozne. Nicmene neverim, ze se jednou dostaneme do bodu kdy vsichni klienti odejdou z CS jinam. Poplatky asi nebude ten hlavni trhak.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ondrasz 18. 9. 2008 19:40

Memorix to, že ČS není schopná ze svých miliardových zisků "zadotovat" příchozí platbu ( přičemž teda silně pochybuju, že její cena je nenulová) není problém klientů. Nedávno jsem četl výborný článek, nevzpomínám si bohužel kde to bylo, tuším, že na nějakém fóru. Banky a řeč byla konkrétně o KB by měla zisk(teď budu střílet od pasu) ne 9,5 ,ale jen 6,3miliardy CZK, kdyby nevybírala poplatky, které vybírá. Myslím, že ČS je na tom hodně podobně. No, ale podle některých to prý bez toho nejde :-)
Taky si nemyslím, že všichni odejdou od ČS díky její vydřidušské politice, pokud teda nekrachne, což se asi nestane, ale myslím, že časem spousta lidí prozře a přesune se tam, kde bude mít služby v podobném rozsahu za podstatně nižší cenu a možná, možná tím donutí částečně změnit svojí politiku ČS.
Naposledy upravil Ondrasz dne 18. 9. 2008 22:55, celkově upraveno 1
Ondrasz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků