Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 9. 2008 09:53

memorix píše:Patrik: Myslim, ze pravdepodobnost snizeni rizika tunelovani, pri vedeni uctu v jine bance se blizi nule. A nic to nemeni na tom, ze to je stroj na poplatky.

To, jestli to riziko tunelování snižuje nebo zvyšuje není tak podstatné, jako to, že jde o zákonnou povinnost. Ať to má opodstatnění nebo ne, dodržovat se prostě musí.
A ono tunelování nemusí znamenat jen totální vykradení a krach. Mohou to být speciální podmínky vedení účtu, popř. upřednostňování maximalizace zůstatku na nízko úročeném účtu u vlastní banky, která je pak bude dále výhodně půjčovat a tak vlastně parazitovat na klientech pnezijního fondu.

memorix píše:Nadstandrdni naroky...to bych nerekl. Myslim, ze mimoradne operujes jen s beznym uctem, ale prave ta jednoduchost spociva v dostupnosti kreditek, pojisteni atd. Coz treba ty nevyuzijes, ale nekdo zase jo. A jeste se zapletat s ING nebo jinymi..tisic hesel pro vzdaleny pristup. Ne. Okolnosti me donutily zalozit PaySec a uz to mi leze na nervy.


Kreditky dneska nabízí kde kdo, už mi přišla nabídka z pojišťovny (několikrát), kde jsem pojištěn, ze stavební spořitelny (jejich limitu 50 000 Kč jsem se docela zasmál, stejně jako úžasnému cestovnímu pojištění na 500 000 Kč), byl jsem osloven v nákupním centru, nabídka přišla i ze dvou bank, kde mám účty. Nemyslím si, že získat kreditku by bylo nějak obzvláště složité. A to, že by byla nejspíš u jiné banky? Nikde nevidím nějakou složitost, platil bych jí stejně převodem na účet a že na výpisu bude logo jiné banky, než kde mám účet? Za to by mi ty dva tisíce (a možná i víc) rozhodně nestály. Naopak, tím, že nejsem omezen výběrem z produktů jediného finančního ústavu si mohu (pokud bych o takový produkt měl vůbec zájem) vybrat to, co je nejblíže mým potřebám, eventuelně má nejvýhodnější podmínky (aktuálně by to byly kurzy cizích měn při platbě v zahraničí, dále poplatek za roční vedení a v poslední řadě úroková sazba z úvěru)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ondrasz 19. 9. 2008 10:23

Patriku souhlas, taky nejsem zastánce úplně všeho pod jednou střechou. Naopak, myslím, že většinou je vždycky určitá firma specialista v 1 oblasti ve které je dobrá a v těch dalších moc nevyniká, takže mám to podobně a vybírám si jen to co mi sedí a to od těch, kteří mi sedí (ČS mezi ně nepatří). ;-)
Ondrasz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 19. 9. 2008 10:36

Ad Ondrasz: Myslim, ze CS neni bankou senioru. Ale jestli mas demograficky udaj vyvracejici to , prosim...uz jen to, ze ma 5M klientu jaksi implikuje, ze nekdo tam musi byt pred duchodem.
Ale je to jedno. Ja si encham sve poplatky Mittymu a vy ostatni se radujte, ze jste usetrili. Kazdemu co jeho jest.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Koumeles 19. 9. 2008 12:20

CS neni bankou, ale skladem penez, kde si clovek da penize, zaplati, pak plati, ze tam lezi a nakonec zaplati, ze si je vybere. Uroky nestoji za rec a kdyz se nejaka sluzba tvari, ze by i mohla byt dobra, tak se to znici nejakym sikovne zamaskovanym poplatkem...
Koumeles
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrasz 19. 9. 2008 12:45

Koumeles no líp to asi specifikovat už nejde ;-) Tak nějak to vidím i já a je fuk jestli se už jedná o ten děsný "zlatý" vklad, osobní účet anebo poslední hit Péťovou úžasnou kartu :-)
Ondrasz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod srato 19. 9. 2008 17:10

memorix píše:A mohl bych ty zahranicni banky videt? Tedy znat jmena bank, ktere vedou ucet ZCELA zdarma A POSKYTUJI prito priblizne STEJNE sluzby jako CS.

Bank of America a Marine Credit Federal Union. Sluzby na mnohem VYSSI urovni a ZCELA zdarma
srato
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 19. 9. 2008 18:39

A pak jeste Banc of Nairobi a Bank of Atlantida. Mel jsem pochopitelne na mysli ustavy ve stredoevropskem prostoru.
Koumeles: CS je opravdu bankou, tedy aspon na me pobocce jsem nikde nevidel vysokozdvizne voziky.
Ondrasz.: Zlaty vklad? To byly ty bilboardy "vydelame Vam 6,3%" a pidipismem dole, ze za dva roky? Jo to se povedlo. To je produkt pro ty silence co spori:)

Ted jsem se dival. Bank of America chce za vedeni uctu 5.95 dolaru (nejlevnejsi varianta), zdarma je vedeni uctu pro studenty. Vlastne je to tak jak to zde ma CS.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod libol 19. 9. 2008 20:49

memorix:
<nadsázka>
Bank of America tvrdí "Monthly maintenance fee: $0", pravděpodobně jste natolik známy svůj kladným vztahem k poplatkům, že vám udělali "Special offer" za 5.95 ;-), nebo jste se překlepl a díval jste se na Bank of Atlantida.
</nadsázka>

Chápu, že vaše touha po vyvoláváni flame je velká, nicméně by jistě stálo za to přitom nelhat. " Vlastne je to tak jak to zde ma CS." - opravdu má ČS běžný účet s nulovými poplatky, pokud vám tam chodí výplata, důchod, sociálka apod.?
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod memorix 19. 9. 2008 21:31

Ma anglictina bude zrejme lepsi nez ta Vase. Podivejte se jeste jednou do tabulky FEE (to neni vitr, ale slovo) a tam je cena za vedeni (takove to osklive slovo na M) uctu - 5.95. Nic nestoji pouze studentsky ucet a ucet zalozeny distancne.
Jen bych Vas poprosil - protoze se u Vas zrejme jedna o pocatecni ataku paranoidnidniho syndromu - ne vsichni kdoz maji JINY nazor (ano i taci lide jsou Libole), chteji vyvolat destrukci diskuze - nekdy trivialne oznacovane jako flame (anglicky plamen, take na F jako Fee). Tato diskuze je vedena v tonine Ceske Sporitelny a jiste jsou vitany VSECHNY nazory ne jenom tech, kteri aktualne souhlasi s Vami. A protoze nekteri jsou i moudri, tak se i treba pouci (urcite Vam to naznacovali rodice behem vychovy).

Ad: Patrik Chrz: Podivejte se na stranky Bank of America a dejte mi za pravdu, ze ucet (vyjma studentskeho a toho zalozeneho na dalku) stoji cca 6 dolaru.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod srato 20. 9. 2008 07:55

Uvedl jsem banky kde mam osobni zkusenost s vedenim uctu a tak muzu stoprocentne rict, ze zadne (ani skryte) poplatky neaplikuji. (ucet zalozen kveten 2007)
srato
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SocPredator 20. 9. 2008 10:20

Vyčuranost 1: Banka, která si nechá platit za to, že člověk splatí 100% splátku z kreditní karty. Viz sazebník Chytré karty.
To si nedovolala svého času ani Citibank. Podobně to dělá i ČSOB, trochu rafinovaněji v tom, že první rok nic nechce.
A je toho víc, kde se ještě Rajfka bude inspirovat a dá to do reklamy :-)
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod paséé 20. 9. 2008 10:28

Jedno je jisté, kdo má trochu přehled, tak učet u ČS dávno nemá.
o5z5

Jednou se vrátím a se mnou přijde i zákon !!!
paséé
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod srato 20. 9. 2008 11:15

no ja rozumim nekterym lidem kteri u CS ucet maji. Napr moje matka by tezko prestupovala k jine bance je v duchodu, pocitac nema, bankomat CS je primo u nas na vesnici a u CS je spokojena tak proc ji hned odsuzovat
srato
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 20. 9. 2008 11:35

Zadny poplatek, ktery by penalizoval to, ze zaplatite celou sumu pujcenou z kreditky neexistuje. Zpoplatnena je pouze sluzba 100% inkasa (nemusite se o nic starat a CS si vzdy strhne celou dluznou castku) jestli Vam tato sluzba za ty penize stoji je kazdeho vec. Uhradite-li sam o sobe prikazem zaplatite pouze za prikaz.
Ad ****: To je prave to s cim tady polemizuji. Kdo ma prehled od CS odesel. Kazdy kdo VI tak odesel. Nesnasim tohle pseudoelitarstvi, ktere apiriori odsuzuje ty, kteri u CS ucet maji. Vyhovuje jim to stejne tak jako to treba jinemu zase nevyhovuje. Bezte si vybrat 6x z uctu pomoci ATM u mBank - a pak projedte poplatky na vyuctovani.To, ze nekomu vyhovuji sluzby CS neznamena, ze je silenec. Pekne poledne.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod srato 20. 9. 2008 11:48

souhlasim, diky Bohu za moznost volby. S tim pseudoelitarstvim jste trefil hrebik na hlavicku
srato
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků