Má smysl podnikat v Amway?

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Matik 9. 10. 2008 12:54

Já bych snad jen doplnil informaci o tom, že věk je jediný omezující faktor pro možnost se zaregistrovat v Amway. Pokud jsem správně informován, tak součástí distribuční sítě Amway nesmí být:
1. Osoby pocházející ze států na jejichž trhu Amway nepůsobí.
2. Osoby mladší 18 let.
3. Osoby bez právní způsobilosti (mentálně postižení apod.)
4. Zaměstnanci firem zabývající se přímým prodejem.
5. Další omezení pro statut VPA je čistý výpis z trestního rejstříku. Pokud ho nemáte živnostenský list Vám podle zákona nevydají.
6. Asi se Vám nikdy nepodaří zasponzorovat některé státní zaměstnance(policisté apod.), kteří mají přímo ve smlouvě, že nesmějí podnikat.

Možná jsem na něco zapomněl.
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 9. 10. 2008 13:12

SP píše:Takze si pojdme ujasnit par veci. Vim, ze nesnasite dukaz prikladem, takze specialne pro Vas tu jeden mam: ;-] :D
Na me skole, kdyz jsem studoval, nas do prvniho rocniku bylo zapsano 188 (to je pouze pocet prijatych). Po peti letech nas koncilo 53, tj. 28%. A ted pozor - na to, aby se clovek dostal na vyskokou skolu, jiz musi projevit urcitou uroven zavazku. Ta je daleko vetsi nez uroven zavazku, kterou clovek musi projevit na to, aby se stal distributorem. Je jasne, ze cim nizsi uroven zavazku je potreba, tim vetsi bude pocet "odpadliku". Je velmi pravdepodobne, ze kdyby neexistovaly prijimaci zkousky, byl by ten pomer uplne jiny - a je velmi pravdepodobne, ze byste se dostali na ta 4%. Staci si uvedomit, kolik lidi se hlasi na VS a kolik lidi se jich tam nedostane.

Dekuji. Pokud se drzite faktu, diskuse vam jde. V tomto pripade jste to vystihl dokonale. Prave proto, aby se zbytecne nemrhalo casem a penezi tech, kteri v tom systemu nemaji sanci, jsou nastavena urcita kriteria. Nadnesene, clovek, ktery nezvladne malou nasobilku, tezko bude resit na VS soustavu diferencialnich rovnic. Predem je mu sdeleno a jasne, ze vysokoskolsky titul mit nebude. Misto toho, se muze venovat necemu jinemu, co je pro nej a pro spolecnost uzitecnejsi.
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 9. 10. 2008 13:56

4honza píše:Ano, aby zakaznik mohl udelat rozhodnuti, musi znat kompletni informace. Vy mu v tomto pripade zadne kompletni informace nepodavate, protoze se ho snazite smerovat tak, abyste mu nemusel odpovedet na to, ze se jedna o podnikani Amway. A proto se jedna o manipulaci.

Jenze zapominate na to, ze dotycny clovek se o tom, ze se jedna o Amway dozvi PREDTIM, nez se registruje. Takze v cem je problem? Ja Vam reknu v cem je: Vam je proti srsti, ze kdyz ho zvu, tak se snizuji sance na to, ze po planu bude verit vsem tem blabolum, co jste mu napovidal Vy. ;-] :D

4honza píše:Jiz jednou jsem doporucoval kurz porozumeni textu. Ja nerikam, ze je pouzivate, ale daval jsem vam priklady, ktere jste tu zadal po marvertinovi - doslovne cituji "Je jedno, jestli ta veta zni..."

A tim jste mi ty vety neprimo vlozil do ust. Ono totiz neni jedno, jak ta veta zni. Pokud bude pravdiva, pak je to v poradku. To, ze tomu cloveku sebere dalsi otazky neni na zavadu. Kdybych snad lhal, bylo by to jine. Ale ja nelzu. :-)
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 9. 10. 2008 14:06

4honza píše:Asi jste si nevsiml, ze v normalnich obchodech nenastava normalne situace, ze by tam byly pouze vyrobky od jedne firmy. Pokud takova situace "nastava", je to zamerne a pak se to nazyva znackova prodejna a byva tak oznacena. Nebo to, co pisete jste minil jako vtip, ktery jsem nepochopil?

Doporucujete mi kurz porozumeni textu, ale sam byste ho asi potreboval nejvic. Takze Vam jen zopakuji, co jsem napsal:

Preslapnul jsem a vychazi mi, ze kdyz nahodou si prodavac drogerie v Makru vybere a nakoupi jeden tyden jen vyrobky urcite znacky (napr. vyrobky Procter & Gamble) a pak je vystavi u sebe v obchode v regalu, razem se z nej stava podle Vas zastupce firmy Procter & Gamble. Chapu dobre Vasi logiku? At zije logika...

Ale pojdme si pripomenout, proc se o tom bavime: Vy jste obvinil distributory Amway z toho, ze jsou zastupci firmy Amway a ze jako takovi maji dostavat vse zdarma. Ja tvrdim, ze neni nijak protizakonne chtit po techto spolupracovnicich, aby si zaplatili kazdy naklady spojene s jejich cinnosti pro firmu. Je to urcite ferovejsi pristup, nez aby se vsichni aktivni skladali na ty neaktivni. On totiz nekdo ty naklady zaplatit musi. A bud to bude ten dotycny clovek nebo to bude firma. A ta to zaplati z ceho? No prece z toho, co ji prinesou ti aktivni. Takze tu vlastne navrhujete takovy minikomunismus. :D Dekuji, nemam zajem. Ja si radeji zaplatim za sebe a ti neaktivni, at si s tim poradi jak chteji.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Matik 9. 10. 2008 14:08

SP:Dá se na člověku nějak poznat, jestli bude úspěšný v Amway, ještě před tím, než mu ukážete plán, popř. ještě předtím, než si to sám vyzkouší?
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marvertin 9. 10. 2008 14:14

Podstatou té věci je pozvat člověka, který nemá rád ryby, do rybí restaurace, objednat mu ryby, přesvědčit ho, že vlastně má rád ryby, jen před tím dostal špatné informace o tom, jak ryby chutnají.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 9. 10. 2008 14:20

4honza píše:Dekuji. Pokud se drzite faktu, diskuse vam jde. V tomto pripade jste to vystihl dokonale. Prave proto, aby se zbytecne nemrhalo casem a penezi tech, kteri v tom systemu nemaji sanci, jsou nastavena urcita kriteria. Nadnesene, clovek, ktery nezvladne malou nasobilku, tezko bude resit na VS soustavu diferencialnich rovnic. Predem je mu sdeleno a jasne, ze vysokoskolsky titul mit nebude. Misto toho, se muze venovat necemu jinemu, co je pro nej a pro spolecnost uzitecnejsi.

Nejsem si jisty, jestli to myslite uplne vazne nebo jestli to mel byt vtip. Ale verte tomu, ze ta kriteria ve skolach nejsou nastavena proto, aby se nemrhalo casem tech, kteri v tom systemu nemaji sanci. Je to kvuli tomu, ze skola neni nafukovaci a kazdy student predstavuje pro skolu naklady (viz napr. laboratore, nutnost zaplaceni vyssiho poctu prednasejicich pri vyssim poctu studentu apod.). Takze pokud jste si opravdu doted myslel, ze prijimaci zkousky jsou od toho, aby "usetrily" cas tem, kteri na to nemaji, pak mi nezbyva nez konstatovat, ze jste hodne, hodne naivni. Ono je to totiz presne naopak - skola neni nafukovaci a nemuze si dovolit tam mit studenty, u kterych je predem jasne, ze skolu, s tim pristupem, ktery maji, nedostuduji.

A jsme zase zpatky u politiky otevrenych dveri. Amway prijme kazdeho. Mozna byste ale byl schopen navrhout "lepsi" system. Tak smele do toho. Muzete treba navrhnout, ze do tohoto obchodu mohou vstoupit pouze Asiate, protoze jen oni maji nejlepsi pracovni moralku, jak uz tady od nejakeho odpurce zaznelo. Nebo muzete vyloucit vsechny, kdo nedosahli vysokoskolskeho vzdelani. Nebo vsechny, kteri PODLE VAS, nemaji sanci uspet. Schvalne zkuste nastavit nejaka kriteria. A ja Vas ubezpecuji, ze vzdy se najde alespon jeden clovek, kteremu tim ublizite. Takze nakonec stejne dojdete k tomu, ze je lepsi to nechat na tech lidech a nerozhodovat za ne. A je to tak nejspravedlivejsi. Ve skolstvi to (bohuzel) neni mozne. A proto se take obcas stane, ze i lide, kteri by na to meli, se na skolu nedostanou, protoze treba meli spatny den pri prijimackach. Ano, je jich malo, ale jsou. A na skolu se pak dostane treba takovy student, ktery tam jde jen proto, ze na tu skolu, na kterou puvodne chtel, se nedostal a tak si podal prihlasku i nekam jinam, kde ho vzali. A on pak po prvnim roce odejde. Jenze kvuli nemu se na skolu nedostane nekdo jiny, kdo o ni ma zajem.
Nemyslete si, ja bych byl ten prvni, kdo by chtel, aby bylo vynalezeno nejake kriterium, kterym bych predem urcil, kdo bude uspesny a kdo ne. Panecku, to by se pak ten obchod budoval! Jen si pomyslete, uz zadni "negaci", jen sami pozitivni lide. Vubec byste neztraceli cas s temi, kdo budou neuspesni. Proste vyplnite dotaznik a je to! Jenze to je velmi naivni predstava. Ale muzete to zkusit, ja se tomu nebranim. Schvalne neco takoveho navrhnete a potom se podivame, kteri soucasni Diamanti by tim dotaznikem prosli a kteri ne. ;-] :D
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 9. 10. 2008 14:24

marvertin píše:Podstatou té věci je pozvat člověka, který nemá rád ryby, do rybí restaurace, objednat mu ryby, přesvědčit ho, že vlastně má rád ryby, jen před tím dostal špatné informace o tom, jak ryby chutnají.

To jste praktikoval Vy. A jak jste se mohl presvedcit na vlastni kuzi, takto nas business nefunguje. Spravne by to bylo asi takto: Podstatou je zjistit, jestli ten clovek neco hleda, a pokud ano, nabidnout mu prilezitost. Nic vic, nic min.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 9. 10. 2008 14:26

Matik píše:SP:Dá se na člověku nějak poznat, jestli bude úspěšný v Amway, ještě před tím, než mu ukážete plán, popř. ještě předtím, než si to sám vyzkouší?

Ja to neumim. A pochybuji, ze je na svete nekdo, kdo to umi. Ale u nekterych lidi Vam reknu predem, ze neuspeji, pokud si alespon nenechaji vyplachnout mozek od tech nesmyslu, ktere tam maji zažrané. - staci si poslechnout, jak premysleji. ;-]
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod marvertin 9. 10. 2008 14:27

SP píše:On totiz nekdo ty naklady zaplatit musi. A bud to bude ten dotycny clovek nebo to bude firma. A ta to zaplati z ceho?

Vtip je v tom, že žádné náklady nejsou, platíte jen poplatky. Těch pár stran keců, které dostanete by klidně mohli viset někde na webu a pak co?

Ty náklady jsou totiž fixní, na konkrétního distributora téměř žádné náklady nejsou, možná pár halířů za místo na disku s databází. A Amway se rozhodla, že budou distributory zpoplatňovat, protože vědí, že odpad je veliký a také vědí, že málokdo do tří měsíců soupravu vrátí.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvertin 9. 10. 2008 14:31

SP píše:Podstatou je zjistit, jestli ten clovek neco hleda, a pokud ano, nabidnout mu prilezitost. Nic vic, nic min.
Ten člověk NIC nehledá, vy hledáte ho. :-D Tak je mu potřeba něco nabulíkovat.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 9. 10. 2008 14:35

4honza píše:
S474N píše:4honza: a jake firmy treba? Staci pro priklad dve tri.


Jestli mas zajem, tak treba tady http://www.registrace-avon.cz/ :) Dalsi bys mohl hledat urcite sam. Ale to uz je trochu OT, nemyslis?

Nejste doufam, pane 4honzo, tak naivni, ze si myslite, ze ty vzorky jsou "zdarma". Jiste, ti lini, kteri je dostanou a nic neudelaji, je dostanou zdarma. Jiste, Vy namitnete, ze to preci zaplati firma. Ano i ne. Z ceho plynou prijmy firmy? Z prace/prodeje tech aktivnich distributoru. Takze v konecnem dusledku na to "doplaci" kdo? Aktivni distributori. Pockejte, to mi neco pripomina? Co jen to je? :hm
AHA! Uz vim, minikomunismus! Dekuji, nechci.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 9. 10. 2008 14:37

marvertin píše:
SP píše:Podstatou je zjistit, jestli ten clovek neco hleda, a pokud ano, nabidnout mu prilezitost. Nic vic, nic min.
Ten člověk NIC nehledá, vy hledáte ho. :-D Tak je mu potřeba něco nabulíkovat.

A ja hledam ty, kteri hledaji prilezitost. Vite, kazdy neni jako Vy, marvertine. Ja vim, ze se tomu tezko da uverit, ale jsou i lide, kteri nejsou spokojeni s tim, kam se doted dostali a chteji vic. A prave ty my hledame. Vidite, jak jednoduche to je. Zadne slozitosti nejsou potreba. Jo a abych nezapomnel, doufam, ze uz jste vymyslel nejake ty vety, tak byste je sem mohl zacit davat, abychom meli neco pro zasmani. :D ;-]
Naposledy upravil SP dne 9. 10. 2008 14:38, celkově upraveno 1
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod marvertin 9. 10. 2008 14:37

Matik píše:SP:Dá se na člověku nějak poznat, jestli bude úspěšný v Amway, ještě před tím, než mu ukážete plán, popř. ještě předtím, než si to sám vyzkouší?
Pokud je to agresívní užvaněný lhář, který dokáže z jalové krávy vymámit tele, nemá svědomí, nic mu není svaté a s každým se dává dořeči a hledá, kde by mohl koho oškubat, bude to asi dobrý Amwayák. Slušný poctivý introvertní člověk naoka bude horší. Ale není to 100%, ne všichni lumpové jsou v Amway a naopak, jsou tam i slušní lidé, ale mají to těžší.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvertin 9. 10. 2008 14:41

1. Amway je muška jenom zlatá!
2. Ať žije Amway!
3. S Amway na věčné časy a nikdy jinak!
4. Buduj Amway, posílíš mír!
5. Jen s Amway se cítím svobodný!
6. V Amway mají božské ceny!
7. Amway je nejlepší recept na nakupování!
8. Ulítávám na Amway cenách!
9. Úkoly Amway marketingového plánu splníme!
10. Amway, záštita kapitalismu a míru!
11. Kdo není blbej, dělá Amway!
12. Kdo nejde s Amway, ten jde proti nám!
13. S Amway proti chudobě!
14. Amway náš, jenž jsi na na besích ...
15. Sedmého dne dokončil Bůh své dílo, které konal; stvořil Amway!
16. Byl to velkej pták, stal se z něj Amwayák!
17. Ani krok bez Amway!
18. Zavolej své Amway lejdy ...
19. Vysoké tresty pro nepřátele Amway'
20. V jednotě Amway a lidu za lepší výslekdy při budování kapitalismu.

Když některou z těchto věc řeknete do telefonu, tan člvoěk na druhé straně se už nezeptá. :lol: :lol: :lol:
No víc jsem toho nezplodil, tak prosím všechny diskutující, aby se přidali a začli vymýšlet věty. Až jich bude 50, SP nám prozradí, jak uzemňuje lidi na telefonu.
marvertin
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků