Síťový Marketing (nemoderováno)

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod m4lcolm 2. 11. 2008 22:28

Slavek69 píše:Aaaale skoro, nic, jen jeden tlučhuba tady dělá bu bu bu. Petr1968 ztratil argumenty, tak tady vyhrožuje.

Petr jen mele blbosti, vyhrožovals tu zatím pouze ty. :pozor
m4lcolm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 2. 11. 2008 22:31

s.merta@seznam.cz napiš mi do klubu?
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slavek69 2. 11. 2008 22:38

m4lcolm: tak to jsi špatně četl. Mé příspěvky jsou jen reakcí na jeho vyhrožování a urážky.

Petr1968: Na mě raději nenarážej. A SP ať na mě také nenaráží. Protože by skončil na JIP


atd.

viewtopic.php?f=1858&t=300237&st=0&sk=t&sd=a&start=90

Pořádně čti a pak dělej soudy.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr1968 2. 11. 2008 22:46

Nenarážej a neskončíš. To je fer ne? :D 602 828 295 to je,ale blbé číslo.Funguje??? :hm
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slavek69 2. 11. 2008 22:55

Funguje perfektně. Doufám, že se ozveš, abychom se dohodli na tom OPEN.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr1968 2. 11. 2008 23:07

Ozvou se jiní. :D Pořád OT :D OT konec.Ende
Naposledy upravil Petr1968 dne 2. 11. 2008 23:15, celkově upraveno 1
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slavek69 2. 11. 2008 23:15

Pořád. Nebojím se tebe, ani tvých gorilek. Na co si to tady pořád hraješ. Na tvrďáka? Já se v anonymitě schovávat, jako ty nemusím.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvertin 2. 11. 2008 23:18

No to má úroveň ta diskuze, samej OT. Sotva tomu Amwayákovi s dvoupísmenným nickem jednu natrvalo zamčeli, takl se pustil do další a asi ji čeká stejný osud. Tak aspoň sem dám něco solidního, cyo by mohlo vést k zamyšlení.

Jakožto bývalý Amwayák s bohatými zkušenostmi bych si dovolil podívat se na otázku podnikání Amway trochu z jiného pohledu. Přestavte si, že toho o Amway ještě moc nevíte.

Takže, jak to bude probíhat? Někdo Vám zavolá, pravděpodobně někdo koho znáte, může to být ale i cizí člověk, který dostal na Vás referenci. Z rohovoru se pouze dozvíte, že si můžete přivydělat, ale nic bližšího, musíte prý přijít osobně k ním domů. (Samozřejmě, kdyby Vám něco řekli, počlete je hned někem.)

Při vlastním rozhovoru se bude mluvit především o Vás, budou se z Vás snažit vytáhnut Vaše tajná přání a sny, aby je pak mohli použít proti Vám. (V budoucnu kdykoli zakolísáte je Vám budou připomínat a budou se Vás snažit přesvědčit, že bez Amway svých snů nedosáhnete.) Pak si vyslechnete marketingový plán dle kterého za několik měsíců vyděláte obrovské peníze, jen
když budete podnikání věnovat něco málo ze svého času. Pokud máte oprávněné pochybnosti, budou Vám nekompromistě demagogicky vyvráceny stylem, jenž na této diskuzi jeden diskutér dokola předvádí. Nakonec Vám budou ukázány naprosto výrobky způsobem, že se Vám budou zdát naprosto úžasné, a bude Vám nabídnuto, abyste si výrobky půjčili a doma v klidu vyzkoušeli. Máte-li silnou vůli, toto odmítněte.

V opačném případě musíte výrobky vrátit, ale váš budoucí sponzor Vás nechce "obtěžovat", takže Vás navštíví doma, začne druhá fáze vymývání mozků, tentokrát u Vás doma bez možnosti úniku. Vy však na únik nemyslíte, Vaše nadšení stále stoupá, pochynosti jsou úspěšně vyvraceny a oni mají v ruce velký trumf: "Když to zkusíte, nemůžete nic stratit, všechny peníze Vám vrátíme zpět." (Tady vyjímečně mluví pravdu.)

Pak Vás vezmou na pravidelné setkání s komunitou Amwayáků, tady vymývání mozků pokračuje na profesionální úrovni. Jsou Vám představeny fotografie bohů, které budete v dalších letech svého života uctívat, v našem případě to byl Max Švarc, jinde to bude Roman Hasman, každá organizace má svého boha. Tato setkání vedou charismatičtí manipulátoři a vymývači mozků, moc hezky se poslouchají, večer příjemně ubíhá a když je konec, těšíte se na další setkání,
jste namotivováni. Dozvíte se také, jak jsme náramně šikovní, že vy jste předurčeni pro tento obchod a hlavně jste SUPER! V Amway je SUPER naprosto vše a naprosto každý i ten nejvědší babrák, který při prezentaci výrobků ze sebe nevysouká jediné slovo. "Ale, že to bylo SUPER, tak mu zatleskejme!" bude hřímat moderátor večera. Ostatně tleskáním strávíte většinu doby v komunitě.

Pokud těmto akcím podlehnete, jste na začátku svého konce. Brzy se dozvíte, že svět se dělí na Amwayáky a na ty ostatní. Ti ostatní jsou prý hloupí, protože zahazují skvělou příležist a vůbec se s nimi nemá smysl dál zahazovat, akorát Vás demotivují a brzdí. Když jsou to Vaši blízcí, tak to bolí, ale musíte to překonat, chcete si přece splnit Vaše sny a bez Amway to nejde! Vy se budete na setkání s jinými ditributory cítit dobře, protože budete mít pocit, že jenom tam Vám rozumějí. Jak se čím dál víc budete lopotit za prodejem výrobků a sháněním nových distributorů, budete ztrácet své dosavadní kvalitní přátele, budete přesvědčování, že je nahradíte novými, lepšími, myšleno distributory, máte přeci svého sponzora a celou upline. Těm ale nejde o Vás, ale jen o body, které jim naděláte. Dokud děláte body, jste super, jakmile přestanete děla body, jste lenoši, nevděčníci a kdo ví co jiného. Pokud jste to už něuměli, bude Vás komunita učit také lhát. Zpočátku to budou jen takové malé lži: "Plastová láhev se za chvíli v zemi rozpadne.", "L.O.C je výborným lékem na všechny vyrážky a poranění". Zkuste argumentovat proti a dozvíte se, že to zde vědí všichni, tak to je pravda a basta. Vyslovení vlastního názoru je velkým hříchem, natožpak hanobení velkého božstva. V této fázi je pro mnohé těžké tuto hru nepřijmout, neboť bývalé vztahy zpřetrhaly a pod otěži sponzora a jemu nadřízených jem nezbývá nic jiného, než zvát lidi, zvát lidi a zvát lidi i když oni nepřicházejí a nepřicházejí a nepřicházejí a pokud náhodou přijdou, tak s Amway mít nis společného nechtějí a nechtějí a nechtějí. V konečné fázi se už bojíte vzít telefon, že Vás zase někdo seřve, protože máte na kontě málo bodů, když on se Vám tolik věnoval, bojíte se vých příbuzných a oni Vás, bojíte se bývalých přátel, oni se Vám vyhýbají, abyste je znovu nezačali přesvědčovat, bojíte se přestávak na setkání s komunitou, bojíte se prostě všeho, jen poslušně šlapete, jak je Vám shora nařizováno. A kde je splnění Vašich snů? V nedohlednu. Kde jsou ty ideály o nezávislém podnikání? Pryč.

Nepřipadá Vám, že toto všechno splňuje některé znaky sekty? Připadá, že? A s tím je potřeba bojovat a nejlepším bojem osvěta.

Takže dobrá rada na závěr. Pokud chcete zkusit Amway, tak to zkuste, ale v žádném případě si je nepouštějte moc k tělu. Utvořte si okruh lidí, kde je Amway tabu, především v dosavadním zaměstnáním. Rozhodně se nesnažte zesměšnit tím, že budete nabízet kolegům Amway, ani se jim nechlubte, že něco takového děláte, mohlo by se Vám to nevyplatit. Já jsem si proti sponzorce tehdy postavil hlavu a kolegy vypustil, bylo to velmi prozíravé. A slibuji jednu věc: "Pokud tento příspěvek zůstane bez odpovědi, marvertin končí s diskuzí."
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr1968 2. 11. 2008 23:19

Slavek69 píše:Pořád. Nebojím se tebe, ani tvých gorilek. Na co si to tady pořád hraješ. Na tvrďáka? Já se v anonymitě schovávat, jako ty nemusím.

Kam chodíš na to ZOO? :D
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 2. 11. 2008 23:23

Slavek69: Rad bych Vam rekl, ze mame na spoustu veci velmi podobne nazory. Jen se divim, ze Vas jeste nejaky moderator nenarknul z toho, ze jste ve skutecnosti ja. ;-] :D
Tady totiz mezi moderatory panuje vseobecne presvedceni, ze kdyz clovek ma o MLM i nejake pozitivni informace nebo nazory, tak to nutne musim byt jen ja schovany za nejruznejsimi nicky, pripadne nekdo, kdo je nemocny.
Ja uz to resim tak, ze ty neskodne pisalky ignoruji a takove, co tu placaji kraviny, rozebiram, aby se lide mohli zasmat jejich zpusobu uvazovani (i kdyz mnohdy je to spise k placi) a aby vedeli, kudy cesta k uspechu rozhodne nevede. Ostatne, na toto mame asi naprosto shodny nazor.
Kazdopadne jsem rad, ze jste sem prispel. Aspon tu nejsem sam, kdo ma s MLM dlouhodobejsi zkusenosti a kdo dokaze takovym lidem rici, kde udelali soudruzi z klubu marvertin & spol. chybu.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 2. 11. 2008 23:31

Marvertine, ja take umim pouzivat Ctrl+C a Ctrl+V: :D :D :D
marvertin píše:Jakožto bývalý Amwayák s bohatými zkušenostmi bych si dovolil podívat se na otázku podnikání Amway trochu z jiného pohledu. Přestavte si, že toho o Amway ještě moc nevíte.


Na tomto miste si pripomenme, ze marvertin kdysi zkousel delat Amway (cca 6 mesicu) a to jsou jeho cele tzv. "bohate" zkusenosti.

marvertin píše:Takže, jak to bude probíhat?


Vsimnete si, jak marvertin manipuluje ctenarem, kdyz se mu snazi podsouvat, ze jiny prubeh, nez ten, ktery popisuje, neni mozny.

marvertin píše:Někdo Vám zavolá, pravděpodobně někdo koho znáte, může to být ale i cizí člověk, který dostal na Vás referenci. Z rohovoru se pouze dozvíte, že si můžete přivydělat, ale nic bližšího, musíte prý přijít osobně k ním domů.


Rozumne uvazujici clovek chape, ze probirat po telefonu obchod, jehoz vysvetleni zabere cca hodinu, neni zrovna nejlepsi zpusob.

marvertin píše:(Samozřejmě, kdyby Vám něco řekli, počlete je hned někem.)


Opet si vsimnete, jak se Vam marvertin snazi podsunout a rozhodovat za Vas, co byste udelali. Ctenari jiste maji vlastni mozek a sami se rozhodnou, zda by dotycneho poslali nekam na zaklade informaci (jeden marvertin povidal) nebo zda by si vyslechli nabidku, aby zjistili, o cem nase podnikani opravdu je a rozhodli se sami za sebe.

marvertin píše:Při vlastním rozhovoru se bude mluvit především o Vás, budou se z Vás snažit vytáhnut Vaše tajná přání a sny, aby je pak mohli použít proti Vám.


Opet si vsimnete pokusu o manipulaci. Nejprve Vam marvertin sdeli holy fakt a ihned pote k nemu poda sve vysvetleni, ale misto toho, aby jej uvedl "a podle meho nazoru proto, aby je mohli pouzit proti Vam", sdeli Vam to jako holy fakt. Jenze se o zadny fakt nejedna. Zkuste si odpovedet na otazku, proc by to Amwayak delal? Z toho, ze Vy se zaregistrujete, Amwayak nic nema.

marvertin píše:(V budoucnu kdykoli zakolísáte je Vám budou připomínat a budou se Vás snažit přesvědčit, že bez Amway svých snů nedosáhnete.)


Pan marvertin zrejme dodnes nepochopil rozdil mezi manipulaci a motivaci. Zkuste si odpovedet na otazku: Kdyz udelam to, co mi Amwayak radi, vydelam na tom? Pokud Vam vysla stejna odpoved jako mne (ano), pak se s nejvetsi pravdepodobnosti jedna o motivaci. A na te nic spatneho neni.

marvertin píše:Pak si vyslechnete marketingový plán dle kterého za několik měsíců vyděláte obrovské peníze, jen když budete podnikání věnovat něco málo ze svého času.


Toto je sprosta lez, ktera je v tomto bode podsunuta marvertinem zamerne, aby vzapeti ziskal ctenare na svou stranu, protoze ten si rekne - vzdyt prece vydelat obrovske mnozstvi penez za nekolik mesicu, to nezni moc pravdepodobne. Jenze Amwayaci ani firma Amway nic takoveho nenabizeji a proto toto obvineni neni nicim jinym nez pokusem zmanipulovat ctenare.

marvertin píše:Pokud máte oprávněné pochybnosti, budou Vám nekompromistě demagogicky vyvráceny stylem, jenž na této diskuzi jeden diskutér dokola předvádí.


A manipulace pokracuje. Zde Vam marvertin opet podsunul reakci, ze budete mit opravnene pochybnosti. O cem? O tom, ze velke penize nejde vydelat za par mesicu. Hacek je v tom, ze nic takoveho Amway nenabizi. Marvertin si dokazal neco, v cem mu daji za pravdu vsichni lide (i Amwayaci). A pokud nekdo neni dostatecne pozorny, prave ho ziskal na svou stranu. Nazorny priklad manipulace.

marvertin píše:Nakonec Vám budou ukázány naprosto výrobky způsobem, že se Vám budou zdát naprosto úžasné, a bude Vám nabídnuto, abyste si výrobky půjčili a doma v klidu vyzkoušeli. Máte-li silnou vůli, toto odmítněte.


Zapujceni vyrobku jsem ja osobne nikdy nepraktikoval, ale budiz. Tim, ze si je vyzkousite, nebudete mit nahodou osobni zkusenost a neodhalite nahodou pripadne nesmysly, ktere by se Vam Vas sponzor snazil ohledne techto vyrobku nalhat? Zkuste si odpovedet na tuto jednoduchou otazku.

marvertin píše:V opačném případě musíte výrobky vrátit, ale váš budoucí sponzor Vás nechce "obtěžovat", takže Vás navštíví doma, začne druhá fáze vymývání mozků, tentokrát u Vás doma bez možnosti úniku.


Vymyvani mozku? Skoda, ze marvertin nebyl konkretnejsi (ostatne jako vzdy, ze?). A jeste jeden namet k zamysleni. Kdyz uz byste si vyrobky vyzkouseli a nevyhovovaly by Vam, existovalo by neco, cim by Vam nekdo mohl vymyt mozek tak, abyste se nechali presvedcit? A jen tak mimochodem, stale mejte na pameti, ze kdyz nebudete s vyrobkem spokojeni, i jako zakaznik nebo jako distributor mate moznost vyrobek vratit a dostanete sve penize zpet.

marvertin píše:Vy však na únik nemyslíte, Vaše nadšení stále stoupá, pochynosti jsou úspěšně vyvraceny a oni mají v ruce velký trumf: "Když to zkusíte, nemůžete nic stratit, všechny peníze Vám vrátíme zpět." (Tady vyjímečně mluví pravdu.)


Nadseni stoupa? Pokud jsou vyrobky predrazene, jak tvrdi marvertin ve svych prispevcich, jak muze nadseni stoupat? Vzdyt jste meli vyrobky doma, takze jste si je vyzkouseli. Pokud jsou tedy vyrobky predrazene, nemelo by Vase nadseni naopak klesnout? To je jen maly namet k zamysleni.

marvertin píše:Pak Vás vezmou na pravidelné setkání s komunitou Amwayáků, tady vymývání mozků pokračuje na profesionální úrovni.


Opet oblibena hlaska "vymyvani mozku". Dale se podivame, co vsechno marvertin povazuje za vymyvani mozku.

marvertin píše:Jsou Vám představeny fotografie bohů, které budete v dalších letech svého života uctívat, v našem případě to byl Max Švarc, jinde to bude Roman Hasman, každá organizace má svého boha.


Opet demagogicky podana smes pravdy s vymysly. Fotografie jsou Vam predstaveny, to sice ano, nekdy mozna jsou Vam tito lide predstaveni osobne. Nikdy vsak ne jako bohove, ale jako nekdo, kdo uz uspel v tom, v cem chcete uspet i Vy. Rika se tomu motivace a k uctivani a bozstvi to ma hodne daleko.

marvertin píše:Tato setkání vedou charismatičtí manipulátoři a vymývači mozků, moc hezky se poslouchají, večer příjemně ubíhá a když je konec, těšíte se na další setkání,
jste namotivováni.


Na tomto miste si vsimneme hned nekolika veci: predne marvertin opet nerozlisuje mezi manipulaci a motivaci. Vzdyt prece kdyby uvod jeho vety byl pravdivy, nemelo by na konci zaznet: jste zmanipulovani"? Ale marvertin pouzil namotivovani. Ano, to je presne ten ucel, namotivovat cloveka. Nejsou to tedy charismaticti manipulatori, ale charismaticti motivatori (mimochodem obdivovani i v jinych businessech).

marvertin píše:Dozvíte se také, jak jsme náramně šikovní, že vy jste předurčeni pro tento obchod a hlavně jste SUPER!


Opet manipulace ze strany marvertina. Ucelem neni vsem servirovat, jak jsou predurceni k uspechu. Sponzori dodavaji svym lidem viru v to, ze na to maji. A to je potreba v kazdem oboru lidske cinnosti, obzvlaste, pokud tito lide ziji v blizkosti nekoho, jako je marvertin.

marvertin píše:V Amway je SUPER naprosto vše a naprosto každý i ten nejvědší babrák, který při prezentaci výrobků ze sebe nevysouká jediné slovo. "Ale, že to bylo SUPER, tak mu zatleskejme!" bude hřímat moderátor večera. Ostatně tleskáním strávíte většinu doby v komunitě.


Mozna ten nejvetsi babrak mluvil poprve pred skupinou 100 lidi a mel tremu. Statecnemu marvertinovi se toto nidky nestalo a nestane. Ten k tomu nikdy nesesbira dost odvahy. Vezmeme priklad z jineho soudku: zkuste si sami sebe predstavit, ze mate dite a ucite ho chodit. Dite vstane, chvili se udrzi, pak zavravora a spadne. Mate na vyber - bud ho zacnete kritizovat a nadavat mu, jak je nemozne (marvertinuv pristup), nebo ho budete povzbuzovat, aby to co nejdriv zkusilo znovu a pochvalite ho a vyzdvihnete to, co udelalo dobre. Jaky pristup prinese vysledky? Odpovezte si sami.

marvertin píše:Pokud těmto akcím podlehnete, jste na začátku svého konce. Brzy se dozvíte, že svět se dělí na Amwayáky a na ty ostatní. Ti ostatní jsou prý hloupí, protože zahazují skvělou příležist a vůbec se s nimi nemá smysl dál zahazovat, akorát Vás demotivují a brzdí. Když jsou to Vaši blízcí, tak to bolí, ale musíte to překonat, chcete si přece splnit Vaše sny a bez Amway to nejde!


A abychom si ukazali, ze marvertin lze, staci si precist tuto diskuzi, ze ktere jasne vyplyva, ze tomu tak neni. I ja mam spoustu kamaradu, kteri se se mnou do Amway nepustili, a jsme nadale kamaradi.
Pravdou je, ze od takovych lidi si nenecham mluvit do sveho podnikani. A duvod je jediny - protoze o nem nic nevedi. Ale narovinu - ani jeden z nich se me uz dnes nesnazi poucovat, protoze vidi, ze toto podnikani funguje.

marvertin píše:Vy se budete na setkání s jinými ditributory cítit dobře, protože budete mít pocit, že jenom tam Vám rozumějí.


Uvedme si jiny priklad - uz se Vam stalo, ze jste neco chteli udelat jinak nez si Vase okoli predstavovalo? Udelali jste to nakonec? Pokud ano a povedlo se to, jak jste se citili?

marvertin píše:Jak se čím dál víc budete lopotit za prodejem výrobků a sháněním nových distributorů, budete ztrácet své dosavadní kvalitní přátele, budete přesvědčování, že je nahradíte novými, lepšími, myšleno distributory, máte přeci svého sponzora a celou upline.


Odpovezte si na nekolik otazek? Opravdu ztratite kamarada jenom proto, ze jste se rozhodli zalozit si sve vlastni podnikani? Opravdu to jsou kvalitni pratele, jak se Vam snazi vnutit marvertin? Nevim, jak marvertin, ale ja sve kvalitni pratele nedelim podle toho, co zrovna delaji. Nekteri studuji vysokou skolu, nekteri na ni uci, nekteri podnikaji a nekteri treba jezdi autobusem. A ne vsichni z nich se mnou delaji tento business.

marvertin píše:Těm ale nejde o Vás, ale jen o body, které jim naděláte. Dokud děláte body, jste super, jakmile přestanete děla body, jste lenoši, nevděčníci a kdo ví co jiného.


Pokud tento pristup mel marvertin ke svym lidem, tak uz znate odpoved na otazku, proc v tomto businessu neuspel.

marvertin píše:Pokud jste to už něuměli, bude Vás komunita učit také lhát. Zpočátku to budou jen takové malé lži: "Plastová láhev se za chvíli v zemi rozpadne.", "L.O.C je výborným lékem na všechny vyrážky a poranění".


Na tomto miste bych snad jen rad pripomenul, ze na mou opakovanou vyzvu, aby toto sve tvrzeni necim dolozil, marvertin dosud mlci. Mozna se neco takoveho praktikovalo v jeho organizaci, ale samotna firma Amway nikdy o svem zbozi nic takoveho netvrdila.

marvertin píše:Zkuste argumentovat proti a dozvíte se, že to zde vědí všichni, tak to je pravda a basta.


Zde bych pouze opet rad pripomnel jednu podstatnou skutecnost. Na tyto namitky jsem odpovedel - a odpoved byla, ze se lahev nerozlozi. Jinymi slovy - opet se jedna o obvinovani z neceho, co neni pravda.

marvertin píše:Vyslovení vlastního názoru je velkým hříchem, natožpak hanobení velkého božstva.


Na tomto miste uz marvertin uplne presel zavadejicimu oznacovani, ktere se tahne celym jeho prispevkem (viz "velke bozstvo"). A jeho ucel? Stokrat opakovana lez se stava pravdou. Cim casteji zazni v marvertinove prispevku slovo "buh", tim snadneji si ho ctenar vsugeruje jako jedine oznaceni skutecnosti. A zaverem bude, ze marvertin se Vas vitezne zepta, jestli Vam to nepripada jako sekta. Pokud byste mu na tento manipulativni trik snad naleteli, zkuste si precist znovu marvertinuv prispevek v kontextu s mymi reakcemi a teprve pak si odpovezte na otazku, zda Vam to pripada jako sekta.

marvertin píše:V této fázi je pro mnohé těžké tuto hru nepřijmout, neboť bývalé vztahy zpřetrhaly a pod otěži sponzora a jemu nadřízených jem nezbývá nic jiného, než zvát lidi, zvát lidi a zvát lidi i když oni nepřicházejí a nepřicházejí a nepřicházejí a pokud náhodou přijdou, tak s Amway mít nis společného nechtějí a nechtějí a nechtějí.


Zajimave - marvertin zde vubec nepripousti, ze existuji lide, kteri maji zajem. Jiste, mozna jich bude mene nez tech, kteri zajem nemaji. A mozna to da praci, najit je. Ale podstatne je, ze existuji - a prave to Vam marvertin zamlcuje. Namisto toho se stavi do role deda Vseveda, ktery Vam predurcil, ze nikdo z Vaseho okoli to delat nechce a nebude. A Vy si opet odpovezte sami na otazku. Neni zamlcovani skutecnosti za ucelem vyvolani chybneho usudku manipulaci?

marvertin píše:V konečné fázi se už bojíte vzít telefon, že Vás zase někdo seřve, protože máte na kontě málo bodů, když on se Vám tolik věnoval, bojíte se vých příbuzných a oni Vás, bojíte se bývalých přátel, oni se Vám vyhýbají, abyste je znovu nezačali přesvědčovat, bojíte se přestávak na setkání s komunitou, bojíte se prostě všeho, jen poslušně šlapete, jak je Vám shora nařizováno.A kde je splnění Vašich snů? V nedohlednu. Kde jsou ty ideály o nezávislém podnikání? Pryč.


A marvertin nam pritvrzuje. Ne snad proto, ze by to, co pise, byla pravda. Ucel je opet jediny - snazi se Vas dostat tam, kde Vas chce mit. Chce, abyste odsoudili Amway jako sektu na zaklade toho, co Vam on napsal. A nyni si odpovezte na otazky: opravdu byste nevratili soupravu behem 6 mesicu, kdyby to vse bylo tak, jak marvertin popisuje? Proc by Vas sponzor mel seřvávat? Zkuste si odpovedet na otazku, jestli byste, kdyby Vas nekdo serval, opravdu udelali to, co po Vas chtel, kdyby na Vas nemel zadnou paku v podobe vyhazovu ze zamestnani. Asi ne, ze? Vetsina lidi by se naopak vzpricila a neudelala by nic. Myslite si, ze sponzor je tak tupy, ze to nevi? Aha, takze proc Vam to zde marvertin tedy serviruje? Jednoduche. Snazi se Vas vystrasit, abyste mu na konci jeho prispevku dali za pravdu.

marvertin píše:Nepřipadá Vám, že toto všechno splňuje některé znaky sekty? Připadá, že? A s tím je potřeba bojovat a nejlepším bojem osvěta.


A mame to tu. Pointa vysla na svetlo. A ja chci vyzvat ctenare, aby se nad tim opravdu zamysleli. Poradne si prectete marvertinuv prispevek, pak moje reakce, vemte vsechna dostupna fakta a udelejte si vlastni nazor. A budu vdecny, kdyz jej sem napisete. Tak me napada - slyseli jste uz, ze by Vam zastupce nejake sekty doporucoval, abyste si udelali vlastni nazor?

marvertin píše:Takže dobrá rada na závěr. Pokud chcete zkusit Amway, tak to zkuste, ale v žádném případě si je nepouštějte moc k tělu. Utvořte si okruh lidí, kde je Amway tabu, především v dosavadním zaměstnáním. Rozhodně se nesnažte zesměšnit tím, že budete nabízet kolegům Amway, ani se jim nechlubte, že něco takového děláte, mohlo by se Vám to nevyplatit. Já jsem si proti sponzorce tehdy postavil hlavu a kolegy vypustil, bylo to velmi prozíravé. A slibuji jednu věc: "Pokud tento příspěvek zůstane bez odpovědi, marvertin končí s diskuzí."


Takze i ja dam ctenarum par rad. Pokud chcete zkusit Amway, tak to zkuste. Budte ke svemu sponzorovi uprimni, stanovte si cile a nechte si od nej poradit, co bude potreba udelat za praci. Nevytvarejte si zadne okruhy lidi pro-Amway ani anti-Amway. V Amway neuspejete, pokud budete pred svym okolim tajit, ze delate Amway. Uvedomte si, ze opravdovi kamaradi Vas podpori v tom, co delate, pokud ta dotycna cinnost je OK (a to Amway je). Nemusi to znamenat, ze se s Vami do toho podnikani pusti, ale znamena to ze Vam nehazi klacky pod nohy. A pokud budete vytrvali a pracoviti, muzete verit tomu, ze vysledky se dostavi.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Petr1968 2. 11. 2008 23:33

:tleskani :tleskani :tleskani Až budete tzv. AMWAY dělat tak dlouho jako ten nahoře,budete psát dlouhé elaboráty,ba přímo rozbory. Budete mít z 90% h.o.v.n.o,ale na vizitce bude hrdé podnikatel. :D
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slavek69 2. 11. 2008 23:44

marvertin: V podstatě s Tebou souhlasím a praktiky Amway také odsuzuji. Je to skutečně vymývání mozku. Zkoušeli mne zlanařit již před 13 roky a protože jsem měl již v té době zkušenosti z jiného MLM, věděl jsem, jak má vypadat seriózní motivace, tak se jim to nepovedlo. To jejich věčné tleskání, nátlaková jednání a zbožňování vážně hraničí s praktikami sekt. To však neznamená, že celý systém MLM je špatný. Já tuto diskuzi chápal jako diskuzi o MLM jako takovém a ne o Amway. Pravda je, že jsem se o tom bavil s několika svými zákazníky a zjišťoval jsem jejich názory na Amway a MLM jako takový a obecně se shodli na tom, že to odsuzují. Jedna zákaznice mi řekla, že jeden její bývalý kamarád se dokonce rozvedl se svou manželkou a vzal si ženu z komunity Amway. Na Moravě založili nějakou komunitu Amway. Připadá to komunitu sektářskou, dle ní. S tím kamarádem se již nestýká, protože totálně zmagořil. Hlavně Amway a HerbaLive poškodili systém MLM u nás nejvíc. O letadlech, jako takových nemluvím.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr1968 2. 11. 2008 23:50

No konečně. MLM jsem nikdy všeobecně neodsoudil. Ale sektáři se mi hnusí. A protože se mě to osobně týká,tak je k smrti nenávidím.Kdyby byly na netu veřejně přístupné příručky této odporné organizace,tak by se na ně každý vykašlal.A bohužel i HerbaLife se mě dotknul. Ale to je stará historie.
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 3. 11. 2008 00:08

Slavek69 píše:marvertin: V podstatě s Tebou souhlasím a praktiky Amway také odsuzuji. Je to skutečně vymývání mozku.

Tak v tomto se bohuzel neshodneme. Pokud jste se s necim takovym setkal, pak se jednalo o zpusob, kterym nektere organizace mohou tento business provozovat, nikoliv vsak o firmu Amway jako takovou. Dluzno podotknout, ze stejne "cerne ovce" muzete najit prakticky ve vsech MLM.
Slavek69 píše:Zkoušeli mne zlanařit již před 13 roky a protože jsem měl již v té době zkušenosti z jiného MLM, věděl jsem, jak má vypadat seriózní motivace, tak se jim to nepovedlo. To jejich věčné tleskání, nátlaková jednání a zbožňování vážně hraničí s praktikami sekt.

A to je prave ten problem. Kdyz budu mluvit za nasi organizaci, ja na nasich seminarich nic takoveho nepozoruji. Je to o tom, jake vedeni ma ta ktera organizace. Jiste, pamatuji i doby, kdy nektere skupiny, jejichz upline pochazel z jine zeme, praktikovaly podobne "seance". Pritom napr. ve Spojenych statech by jejich zpusob vedeni seminaru mohl fungovat, zatimco tady by si lide tukali na celo. Je to proste jen o prizpusobeni se ceskym podminkam. Nektere skupiny se prizpusobily rychleji, nektere pomaleji, nektere (mozna) vubec. Ale to neni o firme, ale o distributorech. A to je velky rozdil.
Abych byl presny, sektarske praktiky (a koneckoncu i jakekoliv poruseni etickeho kodexu) se mi hnusi podobne jako vetsine diskutujicich. Jedine, o co se zde snazim, je, aby lide dusledne oddelovali chovani jednotlivych distributoru od podnikatelske prilezitosti jako takove.
To, co me dokaze zvednout ze zidle, je ono zobecnovani, at uz zobecnovani praktik jedne skupiny na praktiky vsech skupin v danem MLM nebo zobecnovani mezi jednotlivymi MLM. Jako byvaly clen MLM musite toto dobre chapat. Ja se jen snazim o to, aby lide pochopili, ze stejne jako nelze zobecnovat zkusenosti s jednim MLM na vsechny MLM, nelze zobecnovat ani zkusenosti s jednou skupinou na zkusenosti se vsemi skupinami v ramci jednoho MLM.
Slavek69 píše:To však neznamená, že celý systém MLM je špatný. Já tuto diskuzi chápal jako diskuzi o MLM jako takovém a ne o Amway.

Ona to take mela byt diskuze o MLM obecne, to jen marvertin to nepochopil.
Slavek69 píše:Pravda je, že jsem se o tom bavil s několika svými zákazníky a zjišťoval jsem jejich názory na Amway a MLM jako takový a obecně se shodli na tom, že to odsuzují. Jedna zákaznice mi řekla, že jeden její bývalý kamarád se dokonce rozvedl se svou manželkou a vzal si ženu z komunity Amway. Na Moravě založili nějakou komunitu Amway. Připadá to komunitu sektářskou, dle ní. S tím kamarádem se již nestýká, protože totálně zmagořil.

Ono to ale take muze byt uplne jinak. Mozna by stalo za to, poslechnout si i nazor druhe strany. Takhle je to jen o tom, ze jedna znama ma kamaradku a ta ji vypravela... Podle meho nazoru a zkusenosti, jen tezko muze MLM jako takovy vest k rozpadu manzelstvi. Vetsina manzelstvi, ktere se rozpadnou, by se rozpadla tak jako tak. Ovsem, proc to nehodit na Amway, ze? Je to dobra vymluva pro omluveni vlastniho selhani. Znam pripady distributoru, jejichz vztahy se rozpadly. Reknete si, ze chyba je v Amway? Jak ale potom vysvetlime, ze oba zustali v businessu? Proste si ti dva uz nemaji co rici. To se proste v zivote stava. A neni to nutne o tom, jestli dotycny dela nebo nedela Amway.
Slavek69 píše:Hlavně Amway a HerbaLive poškodili systém MLM u nás nejvíc. O letadlech, jako takových nemluvím.

Je pravdou, ze spousta lidi, kteri se do techto businessu pustili (nekteri je delali i drive, nez sem tyto firmy prisly, pasovali zbozi apod.) opravdu poskodili jmeno. Ovsem je take pravdou, ze vetsina z techto lidi uz v tomto systemu neni.
Naposledy upravil SP dne 3. 11. 2008 00:26, celkově upraveno 4
SP
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků