Síťový Marketing (nemoderováno)

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Slavek69 3. 11. 2008 00:11

S HerbaLife jsem měl jednu zkušenost, ale bohužel ne dobrou. Před devíti léty, když jsem se přistěhoval do Prahy, jsem hledal práci a přihlásil jsem se telefonicky na výběrové řízení. V inzerátu psali, že otevírají pobočky v Praze a hledají vedoucí do kanceláří. V telefonu jsem se ptal, jestli se nejedná o Amway nebo HerbaLife a slečna mně řekla, že ne. Tak jsem tam šel a výběrové řízení se konalo ve druhém patře. Lidé stáli ve frontě po schodech až ven a čekali, až se dostanou na řadu. Už to se mi zdálo podezřelé. Nikdo, koho jsem se zeptal, nevěděl o co se jedná. Šel jsem se tedy podívat nahoru a teprve tam jsem zjistil, že se jedná o HerbaLive. Vjela do mne taková zlost, že jsem jim tam z toho málem udělal kůlničku na dříví a lidé stojící na schodech, když viděli, co se děje a o co se jedná se otočili a odešli pryč. Ten den asi moc noviců nezlanařili.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr1968 3. 11. 2008 00:15

12 let. Prostějov. To je dávno. Tady to vypadá,že snad jiné MLM nejsou. Měli by jsme vypadnout a dát prostor jiným. :hmm:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slavek69 3. 11. 2008 00:30

SP: Ono to ale take muze byt uplne jinak. Mozna by stalo za to, poslechnout si i nazor druhe strany. Takhle je to jen o tom, ze jedna znama ma kamaradku a ta ji vypravela...


Já to nepsal takhle, ale tak, že mi to vykládala má zákaznice a že se jednalo o jejího kamaráda, tudíž se jí to přímo týkalo a nikdo ji to nevykládal.

SP, nesoudím vás, protože vás neznám a možná opravdu děláte to, co píšete. To by bylo v pořádku. Možná, kdyby bylo v Amway více takových, získalo by zase kredit seriózního MLM, ale bohužel tomu tak není a pak se děje to, co popisuje marvetin a jemu podobní. Nemyslím si, že by lhal, protože s podobným přístupem jsem se v souvislosti s Amway, setkal také. Nic nelze generalizovat, s tím souhlasím, ale kredit Amway je natolik pošramocený, že vy sám to asi nespravíte. Byly doby, kdy si lidé s HerbaLife nosili v tašce (kufříku) papuče a u zákazníků se přezouvali, jako by byli u sebe doma. Když to na mne jeden vyzkoušel, rovnou jsem ho vyhodil.
Výrobky Amway jsem vyzkoušel osobně. Je to již dlouho, ale přece. Netvrdím, že jsem s nimi byl nespokojený. Jen cena mi nevyhovovala. Zdálo se mi to přeceněné. Postupně jsem si na trhu našel adekvátní náhradu v podobné kvalitě a podstatně levnější. Člověk když hledá, tak najde.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Slavek69 3. 11. 2008 00:33

9 let. Opava. Asi to tak bude lepší.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr1968 3. 11. 2008 00:41

Výrobků AMWAY se to vůbec netýká. Cenově to vychází tak na úrovni nejlepších běžně dostupných. (až na vyjímky)Kvalitní jsou to je pravda. Ale,že by konkurence na ně neměla to není pravda. Kdy dorazí někdo s něčím jiným? Copak MLM je jen blbý AMWAY busines? :-/
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slavek69 3. 11. 2008 00:50

Dobře postavený systém MLM má OVB. Tam jsem školil obchodní dovednosti, finanční analýzu, vysvětloval finanční domeček, Cash flow kvadrant, co jsou aktiva a co pasiva atd., a vymývání mozků jsem na žádném semináři neviděl. Pravda je, že kdo tam chce uspět, musí mít něco v hlavě a hlavně se neustále vzdělávat v oblastí finančních produktů. Dokonce tam pro lidi na pozici oblastních vedoucích zřídili finanční akademii, která je na těchto pozicích vyžadována. V tom systému jsou nastaveny dvě možnosti. Buďto budete pouze finanční poradce, což trvá cca 2 roky (vůbec to neznamená, že do té doby nemáte příjem, právě naopak, příjmy jsou tam nadstandartní), nebo si budete tvořit síť a budovat vlastní firmu. To trvá také cca dva roky. Je jen na vás, který směr si vyberete a jak rychle stoupáte vzhůru.
Naposledy upravil Slavek69 dne 3. 11. 2008 00:58, celkově upraveno 1
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 3. 11. 2008 00:51

Slavek69 píše:SP, nesoudím vás, protože vás neznám a možná opravdu děláte to, co píšete. To by bylo v pořádku. Možná, kdyby bylo v Amway více takových, získalo by zase kredit seriózního MLM, ale bohužel tomu tak není a pak se děje to, co popisuje marvetin a jemu podobní. Nemyslím si, že by lhal, protože s podobným přístupem jsem se v souvislosti s Amway, setkal také.

Puvodne jsem si take myslel, ze by na tom, co popisuje marvertin, mohlo byt neco pravdy. Jenze kdyz si prectete marvertinovy prispevky v diskuzi o Amway, pochopite jedno - on se opravdu vse snazi hodit na Amway. On za svuj neuspech (podle sebe) nemuze. Prectete si jeho pribeh a zjistite, ze jeho sponzorka mu doporucovala presne to, co potreboval. Jenze on byl "chytry". No tak neuspel.
Vy jste se pohyboval v MLM dost dlouho na to, abyste vedel, ze stejne problemy existuji prakticky ve vsech MLM. Jen proste o tech velkych MLM je slyset vice, o tech mensich obvykle mene. Zapojte do toho i zamenovani MLM za pyramidove hry, pridejte do toho par historek, ktere se mezi odpurci siri tichou postou, a clovek by se malem bal prijit na schuzku. ;-)
Slavek69 píše:Nic nelze generalizovat, s tím souhlasím, ale kredit Amway je natolik pošramocený, že vy sám to asi nespravíte. Byly doby, kdy si lidé s HerbaLife nosili v tašce (kufříku) papuče a u zákazníků se přezouvali, jako by byli u sebe doma. Když to na mne jeden vyzkoušel, rovnou jsem ho vyhodil.

Dobra zprava je, ze na to nejsem sam. Doby, kdy zde na trhu dominovaly organizace, ktere si s porusovanim etickeho kodexu nedelaly tezkou hlavu, jsou nastesti jiz davno pryc a dnesni distributori vetsinou dost dobre vedi, jak tento business delat spravne. A je to videt i kazdy mesic v Amagramu na novych kvalifikacich, ktere jsou stabilni. Krome toho, dnes mluvime k uplne jine generaci nez pred 10 lety, takze tito lide nejsou zatizeni predsudky, ktere byly obvykle, kdyz jsem zacinal ja.
Slavek69 píše:Výrobky Amway jsem vyzkoušel osobně. Je to již dlouho, ale přece. Netvrdím, že jsem s nimi byl nespokojený. Jen cena mi nevyhovovala. Zdálo se mi to přeceněné. Postupně jsem si na trhu našel adekvátní náhradu v podobné kvalitě a podstatně levnější. Člověk když hledá, tak najde.

Pravda je, ze kdyz sem zbozi firmy Amway prislo, nebylo z nejlevnejsich. Ale porad bylo cenove konkurenceschopne. Mozna jste neupotrebil vsechny vyhody, ktere pouziti techto vyrobku prinaselo, jini si treba nase zbozi zacali kupovat jen kvuli nim. Je to Vase volba, na kterou mate pravo. Za sebe mohu rici, ze ja bych treba vyrobky Amway nemenil za jine, protoze jsem s nimi spokojeny a to jak cenove, tak s kvalitou.
Mimochodem, od te doby, co jste je zkousel, jiz pravdepodobne klesla jejich cena. A dalsi prijemne veci nas jeste cekaji v roce 2009. :-)
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Petr1968 3. 11. 2008 00:53

Reklama dorazila.Jdu spát.
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SP 3. 11. 2008 01:04

Ale jinak souhlas, Amway jsme jiz dukladne probrali v jine diskuzi, pojdme diskutovat o sitovem marketingu obecne, at se to v teto diskuzi nehemzi OT.
Napr. jen v CR jsem se setkal i s dalsimi firmami, ktere se vydavaly za (pozor, to automaticky neznamena, ze byly) MLM. Mate nekdo nejake konkretni zkusenosti s odmenovacim systemem ci vyrobky jinych firem? Neptam se na zkusenosti s distributory/poradci, protoze ty budou vicemene stejne pro vsechny firmy.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Slavek69 3. 11. 2008 01:23

V OVB je odměňovací systém včetně kariérního plánu velmi spravedlivý. Makáš, tak jdeš nahoru a pokud tvůj sponzor nedělá, tak ho přeskočíš. Nelíbí se mi MLM, kde ať makáš jak makáš a sponzor nedělá nic, jen žije na tvůj úkor a vozí se na tvém výkonu, nemáš šanci se ho zbavit a přeskočit ho na pozici výše.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr1968 3. 11. 2008 02:16

Stát a jeho úředníci,to je pravý MLM. Výše odměny stoupá s důležitostí . Někdo tomu zle říká úplatek. Noční OT. 8-P
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marvertin 3. 11. 2008 07:34

SP: A víte, že jsem čekal, že sem zkopírujete ty demagogické rozbory. Aspoň si o Vás lidi udělají obrázek :lol: :lol: :lol: . Už jsem si konečně vzpoměl, co mi to připomíná. Rok 1989, Václav Havel: Několik vět. A vždy po několika slovech celý odstavec komentáře souhdruhů z ústředního výboru, kteří zcela překrucovali smysl Havlova sdělení.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvertin 3. 11. 2008 07:54

SP píše:Ona to take mela byt diskuze o MLM obecne, to jen marvertin to nepochopil.
Ale pochopil, jen zde už bylo tolik OT, že jsem považoval za zbytečné příspěvek zobecňovat.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvertin 3. 11. 2008 08:05

SP má jednu průhlednou taktiku. Každý nešvar v MLM hodit na neetické jednání konkrétní distributora, aby se očistil. Snaží se navodit, že se jedná o nějakou minoritní záležitost. Ale na tom sektářském vymývání mozků jsem byl ve zcela nzaplněné hokejové hale v Ostravě. Myslím, že patří klubu Vítkovice. Hala byla tak plná, že i na ledové ploše byly židle k sezení. A tomu říká SP: "nějaká organizace."

Pokud si dobře vzpomínám, tak nám říkali, že naše organizace je v Česku jednoznačně největší a ty ostatní, které zde působí jsou zde protiprávně a neeticky, konkrétně mluvili o Network 21, ze které je, pokdu se nemýlím, SP.

To je strašně jednoduché, pane SP, nesprávné chování házet na jiné. Ale možná by se dalo uvěřit, že organizace SP je opravdu tou výjimkou v MLM, která se nechová sektářky. To by byl také důvod, proč zde ještě SP nevystavil svoje šeky.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvertin 3. 11. 2008 08:11

S OVB mám také malé zkušenosti. Bývalého spolužáka jsem nalákal na Amway, on mi to chtěl oplatit, tak mě skoro zlanařil na OVB. Pravdou je, že atmosféra zde byla jiná než na Amway. Žádné vymývání mozků, žádné sektářské praktiky. Spíš arogantní přístup vůdců a zesměšňování nováčků, ale budiž.

Když jsem po létech spolužáka potkal, byl z OVB nešťastný. Spolužák v dobré víře nabízel dlouhodobé velmi výnosné investice do Švýcarských nemovitostí. Ti lidé o své úspory přišli. A OVB vesel jede dál.
marvertin
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků