Síťový Marketing (nemoderováno)

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod marvertin 3. 11. 2008 13:58

SP píše:
marvertin píše:Ale jak jste na to přišel, že není v komunismu potřeba reklama. A jak se tedy podle Vás lidé dozvědí o novinkách. Jak se třeba dozvědí, že byl v Amway vynalezen lepší prášek na praní?

Spatne polozena otazka. Kdyby bylo komunismu, nemohla by Amway vyrabet kvalitnejsi prasek, protoze stat by prevzal kontrolu nad veskerou vyrobou. A jak by lide bez reklam prisli na to, ze statu se podarilo vyrobit lepsi prasek? Velice jednoduse. Stat by prestal vyrabet mene kvalitni vyrobky a vyrabel by jen ten lepsi prasek. K cemu by Vam byly mene kvalitni varianty, kdyz byste mohl mit lepsi a jeste byste na to dostal od statu (pardon, ten by to zase vzal z prace tech pracovitejsich) kolik byste si rekl.
Take byste jim to mohl naridit stylem: "ty si BUDES kupovat nas prasek na prani". To by se Vam asi libilo nejvic, ne?

A co je to podle Vás jiného než reklama, to řeknutí, který prášek si mají lidé kupovat. A jsou různé způsoby šíření této reklamy, jeden z nich by mohl být MLM. Uvědomte si, že reklama má především lidi vychovávat. To, že ji firmy zneužívají k propagaci svých zájmů a stát to trpí, je jiná věc.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 3. 11. 2008 13:59

Jeffe píše:
SP píše:Navrhuji novy nazev pro toto tema: S Marvertinem od sitoveho marketingu ke komunismu. :D :D :D :D :D

... jeste lepsi by byl: Jak SP nepochopil analogii... ;)

Rudy bratr Jeffe necht v klidu zaleze zpet do sve rezervace. ;-]
Naposledy upravil SP dne 3. 11. 2008 14:05, celkově upraveno 2
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 3. 11. 2008 14:01

marvertin píše:A co je to podle Vás jiného než reklama, to řeknutí, který prášek si mají lidé kupovat. A jsou různé způsoby šíření této reklamy, jeden z nich by mohl být MLM. Uvědomte si, že reklama má především lidi vychovávat. To, že ji firmy zneužívají k propagaci svých zájmů a stát to trpí, je jiná věc.

Proc byste jim rikal, co maji kupovat, kdyz nemaji na vyber? Pracoviti komuniste prece nebudou vyrabet sunty, proste vyrobi jeden zazrak, ktery bude prat uplne nejlepe, jak to jen jde, a je to. Pak to jen vystavite v obchode a zakaznik, ktery nema na vyber, si neomylne vybere ten jediny spravny vyrobek. Proste idealni komunismus ala marvertin. :D :D :D
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 3. 11. 2008 14:04

Šmarjájozef, takhle dobře jsem se už dlouho nepobavil. :D :D :D
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jeffe 3. 11. 2008 15:07

SP píše:
Jeffe píše:
SP píše:Navrhuji novy nazev pro toto tema: S Marvertinem od sitoveho marketingu ke komunismu. :D :D :D :D :D

... jeste lepsi by byl: Jak SP nepochopil analogii... ;)

Rudy bratr Jeffe necht v klidu zaleze zpet do sve rezervace. ;-]

Zkus se jeste jednou v klidu zamyslet nad tim, jestli pouzitim komunizmu jako prikladu v analogii automaticky znamena jeho podporu. Osvezim ti trochu pamet: ;)
marvertin píše:Obecně MLM žádné nešvary nemá, hezky to vypadá a hezky se to poslouchá. Ale po zavední do praxe je to jiné. Ostatně myšklenka komunismu je také hezká, ne? A jak to vypadalo a ještě někde vypadá v praxi?

Ale nenechte se rusit komunismem a vratte se sitovemu marketingu, na nekterych argumentech ktere tady litaji se da dobre pobavit. :)
Naposledy upravil Jeffe dne 3. 11. 2008 15:22, celkově upraveno 1
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slavek69 3. 11. 2008 15:19

marvertin píše:Pokud ztráta OVB byla zanedbatelná, proč ji tedy nenahradili klientům?


Už jste někdy viděl, aby např. banka vracela svým klientům peníze investované do podílových listů nebo do akcií, které prodělali. Já ne. Musíte si v prvé řadě uvědomit, co je to riziko investora. Nese ho on sám a nikdo jiný. Kdyby OVB provedlo něco nelegálního, nebojte se, že by nebylo hnáno k odpovědnosti. Takovému kolosu, jako je právě OVB, by to určitě neprošlo a konkurence by ho roztrhala na kusy, stejně jako banky v součinnosti s tímto státem roztrhaly na kusy kampeličky, jen proto, že v jedné z nich se udál podvod.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 3. 11. 2008 15:25

Jeffe: Cetl jste vubec marvertinovy prispevky, ve kterych vola po idealech komunismu? Asi ne. Je jedno, jestli se ohani tim, ze to, co tu bylo, nebyl ten "pravy" komunismus. Ja se bavim prave o tech jeho idealech. Podle nej je hezka myslenka: "kazdemu dle svych moznosti a kazdemu podle jeho potreb". To je s prominutim zhovadilost, protoze je jasne, ze prvni, kdo ji zacnou zneuzivat, jsou lenosi. System: "kazdemu, dle jeho zasluh" je daleko spravedlivejsi. Samozrejme se bavime o tech, kterym je to umozneno, vzdy bude existovat skupina lidi, kteri jsou odkazani na pomoc jinych. Ale je treba rozlisovat mezi linymi a pracovitymi. Jinak to totiz skonci tak, ze ti pracoviti v tom lepsim pripade odejdou jinam a nebo v tom horsim pripade prestanou pracovat uplne, protoze kdyz za svou praci nebudou adekvatne odmeneni, tak ztraceji motivaci vubec neco delat.
Hezky je to ilustrovano v tomto pribehu:
Obrázek

Obrázek
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jeffe 3. 11. 2008 15:44

SP: v tomhle se shodneme, ale zjevne ta myslenka byla atraktivni pro miliony lidi a jak to nakonec dopadlo...

Ale dost uz bylo komunismu. :D
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slavek69 3. 11. 2008 15:52

Lenivost je nakažlivá, práce ne, proto vždy budou milióny líných a tisíce pracovitých.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 3. 11. 2008 15:54

Slavek69 píše:Už jste někdy viděl, aby např. banka vracela svým klientům peníze investované do podílových listů nebo do akcií, které prodělali. Já ne. Musíte si v prvé řadě uvědomit, co je to riziko investora. Nese ho on sám a nikdo jiný.

Ouha, dalsi kuri oko! ;-] Nest zodpovednost za sve ciny? Au. Kde jste k tomu proboha prisel? Vzdyt kdyby se OVB zachovala podle idealu komunismu, tak by vsem jejich ztraty nahradila (treba by vzala tem, kdo neriskovali a o nic neprisli, a tudiz ted maji vic). A tim by OVB nastolila spravedlnost ala Marxvertin. ;-] :D :D :D
Slavku69, nesmite na marvertina s takhle tezkou logikou. Vzdyt uz nam tu prece vsem dokazal, ze zakaznici MLM jsou nesvepravne ovce, ktere potrebuji sveho pastyre Marvertina, aby jim ukazal tu jedinou pravou cestu. A Vy byste je chtel jeste zatizit zodpovednosti za sve ciny??? Hruza!!! To je prece nespravedlive! To je demagogie! :D :D :D :D :D
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 3. 11. 2008 15:55

Jeffe píše:SP: v tomhle se shodneme, ale zjevne ta myslenka byla atraktivni pro miliony lidi a jak to nakonec dopadlo...
Ale dost uz bylo komunismu. :D

Spravne, jen to prosim Vas vysvetlete marvertinovi, at nam prestane cpat ty sve rude idealy.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 3. 11. 2008 15:57

Slavek69 píše:Lenivost je nakažlivá, práce ne, proto vždy budou milióny líných a tisíce pracovitých.

Presne tak. A ja jen doplnim, ze proto je take normalni, ze v kazdem oboru lidske cinnosti je vice tech, kteri neuspeji, nez tech, kteri uspeji. At je to studium na VS nebo prace v MLM. A je to DOBRE, protoze ti, kteri jsou lini, si uspech ani nezaslouzi.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod marvertin 3. 11. 2008 16:05

Slavek69 píše:To, že jste byl neúspěšný i v OVB svědčí jen o tom, co jste zač.

Nebyl jsem neúspěšný, jen jsem byl dvakrát na jakémsi sezení, toť vše. Jak jsem psal, bylo to na oplátku za to, že jsem spolužáka zatáhl tehdy do Amway, trochu jsem se za to styděl. Nikdy jsem v tom podnikat nezačal, spíš jsem zvažoval, že nabídky využiji sám a moje rodina. Neuděla jsem to, neboť mě to neoslovilo.
Slavek69 píše:A jestli jste byl zesměšňován, tak jestli jste tam plácal podobné kraviny jako tady, tak se ani nedivím.
Vám a vašemu myšlení se musí člověk buď smát, nebo plakat. Lidé se raději smějí, tak se jim nedivte.

Celou dobu jsem mlčel, byl jsem nováček a zesměšňován jsem nebyl. Zesměšňováni byli trošku služebně starší, kteří byli vyvolávání k tabuli a byli zkoušeni, zda umí představit OVB. Někteří měli dost velkou trému a nešlo jim to. V Amway by za to sklidili ovace a byli by SUPER, v OVB byli zesměšňováni. Ale, že by jim někdo pomohl, to né. A nepleťte si, když se někdo něčemu směje a když někdo někoho zesměšňuje.
Slavek69 píše:Nelíbí se vám plánování, prodávání, vzdělávání, změna špatných návyků, tak se nedivte, že takto trpíte.
Mimochodem, jak vypadá váš život bez plánování a s Vašim myšlením.

Proti plánování nic nemám, to se dělat musí. Prodávání rád nemám, no a co? Vy děláte rád všechnu práci? Vzdělávání rád mám, neustále se vzdělávám kvůli své profesi. Abych mohl kvalifikovaně diskutovat, tak jsem si zopakoval teorii pravděpodobnosti a po večerech v posteli někdy studuji kvantovou fyziku. Jen tak pro zábavu. Špatné návyky rád změním, pokud tím nemyslíte stát se poslušným a přinášet Vám body do MLM.
A já vůbec netrpím, já se zde bavím a mám dobrý pocit z užitečné práce a vůbec mi nevadí, že zde diskutuji zadarmo.
Slavek69 píše:Dle toho, že vymetáte neúspěšně jedem MLM za druhým, tak to asi moc slavné s práci a příjmy nebude. Že jsem se trefil?

Nevymetám jeden MLM za druhým. Dělal jsem jen jeden a to Amway. A nikdy už žádný dělat nebudu. A s těmi příjmy jste se netrefil, nejsou až tak špatné. Až zveřejní příjmy SP, zveřejním já ty svoje.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvertin 3. 11. 2008 16:09

Slavek69 píše:
marvertin píše:Pokud ztráta OVB byla zanedbatelná, proč ji tedy nenahradili klientům?


Už jste někdy viděl, aby např. banka vracela svým klientům peníze investované do podílových listů nebo do akcií, které prodělali.

Pokud investuji do podílových listů nebo akcií, je to moje riziko, nikdo mě nenutil.

Ale v OVB přijde můj dobrý známý, přesvědčí mě, abych bezpečně investoval s největší poradenskou formou, která za všechno ručí, provedou mě nepřehledným bludištěm finančních produktů, kde mi vybrali ty nejlepší produkty z nejlepších, kde mě odborníci nejlép poradí a ochrání mě, abych neinvestoval špatně. To je snad něco jiného, ne?
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvertin 3. 11. 2008 16:12

Slavek69 píše:Lenivost je nakažlivá, práce ne, proto vždy budou milióny líných a tisíce pracovitých.
A o je právě ten důvod, proč je těžké komunismus zatím instalovat.
marvertin
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků