Zkusenosti: Partners For Life Planning

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 6. 2008 16:38

Ondrasz: já ty cizí názvy nemám rád :-(, ale hlavně že si rozumíme :-)
No, nejluxusnější určitě nebudou, stopro se najde něco luxusnějšího od Diora eventuelně nějakých klenotnických firem, ale řekněme firmu známou tím, že vyrábí nadprůměrně drahé kabelky a kufry :-)
Nedávno jsem v nějakém časopise viděl, že udělali i motorovou pilu :-)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LifeFinance 26. 6. 2008 17:00

Myslel jsem fondy životního stylu třeba od Pioneer.
LifeFinance
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LifeFinance 26. 6. 2008 17:08

LifeFinance
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hlava 6. 2. 2009 22:39

LifeFinance píše:Horizont 3 roky - mKonto či dluhopisy, ale pokud chcete spekulovat, tak se obraťte na brokery

Horizont 10 let - agresivní strategie, převážná většina portfolia do akcií, Evropa, Amerika, EM, Next 11 či i komodity. Taktéž lze využít nemovitostní fond jako doplněk portfolia. Měsíční částka 5000 Kč. Za tuto částku lze nakombinovat zhruba 3-5 fondů nebo zvolit fondy životního stylu.

No páni, model přímo ukázkový. Převážná většina portfolia do akcií, k tomu nemovitostní fond jako doplněk, kdbybychom třeba přišli o málo. Rada z června minulého roku, vzhledem k vývoji na finančních trzích máme z portfolia tak možná polovinu, ne-li méně. Odpovědnost finančního poradce za vzniklé škody samozřejmě žádná. Proč si takovíto ale říkají finanční poradci mi moc nedochází?

Proč já vlastně nedělám skutečného finančního poradce? Sobě jsem poradil selským rozumem a mám stále kolem 10% p.a. krize nekrize a to jsem na tu svou investici nemusel ani šáhnout. Ve srovnání s takovýmito radami by mi přeci měli lidi urvat ruce, ne?
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod LifeFinance 6. 2. 2009 23:09

Už uběhlo 10 let? Tak rychle? Říkám Vám něco pojem investiční horizont? Vy si tento příspěvek uložte do záložek, aby jste se mohl po 10 letech podívat, jak si vedou mé tipy.

Není právě že výhodou, že akcie šly dolů vzhledem k nízkým nákupům? Doporučuji Investiční stragie 3. tisíciletí od Pavla Kohouta.
LifeFinance
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 7. 2. 2009 09:16

LifeFinance: Sranda je, že pokud je světová ekonomika v růstu, není takovýž problém mít výnosy. Pokud je v recesi, je to mnohem obtížnější. takže pokud je v růstu nyní, dá se predikovat, že za pár let bude v růstu také. To totiž byla jedna z vějiček pro "obyčejné lidi", když je lapali na nákupy fondů. Růstové grafy jsou cool, ale když si člověk uvědomí, že vše jde v průměru nahoru, tak vlastně není o co stát.
Ruprecht001
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hlava 7. 2. 2009 10:15

LifeFinance: No, nechci Vám brát iluze, ale možná by to chtělo začít trochu sledovat, co že se vlastně na světových trzích děje. Rada investovat do nemovitostních fondů v době (červen 2008), kdy už bylo víceméně jasné, že se jakási nemovitostní krize rýsuje (první výraznější indicie někdy z konce roku 2007), kdy spousta nemovitostních fondů už v té době klesala a klesat ještě dlouho bude, to mi nepřijde zrovna jako nejšťastnější návrh (uvedu Vám krásný příklad - společnost Immofinanz, ještě nedávno tolik všude opěvovaný zázrak, červen 2008 kurz 7.6 EUR, dnes? kolem 1 EUR?). Docela by mě zajímalo kolik % z Vašich klientů, kteří dají na takováto doporučení má natolik pevné nervy, se vydrží dívat obrovské poklesy portfolia a pak následně mají tak silnou víru, že se i přes nepříznivé zprávy a události kolem nás se jejich ztráty nejenom smažou, ale ještě vydělají to, co očekávali. Horizontem 10let se neutěšujte, neb ani Vy nemáte pražádnou jistotu, že se do té doby kurzy vrátí alespoň na původní hodnoty před propadem.

Opravdového finančního poradce bych viděl v někom, kdo na takováto rizika klienta upozorní a navrhne nějakou alternativu jak třeba v době krize začít schromažďovat kapitál na případné budoucí nákupy. Kam tento kapitál relativně bezpečně odložit, apod. A ne člověka, který v takovýchto časech navrhne nemovitostní fond, neb z něj má jakési provize. Samozřejmě, něčím se musí i živit, ale co mu tedy brání vydělávat tím, co zároveň radí i kliendům? Nebo by si takto moc nevydělal?

Větu, že "akcie šly dolů díky nízkým nákupům", jsem upřímně moc nepochopil.
Možná jste si to převrátil a mělo to být ve smyslu, že levné nákupy jsou díky tomu, že šly akcie dolů. Nicméně čas na levné nákupy IMHO ještě zdaleka nenastal ...
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod LifeFinance 7. 2. 2009 12:28

Víte, Immofinanz není nemovitostní fond, nýbrž akcie nemovitostní firmy stejně jako je třeba Orco apod.

Nemovitostní fond je ten, kdy výnos svým klientům realizuje prostřednictvím výnosů z pronájmů, nikoliv hospodaření firmy. Viz Reico, Conseq a pod.

http://www.ifondy.cz/katalog?event:e_id ... SET_FILTER

Akcie jsou dole, proto je vhodné je postupně nakupovat.
LifeFinance
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 7. 2. 2009 12:41

LifeFinance: Ano, akcie jsou dole... ale nikdo neví, jak moc dolů ještě pujdou. V prosinci se věřilo, že se dosáhlo dno (po mírném odrazu na burzách), poslední týdny to vyvrátily a v tunelu je stále tma.
Ruprecht001
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hlava 7. 2. 2009 12:55

LifeFinance: Já vím, že Immofinanz není nemovitostní fond, že to jsou akcie. Ale snad nepředpokládáte, že když jdou akcie dolů, tak že se to fondů netýká a ty porostou ... ?
Jinak když už jste tu nalinkoval jakési fondy, tak doporučuju se i podívat na jejich průběhy, což je přesně to, o čem jsem psal.
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod LifeFinance 7. 2. 2009 14:32

Tak se podívejte na průběh u nemovitostních fondů.

Předpokládáte, že akcie půjdou 10 let dolů? Přeci když budu pravidelně investovat, tak pokles pro mně znamená výhodný nákup. Obecně je známo a dokázáno, že akcie obracejí trand cca. půl roku před oživením a záčatku růstu ekonomiky. Opravdu jste si jisti, že ekonomiky západní EU, Amerika apod. budou 10 let bez ekonomického růstu a položí se do hospodářské krize?

Pánové, kdy jindy chcete investovat?
LifeFinance
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Havers 7. 2. 2009 16:19

Hlava píše:...
Rada investovat do nemovitostních fondů v době (červen 2008), kdy už bylo víceméně jasné, že se jakási nemovitostní krize rýsuje (první výraznější indicie někdy z konce roku 2007), kdy spousta nemovitostních fondů už v té době klesala a klesat ještě dlouho bude...


První výraznější indicie byly známy již z jara (březen-květen) roku 2007 - např. strmé pády akcií developerských firem ve Španělsku!

Stačí se třeba podívat na fond "ČSOB realitní mix" a jasné, že v červnu 2008 už bylo prakticky "hotovo".
http://www.csob.cz/bankcz/cz/Fondy/Akci ... 472222.htm

Pád investiční banky Lehman Brothers 15.9.2008 už developerské společnosti jenom dorazil.
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod kontrol.p 14. 2. 2009 20:44

Panové a co tak investovat do zahraničí? Abych byl přesnější, nedávno jsem potkal hodně zvláštního investora, který investuje peníze do dubajských (nemovitosti), začal mi vysvětlovat ekonomiku, vysvětlil mi co znamená světová krize pro laiky a co znamená pro připravené. Tady jsem pochopil, že on jako investor, čeká právě na ty krize a docela si v tom libuje. Dubaj patří mezi nejvíce rostoucí města na světě, nikdo si tam peníze nepůjčuje, vše se platí hotově. Ať je krize nebo ne, Dubaje se to pomalu netýká. Tvrdil mi, že si koupil nemovitost přímo v Dubaji, myslel jsem že tam chce bydlet, ale on si to nekoupil na bydlení, ale na budoucí prodej. Je to jeho investice na důchod, když mi ukazoval dnešní hodnotu a průměrnou hodnotu nemovitosti v budoucnu, tak jsem pochopil, že člověk nemusí v životě vyhrát, stačí když si kopí, nebo postaví nemovitost 5km od hlavního města. To je jako výhra v loterii. Začínám se o to zajímat. Peníze investuje ještě do Forexu. Říkal jsem si, že když na to má tak proč ne, jenže to jsem ještě nevěděl, že nedávno dělal prodavače pneumatik. Prozradil mi jak to všechno dokázal, sehnal si spoustu informací a začal jednat, sehnal jsi prachatého investora a sepsal smlouvu. Začalo se dařit, půjčil si vysokou částku od banky, díky tomu že měl pro banku skvěly návrh, jaký to mi neprozradil, banka mu peníze půjčila…… Docela frajer.
kontrol.p
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 2. 2009 23:25

Ono všechno je možné, důležité je přijít na takové informace včas a obávám se, že v momentě, kdy jsou už veřejně známé, tak je pozdě.

Na tu průměrnou hodnotu nemovitosti v budoucnu přišel jak? To má věšteckou kouli, nebo počítal dle minulých let? Jen aby to nebyla stejná bublina jako ceny nemovitostí v USA :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 30kveten2004 15. 2. 2009 00:09

kontrol.p Dubaj letí, tam se utopí peněz věřících snílků o snadném zbohatnutí:-) Tím to ses u mě definitivně odepsal....
Pracuji jako finanční poradce a za svou prací a výsledky si stojím!
30kveten2004
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků