od kontrol.p 17. 2. 2009 19:59
Abych ti pravdu řekl, když sjednávám IŽP, tak hlavně kvůli tomu, že klient požaduje vysokou pojistnou částku, když chce jiné pokrytí, tak sjednávám ještě úrazovku. Záleží co přesně klient vyžaduje. Někteří píši jakoby IŽP byl nějaký hnůj, nesouhlasím, když se přiměřeně nastaví a využívá se hlavně na pokrytí, tak nevidím žádný problém. Když se chce pojistit rodina, tak IŽP nabízím především na hlavní vysokou pojistnou částku, kdy se mi automaticky vytvoří 15% sleva, která se klientovy započítává do jiného produktu. Rodině udělám samostatnou úrazovku, kdy dokáži v jedné smlouvě pojistit až 8 rodinných příslušníků a nezáleží jestli jsou to děti, rodiče nebo senioři. Tady ti asi nikdo neporadí, každý má svůj názor. Nevím jak ty, ale vážnou chorobu bych plánoval při vyšším věku. Na druhou stranu vážně onemocníš, nedostaneš ani korunu a už se ani nepojistíš, prostě to záleží na tobě. Pobyt v nemocnici dávám automaticky, je pravda, že málokdo vydrží v nemocnici dlouho, ale až se stane opravdu něco vážného, budeš rád, že se ti nemocnice zaplatí. Jen tak pro informaci, někteří se hádají jestli jsou produkty lepší na pobočce, někdy ano někdy ne, opět záleží co klient preferuje a co se týče nákladovosti, tak to vychází podobně. Proto nabízím produkty jak pobočkové, tak i pro externí partnery. IŽP je dobře provizně hodnocený, já to napíši otevřeně, za jeden IŽP kam klient vkládá 1000,- mám 10-16 000,- na provizích. Tak tady sám vidíš jak je IŽP na začátku pro klienta drahý. Když, ale využiješ mimořádné pojistné, tak ušetříš na provizích( ze strany klienta) a na jiných poplatcích (ukazatel PER) Bohužel ne u všech IŽP. Prozradím ti vynikající fintu, kterou zná opravdu málo kdo. Tyká se to provizí, chceš být zajištěný a zároveň nechceš nějakému hlupáčkovy zaplatit provizi? Jestli tě to zajímá, napiš mi na mail. Velkou výhodou je, že když vkládáš peníze do IŽP dejme tomu 1000,- tak v budoucnu až máš vytvořený kapitál, tak si můžeš navýšit pojistné částky, které jsi na začátku sjednat nemohl, protože tě 1000,- nepustilo dále. U KŽP a úrazovce musíš zvednout i měsíční úložku. Bohužel nevím jestli to jde u všech IŽP, záleží jak se poplatky u daného IŽP strhávají, tohle je taky moc důležité, protože tohle je rozhodující. Nějaké poplatky v sazebníku nejsou ani tak důležité, jako systémové strhávání poplatku.