Investicia do zlata.

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod opatt 2. 7. 2009 19:21

:D O Mesic samozrejme nejde. Spis se jevi pravdepodobnejsi zpusob dolovani zlata. I technologie ziskavani surovin maji jiste svuj "high peak" nicmene nutno prihlednout k rozvoji technologii v poslednich 50 letech - raketovy vzestup tezby a posunovani konce svetovych zasob napr. ropy o necem svedci..
Lust och fägring stor!
opatt
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 7. 2009 19:22

opatt: no pár slitků koupit můžeš. Když nic jiného, může to ve stáří použít na zuby :D
Máš-li toho dost, můžeš diverzifikovat. Nějaké peníze (v různých měnách uložené v bankách v různých zemích), nějaké nemovitosti, něco zlata a nějaké akcie perspektivních firem.

Noxik: nyní ne, ale není to tak dávno co byla letecká doprava dostupná jen těm opravdu nejbohatším a dneska může letět skutečně každý. Takže kdyby se na Měsíci našlo skutečně bohaté ložisko zlata, tak věřím, že by se našel i způsob dopravy. On je totiž rozdíl, jestli se tam letí jednou za 30 let a nebo "každý úterý" :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sniper76 2. 7. 2009 19:25

Před 4 roky byla cena zlata mezi 400 a 450USD. Posledních 18 měsíců osciluje mezi 700 a 1000USD. Až cena zlata poklesne zpět k 400USD je předpoklad slevnění i zlatých slitků (možná) a pak bych nakoupil.
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 2. 7. 2009 19:39

sniper76: a za kolik byl pře 4 roky dolar a za kolik byl dnes?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 7. 2009 19:40

Jen taková perlička. Za posledních 50 let se vytěžilo více zlata, než za celou předešlou lidskou historii. Nebo že 80 % zlata bylo vytěženo v posledních 100 letech :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sniper76 2. 7. 2009 20:38

to mikicz: osciloval kolem 25kč
dolar oslabil o 20%, zlato v USD posílilo o 100%. Co dodat?
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vondra01 3. 7. 2009 08:18

Ja bych zlato uplne nezatracoval, urcitou cast tveho portfolia by urcite tvorit mohla (nebo i stribro).
V odkazu niz je z grafu patrne vztah mezi cenou zlata a inflaci, ktery myslim odpovida na tvou otazku
http://www.penize.cz/52015-zlato-cenove ... ko-u-akcii

Pokud uz ti jde jen spis o neco zajimaveho pro tve dite, klidne bych zvazil i ty zlate mince. I kdyz cena zlata poklesne, tak minimalne nejaka numismaticka hodnota temto mincim zustane, az tvoje dite dosahne dospelosti.
vondra01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sniper76 3. 7. 2009 08:35

Mezi pamětními mincemi vydanými ČNB neexistuje jediná, na které by kdoko-li prodělal. Výhodou a zároveň i nevýhodou je jejich omezený počet, takže se velice těžko nakupují.
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vondra01 7. 7. 2009 09:51

A neni duvod se omezovat pouze na ceske mince, spousta dalsich centralnich bank vydava zlate mince, tady je napriklad prehled ze Slovenska http://www.zlate-mince.cz/EmiseNBS.htm

Hodnota zlatych mincich sice v case nemusi silne klesat, ale je podle me velmi dulezite urcit si jasny casovy horizont investice. Z dl. hlediska je to myslim OK, ale z kratkodobejsiho pohledu nemusi byt investice do zlatych minci nijak skvelou investici.
Ondra
http://www.burzian.com
vondra01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Premysl Tiser 7. 7. 2009 15:32

vondra01 píše:Me prijde, ze jste zbytecne katastroficti :), ale souhlasim, ze inflace muze znicit hodnotu meny ci dluhopisu, ale neni nezbytne nutne investovat do fyzickeho zlata. Je s tim proste moc starosti a potencial vynosu je minimalni (protoze nepredpokladam, ze ma nekdo doma sklep plny zlatych cihel). Ale lekum proti inflaci je mnohem vic, casto se mluvi o nemovitostech, komoditach,atd. no proste hmotnem majetku, ale kazdopadne asi jeden druheho nepresvedcime. Diky za nazory
O.


Ve chvili, kdy nebyt zestatneni padla nejvetsi pojistovna na svete - AIG, neni ve svete financi jisteho uz vubec nic. Kdyz koupis certifikat na zlato a emitent (banka, ktera ho vydala) krachne - coz je stale realne - certifikat bude mit nulovou hodnotu. Certifikat je v podstate urcita forma dluhopisu. Neni-li dluznik, nebude splatka dluhu... Vubec to ninajk nesouvisi s cenou zlata.
Ekonomicke poradenstvi pro male a stredni podniky, transformace a prodej firem, poradenstvi pro obce, mesta, kraje a statni spravu, vyberova rizeni, kofinancovani k fondum EU.
Premysl Tiser
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vondra01 8. 7. 2009 08:07

To mate samozrejme pravdu, certifikat je pouze dluhopis vydany konkretni financni instituci, nicmene souvisi to prave s tou zminovanou katastroficnosti, kdyz nebudete verit financnimu systemu, znamena to, ze musite vsechny penize promenit za hmotne statky, protoze penize maji jen takovou hodnotu, jakou jim financni trh prideli. Btw z velkych hracu vydavajicich certifikaty padla pouze Merill Lynch.

Certifikat samozrejme s cenou zlata souvisi, protoze dana financni investice do ktere se investuje nakupuje v ruznych formach zlato, spolecnosti zpracovavajici zlato, apod. (zalezi na tom, jaky certifikat si vyberes), takze korelace mezi cenou certifikatu a cenou zlata je velmi silna. Cena zlata a certifikatu spolu souvisi, staci se podivat treba na www.euwax.de.
vondra01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 7. 2009 08:20

Myslím, že se tu směšují 2 věci.
1) investice do zlata za účelem výdělku - zde mají certifikáty smysl, protože jejich nákup a prodej je jednodušší a rychlejší a umožňují i pákové obchody. Ovšem pak je to spojeno s rizikem stejně jako jakákoliv jiná investice
2) uložení peněz do zlata za účelem ochrany majetku - to má opravdu smysl jen a pouze do fyzického zlata pod osobní kontrolou majitele (tedy ani ne do bankovního trezoru, ale doma pod jabloň :D )
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikicz 23. 9. 2009 20:36

odkaz smazán
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 29. 9. 2009 12:48

Pokud někdo uvažuje o nákupu většího množství zlata, doporučuji podívat se po rakouských nebo německých prodejcích - ceny jsou na kile cca o 20-40tis výhodnější, něž u českých prodejců.
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod natalin888 29. 12. 2009 02:11

Zdravím všechny.
Posbírala jsem různé články na toto téma na webu : http://www.investicnizlato4you.webnode.cz, jelikož i mne v poslední době velice zajímá toto téma.
natalin888
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků