Naprostý souhlas
DoubleSix. Tím, že učiníme rozhodnutí za tebe (o což jsem se dost snažil), ti vlastně uškodíme, protože to rozhodnutí, i když se třeba dlouhodobě projeví jako správné, ti nic do života nedá (a ty, až budeš v podobné situaci jako KB x ČSOB, tak zvolíš zcela jistě blbě = KB

)
Ne, vážně. Začni racionálně uvažovat, vyprdni se na slovíčkaření s názvy bank a z našich místy zaujatých příspěvků vyfiltruj fakta, která si následně ověř na stránkách příslušných bank (doufám, že tak již činíš a jen tak nám bláhově nevěříš).
Chápu, že zatím nemáš žádný účet, takže nemůžeš přesně spočítat poplatky za jeho provoz. Ale jak v technických oborech, tak v bankovnictví vládne nástroj zvaný "simulace", který právě eliminuje často velmi nákladné metody typu pokus/omyl.
Vem si tužku a papír a udělej pár jednoduchých výpočtů ohledně měsíčních nákladů za předpokladů, že:
1) nebudeš účet využívat téměř vůbec
2) budeš účet využívat způsobem, jak nyní předpokládáš ty
3) budeš účet využívat podstatně víc
4) budeš účet využívat třeba jako já (2x příchozí platby, 2 příkazy k úhradě, 2x inkaso, 1x trvalý příkaz k úhradě, 2x výběry z bankomatu + provádím některé operace za příslušníky rodiny, kteří nemají účet
ad těch 50,- v ČSOBNemělo s mým rušením karty a přečerpání nic společného. Doba, po kterou jsem měl být studentem a kterou jsem nahlásil při zakládání konta, byla do konce tohoto června. Což znamenalo, že účet mi sice zůstává, ale od července platím měsíčně 50,- jako u běžného účtu.
Co mě zaráží, je, že mi končí platnost studentského účtu a oni mi o tom "dají vědět" až příští měsíc zkasírováním za služby. Myslím, že mi to možná bylo řečeno při zakládání účtu, ale kdo si to má ty roky pamatovat. Navíc jsem nepředpokládal, že si studium o rok prodloužím. Navíc, který student si stihne zrušit účet ihned po státnicích, když musí čekat 45 dnů na zrušení kreditky.
Myslím, že by bylo fér, aby platnost studentských výhod byla až do konce srpna a hlavně o datu ukončení účtu informovat mailem!
Pochopitelně potvrzení o studiu mohu získat až v září při zápisu do aktuálního ročníku. Paní, která mě obsluhovala, mi prodloužila platnost studentských výhod do konce srpna, s tím, že jí pak potvrzení dodám. Byla velice vstřícná a ani jsem neměl právo si na ní léčit svou rozladěnost.
Každopádně to považuju za klasickou snahu vydělat na klientově nepozornosti a já se holt nechal nachytat. Těch 50,- mi už mi asi nikdo nevrátí, ale aspoň se někde ozvu, aby se to samé nestalo i mým následovníkům.