splatenie dlhu na kreditke Citibank

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod aisicek 10. 2. 2010 00:12

Mam taky problem. Na kreditke citibank som v minuse 150000Kc kvoli jednej nahlej situacii. teraz by som ju chcel zrusit kreditku a splacat dlznu ciastku napriklad 2 alebo 3 roky. Ma niekto skusenosti s tym? Da sa presvedcit citibank aby z dlznej ciastky na kreditke urobili klasicky uver so splatnostou 2-3 roky?
aisicek
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 10. 2. 2010 00:22

Doporučuju volat Citilinku a zeptat se na možnost nákupu na splátky, pokud ty peníze byly utracené nákupy a nebyly vytažené z karty přes bankomat.

http://www.citibank.cz/czech/consumer-b ... platky.htm
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 2. 2010 05:06

Určitě bych zkusil zavolat na Citilinku jak radí 4honza a třeba dojdete k nějakému rozumnému řešení.
Pak jsou to varianty nezávislé na Citibank a to buď vzít si klasický úvěr někde jinde, ze kterého kartu "zatáhneš" (zde je otázka jestli ti ho se 150 tisícovou "sekerou" dají, záleží na tvých příjmech) a nebo zkusit banky (např. GE) / splátkové společnosti (např. Cetelem, Credium), které se zaměřují na konsolidaci úvěrů.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mobilman 10. 2. 2010 12:09

ze zkušenosti mojí blízké osoby můžu říct že domluva s Citi je nemožná. nejednalo se o tak vysokou částku, při volání na citilince jen mleli dokola že to není možné nějaké rozložení do splátek ap. a vyhrožovali jen soudem a exekucí. když jsme zkusili sepsat písemnou žádst a poslali to doporučeně na citibank (v mylném domění že to bude někdo řešit a bude možná dohoda) tak jen zavolali zpět že to možné není. na žádost písemné odpovědi jen slečna po telefonu odsekla že prý nic posílat nebude...

ale jinak za zkoušku nic nedáte, pokud to ale nedopadne dobře tak se připravte na vyhrožování a navýšení dluhu o soudní a exekuční poplatky takže případně zkuste zvážit rychle nějaké refinancování a nebo pokud máte mnoho závazků a minimální majetek tak se zamyslete i nad možností osobního bankrotu (pokud máte vícero potíží - nejen s citibank).

moc možností ale asi není - dluh je jistě evidován v bankovním registru a pokud to už nějakou dobu dlužíte tak jistě už i v SOLUSu - čili možnosti půjčky/refinancování od nějaké banky nebo velké známé fin.společnosti jsou téměř nulové.
mobilman
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 10. 2. 2010 15:19

Jo, Citina - jednání řeznickýho psa. Mně na 2 reklamace různých problémů odpověděli stejným textem (jen s jiným datem), žádné č.j., žádné řešení podstaty reklamace, žádné odůvodnění. Prostě obecné: "máme pravdu, protože máme pravdu", které posílají každému.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 10. 2. 2010 18:17

xls: jenom pro zajimavost - o co presneji slo?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 10. 2. 2010 18:53

O přechod mezi kreditkami: účtovali poplatky a přitom nepřipisovali bonusy, neodpovídala výše bonusů, atd.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 10. 2. 2010 18:56

No tak to jsem zvědav na osobní zkušenosti... Já před pár dny vyměnil Kreditku Partner+ od České šiditelny právě za kreditku Citi.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mobilman 10. 2. 2010 21:09

Tomáši já jsem do nedávna zlatou citinu měl a jsem rád že jí už díkybohu nemám. Zezačátku jsem si nemohl stěžovat (zlatá ČSA), měl jsem neustálý přísun mílí do ČSA OK programu a za nějaký ten rok jsem zato měl nejednu letenku zdarma. Nicméně poslední dobou se to rapidně zhoršilo - i při včasné platbě (tj. tak 5 prac.dní předem) se mi stalo že platba nebyla spárovaná včas, hned druhý den mi volali na mobil i do práce a pokud jsem nebyl u stolu nebo u mobilu tak volali klidně i 6x zasebou (ne že by si dali pauzu a za chvíli znovu, ale to bylo skutečně 6 zmeškaných hovorů ihned za sebou, nechápu tu logiku.. když to minutu neberu tak tam asi fakt u telefon nejsem).
No jinak od operátorů často sprcha výhružek jak kdybych byl největší dlužník na světe a několikrát se mi stalo že jsem tvrdil že není možno aby splátku neměli a tak to slečna chvíli prověřovala a nakonec zjistila že se třeba včera připsala, nicméně mi prostě zavolá, seřve mě a pak se ani pořádně neomluví. Jednání fakt hrozný, čili jsem si řekl že tohle si fakt nenechám líbit a kartu tak od citibank už nemám. Sice jim jedna zlatá karta žádnou díru do rozpočtu asi neudělá nicméně mě už alespoň nikdo neobtěžuje neustálým voláním. Taky mi naúčtovali 2x za sebou pokutu 500 Kč za platbu který přišla hned prnví den po dni splatnosti (resp. to spárovali , platba mohla přijít fakticky na účet snad i včas). to byla poslední kapka..
mobilman
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 10. 2. 2010 23:12

Jo, vyrazit z nich dost tvrdým opakováným jednáním a výhružkami nějaký neoprávněně naúčtovaný prachy se mi taky podařilo, ale omluvu nebo přiznání chyby rozhodně ne. Prostě vycházejí kdyžtak z pozice zatloukat, mlžit, nedat zákazníkovi nic konkrétního do ruky; pravdu mají jen oni, všechno je v podmínkách a ve spleti dodatků. Když se zeptáte, kde konkrétně, tak zase nic. Prostě čistě gaunerský přístup.

Z druhý strany dokud jsem měl tu základní kreditku, tak byl vcelku klid, všude ji přijímali, byly slušný kurzy (dřív, teď se to zmrvilo), prostě to fungovalo. Jen mě štvalo, že mi pořád vynuceně zvyšovali limit a pořád od nich telefonem spamovali obch. zástupci jestli nechci kreditku (kterou jsem měl).
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod fikyyy 15. 2. 2010 23:08

tak me zas kupodivu vysla citi dost vstric, kdyz mi z jejich dobre vule stornovali 2500 i kdyz bych teoreticky uz nemel narok....
fikyyy
Nadšenec
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků