Partners- vhodná investice do AXA, PIONEER??

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod resolut 13. 2. 2010 17:04

Dobry den, mam stav. spor., penzijko, Flexi pojisteni od CS cca 440,- , uver u CS 100 000,- na 5 let.
Byl jsem 2x u poradce Partners, takze klasika - co uz jsem zde cetl, poprve mi jenom slibovali jak vydelavaji s klientem, jsou opakem pojistovaku, protoze tem jde jen o provizi, ze partners na to jdou jinak apod., porad mi kreslil grafy jake splatky na hypoteku bych mohl mit ktere by zaridili oni....a kolik milionu bych mohl mit nasporenych na duchod apod...ale vsechno jenom smyslene zadna realna cisla jak k tomu dojde mi ukazat nechtel...zy pry se k tomu dostaneme.....nakrmil me temahle vecma, popovidali jsme si o hypotece, kterou bych si chtel behem cca 2 let vzit na byt okolo 1000 000,- , atd atd.......koukli na moje smlouvy, usoudili ze jsou dobre a neni treba je menit.......pri druhe schuzce byl na rade obchod, ze pry na tom mem financnim planu pracovali az do 3 do rana......a ze vymysleli pro me neco fantastickyho:D....me spis prislo ze jen vyplnili dve A4 a hotovo ;-) .....a nabidli mi ,,naprostou novinku" (netusim jestli je to novinka ci ne)... AXA 1500,- nebo Pionyra (o tom jsem jiz cetl ze na tom snad ani jeden clovek nevydelal?) pro investovani na 38 let. Potreboval bych poradit, neviim totiz komu verit, zda do toho jit, ci ne. chtel bych spis neco kratkodobeho jako zaklad na hypoteku, toto se mi moc nelibi. Prijdu o ty penize, nebo to nejsou jen lzi pro to aby uzavreli smlouvu a dostali provizi? :idea:kolik to muze pro ne za tuto smlouvu byt?
nevim jak se rozhodnout, nicmene smlouvu jsem jiz podepsal na tu AXU :-( byla to chyba? trvaly prikaz jsem jeste nezadal, ale podpis uz maji...bude nejaka sankce za zruseni smlouvy nebo to proste zanikne kdyz neposlu prvni castku :?: :idea:
pocital jsem s tim ze mi spis poradi jak kratkodobe vyhodne neco nasporit...na duchod jsem zatim ani nepomyslel....a nechal jsem se docela oblbnout az se tomu musim smat...umej holt presvedcit...byli proste dost dobry no :-) :tleskani
nevim pro co se rozhodnout...co sporici ucet u mBank? nebo ponechat sporeni u CS a navysit castku? slysel jsem i o CP invest kde jsou penize online pod kontrolou a je mozno je prevadet , jdou vybrat kdykoliv kdy budou potreba..?
budu rad za vase rady diky moc
Naposledy upravil resolut dne 13. 2. 2010 20:44, celkově upraveno 2
resolut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KaliH2O 13. 2. 2010 17:13

Ahoj, spořící účet u mBank není špatné rozhodnutí, pokud opravdu nechceš INVESTOVAT a chceš mít peníze na očích, vidíš aktuálně, kolik je úrok a nestojí tě to nic. Nejsem finančník, ale jedno vím určitě, do nějakých finančních aktivit typu IŽP ... bych nedala ani korunu. Pokud si nechci umrtvit peníze na 10 let
KaliH2O
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 13. 2. 2010 17:23

resolut píše:nevim jak se rozhodnout, nicmene smlouvu jsem jiz podepsal na tu AXU :-( byla to chyba?
To, co jsi podepsal byla nejspíš koncesionářská smlouva s AXA, která ale neznamená pro tebe pivinnost investovat do fondů AXA.
Pokud si ale podepsal nějakou životní pojistku AXA, tak je potřeba ji písemně zrušit.

Jinak pokud chceš mít peníze "hezky na očích" a na pojištěných vkladech, tak doporučuji spíše spořicí účty:
ING, AXA, LBBW - 2,5%
Volksbank - 2,03%
Poštovní spořitelna, GE Money, ČSOB - 2%
Naposledy upravil DoubleSix dne 13. 2. 2010 17:46, celkově upraveno 1
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KaliH2O 13. 2. 2010 17:28

DoubleSix: ty spořící účty mají nějakou výpovědní lhůtu nebo je to jako u té mBank, že si to vybereš kdykoli?
KaliH2O
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 13. 2. 2010 17:45

KaliH2O píše:DoubleSix: ty spořící účty mají nějakou výpovědní lhůtu nebo je to jako u té mBank, že si to vybereš kdykoli?
Všechny, co jsem uvedl, jsou bez výpovědní lhůty.
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 13. 2. 2010 17:48

resolut: mohu vedet, co vede cloveka k tomu hned neco podepisovat? Navic, kdyz ani nevi poradne co a za jakych podminek? Co muzes, to zrus a toho vytecnika nakopek pekne do obou pulek!

Vykasli se na vselijaky produkty a hlavne se co nejdriv sam snaz zbavit toho uveru 100k. K cemu by sis na jednu stranu za nizke uroky sporil, kdyz na stranu druhou za vysoke uroky dluzis?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 2. 2010 18:16

No jo, Pioneer http://www.vorisek.cz/_text.php?clanek=83 tam už zahučelo prachů a původního majitele už taky nemá. Kolikátý je ten současný? Tuším třetí? :) Problém u Pioneer nebyl ani tak pokles fondu, těch pokleslo víc, ale to, že si český fond těsně před poklesem vyměnil cenné papíry s americkým. Takže zatímco český klesl, ten americký (důležitější) rostl. Takže ztráty Amíků zaplatili hloupí Češi. A jsem přesvědčen, že by to klidně udělali znovu.

Ohledně té Axy, těžko říct, co jsi podepsal. Mohla to být jen smlouva o spořícím účtu (nic proti, k ničemu tě to nezavazuje a aktuálně je nabídka celkem dobrá), životní pojištění, nebo něco jak už tvrdil kolega. Podle toho se pak zachovej, rozhodně nenechávej smlouvu tzv. "vyhnít", obzvláště, když si chceš brát hypotéku, mohl by ses totiž také lehce dostat do registru dlužníků a pak pá pá hypotéko! Jestli jí chceš, tak jí plať, jestli nikoliv, tak jí zruš.

Osobně bych se k tomu stavěl rezervovaně. Píšeš, že si chceš brát hypotéku. Pak proč se zavazovat nyní k placení na 38 let?
1) budou ti ty peníze chybět při splácení hypotéky
2) je hloupost si půjčovat peníze (zpravidla za vyšší úrok) a zároveň je spořit
Raději splácej vyšší částku na hypotéku a splať jí dříve. Zaplatíš míň na úrocích a zkrátíš "rizikovou dobu", kdy by tě mohl poškodit výpadek příjmu. Na něco se lze pojistit, ale proti všem rizikům nikoliv, popř. ne dostatečně.

Co se Partners musí nechat, mají ze všech prodejců finančních produktů naprosto nejlépe zpracovaný marketing. Umí své lidi dostat do médií (např. v E15 nebo iDnes hodně často vycházejí komentáře od lidí od Partners) a dokonce i do NERV (národní ekonomická rada vlády). V médiích si umí ledaccos vydupat (sledují články a příspěvky v diskusích a poměrně rychle na ně reagují). Ovšem konstrukce uvnitř je naprosto shodná s ostatními prodejci. Být to reklamní agentura, určitě si je najmu, kam se na ně hrabou klasické PR a podobné agentury.

K tvým smlouvám. Celkem nechápu to stavební spoření a zároveň úvěr u ČS. Vzhledem k malé spořené částce ti značnou část ze zhodnocení požerou poplatky, navíc splácíš ten úvěr. K tomu ještě to penzijko. Ohledně toho životního pojištění nemůžu hodnotit, záleží na tom jako ho máš nastaveno. Pokud hlavně na rezervotvornou část, tak bych ho nedoporučoval, jestli na rizikovou - tak záleží na tvé situaci, ale za 440 Kč to nic moc pojistka nebude, to bude plnění v řádech statisíců a to je jak nic.

Jestli bych mohl já doporučit:
1) je-li to možné, snažit se co nejrychleji doplatit úvěr u ČS (je-li možné ho předčasně splatit bez sankcí
2) zrevidovat to životko, buď zrušit, nebo uzavřít na takové částky, které něco řeší. Spíš bych ho ale zrušil a případně uzavřel čistě rizikové až s hypotékou, někdy lze získat u banky i slevu při současném uzavření více produktů
3) penzijko - asi nechat být, ta stovka, to jsou jedny cigára. Pokud by ti měla chybět tak spíš pozastavit (po dohodě s fondem přerušit placení), než zrušit
4) to stavební spoření bych platil maximální částku, tedy 18 nebo 20 tisíc ročně (podle toho co máš za variantu), abys maximálně "umořil" poplatky za vedení smlouvy.

Ohledně koupě bytu/domu, může být výhodná kombinace úvěru ze stavebního spoření a hypotéky. Ale pouze klasického, žádný překlenovák, to pak je hypotéka výhodnější.

Ohledně té lepší hypotéky - no těžko říct. Problém většiny bank je v tom, že mají hypotéku "od", takže těžko odhadovat jakou dostaneš reálnou sazbu. Navíc téměř u všech dostaneš při konci fixace horší úrok, než noví klienti, takže co ušetříš na začátku, to si vezme banka při změně fixace. Pokud nejsi typ na přebíhání mezi bankami, abys po konci fixace řešil přeúvěrování, tak na tom nejspíš dost proděláš.
V tomhle se mi líbí mBank, že nemá žádné sazby od, ale pěkně jasné a veřejné sazby stejné pro všechny klienty. Nyní hodlá vtrhnout na trh s úrokově vysoce konkurenční hypotékou (na druhou stranu bude mít oproti stávajícím podmínkám větší omezení - ovšem můžeš si vybrat kterou variantu chceš), u prodejců si jí ale sjednáš vyjímečně; neplatí zrovna velké provize :). V tomto ber ale můj názor s rezervou:
1) jsem v mRadě (jak tu určitě někdo brzy poznamená), tak mohou být ovlivněn
2) netrpím nedostatkem peněz, nikdy jsem si žádný úvěr (kromě kreditní karty a i tu používám vyjímečně) nebral, vždy kupuji jen to, na co mám.

Pokud ti po splácení úvěru u ČS a stavebního spoření zbudou ještě peníze, doporučil bych spořící účet. Z bank vychází dobře právě ta Axa (2,5 %, při splnění podmínek bonus 0,5 %), ING (2,5 %). Pokud se nebojíš záložen, tak MSD (4 %) nebo Unibon (3,1 %) a MPÚ (dle zůstatku 2,5 až 3,1 %). Vše bez poplatků výpovědní lhůty, někdy s omezením na 2 výběry v měsíci. Na delší dobu se vyplatí termínované vklady, zde bych vybíral opět ze stejných ústavů.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod resolut 13. 2. 2010 18:23

satan: jak rikam no...byli proste dobry ze me na to presvedcili...jsem si myslel ze to se mnou myslej dobre...me asi zhypnotizovali nejak nebo co:D ze jsem potom sam sebe nechapal a musel jsem se tomu zasmat jakej jsem byl debil:D ze jsem jim to podepsal kdyz jsem o tom ho*** vedel.
ja jsem se prave shodou okolnosti s tim clovek setkal uz driv pracovne, ma od nasi spolecnosti internet ktery jsem mu zapojoval:) kdyz bude zlej tak mu snizim tarif:)
S tim uverem tj pravda no, toho se musim zbavit nejdriv a az napr pristi rok bych sel do toho sporiciho uctu
jinak prosim jeste jedna blba otazka...napr dam na sporici ucet 10 000,- plus mesicne 3000,- a bude 2% p.a.....kolik tam bude za rok?to se zhodnocuje kazdy mesic? nebo rocne?
diky
resolut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 2. 2010 18:27

2 % je vždycky ročně. Navíc z toho ještě 15 % daň, takže ve výsledku 1,7.
u 2,5 % je to 2,12
u 3 % je to 2,55
u 4 % je to 3,4

Tady je taková spořící kalkulačka:
http://www.mesec.cz/sporeni/sporici-ucty/

Takový jeden výpočet jsem udělal i zde:
http://www.mesec.cz/clanky/kam-aktualne ... le-penize/
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod resolut 13. 2. 2010 18:33

ok, vse si prostuduji. diky moc za rady
resolut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 13. 2. 2010 18:33

PatrikChrz píše:4) to stavební spoření bych platil maximální částku, tedy 18 nebo 20 tisíc ročně (podle toho co máš za variantu), abys maximálně "umořil" poplatky za vedení smlouvy.

Zde si dovolim namitnout, at plati naopak MINIMALNI castku, kterou dosahne na plny statni prispevek - obvykle sporitelna na dotaz sdeli, kolik se ma doplatit pro konkretni rok! V realu to muze vypadat tak, ze misto vlozeni 20 tisic staci treba 10 tisic. A proc jim zbytecne davat vic, ze?

Resolut: zalezi na pripisech, treba nektere instituce maji mesicni, nektere zase ctvrtletni (sporici eKonto, ING). Proste na sporak davej co nejvic muzes a kdyz si to budes chtit vybrat/prevest, tak neni problem. Hlavne si poradne zjisti, cos vubec podepsal, abys to mohl co nejrychleji pripadne vypovedet!
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 2. 2010 18:40

Něco o životním pojištění jsem psal třeba zde:
http://www.mesec.cz/clanky/vyplati-se-z ... pojisteni/
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KaliH2O 13. 2. 2010 19:40

jak to pozoruju, kolik problémů a vyhozených peněz by si lidi ušetřili, kdyby bezhlavě nepodepisovali, co se jim předloží a nejdřív se informovali -třeba na podobném fóru, kde získají potřebné informace a navíc bez mlžení a zbytečných výdajů :-)
KaliH2O
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Havers 13. 2. 2010 19:45

PatrikChrz píše: Problém u Pioneer nebyl ani tak pokles fondu, těch pokleslo víc, ale to, že si český fond těsně před poklesem vyměnil cenné papíry s americkým. Takže zatímco český klesl, ten americký (důležitější) rostl. Takže ztráty Amíků zaplatili hloupí Češi. A jsem přesvědčen, že by to klidně udělali znovu.


Toto čtu vůbec poprvé a vypadá to jako velký nesmysl. Nějaký zdroj by nebyl? Nebo je to jen JPP?

Mimochodem, IKS KB má už třetího vlastníka, no a co?
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 2. 2010 21:19

Teď už to bohužel nedodám, ale před lety o tom bylo na Internetu docela dost.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků