All Property Ltd

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Majkl182 26. 2. 2010 13:21

Také daním výnosy z APL - nechal jsem si vše posvětit u finančního úřadu (pravda, musel jsem to paní vysvětlit, ale nakonec mi dali doklad toho, že je danění správné). Jedná se o danění příjmů z kapitálových investice podle paragrafu 10, daní z příjmů fyzických osob. Pochopitelně se daní pouze čistý zisk, čili výnosy - náklady. Pokud jsem poslal do APL 10 000 EUR, tak daním následně až prostředky nad 10 000 EUR.

Majkl182
Majkl182
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod elanc 26. 2. 2010 13:25

guinness1759:
daním až to, co je nad 10tis. EUR. Ale přesně fakt nevím, nechávám si to zpracovávat. Jestli chceš víc info, ptej se daňových poradců, ti to mají v malíčku.
elanc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod guinness1759 26. 2. 2010 13:33

Tak to ale přece asi ne na základě výpisu z banky? Nebo to funguje že pošlu 10.00EUR jako, "investici", pak vyberu 5.00EUR, nedaním, pak 2.500 EUR nedaním, pak 3.000EUR, paltím daň ze základu 500EUR? ... Co když se poslední výběr zrealizuje až v dalším účetním období??? A jak z výpisu z bankovního účtu poznám a prokáži, že jsem realizoval ztrátu (např. u FX, které prý APL taky dělá, může být ztráta z derivátových obchodů odepsána od základu daně ... ale z výpisu na bankovním účtu ji přece neprokážu???)
guinness1759
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Majkl182 26. 2. 2010 13:42

Ano, přesně tak, jak píšeš - daníš až zisk po odečtení nákladů (v našem případě investice 10 000 EUR do APL) a nezáleží na to, v jakém to bylo období. Já jsem např. investoval v roce 2007, ale danil až v roce 2008 - není v tom žádný problém. Ztráty, které si můžeš odečíst z daní tady v tomto případě asi neuplatníš - to by APL muselo posílat nějaké výpisy obchodování, které bys pak mohl přiložit!
Majkl182
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod guinness1759 26. 2. 2010 13:49

No právě .... APL by muselo posílat výpisy .... něco co je u jakéhokli, nejen běžného účtu, ale i u brokerských účtů, u investic do fondů běžné!?!? I na odepsání penzijního připojištění mi pojišťovna musí poslat přehled zaplaceného pojištění!!!!
Navíc se domnívám,že výnos z kapitálové investice je sice jednotný pojem (z hlediska daní), ale různé výnosy se různě daní i tak? Nebo ne ? .... Z pohledu evidence, resp. daňového přiznánní prostě napíšu přijal jsem 10.000EUR a nikoho nebude zajímat, jestli to bylo z FX obcodů, nebo develpoerských projektů???...
Nevím to, ptám se...
guinness1759
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 26. 2. 2010 14:18

diskusi na tém danění přesuňte zde: viewtopic.php?f=319&t=1102523
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod guinness1759 26. 2. 2010 14:31

Třeba sem patří už proto, že peníze ze hry se prostě jen tak danit nedají ? .... CHybí podklady ....
Mě třeba vyjádření že "APL by muselo posílat výpisy" docela zaráží ?
guinness1759
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Viktorius 26. 2. 2010 16:41

Majkl182:
Dva dotazy:
Nemělo by se to danit jako příjem z kapitalové investice podle paragrafu 8??? Paragraf 10 jsou ostatní příjmy.
Do výdajů mohu přece započítat i polatky za převody do zahraničí a vedení účtu u APL, nebo ne?
Viktorius
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod misaan 26. 2. 2010 16:50

mel jsem za to ,ze kapitálové investice se po 6 měsících nemusí danit :-)
misaan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kafkabox 27. 2. 2010 12:50

To zdanění výnosů ze zisku třeba na akciích pokud je investice delší než 6 měsíců je 0, ale to bylo teď je to podle novely na zdanění,ale nevím jestli je to již schváleno, ale teď to stát určitě schválí, to byla jen úleva pro dlouhodobé investory...Jak dávat peníze i jinam než do banky..Každý se máme o své peníze starat i vzdělávat se pokud né... dejme je do banky..a kdo říká že peníze v bance sou jistota,je hlupákem,poukazuje se tady že při zhroucení trhu celosvětově,od APL nedostaneš nic.A naše banky ti vyplatí 103% vkladu.omyl zase nedostaneš nic bankovní systém skolabuje...Bude mít hodnotu tvoje nemovitost, máš kde spát, tvoje auto protože tě odveze pokud seženeš neexistující peníze na nákup benzínu,asi nejlepší bude unvestice do svého zdraví, protože pokud takový případ nastane tak budeš muset mít moc šikovné ruce a rozum aby si se s kolapsem vypořádal..Jakékoli papírky ,akcie dluhopisy směnky jsou jen virtuální peníze,jen jsme si na to zvykli, že by měli a zatím mají svoji hodnotu.... 8-) Pokud vše funguje....
kafkabox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kafkabox 27. 2. 2010 12:52

Spoustu lidí se ptá jak danit, já se ptám proč danit pokud se ČNB. odvrací od investování do apl...A navíc nikdy z Dubaje nedojdou podklady pro fin.ůřad tak co danit..
kafkabox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 27. 2. 2010 20:28

kafkabox; presne, nic nedan, konecne slovo poradnyho chlapa, kterej na tom vsem ukaze.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod A 380 27. 2. 2010 21:12

mikicz píše:. Když ekonomiky rostou, tak všichni vydělávají a menšina prodělává. Schválně, jestli přijdeš na to proč. Když ekonomiky klesají, je to obráceně.


No mohlo by to být něco v tom smyslu, že když jde cena komodity nebo akcie nahoru, tak lidé kupují a cenu tím dále zvyšují.
A 380
Návštěvník

Odeslat příspěvekod A 380 27. 2. 2010 21:20

guinness1759 píše:
elanc píše:S474N:
Ano. A samozřejmě to i daním.


A směl bych vědět jak? ... Na základě výpisu z bankovního účtu? Nebo máte výpisy z účtu APL jako daňový doklad? ... O tom tu nikdy nic nepadlo, tak proto se ptám, jsi asi první kdo řekl že to do daní dává.


Danění na základě výpisu z účtu je podle mě jediná možnost. Je to stejné, jako když máte otevřen účet třeba u brokera v zahraničí. Obchodujete a pokud máte co poslat domů dáte brokerovi příkaz, on pošle peníze, které se objeví na účtě. Žádné jiné doklady nejsou. Nějaké on-line vypisy z obchodování asi finančák zajímat nebudou. S APL to bude stejné.
A 380
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rejvizus 28. 2. 2010 10:14

Nejnovější zprávy z APL :

Moje nešťastná známá o které tu byla řeč ještě pořád nic nedostala. A psala mail-y a psala a psala. A nic, ani odpověď ! Tedy v pátek jednu dostala od "systému". Ten ji oznámil, že vzhledem k tomu, že vyklizejí kancelář, protože ji přemísťují, tak na mail-y neodpovídají konkrétně, ale zatím jen automaticky.

Já osobně nepochybuji o tom, že je to letadlo. A to už od začátku, co jsem o této "investiční společnosti" slyšel. Důvody mého přesvědčení ? Tady jsou :

- Opravdová investiční společnost nemá formu s.r.o ( L.t.d ), protože nikdo by do takové neinvestoval ( myslím tím člověka, který se skutečně na kapitálových trzích pohybuje ).
- Informace o APL na stránkách ČNB
- informace o APL ve finančních kruzích ( burzovní makléři a lidé kolem finančnictví, které osobně znám, mají postavení a také výsledky )
- Osoba pana Doležela ( několikráte trestně souzen a úspěšně odsouzen za podvody - naposledy vylezl z basy v roce 2007 )
- Osoba pana Dohnala ( také má svůj trestní rejstřík zajímavý )
- Moje nešťastná známá
- zastánci APL na tomto fóru ( jejich argumenty obalené do rádoby profesionality, ale ve své podstatě bláboly )
- toto fórum ( náramně mi to připomíná dikci podobných fórů na téma Tourex a debussy )
- Osoba pana Hartmana ( je to podvodník )
- místo investice ( bezcelní zóna Dubaje )
- nevymahatelnost pohledávek ( výše zmíněný fakt a také základní jmění APL jenž je ve výši 10 000 Euro a to je vše čím ručí )

Je to málo argumentů ? Chce je někdo tady zpochybňovat ? Prosím, klidně .... , je mi to jedno, protože takovéto zpochybňování pravdy je jen další podporou - bodem mých pravdivých tvrzení.
rejvizus
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků