PPL vs. ČP

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 2. 2010 12:00

jo, šlo o úplně stejný zboží (hodinky + dekorační materiál). Když toho bylo víc, šlo to přes letiště a speditéra na Ruzyni. Když toho bylo míň, šlo to párkrát přes UPS. Nakonec jsme to (i přes vyšší náklady) raději posílali přes tu Ruzyň, protože UPS bylo fakt neschopný.
S UPS byl problém hlavně s proforma fakturou (na ten dekorační materiál, který výrobce dodával zdarma), to prostě neuměli vyřídit (všichni ostatní s tím neměli problém). Na Ruzyni nám občas taky kontrolovali zboží, ale zdržení nebylo nikdy větší než 1 den.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DPD_CZ 2. 4. 2010 10:24

Co takhle DPD? ww.dpdbalik.cz
DPD_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 2. 4. 2010 10:26

dpd? to jsou ti, co jejich obchoďáci nezvládnou během déle než měsíce zjistit čas svozu v konkrétní lokalitě?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 4. 2010 10:31

DPD_CZ píše:Co takhle DPD? ww.dpdbalik.cz

http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.ph ... a04e14e1b8

I když já konkrétně mám s DPD dobré zkušenosti - jeden z našich partnerů je využíval a vždy vše v pohodě přišlo. Možná mezi firmami není problém - během dne je vždycky někdo "doma"
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DPD_CZ 7. 4. 2010 09:15

mikicz píše:dpd? to jsou ti, co jejich obchoďáci nezvládnou během déle než měsíce zjistit čas svozu v konkrétní lokalitě?

Dobrý den,
tohle by se stávat rozhodně nemělo, budu rád když mi na mail pošlete více informací k tomuto případu.
Ondřej Vaňha/Sales director DPD
ovanha@dpd.cz
DPD_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 7. 4. 2010 10:10

DPD_CZ: update je, že si zrovna ten samý den co jsem to napsal, cca 2-3 hodiny po odeslání komentáře obchodní zástupkyně vzpoměla a volala, že svozy jsou v pro nás těžko akceptovatelný čas.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 4. 11. 2010 22:56

Trochu to opráším...
Česká pošta opravdu může být alternativou... ovšem leda tak ke šnekům. Cenné psaní, podáno ve Znojmě 26.10.1010, doručeno dnes. Momentálně píšu zdvořilý dotaz poště, jakým způsobem to bylo doručováno. BTW zásilka Honkong - Kladno je dost často doručena ve stejné době, jako tahle.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikicz 5. 11. 2010 09:34

Tomáš Marný: u pošty hodně záleží na lidech. Většinu R zásilek (doporučených) doručí druhý den. Většinu B[AX] doručí třetí den po podání. Beru to podle připisování dobírkových částek na účet. No a na druhou stranu jsou extrémy, že do zásilka jde týden a pak se jí ani nenamáhají zkusit doričit a dalších 14 dní leží na poště.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod janorava 15. 12. 2010 11:09

Přikládám dvě negativní zkušenosti s PPL.
Objednal jsem a předem zaplatil, PPL jednou balík nechala u sousedů, i když neměla ani páru, co jsou zač, podruhé nechalí balík jen tak na ulici před vraty. Závěr si udělejte sami.

Naproti tomu s ČP jsem neměl nikdy žádný problém.
janorava
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iura 8. 10. 2012 09:28

Existují v ČR ještě nějaké jiné rozšířenější přepravní společnosti kromě České pošty, PPL, DPD a DHL? Jde mi hlavně o posílání balíků v rámci ČR, tedy např. posílání zboží prodané přes inzertní servery jako je Aukro po celé ČR. Ty další zde zmiňované FedEx a UPS se asi specializují spíše na zahraniční přepravu co?
"vigilantibus iura scripta sunt"
iura
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrumSession 26. 10. 2012 22:22

Podstatnou otázkou, jak je balík těžký a zda posíláš na dobírku nebo již zaplacené zboží. Ještě vcelku dobrý doprava je sdružení dopravců Radialka.cz, ekonomicky to sice trvá 5 dní, ale s řidičem vždy (asi 12x) byla rozumná dohoda. Samozřejmě situace se mění každým dnem... Případně Toptrans. Odesílání nakonec řeším podle toho, co si přeje druhá strana.

AD Č.Pošta - nejhorší a nejdražší je BALÍK DO RUKY. Standartně pošta slíbí, co nelze splnit nebo s velkými obtížemi a za to vybere finance. Všechny takto mě zaslané balíky skončily na poště. Dokonce jsem zjistil, když jsem byl celý den doma, že řidič sem ani nezajel, ale rovnou to vyklopil na pobočce. A roznášečka přinesla papírek o nezastižení druhý den...

Aktuálně říjen 12 - objednal jsem si zimní pneu, odesláno přes ČP jako balík do ruky s platbou na místě. Od dodavatele to odfrčelo velmi rychle, přišla mi sms, že to doručí druhý den mezi 8-17h. Příšerný čas !! ale mám kliku, takže jsem to zařídil. Druhý den v 13:30 mi přišla sms, že to nedoručí grrr...
Asi tuší, že bych si pro ně na poštu fakt nešel, řidiči toho mají opravdu moc, a pak to odnáší osobně díky nevhodnému systému a jde jim o místo...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 26. 10. 2012 23:52

Je to jak kde, tady balík do ruky super, řidič zvoní ráno v 8:30. Radiálka jednu dobu nefungovala a teď čtu, že běží konkurs na hradeckou, čili to asi nebude úplně funkční. PPL taky jak kde, na okruhu po vesnicích se nebude někam vracet, nebo jezdit v jinou denní dobu.
Před vánoci, což začíná zhruba teď se postupně zahlcují všichni a nezvládají nápor.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aaischa 27. 10. 2012 06:19

můžu se zeptat, proč nepadlo slovo o TopTrans ( absolutně nejlepší spokojenost ač jen balíčky přijímám, vždy ochotní kurýři, a hodně lidiček za aukra co má aukroshopy je používají.. ? ) a následně další doručovatal též velmi schopní a vstřícní intime.cz..
aaischa
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iura 27. 10. 2012 06:57

Takže po celé ČR zasílají Česká pošta, PPL, DPD, DHL, TopTrans, intime.cz. Ještě někdo další? Potřebuji všechny takové firmy oslovit. Jde o zasílání balíků o velikosti a hmotnosti standardní krabičky s mobilním telefonem, prodávané to je přes inzerát a doručovatel musí přebírat peníze, tedy tzv. "na dobírku".
"vigilantibus iura scripta sunt"
iura
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaischa 27. 10. 2012 07:15

ještě je tu http://www.fofrcz.cz/ na dobírku s nima doručuje jedna firma na aukru, též alespoň z pohledu příjemce na jedničku, dodání hned druhý den od expedice, platil jsem dobírku, takže tu umějí taky...
aaischa
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků