Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 5. 2010 17:54

žádná banka rozhodně nezruší účet po několika dnech v mínusu, to je otázka měsíců, někdy dokonce i let (nechá narůstat poplatky dokud to "nestojí za to" a pak bude dlužnou částku vymáhat).

Ohledně těch trvaláků, to je banka od banky. Některé to ještě pár dní zkouší (tuším mBank a FIO), jiné prostě jen jednou a víckrát už ne. Jak je na tom PS nevím.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod speedy 19. 5. 2010 19:48

Doufám, že s tím vymáháním to v mém případě nebude nutné. Na účtu budu mít nedostatek 3-4 dny. Potom se mi opět doplní a bude vše ok. Jistě počítám s tím, že sankční úrok na konci dalšího měsíce se mi za těch X dní strhne

DOPLNĚNÉ:

Podíval jsem se na podínku účtu u PS. Dovolím si sem bod podmínek zkopírovat.

Pokud není platební příkaz proveden z důvodu nedostatku peněžních prostředků na účtu v den požadované splatnosti, banka opakuje pokus o zúčtování ve dvou následujících pracovních dnech. Pokud na účtu plátce není dostatek použitelných peněžních prostředků v den splatnosti k provedení prioritní platby včetně poplatku, SIPO, trvalého příkazu k převodu částky přesahující zvolený zůstatek účtu v rámci tuzemského platebního styku, převodu mezi účty jednoho klienta prostřednictvím služeb ELB nebo platebního příkazu s poskytnutím smluvního kurzu v rámci nedokumentárního platebního styku, platební transakce se neprovede, tzn. platební příkaz je vyřazen ze zpracování v den splatnosti.

Dávám to s dovolením sem, pokud by to někdo také potřeboval. Ulevilo se mi, když vím jak to bude. Špatně jsem si zpočítal zůstatek na mém účtě (moje chyba, vím to). Ulevilo se mi v tom smyslu, že příkaz se "jen" neprovede a já se nedostanu do mínusu. Trvalý příkaz provedu poté jako jednorázový později.

DOPLNĚNÍ 2:

I vyjádření klientského centra je jasné. Pokud v den splatnosti není na účtu dost financí, tak se příkaz pokouší realizovat v následujících dvou dnech. Pokud v této době není realizace možná, tak se příkaz neprovede.

Tímto považuji celou vec za uzavřenou. Musím říct, že je to další zkušenost. Jsem taky rád, že se nedostanu do mínusu.
speedy
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mike.32 1. 6. 2010 16:07

Ahoj,
dnes jsem se díval na účet - Osobní účet Zadarmo a odečetli mi 8 Kč (zaúčtováno jako POPLATEK), tak jsem zjišťoval proč, ale nejsem si jistý, dívám se na sazebník a je tam za 8 Kč např. "operace - elektronicky (kontaktní adresy, změny a zrušení nebo zavedení výpisů z účtu elektronicky)". To jsem si nastavil minulý měsíc, takže to bude asi ono, ale udělal jsem to, protože mi nechodily měsíční výpisy a stejně mi na mail vůbec nechodí, nevíte, co dělám špatně? Nastavené to mám. Oznámení mi přijde jen, když si např. nastavím při převodu nějaké částky, jinak automaticky výpisy mi nechodí ... Díky
mike.32
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej1 1. 6. 2010 17:41

U poštovky nechodí výpisy automaticky, jsou ke stáhnutí/přeposlání v internetovém bankovnictví. Ten poplatek účtují za změnu frekvence výpisu (po pohybu/měsíční).
Ondrej1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mike.32 1. 6. 2010 17:56

Já jsem si to taky myslel, ale myslím, že se tady psalo, že to lze, aby to chodilo na email ...
mike.32
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 6. 2010 19:01

mike.32:
Ano v IB se dá nastavit zasílání výpisu na e-mail. Mám to tak nastavené a ty výpisy mi chodí spolehlivě a bez problémů vždy v prvních dnech každého měsíce. Kde se to přesně a jak v tom IB nastavuje zpaměti nevím a nechce se mi pouze kvůli tomu přihlašovat do IB když zrovna kvůli něčemu nepotřebuji. Pokud se nepletu tak se ohledně toho už zde v minulosti asi několikrát diskutovalo. Naposledy asi někdy ne příliš dávno, tak skus si to vyhledat. Myslím, že zde někdo popsal i návod co, jak a kde v IB je třeba nastavit.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DoubleSix 2. 6. 2010 07:30

mike.32 píše:Já jsem si to taky myslel, ale myslím, že se tady psalo, že to lze, aby to chodilo na email ...
Vlevo v menu : Informace o účtech -> Výpisy -> Uživatelské nastavení (v bílém poli vpravo nahoře).....dál už to snad zvládneš, ne? ;-)
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 6. 2010 20:37

Včera jsem zkusil ten vklad hotovosti na Červené konto prostřednictvím pošty. Tentokrát raději na jiné poště. Paní na poště mi přijala vyplněnou vkladovou poukázku bez problémů. Dnes mi přišel e-mail s informaci, že na mým účtu byl zaúčtován hotovostní vklad. Předpokládám, že to ještě nějak nezpoplatnili a že mi za to nezaúčtují nějaký poplatek.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 6. 2010 00:20

Přátele nechci strašit, ale toto mě při čtení článku zaujalo http://www.mesec.cz/clanky/mkonto-mbank ... u-zadarmo/

"Naproti tomu Československá obchodní banka ve své divizi Poštovní spořitelny o Era osobním účtu zadarmo mlčí. To je v této chvíli další alternativa mKonta, navíc výhodou Fio i ČSOB je podpora zahraničních plateb a hotovostního styku. ČSOB se však svým účtem bez poplatků nechlubí a server Měšec.cz má signály, že u tohoto účtu může dojít k „úpravě cen“. Zní to logicky, změnou parametrů se mKonto řadí na stejnou rovinu jako účty ostatních bank, čímž je přestává doslova ohrožovat. ČSOB, resp. Poštovní spořitelna tak nemusí dotovat nástroj bezplatných bankovních služeb, když ty její placené nabídnou jednak více služeb, než mBank má a mít bude, a hlavně za podobnou nebo mírně vyšší cenu."

:roll:
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 4. 6. 2010 06:44

Doktore nes.er, přestaň nás strašit. :pozor :mrgreen: :mrgreen:
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 4. 6. 2010 09:20

dr._lukas:
To, že PS zpoplatní některé služby u osobního účtu zdarma které tam jsou prozatím bezplatné je sice možné a dá se to očekávat. Myslím, že ale prozatím je trochu předčasné panikařit a šířit poplašné správy ohledně toho když není nijak potvrzené ze strany PS, že něco u toho účtu budou zpoplatňovat. Dokud to mají zdarma tak to klidně využívejme (ne zneužívejme). Až bude známo, že to zpoplatní tak pak se bude uvažovat zda finanční aktivity nepřesunout někam jinam kde to bude výhodnější. PS na rozdíl od mBank ty bezplatné služby asi dotuje z poplatků vybraných na jiných zpoplatněných účtech. MBank má všechny účty a většinu základních služeb u nich zdarma a tak ji jiné účty nevydělávají na ty kde mají služby zdarma a navíc s vklady klientů neumí příliš dobře hospodařit tak aby jim to alespoň něco málo vydělávalo.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DoubleSix 4. 6. 2010 09:51

ČSOB (vlastník PS) si ročně přijde na poplatcích na slušné peníze, takže klidně těch pár lidí a trochu poplatků na Osobním účtu Zadarmo může zadotovat.
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 6. 2010 11:29

Já nestraším a taky bych litoval, kdyby PS šla cestou mBanky..Jen jsem přeposlal to co píše ve svém článku Dalibor Chvátal ;-)
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mike.32 6. 6. 2010 12:22

DoubleSix píše:
mike.32 píše:Já jsem si to taky myslel, ale myslím, že se tady psalo, že to lze, aby to chodilo na email ...
Vlevo v menu : Informace o účtech -> Výpisy -> Uživatelské nastavení (v bílém poli vpravo nahoře).....dál už to snad zvládneš, ne? ;-)

Díky moc! Neměl jsem tam zaškrtnuto políčko "zaslat na email" nebo tak nějak. ;-)
mike.32
Návštěvník

Odeslat příspěvekod filip893 7. 6. 2010 08:35

dr._lukas píše:Přátele nechci strašit, ale toto mě při čtení článku zaujalo http://www.mesec.cz/clanky/mkonto-mbank ... u-zadarmo/


Tímhle Dalich strašil už v říjnu loňského roku:

dalich píše:Tož jsem zaslechl něco v tom smyslu, že poštovka připravuje změny u Postžira zadarmo, z toho důvodu jej ani nijak moc nepropaguje. Uvidíme, zda to byl planý poplach, nebo něco přijde (nelovte to ze mně, více nevím).


Tak doufám, že zůstane jen u toho strašení, protože OÚ zadarmo od Poštovky je IMHO účet, který je v současné době nejvíce zadarmo. :D
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků