Celoroční cestovní pojištění

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod www.info007.cz 22. 8. 2010 20:51

Obecně bych doporučil si cestovní pojištění sjednat i v rámci EU, kde platí částečně i standardní zdravotní pojištění.

Je to otázka ceny a jakou muziku za to dostanete...tedy jaké náklady budou hrazeny :-)

http://www.marekbilek.cz
www.info007.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 23. 8. 2010 07:42

www.info007.cz: nechces s tou trapnou reklamou, kdy tady doslova hltis forum uz jit do (_x_)? Idealne i spolecne s tim klaunskym webem, kde tipuju, ze grafiku ti dela Kolesa.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod HNF-01 23. 8. 2010 13:25

vpe: problem fakt je ze te do letadla se zlomenou neosetrenou nohou nemusej pustit.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dusan 24. 8. 2010 07:26

www.info007.cz píše:Obecně bych doporučil si cestovní pojištění sjednat i v rámci EU, kde platí částečně i standardní zdravotní pojištění.


To je zase blabol. Jak castecne? V ramci naseho pojisteni mam v ramci EU narok na osetreni za stejnych podminek jako mistni, takze nejde o zadne castecne neco, ale naopak o pojisteni, ktere je ve skutecnosti lepsi nez to doplacene cestovni, ktere se furt snazi nekdo vnucovat. Obecne cestovni pojisteni pro EU je v dnesni dobe nejmene vyhodny produkt ze vsech nabizenych financnich produktu. Chteji za to stejne penize jako za plne plneni, ale hradi jenom procento nakladu. Skvely business.

-- srpen 24, 2010, 8:28 am --

HNF-01 píše:Nevim, ta znamy matka byla pojistena, a naklady na to byly pres 750kCZK.
Podle mne bys musel vydrzet nez ti rodina posle pres WesternUnion prachy na sadru, protoze letecka spolecnost ma pravo ti odmitnout prepravu kvuli odpovednosti za skody.
Anebo uz Obama udelal ten socialismus ve zdravotnim pojisteni, takze ti to nadosmrti zprasi nejakej doktor co ho nechteli na placeny klinice.


Bezna zlomenina v USA nebude stat 750.000Kc, ale tak 15.000Kc. Protoze americky doktor ti stejne sadru neda, protoze sadrovani uz neni v Americe v mode. Americky doktor te posle na rentgen a pak ti rekne ze to mas zlomene, takze ti da ortezu, berle a tunu prasku proti bolesti.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 8. 2010 07:34

Dusan: problém je, že kromě spoluúčasti (která na našince může být vysoká, ale dejme tomu) není součástí ani převoz (ať živého nebo ostatků) a to už může být docela pěkná pálka.
Mě je to fuk, já jezdím na dovolenou mimo Evropu, takže si to "musím" platit tak jako tak.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dusan 24. 8. 2010 07:44

PatrikChrz píše:Dusan: problém je, že kromě spoluúčasti (která na našince může být vysoká, ale dejme tomu) není součástí ani převoz (ať živého nebo ostatků) a to už může být docela pěkná pálka.
Mě je to fuk, já jezdím na dovolenou mimo Evropu, takže si to "musím" platit tak jako tak.


Pokud se bavime o vyspele Evrope, ne o statech typu Bulharsko nebo Rumunsko (ty beru jako mensinove), tak prevoz pacienta domu stejne neni vicemene nikdy v zajmu pacienta, ale v zajmu pojistovny, takze proc si ho pojistovat? Ja nemam problem stravit treba mesice pokud to bude nutne v nemecke nemocnici na samostatnem pokoji s klimatizaci, satelitni televizi a internetem misto toho stravit stejnou dobu ve smradlave vybydlene dire s dalsimi deseti postizenymi v nemocnici ceske. Nemluve o faktu, ze minimalne podle mych zkusenosti nemecky doktor stejne nepovoli transfer sveho pacienta do Cech.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 24. 8. 2010 09:30

A převoz nebožtíka do Čech zase není v zájmu pozůstalých (museli by zacálovat funus), tak proč si ho pojišťovat, že...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Czulibrk 24. 8. 2010 10:00

Dusan píše:
Bezna zlomenina v USA nebude stat 750.000Kc, ale tak 15.000Kc. Protoze americky doktor ti stejne sadru neda, protoze sadrovani uz neni v Americe v mode. Americky doktor te posle na rentgen a pak ti rekne ze to mas zlomene, takze ti da ortezu, berle a tunu prasku proti bolesti.



Tady je zase někdo chytrý jak rádio, přitom ve státech nikdy nebyl nebo si ani neumí dohledat relevantní informace... :roll:

Zde je porovnání nákladů na léčbu zlomeniny nohy v amerických nemocnicích. Mezistátní průměr tabulkových cen je 17 100 usd (335 000 Kč), průměrná dohodnutá cena ("Average negotiated price" ??) pak 5800 usd (113 830 Kč) - i tak téměř 8x více než píšeš.

Zde např. tabulkové ceny zákroků v menší (a spíše levnější) nemocnici v Danbury (Connecticut), poblíž které jsem čas pobýval - no levné to není...
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod HNF-01 24. 8. 2010 10:10

Ja jsem si tu cenu jeste jednou u dotycne potvrdil. Zlomena noha v krcku, tri ctvrte v ceskych.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dusan 24. 8. 2010 12:52

Tomáš Marný píše:A převoz nebožtíka do Čech zase není v zájmu pozůstalých (museli by zacálovat funus), tak proč si ho pojišťovat, že...


Neboztik do Cech jede normalne cargo, coz je levnejsi nez turisticka trida. :mrgreen:

-- srpen 24, 2010, 2:08 pm --

Czulibrk píše:Zde je porovnání nákladů na léčbu zlomeniny nohy v amerických nemocnicích. Mezistátní průměr tabulkových cen je 17 100 usd (335 000 Kč), průměrná dohodnutá cena ("Average negotiated price" ??) pak 5800 usd (113 830 Kč) - i tak téměř 8x více než píšeš.


Tady zase nekdo nahrazuje nedostatek vlastnich znalosti Googlem. :mrgreen: Clovece nestastna tohle neni urazova zlomenina nohy, ale zlomenina nohy zpusobena chorobou, coz je zrejme z popisu:

A pathologic fracture occurs when a bone breaks in an area that is weakened by another disease process. Causes of weakened bone include tumors, infection, and certain inherited bone disorders. There are dozens of diseases and conditions that can lead to a pathologic fracture.


a krome toho ctenare na tento fakt upozorni i Average length of stay : 6, uz jste slysel o nekom kdo by s beznou nekomplikovanou zlomeninou zustal lezet sest dni v nemocnici? Co by tam proboha delal? Pripadne to, ze nemocnice s nejvetsim poctem pripadu jich ma jenom 33 do roka. To udelaji ve Vrchlabi v sezone za vikend. :mrgreen:

-- srpen 24, 2010, 2:16 pm --

HNF-01 píše:Ja jsem si tu cenu jeste jednou u dotycne potvrdil. Zlomena noha v krcku, tri ctvrte v ceskych.


Zlomena noha v krcku, ale neni normalni zlomenina. To nejsou penize na sadru o kterych se tu bavime, ale penize na operaci. To je samozrejme uplne jina liga a to i u nas. Jak se musi operovat tak penize mizi jak na bezicim pasu.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 8. 2010 13:16

Dusan: převoz ostatků rozhodně není "prča". Kromě administrativní náročnosti jsou požadavky na "zabalení" (bývala zinková rakev, možná že dneska už to jde v něčem levnějším, např. v plastu) a nejspíš to taky nepůjde jako běžný náklad.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Czulibrk 24. 8. 2010 13:20

Psal jsi, že zlomenina za 750 tisíc nebude stát 750 tisíc, ale 15 tisíc. Tak jsem to pochopil a našel ti důkaz, že tomu tak není... zřejmě jsem přehlédl slůvko "běžná" - "běžná zlomenina" to opravdu nebude, ale s "běžnou zlomeninou" jsi začal až ty.

A ano, nevím z hlavy, kolik stojí ambulatní péče v USA (to je ale překvápko, co?), ale alespoň jsem si tu informaci dokázal vyhledat a nestřílím nějaká hausnumera odboku... ale jinak je mi jasné, že my zaprdění čecháčci víme od hospodského stolu nejlíp, jak to ve světě chodí ;)

btw. všechny mnou uvedená čísla jsou "non-surgical care"


edit: A našel jsem ti ještě něco (z diskuze na city-data.com):

Kód: Vybrat vše
Last summer we took our daughter to the ER following a bad scooter crash. She had multiple abrasions and had "lost" some time right after her fall. Three hours in the ER and a CT scan cost $3,000.
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hlava 8. 9. 2010 15:31

Zrovna se jdu zase pojišťovat a narazil jsem na toto:

http://www.ceskapojistovna.cz/pojisteni-odysseus.html

Co vy na to?
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 9. 2010 17:05

Tyhle celoroční pojistky mají celou řadu omezení. Jsou výhodné pro opakovaně vyjíždějící, ale pro dlouhodobé pobyty v zahraničí vhodné nejsou (konkrétně u této je max. doba pobytu 35 dní a tuším je tam i nějaká povinná přestávka mezi nimi).
Takže na co to chceš využít? Na dva krátké pobyty (dovolená v zimě + v létě) se to většinou nevyplatí (levněji vyjdou dvě krátkodobé pojistky), na dlouhodobý pobyt v zahraničí to není určeno (limit cesty 35 dní), možná pro někoho, kdo bydlí u hranic a jezdí tam každou chvíli (pak ovšem pozor na povinné přestávky). Obvykle lze podobné podmínky získat k platebním kartám levněji (např. mBank od 35 Kč / měsíc) a někdy i zdarma, resp. za podmínky úhrady nákladů na cestu kartou, např. Diners Club má velmi zajímavé podmínky, i když zase pozor, u některých platebních karet bývají dost "vykradené".

Podobné celoroční pojistky mají i jiné pojišťovny. Spíš by to chtělo říct na co konkrétně smlouvu chceš a pak začít uvažovat. Na druhou stranu se není třeba bát, že by konkrétně toto pojištění bylo nějak "vykradené".
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vpe 8. 9. 2010 17:31

A když vyjedu na 40 dnů a úraz mám v 34 dni, tak asi začnou zkoumat, na jak dlouho jsem měl zaplacený hotel :-D

Btw, co se stane, když se pojistím na mBank a RB karty současně (50 plus 35Kč/měsíc)? Dostanu dvojí plnění v případě, že to náklady budou vyžadovat anebo jsem něco porušil?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků