LIDL - osobni zkusenosti s konkretnimi vyrobky

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 13. 9. 2010 08:50

Jak asi vetsina lidi z fora vi, tak ma "anabaze" s LIDL zacala nekdy v kvetnu tohoto roku (viz zde). Do te doby byl u me LIDL zarazen jako obchod pro "socky a duchny" a na urovni PENNY. Proste a jednoduse, driv by me tam nedostal nikdo ani parem volu :mrgreen: Ma osobni zkusenost s Freeway kolou a nasledne dalsi zkouseni dalsich a dalsich produktu me ovsem utvrdila prave v naprostem opaku - daji se zde nakoupit pomerne kvalitni veci (predevsim masne vyroby), ktere se vubec nemohou rovnat s vecmi, ktere clovek nakoupi v Tesco, Billa apod. Ale pozor, pouze v dobrem, nikoliv, ze dane retezce prodavaji kvalitnejsi veci - nejvice videt prave u masnych produktu (salamy, parky, hamburgery, ...)

Toto tema otviram proto, abych se pripadne dozvedel o dalsich produktech, ktere velmi rad zkusim. Co se me tyce, tak jsem osobne vyzkousel zatim toto (pojmu to zaroven i jako porovnani s pripadnymi "substitucnimi" produkty):

Napoje:
Freeway Cola - jak jsem zminil ve svem uplne prvnim prispevku k tematu LIDL - sycena limonada s cukrem (zadny aspartam, acesulfam a podobne sr@cky). Chutove opravdu velmi podobna Coca Cole, dle meho nazoru neco mezi Coca Cola a RC Cola.
Obrázek

Freeway Lemon - dalsi verze, opetovne sycena limonada s cukrem (zadny aspartam, acesulfam a podobne sr@cky). Chutove velmi podobna Sprite ci 7UP.
Obrázek

Sladkosti:
Mister Choc - Caramel Biscuit - cokoladova tycinka, naprosto shodna se znamou tycinkou TWIX. At jiz velikosti, tak i pri prurezu a dokonce i chuti.
Obrázek Obrázek

Mister Choc - Peanut Choco - cokoladova tycinka, naprosto shodna se znamou tycinkou SNICKER. At jiz velikosti, tak i pri prurezu a dokonce i chuti.
Obrázek Obrázek

Mister Choc - Choco Caramel - cokoladova tycinka, naprosto shodna se znamou tycinkou MARS. At jiz velikosti, tak i pri prurezu a dokonce i chuti.
Obrázek Obrázek

SugarLand Mega Bears (Gummy bears) - gumovi medvidci. Abych rekl pravdu, do ted jsem si kupoval Haribo. Ted kdyz jsem si koupil znovu Haribo pro prime porovnani chuti, tak mi prislo, ze Haribo je uplne bez chuti. Baleni podobne tomuto (nepodarilo se mi na netu dohledat presne jak vypada):
Obrázek

SugarLand Colaflaschchen (Cola bottles) - gumovi "medvidci", respektive gumove kola lahvicky. Opravdu velmi chutne, doporucuji. Baleni podobne tomuto (nepodarilo se mi na netu dohledat presne jak vypada). Samozrejme misto malin jsou tam Cola lahvicky:
Obrázek

Masne produkty:
Salamy, sunky, parky, uzeniny - nebudu zde vypisovat konkretni znacky, neb je neznam, ale vetsina tech veci je doslova radove kvalitnejsi, nez to, co clovek dostane u masneho pultu v Tesco, Billa apod., kde clovek najde pouze vodou nasycene zumpy. Naproti tomu vetsina techto produktu v LIDL pochazi z Nemecka, kde jsou trosicku jine pozadavky na kvalitu. To co jime za salamy a parky my v CR by v Nemecku nedali ani psovi! Pokud se bojite ochutnat, tak doporucuju porovnat % zastoupeni masa, proti vasim oblibenym a verte, ze hodne rychle zmenite nazor :mrgreen: Jinak co se me tyce, tak uplne prvotridni je "Schwarzwaldska sunka" - sice trosicku drazsi, ale chutove uplna delikatesa!
Obrázek

McENNEDY American Way - Hamburger - 8 kousku zmrazenych hovezich hamburgeru, ale predevsim 98% hmotnosti je hovezi maso !! Driv jsem kupoval ty ceske s oznacenim Klasa, ale to je proti tomuhle uplne blato a zumpa (schvalne se v obchode podivejte, kolik cesky vyrobek obsahuje % masa). Rozhodne doporucuji vyzkouset. Super i v kombinaci s houskami McENNEDY American Way.
Obrázek

Drogerie:
Dentalux Mouthwash Menthe - ustni voda zelene barvy, naprosto srovnatelna s Listerine (jenom pro zajimavost, Listerine obdrzel pri porovnavacim testu znamky 4 a 2 a Dentalux 2 a 3 - cast testu zde - pekne je i srovnat cenu, respektive cenu za davku :mrgreen:). Voda je opravdu prijemna, je po ni pekny pocit v puse.
Obrázek

Dentalux Mouthwash X-Tra Mint - ustni voda modre barvy, ovsem s obsahem alkoholu. Tohle neni nic pro zensky (opravdu doslova, draha polovicka ji nechce ani videt). Doslova tu pusu vypali! Ja ji pouzivam, polovicka pouziva "zelenou" Menthe.
Obrázek

Tak to jsou zatim asi v souhrnu me dosavadni zkusenosti s konkretnimi vyrobky. Vzdycky kdyz LIDL navstivim, tak se pokusim zkusit neco noveho a pote sem opetovne napsat svou zkusenosti.. Byl bych rad, kdyby se i ostatni "pochlubili" se svymi zkusenostmi. Pripadne komentovali "moje zavery" tim, jak jim pripadne chutnalo ci nechutnalo.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 13. 9. 2010 09:10

Ad medvídci Haribo: Jestli ta chuť-nechuť není způsobena tím, že výrobek určený pro náš trh je vyroben bůchvíkde a bůchvízčeho. Nedávno jsem kupoval medvídky Haribo na letišti v Dráždanech a to, co se prodává u nás, se s tím nedá absolutně srovnávat.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bernhard 13. 9. 2010 09:20

Do lidlu chodím na tuňákové konzervy Nixe
Bernhard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zelik 13. 9. 2010 09:27

Obrázek
Moje nejoblíbenější sušenky :) V Penny mají tušim něco podobnýho, ale to jsou vyhozený peníze...
Zelik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 13. 9. 2010 10:10

Zelik: na to bych uplne zapomnel, tyhle jsem taky zkousel a taky dobry. Zrovna tu jedny mam :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Žulda 13. 9. 2010 10:39

Cookies, tuňák, Ementál blok v celku, krémová sladká Gorgonzola, sýrové rohlíky, když mají různá jídla z mezinárodní kuchyně, čokoláda a spousta dalšího. Nesrovnatelně lepší, než obdobné výrobky v jiných řetězcích.
Freeway Colu jsme zkusili na základě místního doporučení a je naprosto OK.
Žulda
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 13. 9. 2010 11:18

Jeste mensi upozorneni - aktualne jsou ty cokotycinky v akci po petikacce, takze kdo chcete zkouset, tak muzete i dost usetrit :wink:

Žulda: diky za reakci, je videt, ze i v dnesni dobe muze cloveka neco pozitivne prekvapit. Me totiz vzdycky prekvapi "sunka" z Billy, kdy treti den je to pouze voda vsaknuta do papiru.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ondrej1 13. 9. 2010 11:20

Z nepotravinářského zboží - na běh mám jejich oblečení Crivit, funkční za směšnou cenu, diskutováno zde. Manželka si velmi pochvaluje jejich drogerii W5 (čističe kdečeho)

Z potravinářského zboží hlavně mezinárodní kuchyně když mají akci, to se tam najdou perly. Tu schwarzwaldskou šunku potvrzuji.
Ondrej1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 9. 2010 12:29

Mě od nich chutnají arašídy, značku si nevzpomenu, snad Alesto. A pak banánový džus, který je opravdu z banánů (25 %) a ne z jablek jako u hezkých krabiček od Relaxu
V testech dobře vychází jejich drogerka, např. prášek FROMIL, krém (tuším) Clien.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Žulda 13. 9. 2010 12:34

Ještě doplním: sýry, jogurty, kefír, plnotučné mléko, jablečný a pomeranč džus 100%, cyklistické dresy stejný materiál jako 3x dražší Craft (oboje mám), naopak cyklokalhoty mají tragické vložky, ale jsem zhýčkaný nejlepší řadou od Kalaše (kdo zná, pochopí). Jsou to jen takové molitanové, netvarované vložky. No, v podstatě když mě žena vyšle na běžný nákup, jedu do Lidlu, i když vedle je Billa, Penny a Kaufland a o 500m dál Albert hyper.
Až budou mít někdyřecké speciality, tak výborné byly takové taštičky, plněné feta sýrem nebo feta + špenát. Jo a zmrzliny Eisenstar, cca 50,- za litrovku, výborné. Vanilková je lepší než BioBio z Penny a skoro stejně dobraá jako HagenDasz (150,- za 0,5l).
W5 čističe potvrzuju, fungují. Dobrý jsou papírky na čistění brýlí. Pak mám taky tepák na kolo, cca za 400, funguje jak má. Schwarzwaldskou šunku taky kupuju, nemá chybu.
Píšu to napřeskáčku, jak mě postupně napadá, co jsem tam kdy koupil ;)
Žulda
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 9. 2010 12:40

Sušenou šunku mám také rád, kupuji ji v Normě (možná je to dokonce ta samá), ale tam mají dva druhy Schwarzwaldská (ta je uzená) a "Vzduchem sušená" (stejný výrobce, ale není uzená). Ta druhá mi chutná víc. Při ceně 300 Kč / kg je to super cena.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 13. 9. 2010 12:50

Žulda píše: No, v podstatě když mě žena vyšle na běžný nákup, jedu do Lidlu, i když vedle je Billa, Penny a Kaufland a o 500m dál Albert hyper.

Tak to budeš asi rarita, protože když se podívám na Kladno a Slaný, kde je taky Kaufland a Lidl vedle sebe, tak u Kauflandů je hafo aut a u Lidlů tu a tam nějaké. Asi všichni nemaj náladu stát u jedné jediné otevřené pokladny...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Žulda 13. 9. 2010 12:56

Jojo, to tady v Berouně u Kauflandu taky. A v Lidlu právě nikdo není, tak ta 1 kasa jede rychle a jak je tam víc lidí, otevřou další. Naopak v Kauflandu jedou 4 a stejně nestíhají. Ale tak to bývalo, třeba je to už jinak, nechodím tam vůbec.
Žulda
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martinsip 13. 9. 2010 13:11

Lidl není žádná sláva, ale žena tam snad každý den po odevzdání syna školce kupuje aspoň Kaiserky a jiný pečivo a teď tam měli dobrý nanuky za 5,- :love:
martinsip
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 9. 2010 13:28

Lidl je dobrý na takovéhle ty "drobnosti", je tam spoustu zajímavých věcí, ale týdenní nákup tam člověk udělá obtížně, na ten je lepší Kaufland.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků