Firemni benefit Životní pojištění

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kamey 14. 2. 2011 09:43

JJ, velký bratr má oči všude :D
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myšpulín 14. 2. 2011 09:45

No pro zakladatele tématu je to stejně k ničemu, zaměstnavatel mu z největší pravděpodobností nenabízí zázračnou pojistku o které píše kamey, ale běžnou která má vlastnosti jak píše Patrik.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod kamey 14. 2. 2011 09:58

Nikdo tu nenabízí zázračnou pojistku, nabízím zakladateli, že mu ji nastavím tak, aby z ní profitoval hlavně on. To zda ji uzavře tak, nebo onak je pouze na něm.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alcatraz 14. 2. 2011 10:16

no, určitě máte pravdu v tom, že naprosto miniaturní změnou lze změnit užitek pojistné smlouvy diametrálně. Třeba já bych v každé smlouvě, kterou mi zatím předložili zrušil spojení "nevztahuje se na". Co to je pár slov na těch 13-25stranách? Pak bych to za ty peníze vzal a eventuálně profitoval (jestli profitem nazýváte to, že zrušíte auto, přijdete o dům, eventuálně u IŽP zemřete).
Alcatraz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kamey 14. 2. 2011 10:21

Alcatraz - tentokrát se nebavíme o pojistce na krytí rizik, ale o benefitech zaměstnavatele.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alcatraz 14. 2. 2011 11:08

a to je na tom právě to divný. Je to pojištění, mělo by sloužit ke krytí rizik.

Chápu, že spousta lidí chce svého zlého zaměstnavatele odrbat, kde může (dává to smysl, dává lidem práci), tak na to přistoupí (asi jako lidé přistupují na stavební spoření - sice tím krmí akorát stavební spořitelny, ale nandají to tomu zlému státu, který to zaplatí, takže vydělají všichni... střadatelé, pojišťovna, pojišťovák... prostě všichni. Nebo snad ne?). Ale třeba mě to nic neušetří. Můj zaměstnavatel je na mě naopak velmi hodný. Příspěvek mi rád dá. Jenže mi do nákladů na mou osobu přičte jeho plnou výši včetně nákladů na zpracování a na konci roku, kdy se dělá vyúčtování přínosu firmě dostanu menší odměny. Na zaměstnavateli NELZE vydělat. Dočasně se tak lze vyhnout maximálně daním, které se ale mohou změnit rok od roku.. a někdy i častěji.

O investování s pojišťovnou se také bavit nebudeme, je to pojišťovna probůh, o investování ví asi tak to, že se na něm dají vybírat poplatky při nulovém riziku pro pojišťovnu, tomu rozumí a proto to dělá. Ale jinak zůstanu u svého - pojišťovna je k tomu, aby mě zabezpečila proti nenadálým událostem. Ironií je, že narozdíl od všech ostatních firem se pojišťovny jako jediné vehementně snaží NEPRODÁVAT svůj stěžejní produkt - totiž pojistky.
Alcatraz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 2. 2011 11:20

To, ze POJISTENI NENI SPORENI tu uz zaznelo mockrat, ale jsou lide, co to nechteji brat v potaz.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krásná sereminazáda 14. 2. 2011 12:48

Česká klasika. Pakoši, co nemají s danou věcí vůbec nic společnýho, tady chytračí.

K příspěvku zaměstnavatele asi tolik. Sjedná se smlouva s minimálním běžným (= měsíční platba) pojistným (nejnižší je 300 Kč). Zaměstnavatel pak dominantní část příspěvku (24 000 - 3 600) vyplácí mimořádným vkladem, který není zatížen počátečními náklady. Mimořádný vklad si zaměstnanec vybere (kdy chce) zdaněný 15% srážkovou daní (platí od letoška).

Nebo si zaměstnanec sjedná něco jako Allianz pro život, tj. rizikovku, na kterou může přispívat i zaměstnavatel, a to opět mimořádnými vklady. Pak už to běží ve stejném režimu, jak je popsáno v předchozím odstavci.
krásná sereminazáda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 2. 2011 15:12

Z mimoradneho pojistneho se take plati poplatky, vetsinou ne tak velke jako z bezneho (jsou to jednotky procent), ale plati, alespon u vetsiny pojistoven.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kamey 14. 2. 2011 22:12

A zase špatně. :D
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krásná sereminazáda 14. 2. 2011 22:15

Co je lepší, zaplatit třeba 3 % z 20 400 Kč (24 000 - 3 600) jako vstupní poplatek nebo těch 97 % z 20 400 nemít vůbec? I debil zná odpověď.

Poplatky jsou kolikrát stejné jako u podílových fondů a správcovský poplatek se taky nemusí vždy platit.
krásná sereminazáda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kamey 14. 2. 2011 23:31

Radši je nemít vůbec, protože to by si pojišťovák vydělal 3000,- :D To přece nejde. Pojistka totiž není produkt, kde by jim pojišťovna vyplatila provizi za uzavření vlastní smlouvy. :D :D
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alcatraz 15. 2. 2011 00:20

no, to není mít či nemít 20000. Když mi to zaměstnavatel nedá na pojištění se kterým se nakládá nic moc (... spiš to první) tak mi to dá jinde. Mě osobně jinde to samé. Ale kdyby to dával řekněme běžně do výplaty tak se tu bavíme o nějakých 3-4 tisících rozdílu? (tedy žádných 20000 jak chápe i "debil"). To samo o sobě není tak zlý, ale raději dostat 16k na ruku než 20k v IŽP. Nezapomeňte, že ve mzdě se vám to mimojiné počítá do důchodu, do podpor v nezaměstnanosti, do kreditibility u bank. A místo toho můžu dostat 20k na IŽP, u kterého je klidně 5% výstupní poplatek (tedy i z každého příspěvku), něco vstupních a uzavíracích poplatků, něco provizí a něco (ne)jistot státu a do toho ta omezená možnost s tím manipulovat. Už se těším, až si na důchod budeme povinně spořit sociálku do nějakých polostátních, polopojišťovnových fondů o jejichž výkonnosti, stejně jako u IŽP, se tu nebudeme ani snad raději rozmazávat, ne?

Jako i já věřím, že lze nastavit podmínky, které za některých specifických okolností pomohou. Ale tvrdím, že více než 80% uzavřených smluv pro klienty výhodné rozhodně nejsou. A třeba na můj vkus je jednodušší najít peníze jinde a od pojišťovny mám pojištěné auto, úrazy, smrt, ale za průhlednou cenu té pojistky a stejně nemám iluzi, že se pojišťovna nebude cukat a tvrdit, že mezi živelné události přece úder bleskem nepatři a prokopnuté dveře nejsou vandalismem podle odstavce 3 pojistné smlouvy.
Alcatraz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 15. 2. 2011 05:13

No mě třeba zaměstnavatel přispívá na různá pojištění a připojištění, ale když bych je nechtěl tak mi to jinak nedá. Máme akorát možnost výběru mezi několika produkty. Třeba u jednoho to platí pouze firma a já z toho akorát něco daním.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod kamey 15. 2. 2011 09:30

To Alcatraz, takový rozdíl mezi přidáním do mzdy a do produktu to opravdu není. K těm 2000 měsíčně si připočti odvody na pojištění a pro zaměstnavatele jsi úplně finančně jinde. Pak si to zkus propočítat na větším počtu zaměstnanců a hned zjistíš, jestli se mu vyplatí ti je přidat do výplaty, nebo dát sem, a nebo raději nedávat nic.

A k tomu si zrovna spočítej, kolik dostaneš v té výplatě z 2000 navíc hrubého. Takže jediný kdo vydělá, je stát.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků