Financni poradce

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod stephank 22. 2. 2011 23:31

Jakypak mate nazor na toto povolani a firmy nabizejici fin. poradenstvi v CR?
stephank
Návštěvník

Odeslat příspěvekod audis 22. 2. 2011 23:44

špatný.

většina neprodává co je dobré pro klienta, ale z čeho mají nejvyšší a nejsnadnější zisk. Odlišit ty zlé od těch dobrých nejde na pohled. leda na doporučení známeho se zkušenostmi s někým konkrétním během několika(!) let.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 2. 2011 08:02

Zasadni problem je v lidech, kteri tuto cinnost delaji.
Na tuto drahu (pro maklere) se vydal i kolega z byvale prace (velkoobchod s hodinkami), ktery byl nalakan na penize. Byl jsem pozvan na jejich naborovou akci - zacalo to obrazkem cerneho BMW, ktere budou vsichni uchazeci brzy mit a krasnym vypravenim, jak se z chudeho studenta (prednasejici) stal bohaty podnikatel.
Kdyz se podivate na praktiky IFP, tak ta to dovedla primo k dokonalosti. Laka na "prima brigadu" a zaroven kazdemu uchazeci vnuti produkt, zaroven si ho zavaze smenkou. Podobnym zpusobem, ii kdyz ne tak agresivnim postupuje ZFP.
Takze pokud se nekdo rozhodne do toho vlaku naskocit, casto zacina nejen bez prijmu, ale nekdy jeste s dluhem ve forme uvazani se k nejakemu produktu, nejcasteji IZP.
Tak zacne "vytezovat" rodinu, pratele,... Slysel jsem ii o variante, ze si s nim sedl jeho nadrizeny se slovy - tady mas papir a na ten napis 100 kontaktu na tvoje zname.
Neni se tak cemu divit, ze timto zpusobem vznika kvalita financnich poradcu, jaka je.
A lidi k tomu zrovna nepridavaji. Neprijde jim divne uvazovat se k produktu kteremu ani poradne nerozumi na 20, 30, 40, 50 let. Dodavateli plynu, elektriny nebo telekomunikacnimu operatorovi by takovou smlouvu nepodepsali, ale cloveku, ktereho neznaji, o kterem nevi jestli pred 2 mesici nehlidal v supemarktu a ktery se jim vnutil po telefonu s lakavou nabidkou ano!
Dokud si lide nebudou vazit vlastniho podpisu, tak se situace nezlepsi :-(
Na tema "cesky financni svet" jsem napsal takovou uvahu;
http://www.mesec.cz/clanky/opravdu-je-c ... ahranicni/
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 23. 2. 2011 08:26

stephank: jaky mam nazor? Ze i prostitutky maji lepsi povest nez oni. Jde o to, ze u nich alespon clovek presne vi (vetsinou :mrgreen:), na cem je.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krásná sereminazáda 23. 2. 2011 09:46

Klienti nemají zájem o dobré rady, jejich finance je nezajímají. Všichni všechno mají, a když náhodou dojde k lámání chleba (= vybalí na mě smlouvy), tak ejhle, v mnoha případech zjistíme, že si platí totální sračky. Lidi jsou vesměs blbci, kteří nemají dost inteligence posoudit, že někdo, kdo před měsícem vařil ve školní jídelně, opravdu nemůže rozumět pojišťovnictví a financím vůbec. Jenže to té bývalé kuchařce podepíšou, protože je to přece teta (nebo známá) a ta jim přece musí nabídnout jen to nejlepší. A na mě a další dlouhodobě působící a zkušené poctivce serou, přestože bych s jejich penězi zacházel dle nejlepšího vědomí a svědomí.

Pokud se agent neživí hypotékami nebo dobrovolně-povinným pojištěním (autopojištění), tak žije z dobrovolných pojistek. A tady je zakopaný mamut, protože skoro nikdy nestojí o to být pojištěný za rozumný peníze. To znamená, že skoro nikdo nechce utrácet slušný peníze za krytí rizik. Což vede pochopitelně k tomu, že se agent musí někde zahojit. A z toho vznikají ty tzv. spořicí pojistky.

Do oboru neustále vstupují další a další zoufalci, kterým verbující manažeři pochopitelně nesdělují negativa spojená s prací. Např. jim neřeknou, že platí první odstavec, že zabezpečení je u lidí až na posledním místě v žebříčku hodnot, že budou lítat od nevidí do nevidím. Takový zoufalí půlroční (do půlroku končí) agenti mě a další poctivce připravují o práci, takže si ten příjem musím obstarávat tak, jak nechci.

Je pravda, že mnoho agentů je finančně negramotných, např. si sami tzv. spoří pojistnými produkty nebo věří, že penzijní připojištění garantuje ČNB (aniž by chápali, co tím garantuje vlastně myslí), o bankovních účtech zadarmo (s minimálními poplatky) nikdy neslyšeli atd.

Taky je pravda, že jsou mezi agenty zloději. No ale ve kterém oboru nejsou, že. Ostatně problémy s etikou má i nejvyšší morální autorita, tedy církev.

Řady agentů by potřebovali pročistit, to je fakt. Na druhou stranu je jasné, proč se neustále verbují další a další zoufalci - finančním společnostem a distribučním firmám je jedno, kdo produkci přinese.

Ono je vhodné si uvědomit, že klienti se při výběru poradce nerozhodují racionálně. Ten, kdo poradce potřebuje, nedokáže posoudit, co je pro něj zajímavé. Takže podepisuje buď prvnímu nebo tomu nejsympatičtějšímu agentovi. Podle takových kritériií by si lidi boty jistě nekoupili.

-- 23. 2. 2011 10:49 --

Během dne sem asi ještě něco připíšu. Je to docela "téma".
krásná sereminazáda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 23. 2. 2011 09:50

krásná sereminazáda: co tě přimělo založit si nový uživatelský účet? starý byl moc profláklý?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krásná sereminazáda 23. 2. 2011 09:52

Starý účet je v provozu, zas ho někdy použiju.
krásná sereminazáda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 23. 2. 2011 10:14

krásná sereminazáda píše:Lidi jsou vesměs blbci, kteří nemají dost inteligence posoudit, že někdo, kdo před měsícem vařil ve školní jídelně, opravdu nemůže rozumět pojišťovnictví a financím vůbec.

Jiz myslim Goering pri jednom ze svych rozhovoru rekl "Myslel jsem si, ze vetsina lidi jsou idioti. Ale idioti jsou temer vsichni".

S timto tvrzenim bezvyhradne souhlasim :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kamey 23. 2. 2011 10:43

Této debaty se raději nezúčastním, řešte si tu co chcete, můj názor znáte. Není všechno jenom černé a bílé. A pobočky finančních institucí bez rozdílu považuji za největší zlo.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 23. 2. 2011 10:49

kamey: pravda, ne vsichni cikani jsou spatni a kradou, venuji se prostituci vlastnich deti apod. Bohuzel je to mizive promile z nich. Stejne asi tak jako strazniku mestske policie s rozumem nebo cestnych financnich poradcu.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Joezbrna 23. 2. 2011 14:57

Srovnávaná prostitutka nabízí jasný a přesně vymezený produkt za jasných podmínek.

Finanční poradce se dnes nazývá každý prodavač stavebního spoření nebo multiproduktový prodavač (např. OVB nebo ZFP je jen chytrý marketing pro provizní prodej stavebka, životního pojištění, fondů + možná ještě něčeho). Jediné, co mi na nich vadí je, že se nazývají finanční poradce a ne provizní prodejce. Klamou tím spotřebitele. Na druhou stranu, žijeme v kapitalismu, nedostatek ostražitosti a nečtení smluv žádného spotřebitele neomlouvá.
Joezbrna
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stephank 27. 2. 2011 20:43

Kdyz ctu vase komentare, tak me napada, jde tahle prace delat slusne? nebo jde o to si jenom narejzovat?
stephank
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Joezbrna 27. 2. 2011 22:59

Jistěže dá. Jen je potřeba odlišovat skutečného (více či méně) nezávislého finančního analytika a konzultanta od zmíněného provizního prodejce organizovaného navíc v nějakém MLM.
Joezbrna
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 2. 2011 08:11

stephank píše:Kdyz ctu vase komentare, tak me napada, jde tahle prace delat slusne? nebo jde o to si jenom narejzovat?

Pro zavedeneho agenta s vytvorenym pojistnym kmenem a stabilnim prijmem snad. Pro nove vstupujiciho, ktery musi i ty prvni roky z neceho zit tezko.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 28. 2. 2011 08:23

stephank: ono obvykle to funguje takto:
1) vydelas si penize = jsi bouchac, jedes ve svem zajmu a nehledis na zajmy klienta
2) nevydelas si nic = jednas v zajmu klienta
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků