Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 11. 4. 2011 20:51

dede: no ono i tech 150 Kc je onicem, to ja je radeji prozeru, nez je dat bance.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dede 11. 4. 2011 21:06

S474N: To asi jo, ale to je maximum co zaplatím. Většinou, když mi přijde hodně plateb nebo pořád dojim bankomat. Teď to trochu zoptimalizuju.
dede
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 11. 4. 2011 23:59

meir píše:Mne vyhovuje, ze specialne u CS Premier, ze kdyz neco potrebuji vyridit tak zavolam a veci treba podepisi i za 2-3 mesice. Vcelku slusna kreditka. Dalsi vyhohu vidim, ze mne nikdo neotravuje s nabidkami. Tady hlavne RB je hyperaktivni, nabizi mi porad uvery i kdyz je nepotrebuji. Po RB ma CS nejrychlejsi pripisovani plateb z clearingu, ktere jsou na zpracovani v noci. Pres den je uz nejrychlejsi. Platby ramci banky po RB je druha nejrychlejsi. Vyhoda opravdu siroka sit bankomatu a pobocek. Jeste jedna vec, nemaji problem s hotovosti ve vetsich castkach. Jak v CZK tak v EUR. Plus v Praze a okoli ma relativne dost pobocek s vikendovym a vecernim provozem. Pozor nejsou bez chyby, ale to neni zadna banka. Snad jen tak, ktera by byla moje vlastni.


A ty můžeš chodit s kontem Premier do kterekoliv pobočky ČS? Mě řekli, že to nejde a že musím jen do těch 2 poboček co má Premiér :-)

Pokud jde o obtěžování nabídkami --- neumíš odvolat souhlas? To by nemělo být tak těžké zařídit, aby nevolali.

Pokud hovoříš o "velkých" bankách, tak to asi běžně převádíš v řádu 100.000.000 Kč? Je pravda, že menší banky s tím pak mohou mít problémy, zejména to trvá poněkud déle. Pokud ale jde o jednotky milionů, tak o rychlost bych strach neměl a přijde mi to jako argument mimo mísu. U KB mám také špatnou zkušenost s rychlostí.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod meir 12. 4. 2011 07:44

vpe píše:A ty můžeš chodit s kontem Premier do kterekoliv pobočky ČS? Mě řekli, že to nejde a že musím jen do těch 2 poboček co má Premiér :-)

Pokud jde o obtěžování nabídkami --- neumíš odvolat souhlas? To by nemělo být tak těžké zařídit, aby nevolali.

Pokud hovoříš o "velkých" bankách, tak to asi běžně převádíš v řádu 100.000.000 Kč? Je pravda, že menší banky s tím pak mohou mít problémy, zejména to trvá poněkud déle. Pokud ale jde o jednotky milionů, tak o rychlost bych strach neměl a přijde mi to jako argument mimo mísu. U KB mám také špatnou zkušenost s rychlostí.


Muzes do jakekoliv pobocky bez omezeni. Premier pobocky ci pracoviste jsou jen pro Premier klienty. V Praze jich ted je asi 4-5.

Jinak jsem mluvil o hotovosti. Jen pro priklad. Prisla mi do FIO banky vetsi castka a oni mi ji nebyli schopni vyplatit hotove, musel bych cekat v tomto pripade vice nez 3 dny. Preposlal jsem do CS a bez problemu vybral dalsi rano v 9 hodin.

FIO ma asi trosku i problem s likviditou pri vetsich transakcich. Volaji kvuli vyssim platbam a opravdu to neni v radech ani 10 milionu. Chteji doklady k transakci, bez kterych prevod neuskutecni(Pro priklad jsem zasilal vetsi castku z uctu organizacni slozky na ucet matky, coz je v zasade vnitro-firemni prevod a bez podkladu by to neprevedli). Kdyz clovek sedi v HK(HK neznamena v tomto pripade Hradec Kralove) na veceri, tak to neni nejlepsi situace.

V CS je mozna trosku bordel, ale tohle vse tam prochazi bez problemu.

Dalsi veci je, ze na ucet v CS Premier se neda kouknout u normalniho terminalu pobockoveho pracovnika CS, coz je v CR dost velka vyhoda. Je tam videt jen majitel, cislo uctu a kontakt na bankere.
meir
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 12. 4. 2011 20:46

Co je to větší částka? Pokud potřebuješ rychle a často vybírat více jak 400.000, tak to už je trochu problém a hádám že ani na každé pobočce ČS by ti to nedali tak rychle (jen na těch větších), ale vzhledem k tomu, že tato služba je bezpoplatková u Fio, nelze moc namítat...

Fio převody nad 2M kontroluje, to ale neznamená nic o likviditě. I další banky mají kontrolní mechanismy a pokud je známo, tak své klienty k soudu dává právě převážně Spořitelna :-D

Proč premier nemít, že? S koukáním na účty to možná není tak horké, když se to vše loguje, tak se málokdo bude zbytečně koukat někomu na cizí účty, s ryzikem vyhazovu myslím, ale realizovat tohle jde jen pokud máš vlastního osobního bankéře a bez něj si pak asi zase neuprdneš...

Mě by zajímalo, jak ti kapitál ČS zhodnotí, když máš privát bankéře. Aktuálně kolik %%?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 13. 4. 2011 07:02

vpe píše:Mě by zajímalo, jak ti kapitál ČS zhodnotí, když máš privát bankéře. Aktuálně kolik %%?
To by mě také zajímalo, protože dle info z ČS je nabídka depozitních produktů k účtu premier je stejná, jako depozitní produkty pro kteréhokoliv jiného klienta ČS, takže žádné zvýhodnění :hm
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 13. 4. 2011 08:15

A HK je Hotel Kempinski? Predpokladam, ze jinde lide s uctem u CS ani veceret nemohou:D
No a zhodnoceni probiha ve fondech ESPA. I kdyz samozrejme uplne nejlepsi je koupit primo ERSTE.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DoubleSix 13. 4. 2011 08:20

memorix : HK je asi Hong Kong :mrgreen: ;-) 8-) , ikdyž napoprvé mě také napadl Hradec Králové :mrgreen:
Ad fondy, pokud se podíváš na klienty privátního bankovnictví, tak del informací na internetu jim jde většinou o udržení hodnoty, kterou mají (= pokrýt inflaci + něco málo navíc), tudíž hodně preferují zajištěné záležitosti (kryté FPV). Tady tedy ČS nic zajímavého nenabízí.

Jinak nám stále dlužíš nějaký ten příklad produktu Čs, který je levnější jak v KB/ČSOB ;-)
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod meir 13. 4. 2011 08:42

Nevim o kolik banka zhodnocuje prostredky ve sprave. O sve penize se staram sam. Takze nemohu slouzit. Dale tak bych se moc nehledel na standardni podminky u CS Premier. Zatim jsem nikdy nemel problem veci, ktere jsem potreboval zmenit ci vylepsit. Vyrizeni maximalne do druheho dne. Veci se resi opravdu individualne, vcetne terminovanych vkladu.
meir
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 13. 4. 2011 14:10

Tak je jasne, ze lze dohodnout i smenne kurzy, kdyz menis casto >1000000, a pak zadnou smenarnu clovek nemusi potrebovat (na http://www.csob.cz/cz/Csob/Kurzovni-lis ... istek.aspx to nabizeji dokonce automaticky, jen zapomneli napsat marzi na mezibankovni cenu, rozumna je tak 2-3 halere?), ale me by zajimalo, jestli jsi treba vyjednal, ze ti hodi na "bezny ucet" zhodnoceni treba 1,25% nebo lepsi (jako to maji ve Fio napr.), nemyslel jsem ani tak nejake investivni produkty...

DoubleSix: už jen to, že v ČS lze mít zdarma, a v ČSOB ne (vyjma Ex konta se zůstatkem 1M), tak to je jednoznačně lepší ČS (kde stačí obrat, co je imho transparentnější, než průměrný zůstatek)...
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 13. 4. 2011 15:24

vpe píše:DoubleSix: už jen to, že v ČS lze mít zdarma, a v ČSOB ne (vyjma Ex konta se zůstatkem 1M), tak to je jednoznačně lepší ČS (kde stačí obrat, co je imho transparentnější, než průměrný zůstatek)...
Pokud nemáš 100 tisícový příjem, tak je otázka, jak dlouho bude ČS tolerovat to protáčení peněz z vlastních spočicích účtů.
Viz GE, která zrušila ten převod peněz z KK přes bankomat za 10Kč a ještě na to vztahovala bezúročné období. Od 1.6 to je za poplatek 1% a tím se to moc nevyplatí.
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod memorix 13. 4. 2011 16:11

Doubelsix: Z obecne levnych polozek CS: predcasne splaceni hotovostnich uveru (ale myslim, ze KB mozna nechce vubec zadny poplatek), Gold karty jsou skoro zadarmo, sazba kontokorentu je nizka atd. A obecne povazuji i urokove sazby uveru za velice vstricne. Samozrejme je to individualni. Porad tady opakuji, ze o uspechu rozhoduje trh. Neexistuje lepsi potvrzeni uspechu podnikatelskeho zameru, nez pocet klientu, ze..
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Bank_rider 13. 4. 2011 16:13

memorix píše: Gold karty jsou skoro zadarmo...


Taky se od "obyčejných" VISA Classic Partner liší jen tou zlatou barvou :-D
Bank_rider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod memorix 13. 4. 2011 16:31

To bezpochyby:)
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dede 13. 4. 2011 17:39

memorix píše:Doubelsix: Z obecne levnych polozek CS: predcasne splaceni hotovostnich uveru (ale myslim, ze KB mozna nechce vubec zadny poplatek), Gold karty jsou skoro zadarmo, sazba kontokorentu je nizka atd. A obecne povazuji i urokove sazby uveru za velice vstricne. Samozrejme je to individualni. Porad tady opakuji, ze o uspechu rozhoduje trh. Neexistuje lepsi potvrzeni uspechu podnikatelskeho zameru, nez pocet klientu, ze..


Zajímavé, já mám u hotovostního úvěru penalizaci 5000Kč za předčasné splacení..! To mi levné nepřipadá. :hm
dede
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků