Cestovní (při)pojištění EURO od Slavia pojišťovny

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Czulibrk 13. 6. 2011 17:25

Chystám se na delší studijní stáž ve Španělsku (5 měsíců) a přemýšlím, jak vyřešit cestovní pojistění.

Jsem (řekněme) mladý člověk, kterého zatím nesužují žádné vážnější nemoci a ve Španělsku neplánují provozovat žádné extrémní aktivity. Samozřejmě bych rád minimalizoval náklady i za cenu nižšího krytí (prostě věřím tomu, že nebude potřeba. Na druhou stranu bych měl rád "nějaký papír" v ruce).

Zajímalo by mě:

a) Nějaké zkušenosti s EURO pojištěním od Slavia pojišťovny? Jedná se o celoroční (při)pojištění s neomezenou délkou výjezdu za 365 Kč (popř. o pár stovek více za jakési slabé pojištění zavazadel, odpovědnosti za škodu a úrazového pojištění). Nízkých limitů jsem si vědom. Problematická může být samotná podstata takového pojištění/připojištění - případné události se prý na místě řeší s domácí pojišťovnou (v mém případě VZP), teprve dodatečné náklady jsou uhrazené Slavia pojišťovnou až po příjedu (jedná se tedy o připojištění ke standardnímu pojištění, které by mělo platit pro všechny občany EU - proto ta nízká sazba).

b) Nevíte jak by probíhalo případné ošetření ve Španělsku, kdyby ukázal pouze průkaz české VZP?

Díky za odpověď.
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krásná sereminazáda 13. 6. 2011 18:47

A co on-line cestovní od Generali (1 658 Kč)?

"prostě věřím tomu, že nebude potřeba. Na druhou stranu bych měl rád "nějaký papír" v ruce"
Hm, takže ty si za 1 000 Kč koupíš autovrak, abys měl pocit, že máš auto? Přičemž budeš prostě věřit, že ho nikdy nebudeš potřebovat? Chápeš vůbec, jaký je to nesmysl? Bohužel se podle tohoto vzoru sjednává většina pojistných smluv.
krásná sereminazáda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Czulibrk 13. 6. 2011 19:40

Není to ani zdaleka nesmysl. Jak už jsem psal, jsem mladý, ohebný, netrpím nemocemi, neholduji extrémním sportům a i ten alkohol si umím pohlídat... Pravděpodobnost, že nastane nějaká pojistná událost je velmi nízká, ale existuje (to vždycky).

Na druhou stranu nechci jet na skoro půl roku do zahraničí jen tak - (při)pojištění od Slavia p. mi proto připadá teoreticky jako rozumný kompromis (abych použil tvůj příměr - pro převoz cihel na stavbu mi i ten vrak za 1000 Kč bude stačit...).

Jde mi hlavně o ten nestandardní koncept "připojištění", kdy se využívá české pojištění platné po celé EU a co se do něj nevleze pokrývá Slavia p. (ale až po příjezdu). S tím jsem se nikde nesetkal a proto se ptám, jestli s tím někdo nemá zkušenosti.

(jinak díky, ale nejlevnější standardní cestovní pojištění si umím vygooglit taky... ;))
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krásná sereminazáda 13. 6. 2011 21:16

Jsi mladý atd. A svět kolem tebe neexistuje? Už jsi byl na preventivní prohlídce? Nebo do sebe vidíš rentgenovým zrakem?

To je hezký, že umíš hledat na internetu. Tak si taky najdi, co je Slavia zač. U nich se pojišťují jen magoři.

Sjednej si to Generali a ne.ser. Cestovní pojištění se nesjednává kvůli pár eurům, které vyplázneš za banální ošetření. Ale kvůli těm opravdu zřídkavým případům významných pojistných událostí. Už jen fakt, že Generali působí na španělském trhu (Generali España is one of the main Spanish insurance groups...trocha marketingu nikoho nezabije), je důležitý.

Jinak to Europojištění nabízí i ČPP.
krásná sereminazáda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Czulibrk 13. 6. 2011 23:19

No, nebudu se znova pouštět do popisování rozdílu mezi vírou a věděním, ani do toho, jak pravděpodobnost ovlivňuje akceptování míry rizika. Na to už je trochu pozdě a navíc to není úplně jednoduchá látka.

Jinak s tím, že se pojištění sjednává na pokrytí závažnějších událostí souhlasím a kdyby mi někdo z vlastní zkušenosti potvrdil, že se na to mám vykašlat, rád zaplatím standardní pojištění a hotovo.
OK, teď vidím, že lidi na fórech nadávají hlavně na plnění povinného ručení, no asi to fakt bude nějaký fórový spolek...

(jo a husy jsme u vás na statku spolu nepásli, tak prosím příště bez těch invektiv, ano?)
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 14. 6. 2011 07:23

Czulibrk: ja ti teda nevim, ale kdyz jedu lyzovat, tak tam taky nejedu padat (a faktem je, ze za celou sezonu nespadnu treba ani jednou) a i presto mam radeji poradne pojisteni. To mas jako na silnici, muzes jezdit sebelip, ale kdyz to do tebe napere nejakej magor, tak to holt uz neovlivnis. Nicmene ve finale je to tvoje zdravi a tvoje penize, takze si delej co chces.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků