Stavební spoření a hypotéky

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod SocPredator 10. 6. 2011 19:44

Jedno tedy nevím, úročení je tento rok tedy ještě bez srážkové daně?
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod speedy 30. 6. 2011 15:30

Chtěl bych se zeptat. Je už schválené, že SS, které bude vyplaceno po 1.1.2012, takže se bude muset dokládat, že to člověk prostavěl, zrekonstruoval, koupil nový byt atd. Myslím aby mu byla připsána státní podpora (vyplacena), po ukončení SS dík.

A ještě na staré smlouvě se SP 4 500Kč, tak kolik se má posílat 18tis. jako dříve nebo 20tis.
speedy
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KaM007 9. 8. 2011 07:52

Můžete nám prosím poradit? Chystáme se zahájit stavbu RD, pozemek vlastníme. Celková cena výstavby RD kolem 2.2M. Kolem 600t máme naspořeno, základy plánujeme udělat z vlastních peněz a až poté si půjčit s hypotékou. Máme dále družstevní byt (který lze ovšem ihned převést do OS), ten bychom ihned po kolaudaci prodali (tak 700t) a umořili část hypotéky.
1) Můžete nám doporučit nějakou hypotéku, kde by šlo i v průběhu fixace najednou umořit část půjčky?

2)Jak je to s ručením bance při stavbě? Banka uvolňuje peníze postupně dle toho jak stavba pokračuje? Takže nejdřív se zastaví jen pozemek? Nemůže nastat komplikace, že v územním plánu obce je ten pozemek označen jako záplavová zóna stoleté vody?

3)co je lepší pro prodej bytu, mít ho v OS nebo družstevní? Od počátku roku se prý z převodu bytu z družstevního na osobní vlastnictví platí daň (nemyslím tím daň z nemovitostí) má to být rozdělené na dvě složky, byt ze kterého je daň osvobozena a z pozemku pod bytem ze kterého se má platit darovací? daň. Dle mě je méně komplikací s prodejem bytu družstevního, ale zase kupující by neměli co zastavit, museli by mít hotovost.
Díky za rady
KaM007
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 9. 8. 2011 18:30

Nemůže nastat komplikace, že v územním plánu obce je ten pozemek označen jako záplavová zóna stoleté vody?
Pozemek byl tak lacinej :shock: ? Komplikace můžou nastat, pokud to mají pojišťovny v 1. záplavové zóně a odmítnou to pojistit, banka totiž bude chtít na nemovitost pojistku vinkulovanou ve svůj prospěch.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KaM007 9. 8. 2011 18:44

Sousedi jsou pojištěni, podle mapy nějaké asociace pojišťoven v záplavové zóně nejsme. Jestli to berou v potaz všechny pojišťovny, to nevím. Jo a pozemek nestál nic, byl zděděn i s 200letou chalupou v dezolátním stavu.
KaM007
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 8. 2011 06:08

Teda stavet novy dum v zaplavove zone (byt je tak urcena jen nekym, ale ten nekdo si to prece nevycucal z prstu, ne?) To fakt neni dobry napad :(.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 10. 8. 2011 06:24

Hm, tak obec to má v plánech a pojišťovna to nemá v žádné záplavové zóně? Logicky z toho vyplývá, že jedna strana to má blbě...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kamey 10. 8. 2011 06:58

KaM007: prošmejdi staré kroniky v obci a zjisti, kolikrát bylo to území pod vodou. Od této informace bych se potom rozhodovala zda stavět, popřípadě jaký dům postavit - dneska se dá vymyslet spousta věcí.


Tomáš a Patrik - v Praze na Karlíně je taky vedena povodňová zóna, protože se tam jednou přehnala velká voda?
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 10. 8. 2011 07:58

Jistě, zóna 2 - zóna s nízkým nebezpečím výskytu povodně, velmi malá část je v zóně 1. Stačí si to najít ;-).
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kamey 10. 8. 2011 10:25

A proto se tam již nedoporučuje stavět? Ani se tam neprodávají byty?
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 10. 8. 2011 10:28

Nemáš nějaký divný myšlenkový pochody? Já něco takovýho napsal? BTW už za 2. záplavovou zónu je dražší pojistka, ale každý svého štěstí strůjcem.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xtonda 10. 8. 2011 10:52

Klima a s ním i počasí se vyvíjí, to že někde nebyla povodeň nebo záplava sto let rozhodně neznamená by tam v příštích deseti letech nemohla být hned dvakrát.

To si holt KaM007 musí spočítat, jestli se mu vyplatí se na pozemek vykašlat a koupit jiný, nebo postavit barák tak, aby mu voda nevadila nebo platit vyšší pojistku a být psychicky připraven na možnost průplachu.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod KaM007 10. 8. 2011 13:38

Tak voda tam zatím dle pamětníků nebyla, na tom místě stála přes 200let stará dřevěnice. Záplavové plány obce jsou divné, místy teče voda do kopce. Jsme v záplavové zóně pro 100letou vodu, v r. 1966 byla voda dvousetletá a nic. Pro případ 500leté vody zvedáme podlahu domu 0.65 až 1.15m. Tisíciletou vodu neřešíme, na tu jsou dimenzovány přehrady a pokud ty nevydrží, tak pak už je to jedno :-)

PatrikChrz píše:Teda stavet novy dum v zaplavove zone (byt je tak urcena jen nekym, ale ten nekdo si to prece nevycucal z prstu, ne?) To fakt neni dobry napad :(.
KaM007
Návštěvník

Odeslat příspěvekod audiobullys 27. 8. 2011 01:54

myslim ze to ma raifka - nak turbosplatky i v prubehu fixace se da splacet,ted reagovali na sporku ze nejnizsi sazba je taky 3,59 procenta.
kdyz se zastavi pozemek tak ti banka posle asi 80 procent ty hodnoty pozemku az ti dojdou prachy ,pripadne i driv si muzes nechat barak zamerit aby se mohl dat do katastru a pak mas zas navrh na vklad na tudle rozestavenou budou ,zalezi ktera banka ma vic cerpani zdarma, nektery maj 3 nektery 4, a prubezne online odhady jsou dle zaslanych fotek zdarma, ale ke konci se ti muze stat ze to bude program prd vedet a budes si muset pozvat odhadce,pac to uz jsou vnitrni vybaveni a ty program neni schopen rozlisit a ocenit.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 23. 10. 2011 09:16

Trošku to tu oživím dotazem, jak je to skutečně teď se státním příspěvkem 4500,- Kč u starých smluv? Mluvilo se o tom, že to má být zrušeno, že to je zrušeno, ale na druhou stranu teď finanční poradci otravují s prodloužením o dva roky s tím, že to zrušené není. Lžou a nebo jak to s tím státním příspěvkem u starých smluv je? Já mám pocit, že je to zrušené, ale jistý si nejsem. Díky
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků