mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Bank_rider 13. 8. 2011 21:08

U platebních karet bohužel nelze nastavit různé limity pro výběry z bankomatu či internetové platby. Prvotní limit je nastavený na 15 000 nebo 30 000 Kč. Po pár měsících je možné tento limit zvýšit na základě obratu na účtu. Nelze změnit ani PIN platební karty.

Proč mám mít na kartě limit 15 nebo 30 tisíc? Co když chci třeba 50 tisíc? Co je bance do toho? Moje současná banka ponechává nastavení limitu pro platby kartou na mém uvážení - utrácím přece své vlastní peníze. :!:

A můžeme pokračovat...

Platební karty banka zatím nemá on-line, takže platby kartou či výběr z bankomatu se v systému a na výpisu projeví až po několika dnech. Obyčejně do 2-3 dnů. Ze stejného důvodu se v internetovém bankovnictví nezobrazují blokace ani nezaúčtované platby.

Toto nejsem ochoten akceptovat. Tečka.

zdroj
Bank_rider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 13. 8. 2011 21:18

Bank_rider: jen pokračuj. nebaví mě se opakovat. JO a ten odkazovaný článek (pokud ho teda neopravili) obsahoval tolik chyb a nepřesností, že bylo poznat že autor tomu rozumí jako kůň kafi.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bank_rider 13. 8. 2011 21:44

zeptám se znovu. Založím si účet u FIO. Vložím na účet 200 000,- kč. Jaký limit na platby kartou dotanu? 15 tisíc? 30 tisíc? Jaký chci já? Můžu si ho změnit? Můžu zaplatit s kartou třeba 150 000,-?
Bank_rider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 13. 8. 2011 22:02

dostaneš max. limit 30 tisíc na týden... s větší částkou počítej možná za pár měsíců..
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bank_rider 13. 8. 2011 22:10

Tedy nemůžu si nastavitt limit jaký potřebuji ale dostanu přednastavený bankou a změní mi ho až někdy, za dobré chování. Tomu říkám skvělé :-D
Bank_rider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 13. 8. 2011 22:13

Bank_rider: naštěstí pro tebe tě nikdo nenutí si účet u fio zakládat. můžeš si ho založit například u ČS, kde dostaenš za dobré chování i limit 30k měsíčně... užij si svou mbank, třeba časem pochopíš proč odtamtud tolik lidí odešlo.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bank_rider 13. 8. 2011 22:32

Předně, nemám mBank. Ptal jsem se na aktuální srovnání mBanky s FIO a ZUNO, načež jsem zde byl pesvědčován o tom, jak jsou karty FIO bezproblémové, přesože jsem předem konstatoval, že mi nevyhovují.

Dále, zmíněná ČS umožňuje stanovit limit dle přání klienta (osobní zkušenost).
Bank_rider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 13. 8. 2011 23:57

Karty FIO dobré nejsou :-) Nebo se něco změnilo za 14 dní co jsem byl mimo ČR? :-D :-D :-D Každopádně v mBance si nastavíš limity jaké chceš a v Zuno bance jsou taky celkem normální
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 8. 2011 06:58

Bank_rider píše:FIO je pro mě jako hlavní běžný účet neakceptovatelné protože nemají pořádné platební karty. Kvůli nějakým nadměrným operacím či platbám do zahraničí si člověk vždy může pořídit další účet jen pro tyto účely. To ale stejně nespadá do kategorie běžného účtu obyčejného občana. Tam se mi zdá mBank stále nejvýhodnější.

Přece jen ZUNO to s polatky za bankomat přepísklo. Kritérium 5000,- měsíčně na kartě je taky nešikovné, to měli raději dát 60 000,- za rok. Člověk zajde 2-3x do bankomatu, a už ho ZUNO stojí tolik, co měsíc u ČS :D

Pro mě je u hlavního běžného účtu kruciální mít neomezený počet převodů a tím pro mě vypadává mBank. 10 jednorázových plateb za měsíc je pro mě naprosto neakceptovatelných. A dále pak nějaký bezplatný způsob výběru - a u FIO mám hned dva. Osobně na pobočce (když tam tedy s vyplazeným jazykem z práce doběhnu, než jim skončí zkrácené pokladní hodiny), nebo kartou z jejich vlastního bankomatu. Debetku pro platby v obchodě vůbec nepoužívám.

Pro platby kartou používám kreditku - a to je mi úplně jedno u které je banky, používám totiž peníze banky a tak nemusím sledovat, kolik mám na účtě (a limit na kreditce mám více než dostatečný - 150 000 Kč) a na splacení dluhu mám po výpisu nějakých 25 dní (používám kreditku mBank), zvládnu tak bez problémů peníze "sehnat" (převést ze spořicího účtu, pokud by nestačila příchozí výplata).

A do a v zahraničí platím výhradně Axou (kvůli kurzům).

-- 14. 8. 2011 08:07 --

Bank_rider: ano, mBank má na našem trhu naprosto unikátní vlastnost - a to pokročilou správu limitů. Je možné nastavit extrémně malý i extrémně velký limit. S žádnou jinou základní (tedy ne zlatou, platinovou,...) kartou vydanou ihned po založení účtu u některé z našich bank bych nevybral z bankomatu 240 000 Kč (na 3 výběry), jako se mi to podařilo u karty mBank. Je to určitě užitečná funkce a rozhodně si najde své příznivce. Na druhou stranu já jsem to za ta léta potřeboval párkrát (tak velkou částku jednou, částku přes 50 000 Kč, což je limit na kartě od Poštovky, když jsem jí ještě měl, asi 2 krát). Ale nic mi nebrátí si ty peníze převést do mBank a vybrat, případně si je vybrat na pobočce FIO. To jsou případy, které řeším opravdu výjimečně.
Zato každý měsíc bych u mBank narazil na limti 10 plateb (a platit 3 Kč za převod fakt nechci) a stejně tak bych opravdu nerozdejchal jejich přirážku přes 5 % ke středovému kurzu při platbě kartou v cizí měně (v EUR je to 2,5 %).

ČS ti rozhodně neumožní dát si limit zcela dle tvého přání, určitě ne na základní kartě (a ty vyšší si krutě zaplatíš). Schválně řekni, že tam chceš limit milion, nebo desítky milionů - se na tebe budou koukat, že jsi spadl z višně :). Dokonce u ČS je i limit pro převody v rámci internetového bankovnictví :shock: , to nezná ani mBank, ani FIO, ani Zuno. Vyšší částky převedeš pouze papírovým příkazem přes přepážku.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bank_rider 14. 8. 2011 11:13

10 jednorázových plateb z běžného účtu překračuje málokdo. Kdybych měl mluvit za sebe, stává se mi docela běžně, že nemám žádný. :D

Nicméně chápu, že kdo odešle měsíčně desítky plateb je ideální, minimálně pro tento účel, FIO nebo ZUNO. K takovému účtu ani není třeba karta.

Bezplatný výběr je pro mě dost ošemetný pojem. Cena mého času je rozhodně vyšší, než kolik uspořím návštěvou pobočky FIO. Bankomat Pharro jsem nikdy neviděl (minimálně jsem si ho nevšiml) :D Do banky chodit nechci, preferuji dosupný bankomat s cenou v jednotkách kč za výběr. V zásadě vybírám maximálně jednou až dvakrát za měsíc.
Bank_rider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 8. 2011 11:29

Já mám teď čerstvě bankomat FIO/Pharro asi 10 minut pěšky od bytu, takže co se výběru týče, není co řešit. A ten výběr za 6 Kč z ČSOB se v nouzi taky hodí.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gogospk 14. 8. 2011 11:53

Bank_rider píše:10 jednorázových plateb z běžného účtu překračuje málokdo. Kdybych měl mluvit za sebe, stává se mi docela běžně, že nemám žádný. :D
.

Si z nás děláš srandu? Jsi mámin mazánek stále bydlíci v MamaHotelu? Protože táta od rodiny by takovou větu z pusy nevypustil ......
Naposledy upravil gogospk dne 14. 8. 2011 12:29, celkově upraveno 1
gogospk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bank_rider 14. 8. 2011 12:01

zdá se mi to, nebo je zde normou oponenty napadat a urážet? To už je dnes po několikáté :hm

Na účtě mám několik trvalých příkazů a množství inkas + jedno SIPO. K platbám zásadně používám kartu, z internetu objednávám zásadně na dobírku (platím až po dodání zboží).

K jaké běžné činnosti potřebuji jednorázový příkaz k úhradě? Když už mi skutečně někdo proti mé vůli pošle složenku, potřebuji někomu z přátel a známých poslat peníze nebo při nějaké velmi ojedinělé platbě za nestandardní zboží/služby (kupuji dům, auto, stavební práce, apod....).
Bank_rider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 14. 8. 2011 12:06

jo sipo... teď už to dává smysl...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bank_rider 14. 8. 2011 12:08

Zato nedává vůbec smysl platit jakékoli pravidelné úhrady jednorázovými příkazy. To je skoro stejná pitomost, jako chodit se složenkami na poštu :-D
Bank_rider
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků