roseann píše:Asi si nerozumíme. Teď už nemám nejmenší problém pochopit princip tohoto "produktu". Říkám jen, že mi byl při uzavírání záměrně prezentován jinak. A podle mého názoru uzavírat IŽP je špatné rozhodnutí, ale když už ho mám, je dobré ho zrušit co nejdříve. Řeči o tom, že "když už jsem do toho nasypal tolik peněz, byla by škoda to rušit" jsou obecně rozšířeným mýtem. Člověk tak přijde o mnohem víc.
Roseann, vy právě máte stále problém pochopit princip tohoto produktu.
IŽP je stále především pojistka a tak by se to mělo používat. A pokud vy jste to chtěla využívat jako produkt na spoření a ještě jste chtěla, aby Vám pojišťovna obhospodařovala vaše peníze zcela zdarma, tak to by mě zajímalo, co děláte vy za práci a jestli jí nabízíte také zdarma.
Pokud ano, tak nám napište, co děláte, ať tu vaši službu můžete také využít zdarma!!
-- 5. 11. 2011 14:30 --PatrikChrz píše:Tomáš Marný píše:"A podle mého názoru uzavírat IŽP je špatné rozhodnutí, ale když už ho mám, je dobré ho zrušit co nejdříve." Proboha, hlavně to néééé, to by musel prodejce vracet buď celou nebo alespoň část provize, musíte to vydržet právě aspoň ty dva roky, abyste jediná ztrátová na tom byla Vy

!
Ja bych to trochu upresnil. Prodejce musi vracet provizi nebo jeji cast pokud klient smlouvu zrusi do 2 (vyjimecne 3 nebo vice) let od sjednani. Pokud ji zrusi pozdeji, tak na tom neprodela ani pojistovna, ani prodejce, ti si "na sve" prijdou prave z toho 2 leteho pojistneho.
Pokud tedy uplynuly jiz 2 roky od sjednani, tak bych vzdy zvazoval jestli je skutecne vazny duvod ke zruseni (napr. bych si ty penize musel pujcit).
Z tohoto duvodu nejsem priznivcem rezervotvornych pojisteni, zvlaste extremne dlouhodobych smluv (20, 30, 40 let), zvlaste v dobe, kdy je predpokladano, ze si klient bude brat nejake uvery (at uz spotrebitelske nebo hypoteku) a tak si vlastne ty same penize pujcovat za nekolikanasobek.
Je tedy lepší mít rizikovou pojistku na 30 let se správně pojištěnými riziky a platit 1600,- Kč měsíčně a nebo mít IŽP se stejnými parametry a platit 1500,- Kč měsíčně?