Zrušení IŽP

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bart.homer 29. 12. 2011 20:23

Dobře, díky za radu. Kontaktuji pojišťovnu, jak to vypadá s tou výpovědí a když tak podám výpověď znovu ke konci jiného měsíce. Pokud to jde vypovědět prakticky každý měsíc samozřejmě počítaje s výpovědní lhůtou, tak to tolik nevadí. Horší by bylo kdyby to šlo jen jednou ročně, ale to by bylo pouze v případě platby 1x ročně,což nemám...
bart.homer
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 29. 12. 2011 21:04

S tou výpovědí možnou každý měsíc bych si nebyl tak jistej, to, že platíš pojistné měsíčně ještě neznamená, že je pojistné období měsíc.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 12. 2011 04:36

Ano. muze to tak byt, ze pojistne obdobi je rocni a pojistne placeno ve splatkach, ale u zivotnich pojistek jsem se s tim zatim nesetkal.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bart.homer 30. 12. 2011 09:39

Mělo by to být měsíční pojistné období, tak jak píše Patrik. Navíc jsem našel jeden článek. Informace jsou v části pod šedivým odstavcem Jak zrušit pojistku, kde píšou, že pojistné období je tak dlouhé, jak je frekvence naších splátek.

http://finance.idnes.cz/chci-zrusit-zivotni-pojistku-dkc-/poj.aspx?c=A090515_163258_poj_fib
bart.homer
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Modrooky Miki 22. 2. 2012 13:06

Zdravim Vas odbornici, mam dotaz...
zrusil jsem IZP - teda prevedl na jinou smlouvu k jine spol. Spravce dane me potvrdil, ze nebudu nic dodanovat za poslednich X let sporeni, staci kdyz dodam potvrzeni o ukonceni smlouvy, a novou smlouvu, a potvrzeni o prevedeni kap. hodnoty na novou smlouvu... dosud je to OK. Ale co me zajima je danovy odpocet za rok 2011. Puvodni smlouvu byla zrusena k 23/12/2011 a pojistovna odmita vydat potvrzeni o zaplacenem prispevku, protoze me tvrdi, ze si to beztak nemuzu odecit z "dani" ... novou smlouvu mam od 1/11/2011.... takze byly obe smlouvy v prekryvu... Otazka zni, mohu uplatnit odpocet z puvodni smlouvy nebo nemohu?

diky
Modrooky Miki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kamey 22. 2. 2012 14:42

To je docela dobré dráždění hada bosou nohou................... :( . Předpokládám, že tvrzení správce daně máte písemně s kulatým razítkem, protože jak se ukazuje, že tomu tak není - a zejména v případě, že jste převáděl kapitálovou hodnotu k jiné pojišťovně. O tomto výkladu se na jednom úzce specializovaném serveru vedla diskuze, která vyústila až k dotazu na min. financí a ČNB a odpověď byla taková, že převedená kapitálová hodnota z odbytného je prostě odbytné a je nutné je dodanit. A to se uvažovalo v rámci jedné pojišťovny. Takže za rok 2011 bych je nedráždila a na to, co jste odečítal v minulosti si to potvrzení správce daně hodně dobře uložte, protože jej pravděpodobně budete potřebovat. A pokud jej nemáte a bylo to pouze ústní sdělení, tak si jej nechte písemně vystavit, nebo to raději dodaňte.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Modrooky Miki 22. 2. 2012 20:25

No pisemne to nemam :( bylo to sdeleni per huba... radsi si tam jeste skocim, a zjistim co a jak... ale jeste jsem patral a nasel toto: http://www.zlatakoruna.info/clanky/45-1 ... zdy-snadne
Modrooky Miki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kamey 22. 2. 2012 22:26

Hned na začátku je tato věta:

To se dosud bez problémů praktikuje v rámci jedné pojišťovny. Otazníky ale vznikají při převodu smlouvy do jiné pojišťovny.
A jak jsem napsala nahoře, otazníky vznikají i v rámci jedné pojišťovny. Prostě chce mít jasné vyjádření správce daně - písemně a s razítkem. Pokud ti je nevydají, byla bych velmi obezřetná.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SpeederBB 25. 2. 2014 20:10

Uzavřel jsem s Partners poradkyní před cca dvěma týdny to samé co zakladatel tohoto vlákna, Aegon Invest and Live, tak to napíšu sem. Prvotní impuls poradkyni byl, že chci pojistit úraz, protože hraju rekreačně hokej a mimo jiné se bojim např. autonehody. A ona mi přinesla tohle no. Až pak jsem začal projíždět fora a články. Všude čtu, jak je IŽP na prd a že všechny prachy co do toho lidi vložej tam utopí a čim dřív to ukončí, tim víc utopí. A každej se chytá za hlavu jakou podepsal blbost. Mě je 28 let, jsem ženatej. Bydlíme v manželčině bytu v os. vlastnictví. Na dítěti pracujeme. Takže mi tam poradkyně nandala nějaký to pojistný plnění:

zákadní pojištění - smrt: 50 000Kč
invalidita 2.3. st. 1 000 000Kč
4. st. 2 000 000Kč
Smrt úrazem 100 000Kč
Trvalky od 1% s progresí 800 000Kč
Trvalky od 10% s progresí 200 000Kč
Denní odškodné při úrazu 250Kč
Hospitalizace 200Kč
Neschopnost od 29.dne 350Kč

Tohle tam mám a za to mám platit 950Kč měsíčně. V tej smlouvě neni vypsaný, kolik je za jednotlivý připojištění. Dnes mi to ale ukazovala, kolik mi jde nyní na rizikovou část. Je to něco kolem 750Kč a zbytek mi prej "vrací" do tý investiční složky. Tam samozřejmě chápu, že bych o ty prachy přišel, když to zrušim třeba po dvou letech. Postupem času, až budu starší, mi půjde víc na rizikovou část a míň do investic. Bude se to překlápět. Proto tam ty částky nejsou vypsaný. Takže to neni úplně klasický investičko, kde je pevná částka do investic a mnohdy je ještě nesmyslně velká. Když jsem si ale nechal dělat ze zvědavosti kalkulaci na čistou rizikovku u Allianzu Rytmus Risk, tak při podobným plnění by mě to stálo necelých 1200Kč měsíčně. Tak proč bych si nemohl nechat tohle IŽP od Aegona, když vyjde levněji a navíc je šance, že z toho něco třeba za mnoho let dostanu zpátky? Navíc tady maj nějakej bonus za loajalitu vždycky po deseti letech. Tak nevim. Je to dobrý pojištění? Je to špatný pojištění, nebo jaký je to vlastně pojištění? Já když na to koukám po procházení těch diskuzí, tak je asi kravina, že mám tu hlavní pojistku do 70 let věku a asi bych vyhodil i tu hospitalizaci a denní odškodný za neschopnost. Ale jinak? I ta nákladovost by měla bejt snad jedna z nejnižších na trhu ne? Jak je to s vyjjímkama z plnění? Buď na tohle budu koukat jako na čistou rizikovku a nebudu od toho nic čekat a nebo si uzavřu opravdu čistou rizikovku a budu platit ještě víc? Takže tohle je ta pověstná chyba pojistného matematika?

Díky za každou dobře míněnou radu. Mám ještě měsíc na bezbolestný ukončení.
SpeederBB
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Levapn 25. 2. 2014 20:35

Jakou profesí se živíš? Jsi zcela zdráv, nebo nějaké problémy? Vyplnila s tebou poctivě zdravotní dotazník a máš kopii? Vždy záleží na pojistných podmínkách! Trvalky od 1% - na co se vztahuje? Každá pojišťovna má jinak. Trvalky od 10% to samé. Invalidita jednoráz najednou? Hospitalizace úrazem i nemocí? Od kolikátého dne? Celá řada dalších dotazů...
Levapn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SpeederBB 25. 2. 2014 20:46

Jsem dělňas v kolbence. Rizikovku mám 2. Jsem zdravej. Občas mě bolí hlava, občas záda, někdy koleno, ale tos asi nemyslel :) Léky žádný pravidelně neberu. Neměl jsem ani žádnej větší úraz, kvůli kterýmu bych byl v neschopnosti. Dotazník jsme vyplňovali v rámci tý smlouvy a poctivě. Hospitalizace by tam měla bejt jak na úraz tak na nemoc, ale tu bych i oželel. Ty trvalky a invaliditu zkusim načíst. Ale ptejte se klidně dál.

-- 25. 2. 2014 22:21 --

K tej invaliditě je tam napsáno tohle:

Kód: Vybrat vše
V případě vzniku pojistné události invalidity 2. nebo 3. stupně vyplatí pojistitel pojistné plnění ve výši 100% pojistné částky. V případě vzniku invalidity 4. stupně vyplatí pojistitel plnění ve výši 200% pojistné částky. Pojistné plnění ve smyslu tohoto odstavce bude vyplaceno pouze jednou a pouze za jednu pojistnou událost, a to za tu, která nastane v časovém sledu jako první v pořadí.


Z toho chápu, že se jedná o výplatu jednorázový částky. Jo a je to pojištění s klesající pojistnou částkou. Je tam nějakej vzorec na výpočet toho klesání.

Ty trvalky, nevim přesně co tim myslíš. Na co se vztahuje? Jsou tady tabulky, kde jsou různý tělesný poškození vypsaný a u toho procenta poškození. Do tří let od události (úrazu) ti musí zůstat trvalý následky, aby plnili. Progrese je tam max 500%. A když např. pojedu busem na zájezd, nastane havárie a budu mít trvalky, tak je to ještě x2 (takže 1000%).

Hospitalizace je tam jak na nemoc, tak na úraz a začíná dnem přijetí, takže od prvního dne, ale musim tam ležet víc než jednu půlnoc.
SpeederBB
Návštěvník

Odeslat příspěvekod audiobullys 25. 2. 2014 22:43

a jak se u Vás v práci stávají úrazy ? já si pamatuju z automobilky že vždycky z nějakého porušení bezp. pravidel a tam stačilo nevzít si rukavice

http://www.aegon.cz/Documents/aegon-cz/ ... e%2022.pdf

článek 14, odst 3. písm c) poj. neposkytne plnění v důsledku výkonu prací zakázaných pracovněprávními předpisy a předpisy s nimi souvisejícími anebo následkem hrubého porušení předpisů ....
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod SpeederBB 25. 2. 2014 22:52

O moc úrazech u nás nemám povědomí. Jednou si ženská vyvrtala prst, jindy srazil skladník chlapa s VZV nebo chlap strčil ruku do kotouče brusky. Před rokem nějakej automat rozpáral ženský ruku. Já s žádnýma vrtačkama, bruskama nebo soustruhama nepracuju. Moc velký rizika mi nehrozí. Max na mě může něco spadnout. Nosim předepsanou obuv, takže mi snad nehrozí nějaký porušování bezpečnosti práce. Ale samozřejmě firma se to vždycky bude snažit hodit na zaměstnavatele.

Písmeno d) je taky zajímavý. Ještěže už nezávodim.
SpeederBB
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SpeederBB 27. 2. 2014 17:57

Nikdo nic? To tedy vypadá jako slušný pojištění, když se tady nikdo nečertí. Ani pan Chrz :)
SpeederBB
Návštěvník

Odeslat příspěvekod filip893 28. 2. 2014 08:48

Aegon Invest&Live od Partners není vůbec špatné IŽP, na trhu není moc ŽP, které by měly nižší TER. Aegon je navíc slušná pojišťovna, která novinky výhodné pro zákazníky zavádí nejen u nových smluv, ale i při splnění podmínek i stávajícím klientům. Také investiční portfolio fondů je zajímavé. Z pojištění bych vyhodil:

Denní odškodné při úrazu 250Kč
Hospitalizace 200Kč
Neschopnost od 29.dne 350Kč

To jsou obecně velmi drahé pojistky s nízkým plněním. Pokud nejedeš ve financích na doraz, kde jakýkoliv výpadek příjmů by byl fatální, tak bych tato rizika pokryl raději uspořením si rezervy na horší časy.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků