Životní pojištění rada

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DoubleSix 11. 1. 2012 08:45

kamey píše:Za daleko horší považuji trvalé následky těžkých úrazů a vážná onemocnění, které dle Vás, pánové není třeba pojišťovat. Budiž, každý svého štěstí strůjcem. Váš věk neznám, věk L.D. jsem si zjistila, a v jeho letech jsem měla také jiný názor na zdraví, byla jsem happy. Stará nejsem, do 50 mám ještě kus cesty, ale k invaliditě už mám hodně blízko - a nezdravý životní styl to nebyl, pouze nešťastná náhoda - ale ne nehoda, tedy nic na obyčejnou úrazovou pojistku.
Problém je v tom, že závažná onemocnění, která jsou krytá pojistkou, téměř vždy v brzké době vedou ke smrti. Pojistka jen zprostí od placení a vyplatí ti část cílové částky, zbytek, až umřeš. Takže to nic neřeší.
Ad invalidita, kdysi musela být uznaná plná invalidita a na tu dosáhl opravdu málokdo. Takže opět pojištění k ničemu.
Dnes jsou, pokud se pamatuji, 3 druhy invalidity a jen ten nejtěžší stupeň kryje pojistka. Otázka je, jakou mám šanci, že splním kriteria?
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krásná sereminazáda 11. 1. 2012 09:27

Pojistit lze i nižší stupně invalidity. Šanci na dosažení třetího stupně máš - stačí třeba přijít o končetinu.

Závažné nemoci nevedou téměř vždy k brzkému konci a v budoucnu, jak se bude lékařská věda rozvíjet, bude procento zachráněných ještě větší.

Českej mudrlant za kombinaci invalidity a závažných nemocí pětikilo měsíčně nedá a příkladů, které by ho přesvědčily, má ve svém okolí málo, málokomu se stane něco skutečně zlýho. ČM zato strašně rád vyhazuje prachy za kraviny typu pobyt v nemocnici a denní odškodné pro děcka (no dobře, ona ta připojištění svůj smysl mají, ne však jako hlavní náplň pojistné ochrany). Sám jsem pojištěn kvůli těm málo případům, který se dějí, nicméně se stanou (třeba ta ztráta končetiny).

Tento týden mi klient oznámil, že musí stůj co stůj zrušit životky. Začal vyjmenovávat tisíc důvod, proč musí smlouvy zrušit, všechno to byly typické kecy o ničem. Když jsem ho schválně popíchl sdělením, že když se domnívá, že se mu nic nestane, tak ať zruší i pojištění majetku, tak to byl hned malinkatý oheň na střeše, to prý nezruší, že barák má hodnotu dva melouny, ale hlavně že to pojištění stojí jen dva tisíce ročně.
Nakonec z toho chlapa vylezlo, že ty životky chce vlastně zrušit kvůli tomu, že je lenivej rozvíjet svý podnikání čili zvýšit si příjem.
krásná sereminazáda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vladimir.svorba 11. 1. 2012 09:41

qazik píše:
kamey píše:To je stejné jako kdybys napsal: stejně jsou tu na finexpertu diskutující jenom samí minimálně milionáři, a pouze milionáři se sem chodí dotazovat. Já si budu stát na svém, že taková pojistka je pro běžnou populaci k ničemu. :pozor


a ja si zase myslim, ze na tom, co pise T.E.CH, neco je, totiz ze pojistka je dulezita zejmena v dobe, kdy clovek splaci hypoteku a zivi deti. Pote jiz tak trochu postrada smysl (a koneckoncu clovek i tak v te dobe urcite pojisteni plati, rika se mu socialni a zdravotni...)



Pokud věříte bezmezně státu a nemáte za sebe žádnou zodpovědnost, tak máte pravdu........
Zajímá vás něco v oblasti financí, s čím vám můžu pomoci?
vladimir.svorba
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 11. 1. 2012 11:28

krásná sereminazáda píše:Pojistit lze i nižší stupně invalidity. Šanci na dosažení třetího stupně máš - stačí třeba přijít o končetinu.
Já to psal podle své staré KŽP, tam snad dokonce v podmínkách bylo, že tu trvalou invaliditu musela uznat pojišťovna. Takže od státu ti byl přiznán plný invalidní důchod, ale pojišťovna na to mohla pohlížet jinak.
Jinak ztrátu končetiny většinou máš po úraze a tudíž se plní z úrazovky. Opravdu ta invalidita způsobená nemocí je málokdy toho nejvyššího stupně.

krásná sereminazáda píše:Závažné nemoci nevedou téměř vždy k brzkému konci a v budoucnu, jak se bude lékařská věda rozvíjet, bude procento zachráněných ještě větší.
Podle toho seznamu, co jsem měl já v pojistných podmínkách, byly šance na delší život malé.
Spíše bych řekl, jak klesá úroveň zdravotní péče v ČR a bude ještě hůře, tak se počet úmrtí ještě zvýší (to je také cílem, neboť to bude stát méně peněz - méně peněz na léčení, žádný důchod, ...). Přežijí jen bohatí, co si připlatí za nadstandard.

krásná sereminazáda píše:ČM zato strašně rád vyhazuje prachy za kraviny typu pobyt v nemocnici a denní odškodné pro děcka (no dobře, ona ta připojištění svůj smysl mají, ne však jako hlavní náplň pojistné ochrany).
Souhlas.
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T.E.CH 11. 1. 2012 11:59

vladimir.svorba píše:
qazik píše:
kamey píše:To je stejné jako kdybys napsal: stejně jsou tu na finexpertu diskutující jenom samí minimálně milionáři, a pouze milionáři se sem chodí dotazovat. Já si budu stát na svém, že taková pojistka je pro běžnou populaci k ničemu. :pozor


a ja si zase myslim, ze na tom, co pise T.E.CH, neco je, totiz ze pojistka je dulezita zejmena v dobe, kdy clovek splaci hypoteku a zivi deti. Pote jiz tak trochu postrada smysl (a koneckoncu clovek i tak v te dobe urcite pojisteni plati, rika se mu socialni a zdravotni...)



Pokud věříte bezmezně státu a nemáte za sebe žádnou zodpovědnost, tak máte pravdu........


To není o státu, ale o tom co si zajistit chci a co zajistit potřebuji.Od určité doby není imho potřeba bejt zajištěn na jakoukoli smrt.Na smrt by měl být člověk zajištěn jen tehdy pokud má dluhy, které by měla např manželka převzít a pokud by je nepřevzala, neměla by kde bydlet.Samozřejmě děti...pokud jsou pak dospělé, není potřeba, postarají se o sebe.Řeč byla pouze o zajištění jakékoli smrti.Já ma´m také pojistku na jakoukoli smrt, ale jen do 55 let.Kdybych dal na pojišťováka, tak jsme to měl do 65 a platil bych od začátku skoro o 500 kč více.nebyl imho důvod.V 55 letech to skončí, případně vypovím dříve.Spořící část tam skoro žádná není.Úrazy, invaliditu atd mám řešenou na jiné pojistce.Dlouhodobě ušetřené pětikilo dávám pochopitelně jinam a nemyslím si že bych nezodpovědný.Jen opakuji že řeč a moje reakce byla pouze na zajištění jakékoli smrti.Platit to celej život je imho prostě nesmysl, pokud tedy není důvod.("dluhy", děti atd)
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kamey 11. 1. 2012 13:28

Shrnu Vámi napsané, ANO - pojistka do 55 má smysl - tedy předpokládám, že Vám je něco mezi 50 a 55 lety. Pokud jste mladší, pak podle názorů v tomto vlákně, a co obhajujete, máte špatně nastavenou pojistku, neboť měla být pouze na 5 let a potom jste měl uzavřít další 5-ti letou. Navíc máte rizika pojištěná v další smlouvě = tato rizika podle názorů zde NENÍ POTŘEBA vůbec pojišťovat.


Tady nikdo neobhajuje, zda má pojistka končit v 75 nebo 65, nebo 50, má končit tehdy, kdy již není opravdu potřeba. Pokud někdo bude muset splácet hypotéku do 70 a nevydělá na to, aby ji splatil předčasně, pak je pojištění na místě až do oněch 70. Myslím, že se tu již plete páté přes deváté.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T.E.CH 11. 1. 2012 17:22

Je mi 41.Pojistku mám na takovou dobu a proto to obhajuji, na jakou ji odhadem budu potřebovat.Vše záleží a na tom se zcela jistě shodnem, jak to člověk v rodině a "okolí" má.Od to se vše odvíjí.Pokud bydlím, barák mám svůj, dětí budou (příklad) v mých 45 letech dospělí, tak proč být zajištěn najakoukoli smrt, když je to drahé a něco to stojí.Musí být co zajišťovat a když není, tak to jsou vyhozené peníze.Nemám problém, když se někdo zajístí(má důvod) na jakoukoli dobu.5,10,20,30 let.Musí to mít ale důvod.Nemyslím si, že je dobré se ve třiceti zajišťovat do 65 let, když mě to pak bude stát každej měsíc 1500 kč (příklad), když stačí jen do 50 a stojí to měsíčně zcela značně méně.Rozdíl mohu investovat jinam.Pokud se něco stane po pojistce, děti zdědí barák a já jsme ušetřil, či peníze prožil.Vše je pochopitelně individuální, někdo potřebuje být zajištěn déle, to nerozporuji.Ostatní pojistky jsou dle stavu účtu a hlavně musí bejt takové, aby něco řešili, pokud se něco stane. Opakuji, že já řešil jen jakoukoli smrt....

-- 11. 1. 2012 17:27 --

Jen dodám, že pokud bude potřeba, pojistku zruším dříve...jsem pojištěn za 450 kč na 1 500 tkč na jakoukoli smrt + na milion na smrt úrazem s dvojnásobným plněním při smrti úrazem ve vozidle.Plnění se sčítá.Poměr cena výkon se mi zdá velice slušná.Pojistit se na vyšší věk by znamenalo platbu cca 1000kč a více /měsíc v té samé pojistce.Už si přesně nepamatuji.IMHO je to zbytečné...550 kč jde jinam.:-)
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmart 11. 1. 2012 20:36

T.E.CH píše:Nemyslím si, že je dobré se ve třiceti zajišťovat do 65 let, když mě to pak bude stát každej měsíc 1500 kč (příklad), když stačí jen do 50 a stojí to měsíčně zcela značně méně.Rozdíl mohu investovat jinam.Pokud se něco stane po pojistce, děti zdědí barák a já jsme ušetřil, či peníze prožil.Vše je pochopitelně individuální, někdo potřebuje být zajištěn déle, to nerozporuji.


Přesně tak, proč zbytečně přeplácet pojistku.

Kamey: Dle Vašeho je-li mně 30 let doporučila byste mi pojistku na 30 až 40 let.
KDO mi zaručí, že po této době tady bude nějaká instituce, která mi nebo pozůstalým vyplatí mou pojistku? Jakou hodnotu budou mít v té době dané peníze. Pokryje pozůstalým v té době ten milion náklady na alespoň 1 rok života?

Samozřejmě pojištění na smrt není vše, já chtěl jen zjistit jak délka pojištění ovlivní zaplacenou částku a právě pojištění na smrt spolu s trvalými následky tvoří nejdražší část pojištění. Předpokládám, že pro ostatní části pojištění také platí proporcionální zvyšování s prodlužující se pojistnou dobou. Takže se znalostí, jak se mění pojištění na smrt v závislosti na délce pojištění, mohu alespoň odhadnout přibližnou změnu celé pojistné částky.
Poznejte, jak fungují peníze a udělejte ty správné kroky k jejich ochraně.

Vyměňte své papírové peníze za OPRAVDOVÉ HODNOTY, nejlépe za AKTUÁLNĚ NEJVÍCE PODHODNOCENÉ hmotné aktivum - INVESTIČNÍ STŘÍBRO.
xmart
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kamey 11. 1. 2012 21:05

Xmart - na jak dlouho máte sjednánu Vaši hypotéku? Jakou částku odložíte pravidelně kromě splátky a dalších životních nákladů každý měsíc stranou a bude využita výhradně na umoření hypotéky v době fixace?
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T.E.CH 13. 1. 2012 10:40

Je potřeba se také pobavit o tom, kolik má hodnotu nemovitost, kolik dotyčný dluží, zda s ním někdo bydlí,zda ma jiný majetek atd. Těch věcí je opravdu hodně a dle toho se to musí "namalovat".
Pokud například člověk bude v 50 dlužit na hypotéce 400 litrů, tak není potřeba bejt pojištěn na více.Vím jde to snížit, ale prvotně je ta částka vysoká a je to logicky "drahé", čti dražší.Samozřejmě pokud je to potřeba, nejede přes to vlak.
Dále je jasné, že není problém, např. kdy člověk žije sám, barák má hodnotu 4 mega, dluží 400 litrů, nebo více, tak není problém nemovitost prodat a koupit něco jiného.Pokud má manželku,už tam je proměnná, že ona v případě že zůstane sama, hypošku neutáhne.I tak ale lze operovat s prodejem, či s pomocí dětí, kteří pomohou hypotéku splatit, či se prostě dům prodá a a koupí se byt a ještě spousty peněz zbude.Je jasné, že u každého to bude jinak a každej má jiné priority.
Osobně beru nemovitost tak, že až ji splatím a zároveň zestárnu, tak ji mám možnost prodat za imho slušnej peníz, koupim garsonku a rozdíl je moje spoření na důchod.I tak si ale samozřejmě na důchod spořím, barák je jen "pojistka", že bude možnost mít peníze na staří, když bude potřeba.Samozřejmě dle situace.Ono co si budeme povídat, plánovat na 20,30 let je kapku loterie, bó nikdo neví co bude.Nemovitost, pokud je dobře nakoupená, na dobrém místě a udržovaná, by měla být solidní jistotou.Ale variant "jak" na staří, je více, ale tahle se mi zdá taková hodně jistá.Chce to mít ale více variant zajištění.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 13. 1. 2012 11:03

T.E.CH: takze dle tveho vykladu plati to, ze zivotni pojisteni ma resit pouze hypoteku nebo uvery? Ja teda nevim, ale k cemu mi bude splacenej barak, kdyz budu mit ujety obe dve ruce a nebudu sobestacny? Z ceho ma potom clovek platit osetrovatelku nebo specialni pomucky?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xmart 14. 1. 2012 12:27

kamey píše:Xmart - na jak dlouho máte sjednánu Vaši hypotéku? Jakou částku odložíte pravidelně kromě splátky a dalších životních nákladů každý měsíc stranou a bude využita výhradně na umoření hypotéky v době fixace?


Dobré otázky
Hypotéku zatím nemám a podnájem zatim přináší více výhod i svobody.

Ještě nemám vyhlednutou správnou nemovitost. Když se podíváme na ekonomickou situaci, kdy probíhá měnová válka a centrální banky tisknou peníze jako o závod, není zatím vhodná doba na pořízení nemovitosti. Spíše nás čeká vysoká i dvoucefirná inflace a firmy se do zvyšování platů také asi moc nepohrnou. Takže můžeme očekávat nárůst nabídky nemovistostí a s tím i pokles cen.

Raději teď akumuluji kapitál.
Poznejte, jak fungují peníze a udělejte ty správné kroky k jejich ochraně.

Vyměňte své papírové peníze za OPRAVDOVÉ HODNOTY, nejlépe za AKTUÁLNĚ NEJVÍCE PODHODNOCENÉ hmotné aktivum - INVESTIČNÍ STŘÍBRO.
xmart
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kamey 14. 1. 2012 15:28

Tento obor by měl být hlavně o otázkách a odpovědích. A ne že jedno řešení je vhodné pro všechny.....
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qazik 14. 1. 2012 16:20

xmart píše:
Ještě nemám vyhlednutou správnou nemovitost. Když se podíváme na ekonomickou situaci, kdy probíhá měnová válka a centrální banky tisknou peníze jako o závod, není zatím vhodná doba na pořízení nemovitosti. Spíše nás čeká vysoká i dvoucefirná inflace a firmy se do zvyšování platů také asi moc nepohrnou. Takže můžeme očekávat nárůst nabídky nemovistostí a s tím i pokles cen.

Raději teď akumuluji kapitál.


Mas to trosku popletene. Pokud ocekavas vysokou inflaci, tak ta ti rychle znehodnoti tvuj naakumulovany kapital. Naopak ve splaceni hypoteky pomaha (snizuje hodnotu splatek).
qazik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 1. 2012 19:59

předpokládám, že xmart myslí akumulaci v drahých kovech, bo je prodává
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků