mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 13. 1. 2012 06:03

a jak to dělají, lejou do nádrže konve s vodou nebo nějak sofistikovaněji?

sniper76 píše:Já svou jedinou kreditku zrušil před více než 5 lety, když jsme se dohodli s ženou, že postavíme dům. Zavedli jsme doma 6 obálek, jednou za měsíc je naplním a žena ví kolik může utratit. Došlo k poklesu měsíčních výdajů o 20%. Pro mě je to lepší než vracecí kreditka.


ony za to nemohou, že nemají přehled a odhad (nejen při parkování)

-- 13. 1. 2012 06:09 --

xls píše:Mít stanovený roční limit považuju za rozumné opatření, aby neměli klienti kreditku jen v zásuvce. Požadovat ale minimální měsíční útratu je už normální buzerace a snaha klienta natáhnout, když si to nepohlídá a náhodou to nesplní.


roční limit má tak 1 z 10 bank (když to přeženu), 9 jich má měsíční :-) Anebo ty znáš >1 banku s ročním limitem na bezplatnéí vedení vracecí KK? Tak sem s tím.

-- 13. 1. 2012 06:11 --

vlazy píše:Já bych k tomu dodal ještě to, že to není problém když má někdo možnost téměř vše platit kartou a nebydlí např. na vesnici kde obvykle se kartou v místních obchodech platit nedá.


Tak ty bydlis na vesnici? Obchodnik se prizpusobi a kdyz klienti, vesnicani neumeji platit kartou, tak ani obchodnik nema potrebu se to ucit. na vesnici si muzes vse vypestovat sam a nekupovat ty sr... dotazene z jihu Evropy.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 1. 2012 12:41

vpe píše:Tak ty bydlis na vesnici?
A co je na tom divného? Na vesnicích bydlí mnoho lidi. Je to většinou mnohem lepší než ve městech.
vpe píše:Obchodnik se prizpusobi
Ano přizpůsobí se, ale většinou podle toho co vyhovuje jemu a ne co by vyhovovalo klientům. Obchodníci většinou počítají s tím, že se jim přizpůsobí zákaznicí, hlavně když nemají v blízkém okolí jinou možnost.
vpe píše:a kdyz klienti, vesnicani neumeji platit kartou, tak ani obchodnik nema potrebu se to ucit.
Vesničané jsou často mnohem chytřejší než lidi z měst a možná by ses divil co všechno umí. Naopak je dost lidí z měst kteří nejen, že neumí platit kartou, ale dokonce se ji bojí a nechtějí ji.
vpe píše:na vesnici si muzes vse vypestovat sam a nekupovat ty sr... dotazene z jihu Evropy.
A co např. čaj, káva, banány, sůl atd.? To vše jde podle tebe běžně pěstovat na české vesnici? Člověče přemýšlej trochu nad tím co zde píšeš a nemysli pouze na záměrnou provokaci.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 13. 1. 2012 14:25

Vlazy, a kolik metraku soli a kavy a caje spotrebujes za rok, ja asi tolik, co lze v pohode koupit v jednom nakupu za rok, a banany? Si precti o konzumaci zelenych bananu stredoevropanem, to same plati o exotickem ovoci atp. Neni to nic vhodneho pro metabolismus stredoevropana.

A co resis, stezujes si ze, nemuzes na dedine platit kartou a pak pises, ze jezdis nakupovat 1x za 2 tydny...

vlazy píše:Když má někdo na účtech v bankách miliony a k tomu dostatečně vysoké příjmy tak mu asi je jedno kolik utratí a může si dovolit utrácet i za blbosti bez kterých by se možná i obešel. Bude asi také záležet na tom kolika člennou rodinu kdo živí. Ne každý je ale bohužel až tak bohatý aby si mohl dovolit utrácet tolik aby splnil nějaký měsíční minimální limit.


A co jsi timto moudrem chtel rici :hm

99% lidi si KK neporizuje kvuli zpetnemu bonusu ci sleve, ale jako snadno dostupny uver, rezervu. A na 99% KK banka vydelava :)

Neotocis 3000,- za mesic (i kdyz jezdis 2x za mesic na velky nakup a 1x za kvartal tankovat)? :tleskani Pak mas o starost mene, ostatne stastny clovek co ma malo penez, nemusi resit, za co je utrati a nic nez je utratit nema smysl (pokud se nechce stat dojnou kravou statu pri dalsi super inflaci).

-- 13. 1. 2012 14:29 --

Tomáš Marný píše:Po zkušenosti, kdy mně jistá banka zablokovala kreditku, protože mně vydala jinou a jaksi mne o tom zapomněla informovat, to za nesmysl nepovažuji.


Ktera? Co ja vim, kdyz vydaji docasnou kartu, tak ti sdeli, jak dlouho je platna (a do te doby si muzes aktivovat plnou), pravda, na karte byla vyznacena rocni platnost a karta platila jen mesic.
-- 13. 1. 2012 14:32 --

Arneee píše:Pokud je pravda co si uvedl, tak z té banky hodně rychle pryč! :-)


a budes rychle utikat i od spousty ostatnich bank, jako je Axa, Wustenrot? Mozna i Zuno, AirBank - nevim, mozna na pobockach maji nahled na ucet? Anebo zalozny, co maji 1 nebo 2 pobocky anebo banky se 3 pobockami (Wald.. spoarkasse, Citibank) take opoustis? :-D
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 1. 2012 17:13

vpe píše:A co resis, stezujes si ze, nemuzes na dedine platit kartou a pak pises, ze jezdis nakupovat 1x za 2 tydny...
To, že na vesnicích většinou nejde platit kartou je fakt který se nedá asi jen tak jednoduše změnit. To by se to muselo řešit asi nějakým zákonem a to by pak asi byla trochu blbost to takto řešit. Já do města na nákupy nejezdím kvůli možnosti placení kartou, protože ani tam se úplně všude kartou platit nedá. Ty asi na vesnici nebydlíš, protože vidím, že o vesnici toho příliš nevíš. Vesnické obchody jsou málo zásobené a ne vždy se tam dá koupit vše co zrovna někdo potřebuje. Některým lidem to stačí, ale mnozí kdo mají možnost jezdi alespoň občas na nákupy do města kde je to navíc ve větších obchodech (Tesco, Kaufland, Albert atp.) někdy i levnější, ale to ty jen velmi těžko dokážeš pochopit.
vpe píše:Neotocis 3000,- za mesic (i kdyz jezdis 2x za mesic na velky nakup a 1x za kvartal tankovat)?
Budeš se divit, ale většinou ne. Hlavně ne kartou. Možná mi nebudeš věřit, ale ne úplně všechno se dá tou kartou zaplatit. Kdyby to šlo tak to by zas takový problém asi nebyl.
vpe píše:Pak mas o starost mene, ostatne stastny clovek co ma malo penez, nemusi resit, za co je utrati
Spíše za co je neutratí. Nejde ani tak o to jestli má někdo málo nebo hodně peněz, ale spíše o to, že ne každý ty peníze utrácí za kde jakou blbost pouze proto aby je utratil.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 13. 1. 2012 18:15

...a proc si myslis, ze jsou malo zasobene a neberou karty :-) Zamysli se nad tim, co pises (mene slov a vic obsahu), misto hodnoceni, co ja dokazu pochopit...

je to navíc ve větších obchodech (Tesco, Kaufland, Albert atp.) někdy i levnější - jakoby u Vas v Jednote to bylo bezne levnejsi... Dumping chleba v kaufu za <10, mleko v Tescu <9 atp. se jen tak nevidi...

Vesnické obchody jsou málo zásobené a ne vždy se tam dá koupit vše co zrovna někdo potřebuje. - vyrok roku, vesnicke jednoty maji zakladni veci, co je na tom divneho?

Nejde ani tak o to jestli má někdo málo nebo hodně peněz, ale spíše o to, že ne každý ty peníze utrácí za kde jakou blbost pouze proto aby je utratil. - bravo, a co jsi tim chtel rict?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 1. 2012 20:15

vpe:
Zamyslet by jsi se měl hlavně ty a to sám nad sebou. Je vidět o co ti jde a tak diskuze na téma vesnice s tebou nemá příliš velký význam. Přestěhuj se na vesnici a zkus tam nějaký čas žít a až pak můžeš něco psát o životě a nakupování na vesnici. Takto těmi tvými kecy pouze zesměšňuješ sám sebe.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod sniper76 13. 1. 2012 20:28

vlazy píše:vpe:Zamyslet by jsi se měl hlavně ty a to sám nad sebou. Je vidět o co ti jde a tak diskuze na téma vesnice s tebou nemá příliš velký význam. Přestěhuj se na vesnici a zkus tam nějaký čas žít a až pak můžeš něco psát o životě a nakupování na vesnici. Takto těmi tvými kecy pouze zesměšňuješ sám sebe.

souhlas :tleskani
vpe se o životě na vesnici dozvěděl zřejmě z TV a teď dělá chytrého. Méně teorie a více praxe by mu neuškodilo.
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 13. 1. 2012 20:29

vlazy: a co přesně je na tom co napsal vpe špatně? že lidi na vesnici nechodí do místního obchodu na běžný nákup, jenom pro drobnosti? Nebo to že tam neplatí kartami?
Bývalá tchýně dělá prodavačku v jednom vesnickém obchodě (cca 1561 obyvatel) takže myslím že o chodu takového obchodu mám docela přehled. Lidi tam chodí jenom pro drobnosti a pečivo, zbytek nakoupí 1-2x týdně ve větším městě. Terminál na karty se tam nevyplatí a hlavně o něj ani zákazníci nestojí. No a omezený sortiment je následek nezájmu zákazníku, nikoliv příčina. Nikdo příčetný nebude držet na skladě za své peníze něco, co nikdo nechce kupovat.

Pokud máš dojem, že bys to zvládl lépe, pronajm si prostory, zkolauduj je jako prodejnu potravin (hodně štěstí), pořiď si platební terminál a rozjeď si obchod sám. Jo a pak dej vědět kolik nesmyslných pokut od ČOI a SPI jsi dostal.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 1. 2012 21:46

mikicz píše:vlazy: a co přesně je na tom co napsal vpe špatně? že lidi na vesnici nechodí do místního obchodu na běžný nákup, jenom pro drobnosti? Nebo to že tam neplatí kartami?
Karty nejsou důvodem. Už jsem to zde psal, že vesnické obchody bývají většinou málo zásobené a ve městě (Tesco, Kaufland atp.) se dá koupit téměř vždy vše to co člověk potřebuje a často i za levnější cenu než ve vesnickém obchodě. Ono je dobré číst to co už zde bylo napsané a nedotazovat se na to opakovaně.
mikicz píše:Bývalá tchýně dělá prodavačku v jednom vesnickém obchodě (cca 1561 obyvatel) takže myslím že o chodu takového obchodu mám docela přehled.
Myslet většinou znamená nic nevědět a pokud se řídíš podle toho co ti napovídala tvoje bývalá tchyně a nemáš s vesnickými obchody žádné zkušenosti tak je to něco jako "jedná paní povídala".
mikicz píše:Lidi tam chodí jenom pro drobnosti a pečivo, zbytek nakoupí 1-2x týdně ve větším městě.
Ano je to tak. Proč to tak je jsem už psal.
mikicz píše:Terminál na karty se tam nevyplatí a hlavně o něj ani zákazníci nestojí.
Vyplatit se jim to asi nevyplati, ale že by o to zákazníci nestáli by se dalo hodně diskutovat. Kdyby tam terminál měli tak by se určitě našli zákazníci kteří by ho využívali. Na počet zákazníků by to ale asi vliv nemělo.
mikicz píše:No a omezený sortiment je následek nezájmu zákazníku, nikoliv příčina. Nikdo příčetný nebude držet na skladě za své peníze něco, co nikdo nechce kupovat.
Nezájem zákazníků kupovat určitý sortiment je mj. i tím, že ve městě to nakoupí často i dost levněji. U rychle se kazícího zboží nebo s krátkou dobou spotřeby se až tolik nedivím, ale když často nemají ani zboží které se jen tak rychle nezkazí tak ať se nediví, že lidí si to zajedou koupit do města a přitom si tam nakoupí i to ostatní co potřebují.

Zajímalo by mne zda mBank náhodou nezačala odesílat peníze do jiných bank i v noci. Zajímá mne to proto, že včera mi podle e-mail pushe byl v 03:18 zamítnutý jeden převod do ČSOB z důvodu nedostatečných prostředků. Nejde mi o to zamítnuti, ale když mi to zamítli v 03:18 tak se dá předpokládat, že se to asi v tuto dobu pokoušeli odeslat. Doposud jsem si myslel, že mBank odesílá peníze do jiných bank ráno krátce po 8:00 a někdy odpoledne.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 13. 1. 2012 21:57

Vlazy tihne asi k levici, soudim tak z nekolika jeho vyroku ...Radit mu, aby neco udelal, to se mine ucinkem... hadam ze ani majiteli obchodu nerekl, co ho trapi a co by chtel, kdyz to nerekne ani nam a ja naprosto nechapu, co tim sleduje (ceka snad, ze si to majitel precte a zavede POS, anebo rozsiri sortiment?)...

Ono zasobovani uz nefunguje jako drive, mimo zavozu pekarny, mlekarny a ostatni si nakupuji ti nejmensi v Makru, maji s tim praci a naklady casove a pri malem obratu nemohou nic moc sortimentu drzet, jen rychloobratkove zakladni potraviny... Nebo se pletu? Potencial mistnich prodejen je v poskytnuti servisu, treba donaska domu, naplneni tasky, veci na objednavku, nemohou mit miliardu v 20000 zbozovych polozkach...

ps: znam i kramy v obcich s 300 obyvateli i 1500 obyvateli (a maji tam znacku ARO, tedy z Makra) :tleskani

ps2: "Zajímalo by mne zda mBank náhodou nezačala odesílat peníze do jiných bank i v noci. " - však sis odpověděl, je pravděpodobné, že se bude snažit odlifrovat peníze do 7:00h v rámci akce cut cost, podívej se sem: viewtopic.php?p=8510651#p8510651
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 1. 2012 23:50

vpe píše:je pravděpodobné, že se bude snažit odlifrovat peníze do 7:00h
Pravděpodobné to je, ale mne zajímá zda to tak u mBank i je a zda 12.1.2012 to nebyla nějaká vyjímka nebo např. zkouška nočního odeslání peněz.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 14. 1. 2012 01:52

Tip: kontaktuj banku, forum banky anebo to v pondělí vyzkoušej, to bude patrně nejrychlejší/nejsnazší cesta, jak to zjistit... Banky takové informace obvykle nesdělují.
ps: pozor na jímku a výjimku.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 14. 1. 2012 10:13

vpe:
Zde tato diskuze je na téma mBank a tak to píšu zde, ale tobě se to asi nelíbí, že v tématu o mBank jsem napsal dotaz týkající se této banky, nebo spíše, že jsem ho napsal zde já. Vím, že konkrétní odpověď zde od nikoho (hlavně ne od tebe) nedostanu. Chtěl jsem hlavně zjistit zda někdo náhodou nemá podobnou zkušenost s tím nočním odesláním peněz. MBank občas některé informace potvrzuje, např. pokud se nepletu tak potvrdili i to odpolední odesílání peněz. Předpokládám, že to snad není nějak hodně citlivá informace kterou by banka musela nutně tajit. Jinak včera 13.1.2012 mi podle e-mail pushe jiná platba odešla z mBank jako obvykle ráno v 08:05.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Franklin 14. 1. 2012 15:07

V noci ve 3:18 mBank nic neposílá. Jde jen o ověření zůstatku u plateb zadaných s budoucí splatností. Pokud je zůstatek na účtu OK, pak peníze do clearingu odcházejí po 8:00 a po 16:00.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 14. 1. 2012 15:55

Franklin:
Jaký má ale toto předčasné ověření zůstatku smysl? Peníze si na účet ze kterého mají z mBank odejít snad můžu převést v rámci mBank i těsně před 8:00 nebo např. v 6:30 atp., ale když mi to už ve 3:18 bude zamítnuté tak to pozdější doplnění zůstatku by asi už nepomohlo. Pokud se nepletu tak se vždy mluvilo, že aby se peníze mohly z účtu odeslat tak je tam stačí doplnit (převést odjinud) i těsně před jejích odesláním.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků